Puterea smereniei

  Mai bine să fii într-o stare smerită… (Proverbele 12:9 p.p.)

  Mi-am dorit un bilet de tratament la mare, dar am completat ceva greşit în formular şi am primit un bilet la munte. Am încercat să-l schimb, dar iniţial nu a fost posibil. Doamna de la ghişeu, urmărind programul repartiţiilor în calculator, a găsit totuşi un bilet refuzat pe litoral şi am acceptat oferta. Ştiam că în plin sezon la mare este multă agitaţie şi încercam să mă obişnuiesc cu ideea de a vedea marea fără să am liniştea după care tânjeam. Lunga călătorie în tren a fost scurtată de o discuţie cu un tânăr care era în căutarea lui Dumnezeu. Dorea să devină preot. L-am îndrumat spre o librărie creştină ca să procure literatura necesară pentru studiu şi examen. Când ne-am despărţit, i-am promis că mă voi ruga să facă alegeri înţelepte în viaţă, iar el mi-a mulţumit cu respect.

  Am ajuns la hotelul unde aveam rezervarea, iar recepţionera mi-a oferit o cameră împreună cu o doamnă din Bucureşti. Aveam emoţii la gândul adaptării. Prima întâlnire n-a fost tocmai plăcută. Avea o privire încruntată. Deşi se uita permanent la televizor, am reuşit să închegăm o discuţie. Mă rugam sincer să pot avea tact, răbdare şi înţelepciune. La finalul zilei, înainte de culcare, am rugat-o să-mi permită să urmăresc şi eu programul preferat, şi a acceptat. Am închis televizorul şi am deschis Biblia. Cu o voce poruncitoare, mi-a ordonat să citesc cu voce tare, iar eu m-am supus bucuroasă. După studiu, am invitat-o să ne rugăm împreună, dar a răspuns cu un „nu” categoric. Zilele de concediu treceau şi după ziua de Sabat m-a întrebat despre subiectul prezentat la biserică. I-am povestit şi i-am oferit câteva cărţi.

  În Sabatul următor, şi-a exprimat dorinţa de a mă însoţi la biserică. A fost încântată de program. A citit toate cărţile oferite şi apoi a mai cumpărat altele de la un stand de sănătate. Când ne-am despărţit, ne-am îmbrăţişat şi m-a rugat s-o mai sun pentru a avea discuţii despre Dumnezeu. Am păstrat legătura mult timp. Odată, mi-a mărturisit că a reuşit să se aşeze în genunchi la rugăciune şi a realizat ce minunat este să fii în prezenţa lui Dumnezeu. Am încurajat-o atunci să viziteze biserica pentru a se întâlni şi acolo cu Dumnezeu.

  Mi-am dat seama atunci că smerenia a fost deosebit de necesară pentru a putea fi un exemplu bun în timpul petrecut împreună. I-am mulţumit lui Dumnezeu că mi-a oferit smerenia ca putere. Dacă Isus a mers 50 de kilometri pentru femeia canaanită, am înţeles că au meritat cei 800 de kilometri pentru a o întâlni pe „femeia canaanită” din viaţa mea. Dumnezeu ştie şi conduce totul!

  Iulia Florică, Şuşani, Oltenia

  Judith Couchman
  Cartea „Mic dejun pentru sufletul tău” este ca un buchet de vești bune care sunt povestite cu entuziasm specific românesc. Din toate zonele țării, și chiar de peste hotare, femeile Îi sunt recunoscătoare lui Dumneazeu pentru grija pe care le-o poartă, pentru experiențele zilnice în care descoperă dragostea Lui infinită și pentru privilegiul de a împărtăși bucuria cunoașterii lui Isus Hristos ca Mantuitor personal cu persoanele din sfera de influență. În zorii dimineții, acesta îți oferă un plus de motivație pentru a porni pe drumul vieții cu încrederea că orice provocare poate fi depășită și orice ispită poate fi biruită cu ajutorul Lui.

  Din aceeași categorie

  Un uragan și o minune – partea 2

  Dumnezeu a promis să restaureze, să reconstruiască și să refacă. El are puterea de a da o viață nouă visurilor tale ofilite, vieții tale distruse. Amintește-ți ce a făcut El pentru noi după uraganul Maria. Și tu poți trăi o așa minune.

  Un uragan și o minune – partea 1

  Uraganul Maria a trimis valuri de apă care se strecurau în orice crăpătură, udând paturile, canapelele și covoarele, în timp ce noi ne căutam adăpost, rugându-ne pentru viața noastră în baie, sub chiuvetă și în dulapuri – rugându-ne chiar și când sunetele de afară ne anunțau că uraganul mai smulsese un acoperiș și îl izbise în fereastră. Orele nesfârșite s-au întins până s-a crăpat de ziuă. Potolește vânturile, Doamne, ne rugam noi, și fă ca furtuna să înceteze!

  Discuția de la prânz

  Isus este la fiecare masă cu tine. El cântă cu vocea și la instrumente; El folosește pe oricine. Calitățile sonice ale vocii și ale pianului vor atrage bărbați și femei să Îl cunoască pe Împăratul nostru care Se întoarce curând.

  Acele lecții importante

  Haideți să stăm la picioarele Lui și să bem din fântâna vieții veșnice, lăsând-o să ne potolească sufletul și să ne întărească în fiecare zi credința. Lecțiile pe care le învățăm, Dumnezeu știe, ne vor ajuta să devenim o versiune mai bună a noastră după ce le-am învățat.

  Publicate astăzi

  Luna când începe școala

  Dacă ești printre cei care pot învăța mai ușor și mai mult, nu te mulțumi să aduni în palmaresul personal note bune, ci fă din capacitățile tale un atu pentru tot grupul! Ajută-i pe ceilalți să te ajungă din urmă! Vei simți mult mai multă satisfacție decât dacă o faci pe deșteptul și îi lași în urmă.

  Un uragan și o minune – partea 2

  Dumnezeu a promis să restaureze, să reconstruiască și să refacă. El are puterea de a da o viață nouă visurilor tale ofilite, vieții tale distruse. Amintește-ți ce a făcut El pentru noi după uraganul Maria. Și tu poți trăi o așa minune.

  Atacul de panică

  Îţi poţi ridica ochii spre cer şi să fii sigur că Dumnezeu te va ajuta. Cel care poate să te păzească de orice lucru rău nici nu doarme şi nici nu dormitează. „Domnul te va păzi la plecare şi la venire, de acum şi până în veac”.

  Considerație

  Doamne, ajută-mă să îmi descopăr locul în lucrarea Ta și să învăț să colaborez cu frații mei! PROVOCARE: Caută o modalitate de a implica un tânăr în activitatea pe care o îndeplinești la biserică!

  Amikor már túl késő

  „Ímé, napok jőnek, azt mondja az Úr Isten, és éhséget bocsátok e földre; nem kenyér...