Articolul precedentPregătirile de Sabat
  Articolul următorȘi tu poți fi premiat!

  Alege calea postului şi a rugăciunii (I)

  Nu v-a ajuns nicio ispită care să nu fi fost potrivită cu puterea omenească. Şi Dumnezeu, care este credincios, nu va îngădui să fiţi ispitiţi peste puterile voastre, ci, împreună cu ispita, a pregătit şi mijlocul să ieşiţi din ea, ca s-o puteţi răbda. (1 Corinteni 10:13)

  Dumnezeu m-a adus la existenţă în anul 1955, într-o familie deosebită, de religie ortodoxă. Sunt copilul întâi născut, la care s-au mai adăugat două fete şi trei băieţi.

  La vârsta de doi ani şi jumătate, am avut poliomielită şi am rămas cu sechele. Părinţii şi surioara mea, cu doi ani mai mică decât mine, mă duceau la şcoală iarna cu sania. Uneori mă întristam că nu puteam să fac anumite treburi pe care fraţii şi surorile mele le făceau. Însă nu m-am lăsat doborâtă de tristeţe, făcând tot ce depindea de mine să le aduc bucurie, să le fiu de ajutor, uneori peste puterile mele. Mă străduiam să fiu model pentru frăţiori şi surioare în toate. Îmi iubeam foarte mult familia şi o preţuiam. Poate aceste sentimente au devenit atât de profunde şi datorită faptului că trei luni pe an eram departe de cei dragi, fiind nevoită să merg în diferite staţiuni pentru tratament, unde udam perna cu lacrimi de dor. Acum înţeleg că Dumnezeu clădea în mine caracterul Său prin suferinţă. Dar nu numai în mine, ci în fiecare membru al familiei mele iubitoare, în stare de mari sacrificii pentru a-mi face viaţa frumoasă şi pentru a mă ajuta să trec mai uşor peste necazurile produse de boală.

  Mai târziu, unul dintre fraţi, Ghiocel, a spus: „Boala aceasta şi suferinţa ta au fost pentru noi toţi o mare binecuvântare de la Dumnezeu, care ştia că astfel ne poate proteja de multe necazuri. Din dragoste pentru tine nu ne-am putut duce în anumite locuri de distracţie unde tu nu puteai fi prezentă. Acolo se întâmplau lucruri urâte, de care noi am fost feriţi.”

  Dar era cineva care nu iubea armonia din familia noastră şi, într-o vară, pe la sfârşitul clasei a Vl-a, pe când eram singură acasă, acel cineva mi-a vorbit astfel: „Tu eşti un copil hotărât, ce spui, aceea faci, îţi ţii cuvântul…

  Tu îi iubeşti foarte mult pe cei din familia ta, dar dacă îi iubeşti cu adevărat, trebuie să o demonstrezi. Ia priveşte la tine, uită-te la piciorul tău: mai atingi pământul doar cu vârful degetului mare şi în curând nu vei mai putea merge, devenind o povară pentru cei din familia ta…, şi asta crezi tu că înseamnă iubire? Fă ceva să nu mai fii! Vor plânge un timp, dar nu vor purta povara ta toată viaţa!”

  Poate că astfel de gânduri înşelătoare ţi-au fost şi ţie sugerate. Roagă-te ca să le poţi distinge sursa şi să le poţi birui. Dumnezeu are un plan minunat pentru tine, aşa cum vei vedea că a avut şi cu mine. <

  Petronica Miclăuş, Hărlău, Moldova

  Alege calea postului şi a rugăciunii (I) - 2016. Dumnezeu m-a adus la existenţă în anul 1955, într-o familie deosebită, de religie ortodoxă. Sunt copilul întâi născut, la care s-au mai adăugat două fete şi trei băieţi. La vârsta de doi ani şi jumătate, am avut poliomielită şi am rămas cu sechele. Părinţii şi surioara mea, cu doi ani mai mică decât mine, mă duceau la...
  Judith Couchman
  Cartea „Mic dejun pentru sufletul tău” este ca un buchet de vești bune care sunt povestite cu entuziasm specific românesc. Din toate zonele țării, și chiar de peste hotare, femeile Îi sunt recunoscătoare lui Dumneazeu pentru grija pe care le-o poartă, pentru experiențele zilnice în care descoperă dragostea Lui infinită și pentru privilegiul de a împărtăși bucuria cunoașterii lui Isus Hristos ca Mantuitor personal cu persoanele din sfera de influență. În zorii dimineții, acesta îți oferă un plus de motivație pentru a porni pe drumul vieții cu încrederea că orice provocare poate fi depășită și orice ispită poate fi biruită cu ajutorul Lui.

  Din aceeași categorie

  Recunoștință

  După ce m-am adunat puțin, am înălțat rugăciuni umile, dându-I slavă Domnului cu lacrimi de mulțumire și de reconsacrare ca niciodată înainte. Încrederea mea în Isus a crescut foarte mult de la acel eveniment.

  Binecuvântări deghizate

  Am cerut de la Dumnezeu iertare pentru gândurile mele nechibzuite de mai înainte. Niciodată nu m-am gândit că o să-I mulțumesc pentru căldura excesivă. Mulțumesc lui Dumnezeu pentru mila Sa! Mulțumesc lui Dumnezeu pentru dragostea Sa! Mulțumesc lui Dumnezeu pentru harul Său! Mulțumesc lui Dumnezeu pentru căldură!

  Credința lui Rahav

  Mă rog ca tu și cu mine, la fel ca Rahav, să ne hotărâm să avem încredere în făgăduințele Cuvântului lui Dumnezeu, astfel încât să putem avea și noi o credință neclintită ca a ei.

  Dumnezeu chiar aude și răspunde

  Dacă te confrunți cu perioade dificile în viață, te încurajez să invoci făgăduințele lui Dumnezeu. El te iubește și are grijă de tine, iar gândurile Lui sunt „gânduri de pace, şi nu de nenorocire, ca să vă dau un viitor şi o nădejde”. Da! Eu sunt o dovadă vie a faptului că El Își ține promisiunile!

  Publicate astăzi

  Șase zile, tot lucrul tău

  Cel care începe ziua cu Dumnezeu în gândurile lui, cu rugăciunea lui personală și cu dorința de a fi asistat pe drumul dintre dimineață și seară va găsi și împlinire în planurile lui, dar va găsi și odihnă, acea odihnă care îi permite să se simtă fericit.

  Recunoștință

  După ce m-am adunat puțin, am înălțat rugăciuni umile, dându-I slavă Domnului cu lacrimi de mulțumire și de reconsacrare ca niciodată înainte. Încrederea mea în Isus a crescut foarte mult de la acel eveniment.

  Slujirea lui Dumnezeu (II)

  Gândeşte-te la felul tău de slujire. Le impui altora idei şi comportamente, făcând uz de putere? Le restrângi libertatea de conştiinţă semenilor tăi prin pedeapsă? Adu-ţi aminte că asemenea metode nu au caracterizat niciodată slujirea lui Dumnezeu.

  Copiii și tinerii bisericii – comoara noastră prețioasă

  Doamne, ajută-mă să nu iubesc cu vorba, ci cu fapta și cu adevărul! PROVOCARE: Găsește o modalitate prin care să încurajezi un copil sau un tânăr din biserica ta chiar astăzi!

  Háborúk az utolsó napokban

  „Így szól a Seregek Ura: Ímé, veszedelem indul egyik nemzettől a másik nemzetre, és nagy...