Îmbrăcata în rugăciuni

  Înainte ca să Mă cheme, le voi răspunde; înainte ca să isprăvească vorba, îi voi asculta! (Isaia 65:24)

  Câtă încurajare găsesc în aceste cuvinte şi cât de bine se aplică experienţelor pe care le trăim mereu, ca femei. Dumnezeu a fost Cel care m-a ajutat şi m-a sprijinit. L-am simţit mereu aproape. Uneori nici nu reuşeam să termin rugăciunea, şi El pregătea deja răspunsul.

  Croitoreasă fiind, munceam mult ca să pot contribui la cheltuielile familiei şi pentru a le asigura tot ce era necesar copilaşilor mei.

  Îmi amintesc o zi obişnuită, la maşina de cusut. Coseam mult, dar banii veneau doar după ce terminam lucrul, după câteva zile. Copiii cei mari erau la şcoală, în Cluj. Dana era mică. Aveam nevoie disperată de bani. În timp ce coseam, mă rugam: „Te rog, Doamne, ajută-mă. Eu am nevoie acum de bani. Nu ştiu cum vei face, dar Te rog să mă ajuţi cât de repede poţi.” Nu am terminat de spus rugăciunea în gândul meu, că au bătut la uşă două femei, care doreau să le cos haine. După ce mi-au explicat ce aveau nevoie, mi-au zis: „Mariana, ştim că de obicei se plăteşte la sfârşit, dar noi vrem să îţi achităm acum hainele pe care ni le vei face.” Dumnezeu pregătise deja răspunsul la rugăciunea mea şi le trimisese pe aceste două femei la mine înainte ca eu să-I prezint nevoia. Le-am zis: „Aţi venit ca răspuns la rugăciune. Aveam nevoie acum de aceşti bani. Mare este Dumnezeu!”

  În altă ocazie, doamna Munteanu, diriginta mea, venise să îi fac un costum. Voia un model neobişnuit. După ce a plecat, stăteam şi mă gândeam cum să croiesc. Era aşa de complicat modelul pe care mi-l cerea, încât nu ştiam cum să mă descurc. Nu aveam nicio altă variantă decât să mă rog, pentru că a doua zi trebuia să croiesc. M-am rugat şi o parte din noapte m-am frământat cum să fac. Apoi am adormit. Dumnezeu mi-a dat un vis în care mi-a explicat exact cum trebuia să croiesc acel costum, toate detaliile pe care eu nu le cunoşteam. Dimineaţa, ca şi când aş fi fost instruită de un maestru, am putut croi perfect acel costum. Doamna Munteanu a fost încântată de haine.

  Cântecul care mă întăreşte şi pe care îl fredonez mereu este: „Am făgăduinţa că Domnul nu mă uită,/ N-am de ce mă teme şi nici a mă-ntrista;/ Trec pe drumul greu şi umbrit de suferinţă,/ De te-ncrezi în Domnul, nu te va lăsa./ Domnul niciodată nu te uită;/ Nu te va respinge, cu mâna Lui te ţine;/ El rămâne pururi lângă tine,/ El, Mântuitorul, nu te va lăsa!”

  Am atât de multe experienţe cu Dumnezeu. El m-a ajutat să fiu alături de copiii mei, iar acum ei sunt alături de mine. îl laud pentru modul în care ne-a purtat de grijă. Sunt sigură că îţi poartă şi ţie.

  Mariana Luduşan, Nazna, Transilvania de Sud

  Judith Couchman
  Cartea „Mic dejun pentru sufletul tău” este ca un buchet de vești bune care sunt povestite cu entuziasm specific românesc. Din toate zonele țării, și chiar de peste hotare, femeile Îi sunt recunoscătoare lui Dumneazeu pentru grija pe care le-o poartă, pentru experiențele zilnice în care descoperă dragostea Lui infinită și pentru privilegiul de a împărtăși bucuria cunoașterii lui Isus Hristos ca Mantuitor personal cu persoanele din sfera de influență. În zorii dimineții, acesta îți oferă un plus de motivație pentru a porni pe drumul vieții cu încrederea că orice provocare poate fi depășită și orice ispită poate fi biruită cu ajutorul Lui.

  Din aceeași categorie

  Totul nou

  Mi-l pot imagina pe Isus oprindu-Se să admire frumusețea pe care o creează în viața ta și a mea. Să avem răbdare, pentru că Isus făgăduiește că „acela care a început în voi această bună lucrare o va isprăvi până în ziua lui Isus Hristos”.

  O zi a minunilor

  Lui Dumnezeu Îi pasă de detaliile din viața fiecăruia dintre noi. Dacă nu I-aș fi cerut să intervină și dacă nu aș fi crezut în dragostea și în grija Lui nestrămutată, aș fi pierdut binecuvântarea unei zile pline de miracole.

  Ronnie și domnișoara Prigorie

  Urmează să citești despre câteva dintre calitățile extraordinare pe care Dumnezeu vrea să le avem pentru a fi creștini de succes. Să Îi cerem înțelepciune ca să învățăm lecții de la ceea ce El a creat în natură. Să studiem păsările și să fim înțelepți!

  Poți învăța multe de la găini

  Când Dumnezeu a creat animalele, le-a învățat moduri diferite de a se comporta. Trebuie să ne rugăm în fiecare zi ca Dumnezeu să ne ajute să fim buni și răbdători și apoi, asemenea puicuței galbene, să avem grijă de corpul nostru așa cum El a intenționat de la început.

  Publicate astăzi

  10 Perfect, dar invizibil

  De multe ori suntem atrași sau impresionați de renumele cuiva. Faima este rezultatul colportării unor știri adevărate sau exagerate. O campanie isteață poate aduce faimă și unei nonvalori. Adevăratul succes este însă rezultatul lucrului constant, al perseverenței și al modestiei. Un om de succes va fi întotdeauna decent în a se lăuda cu performanțele lui și va considera permanent că mai are de crescut.

  Totul nou

  Mi-l pot imagina pe Isus oprindu-Se să admire frumusețea pe care o creează în viața ta și a mea. Să avem răbdare, pentru că Isus făgăduiește că „acela care a început în voi această bună lucrare o va isprăvi până în ziua lui Isus Hristos”.

  Acoperirea prejudiciului

  Cererea victimei pentru a putea ierta cuprinde recunoaşterea prejudiciului adus, pocăinţa, compasiunea pentru victimă şi o dovadă de empatie, precum şi o oarecare reparaţie. Aceasta este singura cale de eliminare a stresului emoţional.

  Casa Tatălui este casa Mea

  Doamne, învață-ne să prețuim întâlnirea cu Tine din fiecare Sabat și să venim cu bucurie la casa Ta! Provocare: Hotărăște-te ca în Sabatul viitor să participi la toate serviciile divine din biserica ta! Ajută-i și pe membrii familiei tale să meargă împreună cu tine!

  Az igazak feltámadása

  „Megelevenednek halottaid, és holttesteim fölkelnek: serkenjetek föl és énekeljetek, akik a porban lakoztok, mert harmatod...