Articolul precedentSă fii numărul unu
  Articolul următorEfectul de val

  Alege calea postului şi a rugăciunii (II)

  Urechile tale vor auzi după tine glasul care va zice: „Iată drumul, mergeţi pe el”(Isaia 30:21 p.p.)

  Iniţial, am crezut că este sfatul lui Dumnezeu şi l-am luat în considerare, dar i-am cerut o amânare de un an, timp în care să mai văd frumoasele locuri natale în trecerea lor prin cele patru anotimpuri şi să mai fiu cu familia mea dragă, să-i mai ajut cu ce pot. Aproape că uitasem de acea convorbire… Dar vara următoare, când eram singură acasă, mi-a vorbit din nou, amintindu-mi că ce am spus trebuie să împlinesc. Am fost de acord şi am început să fac pregătirile pentru înmormântare, gândindu-mă la cei dragi care aveau foarte multă treabă. Astfel am făcut curăţenie în toată casa, mi-am pregătit hăinuţele în pacheţele pentru poduri, cum se obişnuieşte în credinţa ortodoxă. Le ştiam foarte bine, pentru că frecventam biserica în fiecare duminică şi participam la toate sărbătorile încă din clasa a IlI-a.

  Când totul era gata, urma să fac ceva să mor. În „ultima seară”, îi urmăream cu drag şi cu milă, ştiind cât vor suferi din cauza mea. Îi priveam pe fiecare, luându-mi rămas-bun.

  A venit şi ziua când eu trebuia să demonstrez că îmi iubesc familia, nedorind să devin o povară pentru cei dragi. Pentru că nu ştiam cum să procedez, m-am plecat pe genunchi, cerându-I lui Dumnezeu, cu şiroaie de lacrimi şi cu suspine adânci, să mă înveţe… În faţa mea s-au deschis două căi: o cale luminoasă, cu nişte urme de paşi pe nisip, şi alta întunecoasă, barată cu un zăvor de fier. Eu aveam privirea îndreptată spre drumul întunecat şi L-am rugat pe Dumnezeu să-mi ridice zăvorul, căci era greu pentru mine… Şi atunci, abia atunci mi-a vorbit Dumnezeu. M-a apucat cu mâna Sa şi mi-a întors privirea de la drumul întunecos, spre calea luminoasă cu urmele paşilor Lui şi mi-a spus aşa:,,Alege calea postului şi a rugăciunii şi nu vei fi povară pentru nimeni, ci vei fi de ajutor multora…”

  Am sărit în sus de bucurie. Plângeam şi săream într-un picior, uitând parcă de cel neputincios, de care S-a ocupat marele Medic mai târziu, peste un an, prin oameni aleşi de El. Familia nu a ştiut nimic până târziu, când eram studentă. Dar, om de cuvânt, înzestrată de Creator cu această calitate, am început să-L întreb ce-i acela post şi I-am cerut să mă înveţe rugăciuni, pentru că îmi doream atât de mult să le fiu de folos altora şi lucrul acesta se putea realiza numai în felul în care mi-a spus El.

  „Legăturile dintre Dumnezeu şi fiecare suflet sunt atât de intime şi de profunde, ca şi când n-ar mai fi un alt om pe pământ de care El să Se îngrijească şi pentru care să fi dat pe Fiul Său mult iubit.” (Elen G. White, Calea către Hristos, p. 125, ed. de buzunar)

  Petronica Miclăuş, Hârlău, Moldova

  Alege calea postului şi a rugăciunii (II) - 2016. Iniţial, am crezut că este sfatul lui Dumnezeu şi l-am luat în considerare, dar i-am cerut o amânare de un an, timp în care să mai văd frumoasele locuri natale în trecerea lor prin cele patru anotimpuri şi să mai fiu cu familia mea dragă, să-i mai ajut cu ce pot. Aproape că uitasem de acea convorbire... Dar...
  Judith Couchman
  Cartea „Mic dejun pentru sufletul tău” este ca un buchet de vești bune care sunt povestite cu entuziasm specific românesc. Din toate zonele țării, și chiar de peste hotare, femeile Îi sunt recunoscătoare lui Dumneazeu pentru grija pe care le-o poartă, pentru experiențele zilnice în care descoperă dragostea Lui infinită și pentru privilegiul de a împărtăși bucuria cunoașterii lui Isus Hristos ca Mantuitor personal cu persoanele din sfera de influență. În zorii dimineții, acesta îți oferă un plus de motivație pentru a porni pe drumul vieții cu încrederea că orice provocare poate fi depășită și orice ispită poate fi biruită cu ajutorul Lui.

  Din aceeași categorie

  SM (Sindromul Martei)

  Dumnezeu a spus că, înainte să Îl chemăm, El va răspunde. Domnul ar fi răspuns mai devreme rugăciunilor mele fierbinți, dacă m-aș fi oprit și aș fi stat mai întâi să petrec timp cu El. În schimb, am lăsat ca sindromul Martei să mă cuprindă.

  Un biscuit fără unt

  Ca un biscuit care nu merită să fie mâncat fără unt, tot astfel nicio viață nu merită să fie trăită fără Dumnezeu.

  Crainicul cu clopoțel

  Fiecăruia ni s-au dat daruri pe care să le folosim pentru Domnul. Fiecare dintre noi are nevoie să-și concentreze cele mai importante energii pentru ca darul său să le fie de folos altora. Fie ca Dumnezeu să ne ajute să cercetăm Scripturile și să cerem asistența Duhului Sfânt înainte de a face greșeli.

  Dumnezeu l-a folosit pe soțul meu ca să-mi schimbe perspectiva

  Dumnezeu mi-a arătat clar că acea carte nu este despre mine, ci menirea ei este să-i ajute pe mulţi peregrini pe drumul spinos al vieții și să-I aducă Lui slavă. Îi mulțumesc Domnului pentru dragostea Lui necondiționată, pentru favoarea nemeritată și pentru harul Său minunat!

  Publicate astăzi

  Cei trei iezi

  Întreabă-te astăzi din ce categorie faci parte. Abuzezi de poziția ta? Ești un laș care doar se ascunde? Sau ai curajul să te exprimi, dar și să înțelegi când insistența este inutilă?

  SM (Sindromul Martei)

  Dumnezeu a spus că, înainte să Îl chemăm, El va răspunde. Domnul ar fi răspuns mai devreme rugăciunilor mele fierbinți, dacă m-aș fi oprit și aș fi stat mai întâi să petrec timp cu El. În schimb, am lăsat ca sindromul Martei să mă cuprindă.

  Cine este mai tare?

  Dacă ai tendinţa să te enervezi uşor, supune-te Domnului, pentru ca El să-ţi controleze firea. Fii deschis la posibilitatea de a primi ajutor profesionist, deoarece Dumnezeu lucrează adesea prin consilieri şi psihologi.

  Mi-ar plăcea ca biserica mea să iubească

  Mijlocește în rugăciune ca tinerii să cunoască iubirea divină! PROVOCARE: Exprimă-ți dragostea față de cei dragi din viața ta!

  Isten teljesebb megismerése

  „Az pedig az örök élet, hogy megismerjenek téged, az egyedül igaz Istent, és akit elküldtél,...