Articolul precedentMoștenirea lui Dumnezeu
  Articolul următorUn legământ veșnic

  Alege calea postului şi a rugăciunii (III)

  De altă parte, ştim că toate lucrurile lucrează împreună spre binele celor ce iubesc pe Dumnezeu, şi anume, spre binele celor ce sunt chemaţi după planul Său. (Romani 8:28)

  Am întâlnit o bătrânică pe care am întrebat-o despre post şi despre rugăciuni. M-a invitat acasă la ea şi acolo mi-am putut copia tot felul de rugăciuni. Şi am pornit-o pe calea postului şi a rugăciunii…

  Mai târziu, după ce am trecut împreună cu familia prin multe greutăţi şi necazuri aduse de Satana, dar îngăduite de Dumnezeu, spre binele nostru, „căci toate lucrurile lucrează spre bine…”, una dintre surioare, Cristina, care mă ducea cu săniuţa la şcoală, trăgând din greu, a făcut următoarea constatare: „Vezi tu, draga mea, cum s-a împlinit Cuvântul lui Dumnezeu că nu vei fi o povară, ci ne vei fi de mare ajutor.” Era un timp când doar eu aveam serviciu şi astfel puteam să ajut puţin la uşurarea situaţiei în care ne găseam.

  Dar Dumnezeu nu rămâne dator. El ştie să combine atât de frumos suferinţele, necazurile cu belşug de binecuvântări. Aşa s-a întâmplat şi cu mine. Nu ştiu cât am ajutat eu, adică cât L-am lăsat pe Dumnezeu să-i ajute pe alţii prin mine, dar să mă ajute El să nu uit cât ajutor am primit eu de la Tatăl prin cei dragi, când am fost la grea încercare.

  Indiferent în ce situaţie te afli sau te vei afla, te sfătuiesc cu aceleaşi cuvinte pe care le-am auzit direct din gura lui Dumnezeu:,Apucă pe calea postului şi a rugăciunii.” Este calea pe care a mers Domnul Isus Hristos şi, dacă El a sfârşit lucrarea mergând pe aici, înseamnă că şi noi putem deveni asemenea Lui, mergând pe urmele paşilor Săi. Dar, ca să ştii cum a umblat Domnul Isus pe această cale, este nevoie să citeşti ce scrie în Biblie. Astfel vei înţelege ce înseamnă să posteşti, cum trebuie ţinut postul, cu ce scop, îţi vei îmbogăţi rugăciunea, cerând de la Dumnezeu, în umilinţă, împlinirea promisiunilor Sale. Şi ai încredere în El, căci ce a spus cu gura Sa va împlini cu puterea Sa la timpul potrivit. Iar modul în care va răspunde, este ales de El, spre binele tău, dacă-I permiţi. Poţi spune cu siguranţă şi încredere: „Facă-se voia Ta!”

  Calea postului şi a rugăciunii poate fi străbătută şi de cel care nu poate să meargă. Aceasta este calea pe care, sărac fiind, îi poţi îmbogăţi pe mulţi cu binecuvântări de sus, prin rugăciuni de mijlocire pentru ei, înălţate înaintea lui Dumnezeu. Aceasta este calea pe care putem gândi ca Domnul Isus, putem vorbi ca El şi putem să ne comportăm ca El în orice situaţie.

  Petronica Miclăuş, Hărlău, Moldova

  Alege calea postului şi a rugăciunii (III) - 2016. Am întâlnit o bătrânică pe care am întrebat-o despre post şi despre rugăciuni. M-a invitat acasă la ea şi acolo mi-am putut copia tot felul de rugăciuni. Şi am pornit-o pe calea postului şi a rugăciunii... Mai târziu, după ce am trecut împreună cu familia prin multe greutăţi şi necazuri aduse de Satana, dar îngăduite de Dumnezeu.
  Judith Couchman
  Cartea „Mic dejun pentru sufletul tău” este ca un buchet de vești bune care sunt povestite cu entuziasm specific românesc. Din toate zonele țării, și chiar de peste hotare, femeile Îi sunt recunoscătoare lui Dumneazeu pentru grija pe care le-o poartă, pentru experiențele zilnice în care descoperă dragostea Lui infinită și pentru privilegiul de a împărtăși bucuria cunoașterii lui Isus Hristos ca Mantuitor personal cu persoanele din sfera de influență. În zorii dimineții, acesta îți oferă un plus de motivație pentru a porni pe drumul vieții cu încrederea că orice provocare poate fi depășită și orice ispită poate fi biruită cu ajutorul Lui.

  Din aceeași categorie

  Domnul poartă de grijă

  Data viitoare când vei avea de înfruntat o încercare, nu te gândi prea mult la multiplele căi prin care ai putea eșua. În schimb, roagă-te lui Dumnezeu pentru succes. El nu este niciodată prea ocupat să ne audă rugăciunile și este gata să intervină, dacă Îl rugăm.

  Țărmul păcii

  Ori de câte ori închid ochii și stau în liniște, imaginația mă poartă din nou în acest loc al solitudinii profunde și calme unde găsesc pace și unde Îl găsesc pe Dumnezeu. Iată ce mi-a oferit Isus: un țărm al păcii.

  Podul

  Ce călătorie minunată putem avea atunci când suntem în contact direct cu Dumnezeu și când avem încredere în conducerea Lui zilnică! „Încredinţează-ţi soarta în mâna Domnului, şi El te va sprijini. El nu va lăsa niciodată să se clatine cel neprihănit” (Psalmii 55:22).

  Mă auzi?

  Tu Îl asculți pe Dumnezeu atunci când El te îndeamnă să urmezi căile Lui de-a lungul zilei? El așteaptă ca tu să-I răspunzi. Dar mai așteaptă și altcineva: beneficiarul binecuvântării. Răspunzând astăzi îndemnului lui Dumnezeu din inima ta, pentru cine vei putea fi o binecuvântare?

  Publicate astăzi

  Cinci fecioare înțelepte

  Cine se mulțumește să memoreze va ajunge să se creadă înțelept, dar va descoperi că prea multe bagaje, fără a fi organizate, sunt nu doar inutile, ci chiar dăunătoare. Există oameni ne­buni care știu pe de rost volume întregi, dar există și înțelepți care nici măcar nu știu să citească. Cine a găsit un om înțelept să-l păstreze în apropierea lui; informație ne oferă toți roboții planetei.

  Domnul poartă de grijă

  Data viitoare când vei avea de înfruntat o încercare, nu te gândi prea mult la multiplele căi prin care ai putea eșua. În schimb, roagă-te lui Dumnezeu pentru succes. El nu este niciodată prea ocupat să ne audă rugăciunile și este gata să intervină, dacă Îl rugăm.

  Comportamentul şi gândirea

  Alege acțiuni nobile, oneste, responsabile și cinstite, care arată respect și apreciere față de alții și în special împlinesc nevoile cuiva. Gândurile și faptele sunt legate atât de strâns încât se determină reciproc. Prin faptele tale vei împlini voia Domnului.

  Fii „părinte de suflet”!

  Doamne, deschide-mi ochii și inima față de copiii și tinerii bisericii tale și folosește-te de ceea ce sunt și am pentru a-i face oamenii Tăi valoroși! PROVOCARE: Roagă-te măcar săptămânal, pe nume, pentru copiii și tinerii din biserica ta! Alege măcar unul dintre ei și învață-l practic să slujească!

  Az előítélet növekedése

  „Ne csodálkozzatok, atyámfiai, ha gyűlöl titeket a világ. Mi tudjuk, hogy általmentünk a halálból az...