Articolul precedentSă fii numărul unu
  Articolul următorEfectul de val

  Alege calea postului şi a rugăciunii (II)

  Urechile tale vor auzi după tine glasul care va zice: „Iată drumul, mergeţi pe el”(Isaia 30:21 p.p.)

  Iniţial, am crezut că este sfatul lui Dumnezeu şi l-am luat în considerare, dar i-am cerut o amânare de un an, timp în care să mai văd frumoasele locuri natale în trecerea lor prin cele patru anotimpuri şi să mai fiu cu familia mea dragă, să-i mai ajut cu ce pot. Aproape că uitasem de acea convorbire… Dar vara următoare, când eram singură acasă, mi-a vorbit din nou, amintindu-mi că ce am spus trebuie să împlinesc. Am fost de acord şi am început să fac pregătirile pentru înmormântare, gândindu-mă la cei dragi care aveau foarte multă treabă. Astfel am făcut curăţenie în toată casa, mi-am pregătit hăinuţele în pacheţele pentru poduri, cum se obişnuieşte în credinţa ortodoxă. Le ştiam foarte bine, pentru că frecventam biserica în fiecare duminică şi participam la toate sărbătorile încă din clasa a IlI-a.

  Când totul era gata, urma să fac ceva să mor. În „ultima seară”, îi urmăream cu drag şi cu milă, ştiind cât vor suferi din cauza mea. Îi priveam pe fiecare, luându-mi rămas-bun.

  A venit şi ziua când eu trebuia să demonstrez că îmi iubesc familia, nedorind să devin o povară pentru cei dragi. Pentru că nu ştiam cum să procedez, m-am plecat pe genunchi, cerându-I lui Dumnezeu, cu şiroaie de lacrimi şi cu suspine adânci, să mă înveţe… În faţa mea s-au deschis două căi: o cale luminoasă, cu nişte urme de paşi pe nisip, şi alta întunecoasă, barată cu un zăvor de fier. Eu aveam privirea îndreptată spre drumul întunecat şi L-am rugat pe Dumnezeu să-mi ridice zăvorul, căci era greu pentru mine… Şi atunci, abia atunci mi-a vorbit Dumnezeu. M-a apucat cu mâna Sa şi mi-a întors privirea de la drumul întunecos, spre calea luminoasă cu urmele paşilor Lui şi mi-a spus aşa:,,Alege calea postului şi a rugăciunii şi nu vei fi povară pentru nimeni, ci vei fi de ajutor multora…”

  Am sărit în sus de bucurie. Plângeam şi săream într-un picior, uitând parcă de cel neputincios, de care S-a ocupat marele Medic mai târziu, peste un an, prin oameni aleşi de El. Familia nu a ştiut nimic până târziu, când eram studentă. Dar, om de cuvânt, înzestrată de Creator cu această calitate, am început să-L întreb ce-i acela post şi I-am cerut să mă înveţe rugăciuni, pentru că îmi doream atât de mult să le fiu de folos altora şi lucrul acesta se putea realiza numai în felul în care mi-a spus El.

  „Legăturile dintre Dumnezeu şi fiecare suflet sunt atât de intime şi de profunde, ca şi când n-ar mai fi un alt om pe pământ de care El să Se îngrijească şi pentru care să fi dat pe Fiul Său mult iubit.” (Elen G. White, Calea către Hristos, p. 125, ed. de buzunar)

  Petronica Miclăuş, Hârlău, Moldova

  Alege calea postului şi a rugăciunii (II) - 2016. Iniţial, am crezut că este sfatul lui Dumnezeu şi l-am luat în considerare, dar i-am cerut o amânare de un an, timp în care să mai văd frumoasele locuri natale în trecerea lor prin cele patru anotimpuri şi să mai fiu cu familia mea dragă, să-i mai ajut cu ce pot. Aproape că uitasem de acea convorbire... Dar...
  Judith Couchman
  Cartea „Mic dejun pentru sufletul tău” este ca un buchet de vești bune care sunt povestite cu entuziasm specific românesc. Din toate zonele țării, și chiar de peste hotare, femeile Îi sunt recunoscătoare lui Dumneazeu pentru grija pe care le-o poartă, pentru experiențele zilnice în care descoperă dragostea Lui infinită și pentru privilegiul de a împărtăși bucuria cunoașterii lui Isus Hristos ca Mantuitor personal cu persoanele din sfera de influență. În zorii dimineții, acesta îți oferă un plus de motivație pentru a porni pe drumul vieții cu încrederea că orice provocare poate fi depășită și orice ispită poate fi biruită cu ajutorul Lui.

  Din aceeași categorie

  Pentru binele nostru

  Dar mereu există un motiv, un scop chiar, pentru că deciziile Sale au în vedere întotdeauna „binele nostru” și/sau binele altora. Noi putem fi siguri că această realitate se confirmă mereu. Dumnezeu ne iubește. Nu poate fi altfel.

  Dumnezeu este dragoste

  Tovarășele mele de călătorie, drumul vostru poate fi aspru, dar nu renunțați! Aveți credință în Dumnezeu. El este capabil să vă facă viața frumoasă, oricare ar fi circumstanțele.

  „Nu ai lumini!”

  Isus dorește să lăsăm o cărare luminoasă pentru ca oamenii să poată urma acea lumină. Mă rog să nu auzim niciodată pe cineva care să zică: „Nu ai lumini! Nu ai lumini!” Astăzi, fie că Dumnezeu să ne ajute să fim lumini strălucitoare pentru El!

  Ziua Taților

  De Ziua Tatălui, aplică versetul de azi la tatăl tău și oferă-i iertare, dacă este nevoie. Iată o versiune de Ziua Tatălui a textului din Filipeni 4:8: „La urma urmelor, copiilor, orice a făcut tatăl vostru adevărat, nobil, drept, curat, demn de iubit, demn de primit, orice faptă bună și orice este lăudabil, aceea să vă însuflețească!”

  Publicate astăzi

  Șase grade de separare

  Fă un mic test. Alcătuiește în minte o listă cu persoanele pe care nu le suporți prea ușor. Gândește-te ce ar trebui să schimbi în mintea sau inima ta pentru ca ele să capete un alt statut, mai apropiat și amical. Începe cu lucrurile simple pe care crezi că le-ai putea face și vei observa imediat schimbările în bine.

  Pentru binele nostru

  Dar mereu există un motiv, un scop chiar, pentru că deciziile Sale au în vedere întotdeauna „binele nostru” și/sau binele altora. Noi putem fi siguri că această realitate se confirmă mereu. Dumnezeu ne iubește. Nu poate fi altfel.

  Împlinirea misiunii

  Chiar şi astăzi, lumina adevărului trebuie dusă de instrumente omeneşti. Ea trebuie dusă de mine şi de tine! Dacă acceptăm misiunea primită, cu siguranţă se vor interpune dificultăţi şi obstacole. Va fi nevoie să facem sacrificii şi să înfrângem greutăţile.

  Lecții valoroase

  Îți mulțumim, Doamne, pentru toate lecțiile pe care ni le oferi, chiar și pentru cele mai puțin plăcute uneori, pentru că știm că tot ce primim din mâna Ta ne oferi cu dragoste! PROVOCARE: Mulțumește-I astăzi lui Dumnezeu pentru cei mai mici membri din familia bisericii tale! Roagă-L ca prezența lor la serviciul de închinare să te umple de bucurie și de recunoștință!

  Az eladás és a vásárlás tilalma

  „…senki se vehessen, se el ne adhasson semmit, hanem csak akin a fenevad bélyege van,...