Articolul precedentO lucrare voioasă
  Articolul următorToate ale mele sunt cu mine

  O excursie în Israel

  Ce frumoase sunt corturile tale, Iacove! Locuinţele tale, Israele! (Numeri 24:5)

  Pentru mine a fost un mare privilegiu şi o imensă bucurie să văd locurile unde a trăit Hristos pe pământ. Vizitând Israelul, mi s-a părut că sunt oaspetele lui Dumnezeu şi că m-am întâlnit cu El. Pe oriunde am umblat, am lăsat imaginaţia să prindă fiecare eveniment al Bibliei. Mi L-am imaginat pe Isus mergând din loc în loc împreună cu ucenicii, aducând în vieţile tuturor bucurie, vindecare, împlinirea nevoilor şi darul speranţei pentru viitor.

  La Marea Galileei, mi-am amintit că acolo Isus făcuse cele mai multe lucrări: a mers pe valuri, a liniştit furtuna, le-a poruncit peştilor să intre în mrejele ucenicilor, pe mal a hrănit mulţimile şi i-a învăţat.

  Mult prea uşor şi prea repede am trecut prin Ghetsimani, unde Isus a sângerat luptând cu păcatele mele, acolo S-a hotărât să bea paharul durerii şi să poarte păcatele noastre. Terenul de luptă însângerat al Grădinii Ghetsimani, altarul durerii şi al iubirii, stă mărturie pentru preţul scump plătit pentru păcatele noastre.

  Parcurgând Via Dolorosa, am devenit mai recunoscătoare pentru marele sacrificiu pe care l-a făcut Domnul vieţii pentru mine. La Golgota, s-au deşteptat în inima mea emoţii vii şi sfinte, am înţeles măreţia Crucii, am înţeles mesajul Mielului înjunghiat – că „iubirea este mai tare ca moartea”.

  Mormântul Domnului, unde cei ce-L iubeau plângeau, era gol şi am plecat de acolo cu solia cea mai măreaţă: Isus este un Mântuitor viu! Speranţa creştinilor! Acolo mi-am adâncit relaţia şi umblarea cu Hristos Isus, mi-a crescut dorinţa de a-I sluji şi de a împărtăşi cu ceilalţi dragostea Sa. Mi-am întărit credinţa în El şi mi-am reînnoit angajamentul de a-L urma în toate zilele vieţii mele. Excursia mi-a oferit o deplină împlinire sufletească. Acum aştept cu nerăbdare şi dor să-L văd pe Isus care va reveni foarte curând pe nori şi cu mare slavă.

  „Muntele Măslinilor se va despica la mijloc, spre răsărit şi spre apus, şi se va face o vale foarte mare. […] Şi atunci va veni Domnul, Dumnezeul meu, şi toţi sfinţii împreună cu El. […] Ei vor locui în el şi nu va mai fi ni-ciun blestem în el; Ierusalimul va fi liniştit” (Zaharia 14:4,5,11).

  Numai dacă vom păstra mereu proaspătă în mintea noastră această făgăduinţă şi vom face voia lui Dumnezeu, vom ajunge în: „Sfânt oraş de lumină, dulce Ierusalim/ Pacea dragostei tale cât de mult o dorim!/ Fericit cine ajunge în oraşul promis/ Şi în cartea vieţii şi-are numele scris!”
  Shabbat Shalom!

  Zlatinca Mihaly, Timişoara, Banat

  O excursie în Israel - 2016. Pentru mine a fost un mare privilegiu şi o imensă bucurie să văd locurile unde a trăit Hristos pe pământ. Vizitând Israelul, mi s-a părut că sunt oaspetele lui Dumnezeu şi că m-am întâlnit cu El. Pe oriunde am umblat, am lăsat imaginaţia să prindă fiecare eveniment al Bibliei. Mi L-am imaginat pe Isus...
  Judith Couchman
  Cartea „Mic dejun pentru sufletul tău” este ca un buchet de vești bune care sunt povestite cu entuziasm specific românesc. Din toate zonele țării, și chiar de peste hotare, femeile Îi sunt recunoscătoare lui Dumneazeu pentru grija pe care le-o poartă, pentru experiențele zilnice în care descoperă dragostea Lui infinită și pentru privilegiul de a împărtăși bucuria cunoașterii lui Isus Hristos ca Mantuitor personal cu persoanele din sfera de influență. În zorii dimineții, acesta îți oferă un plus de motivație pentru a porni pe drumul vieții cu încrederea că orice provocare poate fi depășită și orice ispită poate fi biruită cu ajutorul Lui.

  Din aceeași categorie

  Lumina cerească

  De ce să nu ne preocupăm, dimineața devreme, înainte de munca fiecărei zile, să petrecem timp fără grabă conectați la Sursa luminii cerești? Celor care fac așa, Dumnezeu le-a promis călăuzire în viață.

  Noi suntem epistole

  Eu și soțul am adoptat textul din Matei 25:40 ca pe unul dintre principiile de conduită în viață. Conform celor afirmate de apostolul Pavel, nu suntem doar epistole de citit pentru ceilalți, ci ni se amintește că orice le facem altora, fie bine, fie rău, Îi facem, de fapt, lui Isus.

  Atunci când dezastrul lovește

  Este remarcabil și faptul că nu am auzit niciodată atâtea persoane care să recunoască public bunătatea lui Dumnezeu, în ciuda situației lor teribile; sunt sigură că El a fost plăcut impresionat de aceasta!

  Dumnezeu încă răspunde rugăciunilor unei mame

  Dumnezeu este mereu la cârmă. El ne răspunde la rugăciuni, urmărindu-i cu privirea pe copiii Lui, binecuvântând chiar și o mamă singură căreia i-a fost încredințată o mare răspundere, care poate fi împlinită doar cu Domnul alături.

  Publicate astăzi

  Avion de croazieră cu patru motoare

  Există unele lucruri pe care ni le-am putea achiziționa, însă nu ne-ar folosi la nimic, poate doar pentru satisfacerea orgoliului. Poți avea în garaj un Ferrari, dar să nu ai șosele ca să beneficiezi de capacitățile mașinii. Prin urmare, dacă ne putem controla pornirile de grandomanie, vom face și vom cumpăra pentru noi ceea ce se potrivește statutului, dar și posibilităților din contextul în care trăim. Hai să nu înmulțim numărul snobilor, ci mai bine să fim chibzuiți!

  Lumina cerească

  De ce să nu ne preocupăm, dimineața devreme, înainte de munca fiecărei zile, să petrecem timp fără grabă conectați la Sursa luminii cerești? Celor care fac așa, Dumnezeu le-a promis călăuzire în viață.

  Toleranţa

  Astăzi ne putem dezvolta toleranţa, dacă ne înfruntăm responsabilităţile cu încredere în Dumnezeu, în promisiunile Lui şi dacă ne rugăm până primim binecuvântările Lui.

  Sfatul nelegiuit dat de mamă

  Doamne, învață-ne înțelepciunea și bunătatea Ta și ajută-ne să fim o binecuvântare pentru cei din jurul nostru, îndreptându-i spre Tine! PROVOCARE: Când ți se cere sfatul, gândește-te ce ar spune Isus dacă ar fi întrebat în locul tău!

  A fiatalok Isten eszközei

  „Jó a férfiúnak, ha igát visel ifjúságában.” (Siral 3,27)„Isten fiatalokat hív, akik ifjúságuk lendületével és...