Articolul precedentAtacul lui Satana asupra Sabatului
  Articolul următorNu e o coincidenţă!

  Mai bun este sfârşitul unui lucru decât începutul

  Ferice de omul care îşi pune încrederea în Domnul şi care nu se îndreaptă spre cei trufaşi şi mincinoşi! Doamne, Dumnezeule, multe sunt minunile şi planurile Tale pentru mine: nimeni nu se poate asemăna cu Tine. (Psalmii 40:4,5)

  Lunile iulie şi august, pline de soare şi căldură, sunt luni în care aşteptăm liniştea şi pacea unui concediu mult aşteptat, luni în care ne dorim ca nimic să nu ne împiedice să fim mai aproape unul de altul şi de Cel care ne-a creat. Eu şi soţul meu suntem binecuvântaţi cu doi copii. În urmă cu câţiva ani, Anca era studentă în ultimul an, iar Gabriel tocmai intrase la facultate. Un lucru frumos în familia noastră sunt planurile de concediu, locaţiile pe care le alegem, apoi rugăciunea prin care le încredinţăm şi ne încredinţăm în mâinile Domnului.

  De câţiva ani, avem privilegiul de a ne petrece concediul în Anglia. Aşa că şi în acel an gândul nostru s-a îndreptat spre această ţară, unde locuiesc fratele meu şi familia lui. Dar ca tot ce este frumos, concediul s-a scurs repede şi bucuria revederii, frumuseţile locurilor vizitate şi căldura domoală a soarelui din acele locuri au trecut.

  Reîntoarcerea acasă avea să fie „uşor” amară. Soţul meu, singurul din familie care încă nu-L acceptase pe Isus pe deplin, avea să afle că va fi concediat. Au fost câteva zile grele, pline de nelinişti. întrebări de genul: „Ce ne facem?”, „Cu ce vom sprijini copiii?” şi multe altele ne frământau gândurile până când încet liniştea şi pacea, venite prin rugăciune de la Tatăl ceresc, ne-au învăluit şi speranţa noastră a reînviat. Căutările noastre împletite cu rugăciune au continuat. După câteva săptămâni, un simplu telefon de la un prieten ne-a umplut de bucurie. Soţul meu avea un loc de muncă, mai bun decât tot ce a avut până atunci.

  Pentru mine şi copiii mei, aceasta a fost încă o experienţă care ne-a confirmat grija lui Dumnezeu, dar pentru soţul meu, cred că a fost dovada clară a încrederii în dragostea Tatălui ceresc, care nu lasă rugăciunea sinceră fără răspuns şi nu-Şi părăseşte copiii în necaz. De atunci, soţul meu ni s-a alăturat întâlnirilor de la biserică, a acceptat şi respectat Sabatul ca zi de închinare. Sunt convinsă acum că Dumnezeu ne-a trecut prin încercarea aceasta tocmai pentru întărirea credinţei noastre.

  Dacă o grijă, o durere, o neîmplinire îţi curmă bucuria zilei, nu ezita să o încredinţezi celui ce aşteaptă de la tine, doar o împreunare a mâinilor şi un simplu: „Te rog, Tată, sunt fiica Ta şi sunt la picioarele Tale.” Nu uita că „mai bun este sfârşitul unui lucru decât începutul lui”.

  Emilia Harja, Bistriţa, Transilvania de Nord

  Mai bun este sfârşitul unui lucru decât începutul - 2016. Lunile iulie şi august, pline de soare şi căldură, sunt luni în care aşteptăm liniştea şi pacea unui concediu mult aşteptat, luni în care ne dorim ca nimic să nu ne împiedice să fim mai aproape unul de altul şi de Cel care ne-a creat. Eu şi soţul meu suntem binecuvântaţi cu doi copii. În urmă cu câţiva ani...
  Judith Couchman
  Cartea „Mic dejun pentru sufletul tău” este ca un buchet de vești bune care sunt povestite cu entuziasm specific românesc. Din toate zonele țării, și chiar de peste hotare, femeile Îi sunt recunoscătoare lui Dumneazeu pentru grija pe care le-o poartă, pentru experiențele zilnice în care descoperă dragostea Lui infinită și pentru privilegiul de a împărtăși bucuria cunoașterii lui Isus Hristos ca Mantuitor personal cu persoanele din sfera de influență. În zorii dimineții, acesta îți oferă un plus de motivație pentru a porni pe drumul vieții cu încrederea că orice provocare poate fi depășită și orice ispită poate fi biruită cu ajutorul Lui.

  Din aceeași categorie

  Pentru binele nostru

  Dar mereu există un motiv, un scop chiar, pentru că deciziile Sale au în vedere întotdeauna „binele nostru” și/sau binele altora. Noi putem fi siguri că această realitate se confirmă mereu. Dumnezeu ne iubește. Nu poate fi altfel.

  Dumnezeu este dragoste

  Tovarășele mele de călătorie, drumul vostru poate fi aspru, dar nu renunțați! Aveți credință în Dumnezeu. El este capabil să vă facă viața frumoasă, oricare ar fi circumstanțele.

  „Nu ai lumini!”

  Isus dorește să lăsăm o cărare luminoasă pentru ca oamenii să poată urma acea lumină. Mă rog să nu auzim niciodată pe cineva care să zică: „Nu ai lumini! Nu ai lumini!” Astăzi, fie că Dumnezeu să ne ajute să fim lumini strălucitoare pentru El!

  Ziua Taților

  De Ziua Tatălui, aplică versetul de azi la tatăl tău și oferă-i iertare, dacă este nevoie. Iată o versiune de Ziua Tatălui a textului din Filipeni 4:8: „La urma urmelor, copiilor, orice a făcut tatăl vostru adevărat, nobil, drept, curat, demn de iubit, demn de primit, orice faptă bună și orice este lăudabil, aceea să vă însuflețească!”

  Publicate astăzi

  Șase grade de separare

  Fă un mic test. Alcătuiește în minte o listă cu persoanele pe care nu le suporți prea ușor. Gândește-te ce ar trebui să schimbi în mintea sau inima ta pentru ca ele să capete un alt statut, mai apropiat și amical. Începe cu lucrurile simple pe care crezi că le-ai putea face și vei observa imediat schimbările în bine.

  Pentru binele nostru

  Dar mereu există un motiv, un scop chiar, pentru că deciziile Sale au în vedere întotdeauna „binele nostru” și/sau binele altora. Noi putem fi siguri că această realitate se confirmă mereu. Dumnezeu ne iubește. Nu poate fi altfel.

  Împlinirea misiunii

  Chiar şi astăzi, lumina adevărului trebuie dusă de instrumente omeneşti. Ea trebuie dusă de mine şi de tine! Dacă acceptăm misiunea primită, cu siguranţă se vor interpune dificultăţi şi obstacole. Va fi nevoie să facem sacrificii şi să înfrângem greutăţile.

  Lecții valoroase

  Îți mulțumim, Doamne, pentru toate lecțiile pe care ni le oferi, chiar și pentru cele mai puțin plăcute uneori, pentru că știm că tot ce primim din mâna Ta ne oferi cu dragoste! PROVOCARE: Mulțumește-I astăzi lui Dumnezeu pentru cei mai mici membri din familia bisericii tale! Roagă-L ca prezența lor la serviciul de închinare să te umple de bucurie și de recunoștință!

  Az eladás és a vásárlás tilalma

  „…senki se vehessen, se el ne adhasson semmit, hanem csak akin a fenevad bélyege van,...