Articolul precedentAtacul lui Satana asupra Sabatului
  Articolul următorNu e o coincidenţă!

  Mai bun este sfârşitul unui lucru decât începutul

  Ferice de omul care îşi pune încrederea în Domnul şi care nu se îndreaptă spre cei trufaşi şi mincinoşi! Doamne, Dumnezeule, multe sunt minunile şi planurile Tale pentru mine: nimeni nu se poate asemăna cu Tine. (Psalmii 40:4,5)

  Lunile iulie şi august, pline de soare şi căldură, sunt luni în care aşteptăm liniştea şi pacea unui concediu mult aşteptat, luni în care ne dorim ca nimic să nu ne împiedice să fim mai aproape unul de altul şi de Cel care ne-a creat. Eu şi soţul meu suntem binecuvântaţi cu doi copii. În urmă cu câţiva ani, Anca era studentă în ultimul an, iar Gabriel tocmai intrase la facultate. Un lucru frumos în familia noastră sunt planurile de concediu, locaţiile pe care le alegem, apoi rugăciunea prin care le încredinţăm şi ne încredinţăm în mâinile Domnului.

  De câţiva ani, avem privilegiul de a ne petrece concediul în Anglia. Aşa că şi în acel an gândul nostru s-a îndreptat spre această ţară, unde locuiesc fratele meu şi familia lui. Dar ca tot ce este frumos, concediul s-a scurs repede şi bucuria revederii, frumuseţile locurilor vizitate şi căldura domoală a soarelui din acele locuri au trecut.

  Reîntoarcerea acasă avea să fie „uşor” amară. Soţul meu, singurul din familie care încă nu-L acceptase pe Isus pe deplin, avea să afle că va fi concediat. Au fost câteva zile grele, pline de nelinişti. întrebări de genul: „Ce ne facem?”, „Cu ce vom sprijini copiii?” şi multe altele ne frământau gândurile până când încet liniştea şi pacea, venite prin rugăciune de la Tatăl ceresc, ne-au învăluit şi speranţa noastră a reînviat. Căutările noastre împletite cu rugăciune au continuat. După câteva săptămâni, un simplu telefon de la un prieten ne-a umplut de bucurie. Soţul meu avea un loc de muncă, mai bun decât tot ce a avut până atunci.

  Pentru mine şi copiii mei, aceasta a fost încă o experienţă care ne-a confirmat grija lui Dumnezeu, dar pentru soţul meu, cred că a fost dovada clară a încrederii în dragostea Tatălui ceresc, care nu lasă rugăciunea sinceră fără răspuns şi nu-Şi părăseşte copiii în necaz. De atunci, soţul meu ni s-a alăturat întâlnirilor de la biserică, a acceptat şi respectat Sabatul ca zi de închinare. Sunt convinsă acum că Dumnezeu ne-a trecut prin încercarea aceasta tocmai pentru întărirea credinţei noastre.

  Dacă o grijă, o durere, o neîmplinire îţi curmă bucuria zilei, nu ezita să o încredinţezi celui ce aşteaptă de la tine, doar o împreunare a mâinilor şi un simplu: „Te rog, Tată, sunt fiica Ta şi sunt la picioarele Tale.” Nu uita că „mai bun este sfârşitul unui lucru decât începutul lui”.

  Emilia Harja, Bistriţa, Transilvania de Nord

  Mai bun este sfârşitul unui lucru decât începutul - 2016. Lunile iulie şi august, pline de soare şi căldură, sunt luni în care aşteptăm liniştea şi pacea unui concediu mult aşteptat, luni în care ne dorim ca nimic să nu ne împiedice să fim mai aproape unul de altul şi de Cel care ne-a creat. Eu şi soţul meu suntem binecuvântaţi cu doi copii. În urmă cu câţiva ani...
  Judith Couchman
  Cartea „Mic dejun pentru sufletul tău” este ca un buchet de vești bune care sunt povestite cu entuziasm specific românesc. Din toate zonele țării, și chiar de peste hotare, femeile Îi sunt recunoscătoare lui Dumneazeu pentru grija pe care le-o poartă, pentru experiențele zilnice în care descoperă dragostea Lui infinită și pentru privilegiul de a împărtăși bucuria cunoașterii lui Isus Hristos ca Mantuitor personal cu persoanele din sfera de influență. În zorii dimineții, acesta îți oferă un plus de motivație pentru a porni pe drumul vieții cu încrederea că orice provocare poate fi depășită și orice ispită poate fi biruită cu ajutorul Lui.

  Din aceeași categorie

  Un biscuit fără unt

  Ca un biscuit care nu merită să fie mâncat fără unt, tot astfel nicio viață nu merită să fie trăită fără Dumnezeu.

  Crainicul cu clopoțel

  Fiecăruia ni s-au dat daruri pe care să le folosim pentru Domnul. Fiecare dintre noi are nevoie să-și concentreze cele mai importante energii pentru ca darul său să le fie de folos altora. Fie ca Dumnezeu să ne ajute să cercetăm Scripturile și să cerem asistența Duhului Sfânt înainte de a face greșeli.

  Dumnezeu l-a folosit pe soțul meu ca să-mi schimbe perspectiva

  Dumnezeu mi-a arătat clar că acea carte nu este despre mine, ci menirea ei este să-i ajute pe mulţi peregrini pe drumul spinos al vieții și să-I aducă Lui slavă. Îi mulțumesc Domnului pentru dragostea Lui necondiționată, pentru favoarea nemeritată și pentru harul Său minunat!

  Salvat de o întâlnire de comitet

  Când ne începem ziua, să ne străduim să-L punem pe Dumnezeu în locul cuvenit. Doar făcând astfel îngerul Domnului își va așeza tabăra în jurul nostru și ne va păzi de orice rău.

  Publicate astăzi

  Porunca a treia

  Atenție, distanțarea dintre noi și Dumnezeu nu apare dintr-odată, ci treptat, pe neobservate și în etape mici, dar repetate. Dacă Îl rechemăm acum în viața noastră, Tatăl ceresc vine fără întârziere sau șovăire.

  Un biscuit fără unt

  Ca un biscuit care nu merită să fie mâncat fără unt, tot astfel nicio viață nu merită să fie trăită fără Dumnezeu.

  Cine înţelege mai bine?

  Dacă ești ispitit să te înfurii, să te enervezi, să îţi piezi cumpătul, să fii scos din sărite, îndepărtează-te cât poţi de repede de un asemenea sentiment. Domnul îţi va da pace şi control de sine, ca să poţi arăta dragoste, apreciere şi admiraţie faţă de alţii. În consecinţă, relaţiile tale vor înflori.

  Mi-ar plăcea ca biserica mea să ierte

  Cere în rugăciune iertare și puterea de a ierta! PROVOCARE: Scrie pe o foaie motivele pentru care nu poți ierta de obicei! Gândeștete la o modalitate de a trece peste acestea și de a te bucura de pacea iertării depline!

  A menny polgárai

  „Azért immár nem vagytok jövevények és zsellérek, hanem polgártársai a szenteknek, és cselédei az Istennek.”...