Articolul precedentHellen Keller
  Articolul următorO familie unită

  Covrigul

  Iar a Celui ce, prin puterea care lucrează in noi, poate să facă nespus mai mult decât cerem sau gândim noi, a Lui să fie slava în biserică şi în Hristos Isus, din neam în neam, în vecii vecilor! Amin! (Efeseni 3:20,21)

  Primăvara cu haina ei verde şi plăcută s-a dus, lăsând loc zilelor lungi şi călduroase de vară. O nouă zi obişnuită de muncă. Este dimineaţă. Ies din casă cu paşi grăbiţi. Privesc la ceas şi ora e deja puţin înaintată. Aproape că am de străbătut oraşul de la un capăt la altul. Ajung în staţia de metrou şi ce bine că metroul vine imediat. Timpul zboară iute şi iată că trebuie să cobor. Până la instituţia unde lucrez, am de parcurs şi o mică distanţă pe jos. Parcă aş dori să-mi cumpăr un covrig – bine cunoscuţii covrigi cu susan, cu mac sau simpli, la preţ de un leu. La covrigărie, văd în jur de zece persoane la rând. Mai privesc încă o dată la ceas şi spun: Adio covrig! E prea târziu să mai aştept. Altă dată!

  Ajung la serviciu, încerc să descui, dar zăresc cheile colegei în uşa încuiată pe dinăuntru. Bat uşor în geam, apoi încă o dată şi colega îmi face semn să aştept. Privesc la mulţimea de maşini ce străbat strada. Pe trotuar, oamenii trec grăbiţi, fiecare cu drumul lui. Zăresc o bătrânică ce merge agale. Ajunge în dreptul meu, se opreşte şi mă întreabă:

  – Ce faci, mamă, lucrezi aici?

  – Da, răspund eu.

  – Uite, vreau să-ţi dau ceva. Am cumpărat doi covrigi şi unul vreau să ţi-l dau ţie. Sunt calzi, acum i-am luat.

  – Dar nu trebuie să vă deranjaţi. De ce să nu-i mâncaţi dumneavoastră?

  – Am eu această plăcere, zise ea, şi îmi întinse punguţa cu covrigul.

  – Vă mulţumesc frumos.

  – Rămâi cu bine, mamă.

  Privesc covrigul şi gândurile îmi zboară sus, tot mai sus, deasupra norilor. Doamne, cum M-ai surprins şi de această dată cu bunătatea Ta! Cât de interesat eşti Tu de cele mai nesemnificative aspecte ale vieţii noastre, oferindu-ne încurajare, înţelegere şi orice altceva avem nevoie.

  „Doamne, Tu mă cercetezi de aproape şi mă cunoşti, ştii când stau jos şi când mă scol şi de departe îmi pătrunzi gândul. Ştii când umblu şi când mă culc şi cunoşti toate căile mele. Căci nu-mi ajunge cuvântul pe limbă, şi Tu, Doamne, îl şi cunoşti în totul…” (Psalmii 139:1-4).

  Liliana Moraru, Bucureşti, Muntenia

  Covrigul - 2016. Primăvara cu haina ei verde şi plăcută s-a dus, lăsând loc zilelor lungi şi călduroase de vară. O nouă zi obişnuită de muncă. Este dimineaţă. Ies din casă cu paşi grăbiţi. Privesc la ceas şi ora e deja puţin înaintată. Aproape că am de străbătut oraşul de la un capăt la altul. Ajung în staţia de metrou şi...
  Judith Couchman
  Cartea „Mic dejun pentru sufletul tău” este ca un buchet de vești bune care sunt povestite cu entuziasm specific românesc. Din toate zonele țării, și chiar de peste hotare, femeile Îi sunt recunoscătoare lui Dumneazeu pentru grija pe care le-o poartă, pentru experiențele zilnice în care descoperă dragostea Lui infinită și pentru privilegiul de a împărtăși bucuria cunoașterii lui Isus Hristos ca Mantuitor personal cu persoanele din sfera de influență. În zorii dimineții, acesta îți oferă un plus de motivație pentru a porni pe drumul vieții cu încrederea că orice provocare poate fi depășită și orice ispită poate fi biruită cu ajutorul Lui.

  Din aceeași categorie

  SM (Sindromul Martei)

  Dumnezeu a spus că, înainte să Îl chemăm, El va răspunde. Domnul ar fi răspuns mai devreme rugăciunilor mele fierbinți, dacă m-aș fi oprit și aș fi stat mai întâi să petrec timp cu El. În schimb, am lăsat ca sindromul Martei să mă cuprindă.

  Un biscuit fără unt

  Ca un biscuit care nu merită să fie mâncat fără unt, tot astfel nicio viață nu merită să fie trăită fără Dumnezeu.

  Crainicul cu clopoțel

  Fiecăruia ni s-au dat daruri pe care să le folosim pentru Domnul. Fiecare dintre noi are nevoie să-și concentreze cele mai importante energii pentru ca darul său să le fie de folos altora. Fie ca Dumnezeu să ne ajute să cercetăm Scripturile și să cerem asistența Duhului Sfânt înainte de a face greșeli.

  Dumnezeu l-a folosit pe soțul meu ca să-mi schimbe perspectiva

  Dumnezeu mi-a arătat clar că acea carte nu este despre mine, ci menirea ei este să-i ajute pe mulţi peregrini pe drumul spinos al vieții și să-I aducă Lui slavă. Îi mulțumesc Domnului pentru dragostea Lui necondiționată, pentru favoarea nemeritată și pentru harul Său minunat!

  Publicate astăzi

  Cei trei iezi

  Întreabă-te astăzi din ce categorie faci parte. Abuzezi de poziția ta? Ești un laș care doar se ascunde? Sau ai curajul să te exprimi, dar și să înțelegi când insistența este inutilă?

  SM (Sindromul Martei)

  Dumnezeu a spus că, înainte să Îl chemăm, El va răspunde. Domnul ar fi răspuns mai devreme rugăciunilor mele fierbinți, dacă m-aș fi oprit și aș fi stat mai întâi să petrec timp cu El. În schimb, am lăsat ca sindromul Martei să mă cuprindă.

  Cine este mai tare?

  Dacă ai tendinţa să te enervezi uşor, supune-te Domnului, pentru ca El să-ţi controleze firea. Fii deschis la posibilitatea de a primi ajutor profesionist, deoarece Dumnezeu lucrează adesea prin consilieri şi psihologi.

  Mi-ar plăcea ca biserica mea să iubească

  Mijlocește în rugăciune ca tinerii să cunoască iubirea divină! PROVOCARE: Exprimă-ți dragostea față de cei dragi din viața ta!

  Isten teljesebb megismerése

  „Az pedig az örök élet, hogy megismerjenek téged, az egyedül igaz Istent, és akit elküldtél,...