Articolul precedentCredința în istoria inspirată
  Articolul următorSărbătoarea muncii

  Spor la planificare

  Planurile omului harnic nu duc decât la belşug, dar cel ce lucrează cu grabă n-ajunge decât la lipsă. (Proverbele 21:5)

  Mi se întâmplă câteodată să mă opresc pe la jumătatea unei zile sau uneori tocmai seara, şi-mi dau seama că sunt foarte obosită, dar să constat că nu se vede prea mare lucru în urma mea. Aceasta nu se întâmplă în zilele când sunt la serviciu, unde fiecare minut trece cu spor, ci în zilele mele libere, când vreau să pun la punct o mulţime de treburi rămase nefăcute.

  Iubesc Biblia pentru că aflu în ea mântuire, pentru că oferă linişte sufletească, însă mai nou am descoperit că oferă şi sfaturi practice. Cu siguranţă că Cineva m-a văzut cum încep o mulţime de treburi, haotic, cum trec dintr-o cameră în alta fără noimă, încercând să rezolv cât mai multe lucruri şi nefăcând altceva decât să amestec treburile şi să nu mai ştiu ce am de făcut. Tocmai acest comportament al meu S-a hotărât să-l schimbe, trimiţându-mă într-o dimineaţă să citesc versetul din Proverbele 21:5. Mi-a atras atenţia şi m-a uimit partea a doua a textului; poate ar fi fost normal să spună: cel ce leneveşte nu ajunge decât la lipsă; sau cine se scoală târziu, cine amână lucrul, şi atunci nu m-ar fi alarmat. Însă aici spune ceva ce m-a pus pe gânduri: „Cine lucrează în grabă n-ajunge decât la lipsă.”

  Eu am considerat că sunt una din persoanele stimulate de termenul-limită. Când examenele erau la uşă, atunci învăţam mai cu spor; când se apropia termenul de predat o lucrare, atunci munceam zi şi noapte… Dar întotdeauna eram, ca să nu spun că încă mai sunt, într-o mare grabă. M-a uimit textul acesta care mi se adresează mie şi celor ca mine, fiindcă este un îndemn la planificare, la viaţă ordonată. Schimbarea este grea şi nu se produce ca într-o poveste, dar ştiu acum că însăşi Biblia, nu doar constatările oamenilor, sugerează să ne planificăm dinainte ce urmează să facem şi cum, ca să fim eficiente în lucrul nostru. Poate chiar de seara să ştiu cum va decurge ziua următoare, atât cât depinde de mine: ce vom avea la micul dejun, ce voi face când vin de la serviciu, când fac curăţenie în casă, de unde să încep şi aşa mai departe.

  Este adevărat că neprevăzutul şi elementele surpriză se ivesc la tot pasul, mai ales dacă avem copii mici. Cu toate acestea, lecţia din versetul de astăzi aş vrea s-o învăţ cât mai bine: „Cine lucrează în grabă n-ajunge decât la lipsă.” Astăzi priveşte spre partea luminoasă a textului: „Planurile omului harnic nu duc decât la belşug” şi… spor la planificare!

  Ramona Costea, Buzău, Muntenia

  Judith Couchman
  Cartea „Mic dejun pentru sufletul tău” este ca un buchet de vești bune care sunt povestite cu entuziasm specific românesc. Din toate zonele țării, și chiar de peste hotare, femeile Îi sunt recunoscătoare lui Dumneazeu pentru grija pe care le-o poartă, pentru experiențele zilnice în care descoperă dragostea Lui infinită și pentru privilegiul de a împărtăși bucuria cunoașterii lui Isus Hristos ca Mantuitor personal cu persoanele din sfera de influență. În zorii dimineții, acesta îți oferă un plus de motivație pentru a porni pe drumul vieții cu încrederea că orice provocare poate fi depășită și orice ispită poate fi biruită cu ajutorul Lui.

  Din aceeași categorie

  Îngeri sub acoperire

  Cu siguranță Dumnezeu ne aude și răspunde rugăciunilor, dar ne folosește și pe noi, agenții umani, pentru a împlini marea lucrare a oștilor cerești.

  Domnul îți va călăuzi pașii

  A prezenta Evanghelia lui Isus poate lua multe forme atunci când nu ai instruirea sau aptitudinile unui predicator sau ale unui lucrător biblic; totuși, Domnul va așeza în calea noastră oameni care au nevoie să audă despre El. Mă simt smerită că El m-a folosit.

  Intervenții ale Duhului Sfânt

  În drum spre casă, fiul meu a răspuns întrebării nerostite. „El este Mike. În fiecare săptămână vine la masa de părtășie. Niciodată nu aduce de mâncare și întotdeauna își umple farfuriile. Dar întotdeauna duce gunoiul. De bunăvoie. Cu bucurie. Suntem fericiți că îl avem alături de noi.”

  Un uragan și o minune – partea 2

  Dumnezeu a promis să restaureze, să reconstruiască și să refacă. El are puterea de a da o viață nouă visurilor tale ofilite, vieții tale distruse. Amintește-ți ce a făcut El pentru noi după uraganul Maria. Și tu poți trăi o așa minune.

  Publicate astăzi

  Uriașul născut în nouă zile

  Dacă sunt conștient că o mână divină m-a modelat din țărână, mă voi considera cea mai importantă operă din univers și nu voi accepta să mă trateze cineva cu lipsă de respect sau de prețuire. Chiar atitudinea mea față de propria persoană ar trebui să fie mai plină de considerație și de stimă de sine. Un copil al lui Dumnezeu nu are absolut niciun motiv de rușine sau reținere. Nu aroganță, ci demnitate.

  Îngeri sub acoperire

  Cu siguranță Dumnezeu ne aude și răspunde rugăciunilor, dar ne folosește și pe noi, agenții umani, pentru a împlini marea lucrare a oștilor cerești.

  Tresaltă de bucurie!

  Poţi să te încrezi în EL! Astăzi fii plin de bucurie şi strigă de veselie: „Iată că împăratul tău vine la tine; El este neprihănit şi biruitor!”

  Metoda lui Dumnezeu

  Să ne rugăm ca să putem semăna cu Tatăl nostru și în aspectul educării celor mai mici, aplicând metoda Lui! PROVOCARE: Ajută pe cineva să deprindă un obicei bun urmând această metodă!

  Az Úr szemmel tartja népét

  „Hát az Isten nem áll-é bosszút az Ő választottaiért, kik Őhozzá kiáltanak éjjel és nappal,...