Puterea smereniei

  Mai bine să fii într-o stare smerită… (Proverbele 12:9 p.p.)

  Mi-am dorit un bilet de tratament la mare, dar am completat ceva greşit în formular şi am primit un bilet la munte. Am încercat să-l schimb, dar iniţial nu a fost posibil. Doamna de la ghişeu, urmărind programul repartiţiilor în calculator, a găsit totuşi un bilet refuzat pe litoral şi am acceptat oferta. Ştiam că în plin sezon la mare este multă agitaţie şi încercam să mă obişnuiesc cu ideea de a vedea marea fără să am liniştea după care tânjeam. Lunga călătorie în tren a fost scurtată de o discuţie cu un tânăr care era în căutarea lui Dumnezeu. Dorea să devină preot. L-am îndrumat spre o librărie creştină ca să procure literatura necesară pentru studiu şi examen. Când ne-am despărţit, i-am promis că mă voi ruga să facă alegeri înţelepte în viaţă, iar el mi-a mulţumit cu respect.

  Am ajuns la hotelul unde aveam rezervarea, iar recepţionera mi-a oferit o cameră împreună cu o doamnă din Bucureşti. Aveam emoţii la gândul adaptării. Prima întâlnire n-a fost tocmai plăcută. Avea o privire încruntată. Deşi se uita permanent la televizor, am reuşit să închegăm o discuţie. Mă rugam sincer să pot avea tact, răbdare şi înţelepciune. La finalul zilei, înainte de culcare, am rugat-o să-mi permită să urmăresc şi eu programul preferat, şi a acceptat. Am închis televizorul şi am deschis Biblia. Cu o voce poruncitoare, mi-a ordonat să citesc cu voce tare, iar eu m-am supus bucuroasă. După studiu, am invitat-o să ne rugăm împreună, dar a răspuns cu un „nu” categoric. Zilele de concediu treceau şi după ziua de Sabat m-a întrebat despre subiectul prezentat la biserică. I-am povestit şi i-am oferit câteva cărţi.

  În Sabatul următor, şi-a exprimat dorinţa de a mă însoţi la biserică. A fost încântată de program. A citit toate cărţile oferite şi apoi a mai cumpărat altele de la un stand de sănătate. Când ne-am despărţit, ne-am îmbrăţişat şi m-a rugat s-o mai sun pentru a avea discuţii despre Dumnezeu. Am păstrat legătura mult timp. Odată, mi-a mărturisit că a reuşit să se aşeze în genunchi la rugăciune şi a realizat ce minunat este să fii în prezenţa lui Dumnezeu. Am încurajat-o atunci să viziteze biserica pentru a se întâlni şi acolo cu Dumnezeu.

  Mi-am dat seama atunci că smerenia a fost deosebit de necesară pentru a putea fi un exemplu bun în timpul petrecut împreună. I-am mulţumit lui Dumnezeu că mi-a oferit smerenia ca putere. Dacă Isus a mers 50 de kilometri pentru femeia canaanită, am înţeles că au meritat cei 800 de kilometri pentru a o întâlni pe „femeia canaanită” din viaţa mea. Dumnezeu ştie şi conduce totul!

  Iulia Florică, Şuşani, Oltenia

  Puterea smereniei - 2016. Mi-am dorit un bilet de tratament la mare, dar am completat ceva greşit în formular şi am primit un bilet la munte. Am încercat să-l schimb, dar iniţial nu a fost posibil. Doamna de la ghişeu, urmărind programul repartiţiilor în calculator, a găsit totuşi un bilet refuzat pe litoral şi...
  Judith Couchman
  Cartea „Mic dejun pentru sufletul tău” este ca un buchet de vești bune care sunt povestite cu entuziasm specific românesc. Din toate zonele țării, și chiar de peste hotare, femeile Îi sunt recunoscătoare lui Dumneazeu pentru grija pe care le-o poartă, pentru experiențele zilnice în care descoperă dragostea Lui infinită și pentru privilegiul de a împărtăși bucuria cunoașterii lui Isus Hristos ca Mantuitor personal cu persoanele din sfera de influență. În zorii dimineții, acesta îți oferă un plus de motivație pentru a porni pe drumul vieții cu încrederea că orice provocare poate fi depășită și orice ispită poate fi biruită cu ajutorul Lui.

  Din aceeași categorie

  Credința lui Rahav

  Mă rog ca tu și cu mine, la fel ca Rahav, să ne hotărâm să avem încredere în făgăduințele Cuvântului lui Dumnezeu, astfel încât să putem avea și noi o credință neclintită ca a ei.

  Dumnezeu chiar aude și răspunde

  Dacă te confrunți cu perioade dificile în viață, te încurajez să invoci făgăduințele lui Dumnezeu. El te iubește și are grijă de tine, iar gândurile Lui sunt „gânduri de pace, şi nu de nenorocire, ca să vă dau un viitor şi o nădejde”. Da! Eu sunt o dovadă vie a faptului că El Își ține promisiunile!

  Ce am învățat de la un uragan?

  Am fost binecuvântați pentru că toți cunoscuții mei s-au rugat ca apa să nu ne cauzeze daune. Dumnezeu a protejat cartierul și nicio picătură nu a trecut peste acel dig.

  Protecția lui Dumnezeu

  Cu totul de necrezut pentru mine! Dar îngerul păzitor era lângă patul meu și Îi mulțumesc lui Dumnezeu! Lăudat să fie Domnul pentru protecția Lui!

  Publicate astăzi

  Șase sticle într-un bax

  Fiindcă atât de mult a iubit Dumnezeu... că a dat pe Fiul Său. Pentru că Dumnezeu te iubește, nu te vinde, ci plătește un preț nemăsurat pentru tine. Tu realizezi ce reprezinți în acest univers?

  Credința lui Rahav

  Mă rog ca tu și cu mine, la fel ca Rahav, să ne hotărâm să avem încredere în făgăduințele Cuvântului lui Dumnezeu, astfel încât să putem avea și noi o credință neclintită ca a ei.

  Împarte-ţi pâinea!

  Fă un tur mintal asupra felului în care Dumnezeu ţi-a purtat de grijă de-a lungul anilor. Un mod de a-I mulţumi este să împărţi ceea ce ai cu cineva care este într-o situaţie mai dezavantajată decât tine. „Atunci lumina ta va răsări ca zorile şi vindecarea ta va încolţi repede şi slava Domnului te va însoţi”.

  Unul dintre noi

  PROVOCARE: Îndepărtează prejudecățile și gândurile negative față de cei din comunitate pentru a lăsa loc empatiei să acționeze!

  Szombat vagy vasárnap?

  „Harmadik angyal is követte azokat, mondván nagy szóval: Ha valaki imádja a fenevadat és annak...