Articolul precedentHellen Keller
  Articolul următorO familie unită

  Covrigul

  Iar a Celui ce, prin puterea care lucrează in noi, poate să facă nespus mai mult decât cerem sau gândim noi, a Lui să fie slava în biserică şi în Hristos Isus, din neam în neam, în vecii vecilor! Amin! (Efeseni 3:20,21)

  Primăvara cu haina ei verde şi plăcută s-a dus, lăsând loc zilelor lungi şi călduroase de vară. O nouă zi obişnuită de muncă. Este dimineaţă. Ies din casă cu paşi grăbiţi. Privesc la ceas şi ora e deja puţin înaintată. Aproape că am de străbătut oraşul de la un capăt la altul. Ajung în staţia de metrou şi ce bine că metroul vine imediat. Timpul zboară iute şi iată că trebuie să cobor. Până la instituţia unde lucrez, am de parcurs şi o mică distanţă pe jos. Parcă aş dori să-mi cumpăr un covrig – bine cunoscuţii covrigi cu susan, cu mac sau simpli, la preţ de un leu. La covrigărie, văd în jur de zece persoane la rând. Mai privesc încă o dată la ceas şi spun: Adio covrig! E prea târziu să mai aştept. Altă dată!

  Ajung la serviciu, încerc să descui, dar zăresc cheile colegei în uşa încuiată pe dinăuntru. Bat uşor în geam, apoi încă o dată şi colega îmi face semn să aştept. Privesc la mulţimea de maşini ce străbat strada. Pe trotuar, oamenii trec grăbiţi, fiecare cu drumul lui. Zăresc o bătrânică ce merge agale. Ajunge în dreptul meu, se opreşte şi mă întreabă:

  – Ce faci, mamă, lucrezi aici?

  – Da, răspund eu.

  – Uite, vreau să-ţi dau ceva. Am cumpărat doi covrigi şi unul vreau să ţi-l dau ţie. Sunt calzi, acum i-am luat.

  – Dar nu trebuie să vă deranjaţi. De ce să nu-i mâncaţi dumneavoastră?

  – Am eu această plăcere, zise ea, şi îmi întinse punguţa cu covrigul.

  – Vă mulţumesc frumos.

  – Rămâi cu bine, mamă.

  Privesc covrigul şi gândurile îmi zboară sus, tot mai sus, deasupra norilor. Doamne, cum M-ai surprins şi de această dată cu bunătatea Ta! Cât de interesat eşti Tu de cele mai nesemnificative aspecte ale vieţii noastre, oferindu-ne încurajare, înţelegere şi orice altceva avem nevoie.

  „Doamne, Tu mă cercetezi de aproape şi mă cunoşti, ştii când stau jos şi când mă scol şi de departe îmi pătrunzi gândul. Ştii când umblu şi când mă culc şi cunoşti toate căile mele. Căci nu-mi ajunge cuvântul pe limbă, şi Tu, Doamne, îl şi cunoşti în totul…” (Psalmii 139:1-4).

  Liliana Moraru, Bucureşti, Muntenia

  Judith Couchman
  Cartea „Mic dejun pentru sufletul tău” este ca un buchet de vești bune care sunt povestite cu entuziasm specific românesc. Din toate zonele țării, și chiar de peste hotare, femeile Îi sunt recunoscătoare lui Dumneazeu pentru grija pe care le-o poartă, pentru experiențele zilnice în care descoperă dragostea Lui infinită și pentru privilegiul de a împărtăși bucuria cunoașterii lui Isus Hristos ca Mantuitor personal cu persoanele din sfera de influență. În zorii dimineții, acesta îți oferă un plus de motivație pentru a porni pe drumul vieții cu încrederea că orice provocare poate fi depășită și orice ispită poate fi biruită cu ajutorul Lui.

  Din aceeași categorie

  Un uragan și o minune – partea 2

  Dumnezeu a promis să restaureze, să reconstruiască și să refacă. El are puterea de a da o viață nouă visurilor tale ofilite, vieții tale distruse. Amintește-ți ce a făcut El pentru noi după uraganul Maria. Și tu poți trăi o așa minune.

  Un uragan și o minune – partea 1

  Uraganul Maria a trimis valuri de apă care se strecurau în orice crăpătură, udând paturile, canapelele și covoarele, în timp ce noi ne căutam adăpost, rugându-ne pentru viața noastră în baie, sub chiuvetă și în dulapuri – rugându-ne chiar și când sunetele de afară ne anunțau că uraganul mai smulsese un acoperiș și îl izbise în fereastră. Orele nesfârșite s-au întins până s-a crăpat de ziuă. Potolește vânturile, Doamne, ne rugam noi, și fă ca furtuna să înceteze!

  Discuția de la prânz

  Isus este la fiecare masă cu tine. El cântă cu vocea și la instrumente; El folosește pe oricine. Calitățile sonice ale vocii și ale pianului vor atrage bărbați și femei să Îl cunoască pe Împăratul nostru care Se întoarce curând.

  Acele lecții importante

  Haideți să stăm la picioarele Lui și să bem din fântâna vieții veșnice, lăsând-o să ne potolească sufletul și să ne întărească în fiecare zi credința. Lecțiile pe care le învățăm, Dumnezeu știe, ne vor ajuta să devenim o versiune mai bună a noastră după ce le-am învățat.

  Publicate astăzi

  Luna când începe școala

  Dacă ești printre cei care pot învăța mai ușor și mai mult, nu te mulțumi să aduni în palmaresul personal note bune, ci fă din capacitățile tale un atu pentru tot grupul! Ajută-i pe ceilalți să te ajungă din urmă! Vei simți mult mai multă satisfacție decât dacă o faci pe deșteptul și îi lași în urmă.

  Un uragan și o minune – partea 2

  Dumnezeu a promis să restaureze, să reconstruiască și să refacă. El are puterea de a da o viață nouă visurilor tale ofilite, vieții tale distruse. Amintește-ți ce a făcut El pentru noi după uraganul Maria. Și tu poți trăi o așa minune.

  Atacul de panică

  Îţi poţi ridica ochii spre cer şi să fii sigur că Dumnezeu te va ajuta. Cel care poate să te păzească de orice lucru rău nici nu doarme şi nici nu dormitează. „Domnul te va păzi la plecare şi la venire, de acum şi până în veac”.

  Considerație

  Doamne, ajută-mă să îmi descopăr locul în lucrarea Ta și să învăț să colaborez cu frații mei! PROVOCARE: Caută o modalitate de a implica un tânăr în activitatea pe care o îndeplinești la biserică!

  Amikor már túl késő

  „Ímé, napok jőnek, azt mondja az Úr Isten, és éhséget bocsátok e földre; nem kenyér...