Puterea smereniei

  Mai bine să fii într-o stare smerită… (Proverbele 12:9 p.p.)

  Mi-am dorit un bilet de tratament la mare, dar am completat ceva greşit în formular şi am primit un bilet la munte. Am încercat să-l schimb, dar iniţial nu a fost posibil. Doamna de la ghişeu, urmărind programul repartiţiilor în calculator, a găsit totuşi un bilet refuzat pe litoral şi am acceptat oferta. Ştiam că în plin sezon la mare este multă agitaţie şi încercam să mă obişnuiesc cu ideea de a vedea marea fără să am liniştea după care tânjeam. Lunga călătorie în tren a fost scurtată de o discuţie cu un tânăr care era în căutarea lui Dumnezeu. Dorea să devină preot. L-am îndrumat spre o librărie creştină ca să procure literatura necesară pentru studiu şi examen. Când ne-am despărţit, i-am promis că mă voi ruga să facă alegeri înţelepte în viaţă, iar el mi-a mulţumit cu respect.

  Am ajuns la hotelul unde aveam rezervarea, iar recepţionera mi-a oferit o cameră împreună cu o doamnă din Bucureşti. Aveam emoţii la gândul adaptării. Prima întâlnire n-a fost tocmai plăcută. Avea o privire încruntată. Deşi se uita permanent la televizor, am reuşit să închegăm o discuţie. Mă rugam sincer să pot avea tact, răbdare şi înţelepciune. La finalul zilei, înainte de culcare, am rugat-o să-mi permită să urmăresc şi eu programul preferat, şi a acceptat. Am închis televizorul şi am deschis Biblia. Cu o voce poruncitoare, mi-a ordonat să citesc cu voce tare, iar eu m-am supus bucuroasă. După studiu, am invitat-o să ne rugăm împreună, dar a răspuns cu un „nu” categoric. Zilele de concediu treceau şi după ziua de Sabat m-a întrebat despre subiectul prezentat la biserică. I-am povestit şi i-am oferit câteva cărţi.

  În Sabatul următor, şi-a exprimat dorinţa de a mă însoţi la biserică. A fost încântată de program. A citit toate cărţile oferite şi apoi a mai cumpărat altele de la un stand de sănătate. Când ne-am despărţit, ne-am îmbrăţişat şi m-a rugat s-o mai sun pentru a avea discuţii despre Dumnezeu. Am păstrat legătura mult timp. Odată, mi-a mărturisit că a reuşit să se aşeze în genunchi la rugăciune şi a realizat ce minunat este să fii în prezenţa lui Dumnezeu. Am încurajat-o atunci să viziteze biserica pentru a se întâlni şi acolo cu Dumnezeu.

  Mi-am dat seama atunci că smerenia a fost deosebit de necesară pentru a putea fi un exemplu bun în timpul petrecut împreună. I-am mulţumit lui Dumnezeu că mi-a oferit smerenia ca putere. Dacă Isus a mers 50 de kilometri pentru femeia canaanită, am înţeles că au meritat cei 800 de kilometri pentru a o întâlni pe „femeia canaanită” din viaţa mea. Dumnezeu ştie şi conduce totul!

  Iulia Florică, Şuşani, Oltenia

  Puterea smereniei - 2016. Mi-am dorit un bilet de tratament la mare, dar am completat ceva greşit în formular şi am primit un bilet la munte. Am încercat să-l schimb, dar iniţial nu a fost posibil. Doamna de la ghişeu, urmărind programul repartiţiilor în calculator, a găsit totuşi un bilet refuzat pe litoral şi...
  Judith Couchman
  Cartea „Mic dejun pentru sufletul tău” este ca un buchet de vești bune care sunt povestite cu entuziasm specific românesc. Din toate zonele țării, și chiar de peste hotare, femeile Îi sunt recunoscătoare lui Dumneazeu pentru grija pe care le-o poartă, pentru experiențele zilnice în care descoperă dragostea Lui infinită și pentru privilegiul de a împărtăși bucuria cunoașterii lui Isus Hristos ca Mantuitor personal cu persoanele din sfera de influență. În zorii dimineții, acesta îți oferă un plus de motivație pentru a porni pe drumul vieții cu încrederea că orice provocare poate fi depășită și orice ispită poate fi biruită cu ajutorul Lui.

  Din aceeași categorie

  Salvat de o întâlnire de comitet

  Când ne începem ziua, să ne străduim să-L punem pe Dumnezeu în locul cuvenit. Doar făcând astfel îngerul Domnului își va așeza tabăra în jurul nostru și ne va păzi de orice rău.

  Viziunea unei mame

  Nu este ușor să te dai la o parte pentru ca Dumnezeu să-Și poată face lucrarea. A fost nevoie ca El să-mi amintească de mai multe ori acest lucru, pentru a mă elibera de povara pe care nu trebuia să o port.

  În brațele iubirii Sale

  Fiica mea este în mâinile lui Dumnezeu. Nu există un loc mai bun decât atât. Peste o săptămână, de la momentul când scriu aceste rânduri, ea va fi la al treilea tratament de chimioterapie și pot să îmi imaginez cum Dumnezeu stă alături de ea, ținând-o în brațele iubirii Sale.

  Speranța – piesa lipsă

  Dumnezeu știa că dacă ea ar fi început ziua cu El, studiind din Cuvântul Său, acest lucru i-ar fi adus speranța care îi lipsea. Dumnezeu, prin Cuvântul Lui, ne va aduce și nouă speranța de care avem nevoie.

  Publicate astăzi

  Triunghiul Bermudelor

  O zicere înțeleaptă spune următorul lucru: „Nu te duce pe terenul lui Satana pentru că nu știi ce va face cu tine.”

  Salvat de o întâlnire de comitet

  Când ne începem ziua, să ne străduim să-L punem pe Dumnezeu în locul cuvenit. Doar făcând astfel îngerul Domnului își va așeza tabăra în jurul nostru și ne va păzi de orice rău.

  Rănile trecătoare

  Roagă-te astăzi ca Dumnezeu să te ajute să fii un prieten bun şi să-ţi dea destulă înţelepciune să poţi discerne prietenul adevărat de cel fals. Influenţa unui prieten poate fi atât de mare încât să-ţi compromită propria mântuire.

  Mi-ar plăcea ca biserica mea să (mă) cunoască

  Roagă-te pentru un tânăr pe care îl cunoști deja! PROVOCARE: Ia-ți timp să stai de vorbă cu un tânăr pe care nu-l cunoști!

  A menny hibátlan igazgyöngye

  „Ismét hasonlatos a mennyek országa a kereskedőhöz, aki igazgyöngyöket keres.” (Mát 13,45)
 
„Az értékes igazgyöngy:...