Articolul precedentCredința în istoria inspirată
  Articolul următorSărbătoarea muncii

  Spor la planificare

  Planurile omului harnic nu duc decât la belşug, dar cel ce lucrează cu grabă n-ajunge decât la lipsă. (Proverbele 21:5)

  Mi se întâmplă câteodată să mă opresc pe la jumătatea unei zile sau uneori tocmai seara, şi-mi dau seama că sunt foarte obosită, dar să constat că nu se vede prea mare lucru în urma mea. Aceasta nu se întâmplă în zilele când sunt la serviciu, unde fiecare minut trece cu spor, ci în zilele mele libere, când vreau să pun la punct o mulţime de treburi rămase nefăcute.

  Iubesc Biblia pentru că aflu în ea mântuire, pentru că oferă linişte sufletească, însă mai nou am descoperit că oferă şi sfaturi practice. Cu siguranţă că Cineva m-a văzut cum încep o mulţime de treburi, haotic, cum trec dintr-o cameră în alta fără noimă, încercând să rezolv cât mai multe lucruri şi nefăcând altceva decât să amestec treburile şi să nu mai ştiu ce am de făcut. Tocmai acest comportament al meu S-a hotărât să-l schimbe, trimiţându-mă într-o dimineaţă să citesc versetul din Proverbele 21:5. Mi-a atras atenţia şi m-a uimit partea a doua a textului; poate ar fi fost normal să spună: cel ce leneveşte nu ajunge decât la lipsă; sau cine se scoală târziu, cine amână lucrul, şi atunci nu m-ar fi alarmat. Însă aici spune ceva ce m-a pus pe gânduri: „Cine lucrează în grabă n-ajunge decât la lipsă.”

  Eu am considerat că sunt una din persoanele stimulate de termenul-limită. Când examenele erau la uşă, atunci învăţam mai cu spor; când se apropia termenul de predat o lucrare, atunci munceam zi şi noapte… Dar întotdeauna eram, ca să nu spun că încă mai sunt, într-o mare grabă. M-a uimit textul acesta care mi se adresează mie şi celor ca mine, fiindcă este un îndemn la planificare, la viaţă ordonată. Schimbarea este grea şi nu se produce ca într-o poveste, dar ştiu acum că însăşi Biblia, nu doar constatările oamenilor, sugerează să ne planificăm dinainte ce urmează să facem şi cum, ca să fim eficiente în lucrul nostru. Poate chiar de seara să ştiu cum va decurge ziua următoare, atât cât depinde de mine: ce vom avea la micul dejun, ce voi face când vin de la serviciu, când fac curăţenie în casă, de unde să încep şi aşa mai departe.

  Este adevărat că neprevăzutul şi elementele surpriză se ivesc la tot pasul, mai ales dacă avem copii mici. Cu toate acestea, lecţia din versetul de astăzi aş vrea s-o învăţ cât mai bine: „Cine lucrează în grabă n-ajunge decât la lipsă.” Astăzi priveşte spre partea luminoasă a textului: „Planurile omului harnic nu duc decât la belşug” şi… spor la planificare!

  Ramona Costea, Buzău, Muntenia

  Spor la planificare - 2016. Mi se întâmplă câteodată să mă opresc pe la jumătatea unei zile sau uneori tocmai seara, şi-mi dau seama că sunt foarte obosită, dar să constat că nu se vede prea mare lucru în urma mea. Aceasta nu se întâmplă în zilele când sunt la serviciu, unde fiecare minut trece cu spor, ci în zilele mele libere, când...
  Judith Couchman
  Cartea „Mic dejun pentru sufletul tău” este ca un buchet de vești bune care sunt povestite cu entuziasm specific românesc. Din toate zonele țării, și chiar de peste hotare, femeile Îi sunt recunoscătoare lui Dumneazeu pentru grija pe care le-o poartă, pentru experiențele zilnice în care descoperă dragostea Lui infinită și pentru privilegiul de a împărtăși bucuria cunoașterii lui Isus Hristos ca Mantuitor personal cu persoanele din sfera de influență. În zorii dimineții, acesta îți oferă un plus de motivație pentru a porni pe drumul vieții cu încrederea că orice provocare poate fi depășită și orice ispită poate fi biruită cu ajutorul Lui.

  Din aceeași categorie

  Iar ei au locuit în mijlocul lor

  Mă rog ca și eu să plâng în pocăință când Dumnezeu trimite mustrarea Sa și apoi să procedez conform harului Său, ca să intru în moștenirea Canaanului ceresc. Fie ca aceasta să fie și experiența ta!

  Ca un copilaș

  Ce fericire să-i avem pe acești micuți care ne învață atât de multe despre noi înșine, despre viața însăși și despre cum să relaționam cu Tatăl nostru ceresc! Mă simt foarte binecuvântată! Ajută-mă, Doamne, să devin ca un copilaș!

  Sceptrul

  Era o piesă perfectă? Nicidecum, dar, cu siguranță, creativă și acceptabilă, poate chiar reprezentativă pentru etosul acelei provincii. Întrucât Butterworth a fost solicitat să-și folosească îndemânarea pentru această sarcină importantă, el a făcut tot ce i-a stat în putință.

  În tandem către eternitate

  Atât timp cât bărbații și femeile nu se privesc reciproc așa cum îi privește Isus, ei vor rata posibilitățile unei lucrări unite. Dar atunci când încetează să se opună și să se trateze rău unii pe alții, ei lucrează în tandem ca împreună moștenitori, mergând spre eternitate și având beneficiul ajutorării reciproce.

  Publicate astăzi

  De la monoclu la ochelari

  Într-un sens figurat, fiecare dintre noi vede lumea prin propriile lentile. Din acest motiv o vedem atât de diferit. Nu uita acest lucru azi, când vei avea impresia că ceilalți au ceva, că nu văd lucrurile corect. Te va ajuta să manifești mai multă toleranță și înțelegere.

  Iar ei au locuit în mijlocul lor

  Mă rog ca și eu să plâng în pocăință când Dumnezeu trimite mustrarea Sa și apoi să procedez conform harului Său, ca să intru în moștenirea Canaanului ceresc. Fie ca aceasta să fie și experiența ta!

  Bunicuţa

  Despre bunici se spune că nepoţii sunt ca o coroană pentru el. Despre copii, textul spune că părinţii sunt mândri de ei. Toţi suntem incluşi în acest text, chiar dacă nu toţi suntem părinţi sau bunici, toţi suntem copii şi toţi trebuie să avem un respect profund faţă de generaţiile trecute.

  Acceptă-mă așa cum sunt!

  Doamne, Te rog să mă ajuți să-mi accept copilul așa cum este și să-i pot arăta, prin vorbe și fapte, aprecierea mea! PROVOCARE: Ia-ți timp astăzi să stai de vorbă cu copilul tău, să îl asiguri de toată prețuirea pe care i-o porți și să te străduiești ca, prin purtarea ta, să simtă acest sentiment înălțător!

  A biztos prófétai szó

  „Mert e látomás bizonyos időre szól, de vége felé siet és meg nem csal; ha...