Articolul precedentPregătirile de Sabat
  Articolul următorȘi tu poți fi premiat!

  Alege calea postului şi a rugăciunii (I)

  Nu v-a ajuns nicio ispită care să nu fi fost potrivită cu puterea omenească. Şi Dumnezeu, care este credincios, nu va îngădui să fiţi ispitiţi peste puterile voastre, ci, împreună cu ispita, a pregătit şi mijlocul să ieşiţi din ea, ca s-o puteţi răbda. (1 Corinteni 10:13)

  Dumnezeu m-a adus la existenţă în anul 1955, într-o familie deosebită, de religie ortodoxă. Sunt copilul întâi născut, la care s-au mai adăugat două fete şi trei băieţi.

  La vârsta de doi ani şi jumătate, am avut poliomielită şi am rămas cu sechele. Părinţii şi surioara mea, cu doi ani mai mică decât mine, mă duceau la şcoală iarna cu sania. Uneori mă întristam că nu puteam să fac anumite treburi pe care fraţii şi surorile mele le făceau. Însă nu m-am lăsat doborâtă de tristeţe, făcând tot ce depindea de mine să le aduc bucurie, să le fiu de ajutor, uneori peste puterile mele. Mă străduiam să fiu model pentru frăţiori şi surioare în toate. Îmi iubeam foarte mult familia şi o preţuiam. Poate aceste sentimente au devenit atât de profunde şi datorită faptului că trei luni pe an eram departe de cei dragi, fiind nevoită să merg în diferite staţiuni pentru tratament, unde udam perna cu lacrimi de dor. Acum înţeleg că Dumnezeu clădea în mine caracterul Său prin suferinţă. Dar nu numai în mine, ci în fiecare membru al familiei mele iubitoare, în stare de mari sacrificii pentru a-mi face viaţa frumoasă şi pentru a mă ajuta să trec mai uşor peste necazurile produse de boală.

  Mai târziu, unul dintre fraţi, Ghiocel, a spus: „Boala aceasta şi suferinţa ta au fost pentru noi toţi o mare binecuvântare de la Dumnezeu, care ştia că astfel ne poate proteja de multe necazuri. Din dragoste pentru tine nu ne-am putut duce în anumite locuri de distracţie unde tu nu puteai fi prezentă. Acolo se întâmplau lucruri urâte, de care noi am fost feriţi.”

  Dar era cineva care nu iubea armonia din familia noastră şi, într-o vară, pe la sfârşitul clasei a Vl-a, pe când eram singură acasă, acel cineva mi-a vorbit astfel: „Tu eşti un copil hotărât, ce spui, aceea faci, îţi ţii cuvântul…

  Tu îi iubeşti foarte mult pe cei din familia ta, dar dacă îi iubeşti cu adevărat, trebuie să o demonstrezi. Ia priveşte la tine, uită-te la piciorul tău: mai atingi pământul doar cu vârful degetului mare şi în curând nu vei mai putea merge, devenind o povară pentru cei din familia ta…, şi asta crezi tu că înseamnă iubire? Fă ceva să nu mai fii! Vor plânge un timp, dar nu vor purta povara ta toată viaţa!”

  Poate că astfel de gânduri înşelătoare ţi-au fost şi ţie sugerate. Roagă-te ca să le poţi distinge sursa şi să le poţi birui. Dumnezeu are un plan minunat pentru tine, aşa cum vei vedea că a avut şi cu mine. <

  Petronica Miclăuş, Hărlău, Moldova

  Alege calea postului şi a rugăciunii (I) - 2016. Dumnezeu m-a adus la existenţă în anul 1955, într-o familie deosebită, de religie ortodoxă. Sunt copilul întâi născut, la care s-au mai adăugat două fete şi trei băieţi. La vârsta de doi ani şi jumătate, am avut poliomielită şi am rămas cu sechele. Părinţii şi surioara mea, cu doi ani mai mică decât mine, mă duceau la...
  Judith Couchman
  Cartea „Mic dejun pentru sufletul tău” este ca un buchet de vești bune care sunt povestite cu entuziasm specific românesc. Din toate zonele țării, și chiar de peste hotare, femeile Îi sunt recunoscătoare lui Dumneazeu pentru grija pe care le-o poartă, pentru experiențele zilnice în care descoperă dragostea Lui infinită și pentru privilegiul de a împărtăși bucuria cunoașterii lui Isus Hristos ca Mantuitor personal cu persoanele din sfera de influență. În zorii dimineții, acesta îți oferă un plus de motivație pentru a porni pe drumul vieții cu încrederea că orice provocare poate fi depășită și orice ispită poate fi biruită cu ajutorul Lui.

  Din aceeași categorie

  Crainicul cu clopoțel

  Fiecăruia ni s-au dat daruri pe care să le folosim pentru Domnul. Fiecare dintre noi are nevoie să-și concentreze cele mai importante energii pentru ca darul său să le fie de folos altora. Fie ca Dumnezeu să ne ajute să cercetăm Scripturile și să cerem asistența Duhului Sfânt înainte de a face greșeli.

  Dumnezeu l-a folosit pe soțul meu ca să-mi schimbe perspectiva

  Dumnezeu mi-a arătat clar că acea carte nu este despre mine, ci menirea ei este să-i ajute pe mulţi peregrini pe drumul spinos al vieții și să-I aducă Lui slavă. Îi mulțumesc Domnului pentru dragostea Lui necondiționată, pentru favoarea nemeritată și pentru harul Său minunat!

  Salvat de o întâlnire de comitet

  Când ne începem ziua, să ne străduim să-L punem pe Dumnezeu în locul cuvenit. Doar făcând astfel îngerul Domnului își va așeza tabăra în jurul nostru și ne va păzi de orice rău.

  Viziunea unei mame

  Nu este ușor să te dai la o parte pentru ca Dumnezeu să-Și poată face lucrarea. A fost nevoie ca El să-mi amintească de mai multe ori acest lucru, pentru a mă elibera de povara pe care nu trebuia să o port.

  Publicate astăzi

  Locul trei pe podium

  Ce exercițiu și ce antrenament ar trebui să facem pentru ca modestia și recunoștința să ne caracterizeze chiar și în momentele noastre de glorie sau de împlinire de orice fel?

  Crainicul cu clopoțel

  Fiecăruia ni s-au dat daruri pe care să le folosim pentru Domnul. Fiecare dintre noi are nevoie să-și concentreze cele mai importante energii pentru ca darul său să le fie de folos altora. Fie ca Dumnezeu să ne ajute să cercetăm Scripturile și să cerem asistența Duhului Sfânt înainte de a face greșeli.

  Răzbunarea nu este a noastră

  Ţi-a greşit cândva cineva? Dacă te gândeşti la răzbunare, ia în considerare ce spune Dumnezeu: „Răzbunarea este a Mea, Eu voi răsplăti.” El nu-ţi cere să te răzbuni, mai degrabă să împlineşti nevoile de bază ale vrăjmaşului tău, după cum te îndrumă textul de astăzi.

  Mi-ar plăcea ca biserica mea să fie… biserică

  Roagă-te pentru spiritul de comunitate din biserica ta! PROVOCARE: Gândește-te la o idee care ar putea îmbunătăți părtășia dintre credincioși și pune-o în aplicare!

  Bizonyosodjunk meg Isten jóságáról!

  „Érezzétek és lássátok meg, hogy jó az Úr! Boldog az az ember, aki Őbenne bízik.”...