Articolul precedentO lucrare voioasă
  Articolul următorToate ale mele sunt cu mine

  O excursie în Israel

  Ce frumoase sunt corturile tale, Iacove! Locuinţele tale, Israele! (Numeri 24:5)

  Pentru mine a fost un mare privilegiu şi o imensă bucurie să văd locurile unde a trăit Hristos pe pământ. Vizitând Israelul, mi s-a părut că sunt oaspetele lui Dumnezeu şi că m-am întâlnit cu El. Pe oriunde am umblat, am lăsat imaginaţia să prindă fiecare eveniment al Bibliei. Mi L-am imaginat pe Isus mergând din loc în loc împreună cu ucenicii, aducând în vieţile tuturor bucurie, vindecare, împlinirea nevoilor şi darul speranţei pentru viitor.

  La Marea Galileei, mi-am amintit că acolo Isus făcuse cele mai multe lucrări: a mers pe valuri, a liniştit furtuna, le-a poruncit peştilor să intre în mrejele ucenicilor, pe mal a hrănit mulţimile şi i-a învăţat.

  Mult prea uşor şi prea repede am trecut prin Ghetsimani, unde Isus a sângerat luptând cu păcatele mele, acolo S-a hotărât să bea paharul durerii şi să poarte păcatele noastre. Terenul de luptă însângerat al Grădinii Ghetsimani, altarul durerii şi al iubirii, stă mărturie pentru preţul scump plătit pentru păcatele noastre.

  Parcurgând Via Dolorosa, am devenit mai recunoscătoare pentru marele sacrificiu pe care l-a făcut Domnul vieţii pentru mine. La Golgota, s-au deşteptat în inima mea emoţii vii şi sfinte, am înţeles măreţia Crucii, am înţeles mesajul Mielului înjunghiat – că „iubirea este mai tare ca moartea”.

  Mormântul Domnului, unde cei ce-L iubeau plângeau, era gol şi am plecat de acolo cu solia cea mai măreaţă: Isus este un Mântuitor viu! Speranţa creştinilor! Acolo mi-am adâncit relaţia şi umblarea cu Hristos Isus, mi-a crescut dorinţa de a-I sluji şi de a împărtăşi cu ceilalţi dragostea Sa. Mi-am întărit credinţa în El şi mi-am reînnoit angajamentul de a-L urma în toate zilele vieţii mele. Excursia mi-a oferit o deplină împlinire sufletească. Acum aştept cu nerăbdare şi dor să-L văd pe Isus care va reveni foarte curând pe nori şi cu mare slavă.

  „Muntele Măslinilor se va despica la mijloc, spre răsărit şi spre apus, şi se va face o vale foarte mare. […] Şi atunci va veni Domnul, Dumnezeul meu, şi toţi sfinţii împreună cu El. […] Ei vor locui în el şi nu va mai fi ni-ciun blestem în el; Ierusalimul va fi liniştit” (Zaharia 14:4,5,11).

  Numai dacă vom păstra mereu proaspătă în mintea noastră această făgăduinţă şi vom face voia lui Dumnezeu, vom ajunge în: „Sfânt oraş de lumină, dulce Ierusalim/ Pacea dragostei tale cât de mult o dorim!/ Fericit cine ajunge în oraşul promis/ Şi în cartea vieţii şi-are numele scris!”
  Shabbat Shalom!

  Zlatinca Mihaly, Timişoara, Banat

  Judith Couchman
  Cartea „Mic dejun pentru sufletul tău” este ca un buchet de vești bune care sunt povestite cu entuziasm specific românesc. Din toate zonele țării, și chiar de peste hotare, femeile Îi sunt recunoscătoare lui Dumneazeu pentru grija pe care le-o poartă, pentru experiențele zilnice în care descoperă dragostea Lui infinită și pentru privilegiul de a împărtăși bucuria cunoașterii lui Isus Hristos ca Mantuitor personal cu persoanele din sfera de influență. În zorii dimineții, acesta îți oferă un plus de motivație pentru a porni pe drumul vieții cu încrederea că orice provocare poate fi depășită și orice ispită poate fi biruită cu ajutorul Lui.

  Din aceeași categorie

  Ingredientul principal

  Isus este ingredientul de care avem nevoie pentru a ține laolaltă toate celelalte ingrediente. Noi ar trebui să ne concentrăm să obținem mai întâi ingredientul principal; apoi, toate celelalte lucruri vor intra la locul lor.

  Prețuiește-o pe Rut a ta

  Îți mulțumesc pentru Rut. Te rog, ajută-mă să prețuiesc aceste persoane astăzi, pentru că sunt darul Tău pentru noi. Amin!

  Mi-a schimbat viața

  Am încredere și mă rog ca toți să putem spune același lucru după ce am experimentat harul salvator al lui Dumnezeu – că viața noastră nu a rămas aceeași, că ne adaptăm la noua viață în Hristos, că lucrurile pe care obișnuiam să le facem nu ne mai atrag și că întâlnirea cu Isus ne-a schimbat viața.

  Îngeri sub acoperire

  Cu siguranță Dumnezeu ne aude și răspunde rugăciunilor, dar ne folosește și pe noi, agenții umani, pentru a împlini marea lucrare a oștilor cerești.

  Publicate astăzi

  Când ești în al nouălea cer

  Chiar dacă îți este greu să crezi că dincolo de suferința, sărăcia și nedreptatea din jur există o altă realitate cu totul diferită și în care nu mai stăpânește nici Diavolul, nici uneltele lui, recitește relatările lui Pavel, ale lui Ioan, în Apocalipsa, și lasă-te purtat cu imaginația spre ceva ce reprezintă idealul tău de frumusețe și de bine. Imaginează-ți că abia de la acel nivel începe cu adevărat cerul și lumea pregătită de Dumnezeu celor salvați.

  Ingredientul principal

  Isus este ingredientul de care avem nevoie pentru a ține laolaltă toate celelalte ingrediente. Noi ar trebui să ne concentrăm să obținem mai întâi ingredientul principal; apoi, toate celelalte lucruri vor intra la locul lor.

  Cine sunt eu?

  Într-o bună zi, ceva ce ai va dispărea sau nu va mai fi valabil în dreptul tău, în timp ce un anume lucru ce face parte din identitatea ta va rămâne lipit de tine până la final.

  Importanța autorității

  Să ne rugăm să fim mereu conștienți că suntem doar ispravnici, nu proprietari! PROVOCARE: Încearcă să-ți vezi familia ca pe un cadou, nu ca pe o posesiune!

  Az Úr megóvja gyermekeit

  „Segítségül hív engem, ezért meghallgatom őt, vele vagyok háborúságában: megmentem és megdicsőítem őt.” (Zsolt 91,15)„Isten...