Îmbrăcata în rugăciuni

  Înainte ca să Mă cheme, le voi răspunde; înainte ca să isprăvească vorba, îi voi asculta! (Isaia 65:24)

  Câtă încurajare găsesc în aceste cuvinte şi cât de bine se aplică experienţelor pe care le trăim mereu, ca femei. Dumnezeu a fost Cel care m-a ajutat şi m-a sprijinit. L-am simţit mereu aproape. Uneori nici nu reuşeam să termin rugăciunea, şi El pregătea deja răspunsul.

  Croitoreasă fiind, munceam mult ca să pot contribui la cheltuielile familiei şi pentru a le asigura tot ce era necesar copilaşilor mei.

  Îmi amintesc o zi obişnuită, la maşina de cusut. Coseam mult, dar banii veneau doar după ce terminam lucrul, după câteva zile. Copiii cei mari erau la şcoală, în Cluj. Dana era mică. Aveam nevoie disperată de bani. În timp ce coseam, mă rugam: „Te rog, Doamne, ajută-mă. Eu am nevoie acum de bani. Nu ştiu cum vei face, dar Te rog să mă ajuţi cât de repede poţi.” Nu am terminat de spus rugăciunea în gândul meu, că au bătut la uşă două femei, care doreau să le cos haine. După ce mi-au explicat ce aveau nevoie, mi-au zis: „Mariana, ştim că de obicei se plăteşte la sfârşit, dar noi vrem să îţi achităm acum hainele pe care ni le vei face.” Dumnezeu pregătise deja răspunsul la rugăciunea mea şi le trimisese pe aceste două femei la mine înainte ca eu să-I prezint nevoia. Le-am zis: „Aţi venit ca răspuns la rugăciune. Aveam nevoie acum de aceşti bani. Mare este Dumnezeu!”

  În altă ocazie, doamna Munteanu, diriginta mea, venise să îi fac un costum. Voia un model neobişnuit. După ce a plecat, stăteam şi mă gândeam cum să croiesc. Era aşa de complicat modelul pe care mi-l cerea, încât nu ştiam cum să mă descurc. Nu aveam nicio altă variantă decât să mă rog, pentru că a doua zi trebuia să croiesc. M-am rugat şi o parte din noapte m-am frământat cum să fac. Apoi am adormit. Dumnezeu mi-a dat un vis în care mi-a explicat exact cum trebuia să croiesc acel costum, toate detaliile pe care eu nu le cunoşteam. Dimineaţa, ca şi când aş fi fost instruită de un maestru, am putut croi perfect acel costum. Doamna Munteanu a fost încântată de haine.

  Cântecul care mă întăreşte şi pe care îl fredonez mereu este: „Am făgăduinţa că Domnul nu mă uită,/ N-am de ce mă teme şi nici a mă-ntrista;/ Trec pe drumul greu şi umbrit de suferinţă,/ De te-ncrezi în Domnul, nu te va lăsa./ Domnul niciodată nu te uită;/ Nu te va respinge, cu mâna Lui te ţine;/ El rămâne pururi lângă tine,/ El, Mântuitorul, nu te va lăsa!”

  Am atât de multe experienţe cu Dumnezeu. El m-a ajutat să fiu alături de copiii mei, iar acum ei sunt alături de mine. îl laud pentru modul în care ne-a purtat de grijă. Sunt sigură că îţi poartă şi ţie.

  Mariana Luduşan, Nazna, Transilvania de Sud

  Îmbrăcata în rugăciuni - 2016. Câtă încurajare găsesc în aceste cuvinte şi cât de bine se aplică experienţelor pe care le trăim mereu, ca femei. Dumnezeu a fost Cel care m-a ajutat şi m-a sprijinit. L-am simţit mereu aproape. Uneori nici nu reuşeam să termin rugăciunea, şi El pregătea deja răspunsul.
  Judith Couchman
  Cartea „Mic dejun pentru sufletul tău” este ca un buchet de vești bune care sunt povestite cu entuziasm specific românesc. Din toate zonele țării, și chiar de peste hotare, femeile Îi sunt recunoscătoare lui Dumneazeu pentru grija pe care le-o poartă, pentru experiențele zilnice în care descoperă dragostea Lui infinită și pentru privilegiul de a împărtăși bucuria cunoașterii lui Isus Hristos ca Mantuitor personal cu persoanele din sfera de influență. În zorii dimineții, acesta îți oferă un plus de motivație pentru a porni pe drumul vieții cu încrederea că orice provocare poate fi depășită și orice ispită poate fi biruită cu ajutorul Lui.

  Din aceeași categorie

  Cea mai dragă mamă

  Îi mulțumesc lui Dumnezeu în fiecare zi pentru binecuvântări. Casa mi-este binecuvântată. Eu sunt binecuvântată și foarte favorizată de Dumnezeul Preaînalt. Mulțumesc, Doamne, pentru binecuvântarea mamelor noastre!

  Pace în mijlocul furtunii

  În acea noapte a venit uraganul. M-am mirat că am dormit aproape tot timpul. Am experimentat o pace extraordinară în mijlocul furtunii.

  Iertarea

  Trebuie să le cerem iertare celorlalți și Tatălui nostru ceresc. El ne iubește atât de mult, că este bucuros să ne ierte. Lăudați numele Lui!

  Dă-te la o parte!

  Am învățat că la vârsta ei eu îi pot fi doar prietenă, în niciun caz și conștiință. Dar cel mai mult am învățat să mă rog cu insistență și să mă dau la o parte din drum pentru ca Domnul să lucreze.

  Publicate astăzi

  Cinci seturi maximum

  Oricât ți s-ar părea că Diavolul mai are putere, oricât ai avea impresia că el încă mai poate câștiga ceva, ține minte că, odată cu jertfa de pe Golgota, Satana este un dușman învins. El a fost izolat aici pe pământ și aici va sfârși după ce va fi judecat în fața universului întreg. Oricât ar vrea el să ne temem de puterile lui, să știi că el este mai slab decât orice copil care se pleacă pe genunchi și se roagă în numele Mântuitorului Isus. Prin forțele noastre putem să fim oricând învinși, dar în puterea și cu ocrotirea Domnului nostru, niciodată.

  Cea mai dragă mamă

  Îi mulțumesc lui Dumnezeu în fiecare zi pentru binecuvântări. Casa mi-este binecuvântată. Eu sunt binecuvântată și foarte favorizată de Dumnezeul Preaînalt. Mulțumesc, Doamne, pentru binecuvântarea mamelor noastre!

  Calea răbdării

  Cu toții avem nevoie de o doză în plus de răbdare. Așadar, dacă treci prin dificultăți, probleme, greutăți, gândește-te numai că aceasta poate fi cea mai bună oportunitate de a-ți întări răbdarea. În cele din urmă, când încercarea este depășită, noi sfârșim prin a avea caracterul lui Isus.

  Rugăciunea bunicii

  Să ne rugăm astăzi pentru nepoții bisericii: să crească în pace, gustând zilnic iubirea lui Dumnezeu! PROVOCARE: Întâlnește-ți, zilele acestea, nepoții (dacă nu ai nepoți, ai putea vizita un copil care nu are bunici)! Dacă se poate, frământați împreună un cozonac! Oricum, vorbește-le despre dragostea lui Dumnezeu!

  Kövessük Krisztust!

  „Mert úgy vélem, hogy Isten minket, az apostolokat, utolsókul állított, mintegy halálra szántakul: mert látványossága...