O zi a bucuriei

  Bucuraţi-vă întotdeauna! (1 Tesaloniceni 5:16)

  Datorită harului nemărginit al bunului Dumnezeu, care m-a umbrit cu dragostea Lui din pruncie şi până astăzi, am avut foarte multe prilejuri de bucurie pe parcursul vieţii, sub nenumărate aspecte. Nu pot ignora şi zilele cu ploi, tunete şi furtuni de toate felurile, dar din toate am învăţat că dincolo de orice nor străluceşte soarele. Cum să nu-ţi radieze inima de bucurie când Cel Preaînalt îţi dăruieşte un partener de viaţă alături de care eşti fericită, pentru că ai avut încredere în alegerea Lui? Cum să nu izbucneşti în cântări de laudă când eşti vindecat de bubele care îţi afectează trupul şi sufletul? Dar când primeşti răspunsuri minunate la rugăciunile pe care le înalţi, iar când nu primeşti lucrurile pentru care te-ai rugat, să vezi cu uimire că Cerul ţi-a pregătit ceva cu mult mai bun decât ai putut cere sau gândi? Şi, mai ales, cum să nu îngenunchezi cu toată fiinţa înaintea marelui nostru Dumnezeu şi Mijlocitor, Isus Hristos, care, după ce I-ai mărturisit păcatele cu sinceritate, cerând putere pentru a nu le mai repeta, îţi coboară în suflet pacea iertării Sale şi te umbreşte cu prezenţa Duhului Sfânt, care îţi înnoieşte puterile în fiecare zi, pentru a urca neabătut până sus, sus de tot, pe Everestul sfinţirii?

  Doamne – I-am spus într-o zi – cum aş putea să-Ţi răsplătesc toată dragostea pe care mi-ai dovedit-o nemeritat şi nenumăratele bucurii pe care mi le-ai oferit până acum? Şi, în timp ce mă rugam şi studiam Cuvântul Său, Duhul Sfânt mi-a inspirat un gând căruia i-am dat curs imediat. Da – I-am spus – astăzi vreau să-Ţi ofer o zi de bucurie, o zi în care, privind la Tine, să gândesc, să vorbesc şi să lucrez ca în prezenţa Ta. S-au perindat multe evenimente pe parcursul acelei zile, dar „am păstrat necurmat pe Domnul înaintea ochilor mei” şi m-am rugat ca Duhul Sfânt să-mi aleagă cuvintele în conversaţiile cotidiene sau telefonice, ca să pot fi o binecuvântare pentru persoanele respective; să mă inspire în cheltuirea resurselor materiale, a timpului, a darurilor spirituale; să mă călăuzească pas cu pas în căile Sale, ca să răspândesc parfumul iubirii cereşti pretutindeni unde doreşte să merg şi să fiu mesagerul Său.

  „Răscumpărătorul nostru însetează după recunoştinţă; El flămânzeşte după simpatia şi iubirea acelora pe care i-a răscumpărat cu sângele Său.” (Ellen G. White, Viaţa lui Iisus, p. 153)

  Vă îndemn să încercaţi şi dumneavoastră să-I oferiţi Domnului o astfel de zi a bucuriei şi recunoştinţei. Veţi gusta o fericire pe care o veţi dori reeditată zilnic. Vă invit ca împreună să ne luăm ca deviză textul de astăzi, parafrazat: „Bucuraţi pe Domnul întotdeauna!”

  Magdalena Toma, Muntenia

  O zi a bucuriei - 2016. Datorită harului nemărginit al bunului Dumnezeu, care m-a umbrit cu dragostea Lui din pruncie şi până astăzi, am avut foarte multe prilejuri de bucurie pe parcursul vieţii, sub nenumărate aspecte. Nu pot ignora şi zilele cu ploi, tunete şi furtuni de toate felurile, dar din toate am învăţat că...
  Judith Couchman
  Cartea „Mic dejun pentru sufletul tău” este ca un buchet de vești bune care sunt povestite cu entuziasm specific românesc. Din toate zonele țării, și chiar de peste hotare, femeile Îi sunt recunoscătoare lui Dumneazeu pentru grija pe care le-o poartă, pentru experiențele zilnice în care descoperă dragostea Lui infinită și pentru privilegiul de a împărtăși bucuria cunoașterii lui Isus Hristos ca Mantuitor personal cu persoanele din sfera de influență. În zorii dimineții, acesta îți oferă un plus de motivație pentru a porni pe drumul vieții cu încrederea că orice provocare poate fi depășită și orice ispită poate fi biruită cu ajutorul Lui.

  Din aceeași categorie

  Credință și ascultare

  Ascultarea credincioasă a poruncii lui Dumnezeu a avut ca rezultat binecuvântarea promisă.

  Crede și nu te îndoi niciodată!

  Câteva săptămâni mai târziu, El a trimis un cec pe care nu îl așteptam. Dumnezeu Își ține făgăduințele, însă noi suntem „puțin credincioși”!

  Câmpul misionar de acasă

  Când folosim compasiunea blândă și când înțelegem cine sunt copiii noștri, avem ocazia să îi cunoaștem și să îi iubim și, astfel, să le arătăm cine este Isus. Mă rog ca Dumnezeu să vă binecuvânteze în mod bogat câmpul misionar, pentru veșnicie, iar copiii să poată spune: „Îl cunosc pe El!”

  Domnul poartă de grijă

  Data viitoare când vei avea de înfruntat o încercare, nu te gândi prea mult la multiplele căi prin care ai putea eșua. În schimb, roagă-te lui Dumnezeu pentru succes. El nu este niciodată prea ocupat să ne audă rugăciunile și este gata să intervină, dacă Îl rugăm.

  Publicate astăzi

  Primele cinci minute contează

  Un creștin este o emblemă pentru familia lui Hristos. Prin urmare, nu se cuvine să transmitem un aer primitiv și să-i îndemnăm pe ceilalți la dispreț și prejudecată. Îi datorăm Mântuitorului nostru o reprezentare onorabilă, iar nouă, o imagine atrăgătoare, ca o chemare fără cuvinte spre un mod de viață frumos și curat.

  Credință și ascultare

  Ascultarea credincioasă a poruncii lui Dumnezeu a avut ca rezultat binecuvântarea promisă.

  Sclav

  Ca și Iosif, s-ar putea să nu înțelegi de ce se întâmplă anumite lucruri în viața ta. Dar ai face foarte bine dacă ai adopta aceeași atitudine de supunere față de Dumnezeu, iar El îți va aduce o victorie adevărată.

  Eroii din cotidian

  Doamne din cer, pune în sufletul nostru dorința sinceră de a insufla respect pentru părinți în copiii bisericii noastre! PROVOCARE: Ia-ți timp pentru a le povesti în Sabat copiilor bisericii impactul pe care părinții lor l-au avut asupra comunității sau localității voastre!

  Látvány, hanghatások és bűnözés

  „Nem vetem a szemem hiábavaló dologra; a pártoskodók cselekedetét gyűlölöm: nincs köze hozzám. A csalárd...