O zi a bucuriei

  Bucuraţi-vă întotdeauna! (1 Tesaloniceni 5:16)

  Datorită harului nemărginit al bunului Dumnezeu, care m-a umbrit cu dragostea Lui din pruncie şi până astăzi, am avut foarte multe prilejuri de bucurie pe parcursul vieţii, sub nenumărate aspecte. Nu pot ignora şi zilele cu ploi, tunete şi furtuni de toate felurile, dar din toate am învăţat că dincolo de orice nor străluceşte soarele. Cum să nu-ţi radieze inima de bucurie când Cel Preaînalt îţi dăruieşte un partener de viaţă alături de care eşti fericită, pentru că ai avut încredere în alegerea Lui? Cum să nu izbucneşti în cântări de laudă când eşti vindecat de bubele care îţi afectează trupul şi sufletul? Dar când primeşti răspunsuri minunate la rugăciunile pe care le înalţi, iar când nu primeşti lucrurile pentru care te-ai rugat, să vezi cu uimire că Cerul ţi-a pregătit ceva cu mult mai bun decât ai putut cere sau gândi? Şi, mai ales, cum să nu îngenunchezi cu toată fiinţa înaintea marelui nostru Dumnezeu şi Mijlocitor, Isus Hristos, care, după ce I-ai mărturisit păcatele cu sinceritate, cerând putere pentru a nu le mai repeta, îţi coboară în suflet pacea iertării Sale şi te umbreşte cu prezenţa Duhului Sfânt, care îţi înnoieşte puterile în fiecare zi, pentru a urca neabătut până sus, sus de tot, pe Everestul sfinţirii?

  Doamne – I-am spus într-o zi – cum aş putea să-Ţi răsplătesc toată dragostea pe care mi-ai dovedit-o nemeritat şi nenumăratele bucurii pe care mi le-ai oferit până acum? Şi, în timp ce mă rugam şi studiam Cuvântul Său, Duhul Sfânt mi-a inspirat un gând căruia i-am dat curs imediat. Da – I-am spus – astăzi vreau să-Ţi ofer o zi de bucurie, o zi în care, privind la Tine, să gândesc, să vorbesc şi să lucrez ca în prezenţa Ta. S-au perindat multe evenimente pe parcursul acelei zile, dar „am păstrat necurmat pe Domnul înaintea ochilor mei” şi m-am rugat ca Duhul Sfânt să-mi aleagă cuvintele în conversaţiile cotidiene sau telefonice, ca să pot fi o binecuvântare pentru persoanele respective; să mă inspire în cheltuirea resurselor materiale, a timpului, a darurilor spirituale; să mă călăuzească pas cu pas în căile Sale, ca să răspândesc parfumul iubirii cereşti pretutindeni unde doreşte să merg şi să fiu mesagerul Său.

  „Răscumpărătorul nostru însetează după recunoştinţă; El flămânzeşte după simpatia şi iubirea acelora pe care i-a răscumpărat cu sângele Său.” (Ellen G. White, Viaţa lui Iisus, p. 153)

  Vă îndemn să încercaţi şi dumneavoastră să-I oferiţi Domnului o astfel de zi a bucuriei şi recunoştinţei. Veţi gusta o fericire pe care o veţi dori reeditată zilnic. Vă invit ca împreună să ne luăm ca deviză textul de astăzi, parafrazat: „Bucuraţi pe Domnul întotdeauna!”

  Magdalena Toma, Muntenia

  Judith Couchman
  Cartea „Mic dejun pentru sufletul tău” este ca un buchet de vești bune care sunt povestite cu entuziasm specific românesc. Din toate zonele țării, și chiar de peste hotare, femeile Îi sunt recunoscătoare lui Dumneazeu pentru grija pe care le-o poartă, pentru experiențele zilnice în care descoperă dragostea Lui infinită și pentru privilegiul de a împărtăși bucuria cunoașterii lui Isus Hristos ca Mantuitor personal cu persoanele din sfera de influență. În zorii dimineții, acesta îți oferă un plus de motivație pentru a porni pe drumul vieții cu încrederea că orice provocare poate fi depășită și orice ispită poate fi biruită cu ajutorul Lui.

  Din aceeași categorie

  Legătura

  Cred cu tărie că trebuie să rămânem legate de Dumnezeu și unele de altele. Îi mulțumesc lui Dumnezeu pentru acest devoțional care ne ajută să fim sincere unele cu altele și să creăm o legătură între noi!

  Rebeca

  Dacă Isus ar fi fost pe plajă în ziua aceea – sau este în casa ta astăzi sau a fost în biroul tău ieri – cred că i-ar spune fiecărei „fete” dinăuntrul tău: „Mângâiați-vă una pe alta, fiica mea. Întăriți-vă, în loc să vă doborâți! Vocea ta frumoasă poate să aducă bucurie, nu întristare.”

  O fericire mai mare

  Tatăl nostru din ceruri nu a așteptat nimic în schimb atunci când L-a dat pe Fiul Său pentru noi. Singurul lucru pe care îl cere este să alegem să Îl iubim și să Îl ascultăm. El este atât de bun, încât ne-a dat dreptul să alegem dacă vrem să Îi slujim sau nu.

  În siguranță în mâna Sa – partea 2

  Cuvintele de demult ale mamei chiar ni se aplică tuturor: „Ai fost salvată cu un scop; Dumnezeu are un plan pentru tine.” În ziua aceea mi-am amintit din nou că El veghează cu credincioșie asupra noastră.

  Publicate astăzi

  Despre numai zece oameni

  La o relație de adevărată prietenie cu Dumnezeu nu se ajunge din întâmplare, sau ferindu-ne cu groază de mânia Lui, ori făcând din obligație lucruri. Prietenia este un exercițiu al cunoașterii; este nevoie să citim despre El, să-L căutăm în natură și să simțim în rugăciune apropierea Lui.

  Legătura

  Cred cu tărie că trebuie să rămânem legate de Dumnezeu și unele de altele. Îi mulțumesc lui Dumnezeu pentru acest devoțional care ne ajută să fim sincere unele cu altele și să creăm o legătură între noi!

  Rugăciunea pentru duşmani

  Dacă ai şi tu pe cineva care ţi-a greşit, îţi propunem astăzi să te rogi pentru acea persoană. Imaginează-ţi că este foarte serios mustrată de conştiinţă, dar îi lipseşte curajul să-ţi ceară iertare. Roagă-te, iubeşte şi binecuvântează! Nu pierde ocazia de a-i face bine!

  Să nu îi pierdem!

  Doamne, dă-ne disponibilitatea să îi înțelegem pe tineri și înțelepciunea și priceperea de a le oferi programe publice încântătoare la biserică! Provocare: Ia-ți timp să vorbești cu un tânăr despre lucrurile care îi plac sau nu în cadrul programelor oferite de biserica ta! Și, atât cât ține de tine, fă din ea un loc în care tinerii să vină cu drag!

  Az igazak elváltozása

  „Mert maga az Úr riadóval, arkangyal szózatával és isteni harsonával leszáll az égből: és feltámadnak...