Zecimea

  Cinsteşte pe Domnul cu averile tale şi cu cele dintâi roade din tot venitul tău, căci atunci grânarele îţi vor fi pline de belşug şi teascurile tale vor geme de must. (Proverbele 3:9,10)

  Eram creştini ortodocşi, dar împreună cu soţul meu am început să studiem Biblia şi să frecventăm Biserica Adventistă de Ziua a Şaptea. Într-o dimineaţă de Sabat, ne-am zis: „Ce-ar fi să punem şi noi zecimea?” Trecuse o săptămână de când soţul meu luase salariul, deci cheltuisem o parte considerabilă din bani, iar dacă puneam zecimea exista riscul ca banii să nu ne mai ajungă. În plus, îmi propusesem să cumpăr o cutie cu vitamine destul de costisitoare, necesare pentru sănătatea mea. Era deja ora 8:50 şi trebuia să ne hotărâm repede, să punem sau să nu punem zecimea, pentru că la ora 9 trebuia să ajungem la biserică.

  O parte din mine spunea: Vom începe să punem zecimea de luna viitoare, iar cealaltă parte spunea: S-o punem acum. În ultima clipă, am pus zecimea într-un plic şi am zis: Domnul va purta de grijă. Apoi, am alergat la biserică. N-am întârziat, ba chiar am avut timp să vorbim cu viitorii fraţi în credinţă, pentru că nu eram încă botezaţi. O soră care stătea la vreo două bănci în spatele meu m-a strigat şi mi-a dat… o cutie cu vitamine. Erau exact cele pe care-mi propusesem să le cumpăr. Apoi mi-a dat şi o Biblie, o carte de cântări şi o Biblie cu ilustraţii pentru copii. Mi-a spus că nu trebuie să le plătesc, deoarece toate sunt cadou pentru noi. Nu am cuvinte să-ţi spun cât de mult m-am bucurat. De unde ştia femeia aceasta ce s-a petrecut în casa mea cu numai câteva minute în urmă? Ea nu ştia, dar Dumnezeu ştia. Într-un timp atât de scurt, El mi-a dovedit că Se îngrijeşte de noi.

  Îmi făcusem probleme că rămân fără bani dacă pun zecimea, dar Domnul mi-a demonstrat că aceasta e problema Lui. S-a îngrijit minunat de mine şi de familia mea. Aceasta a fost prima zecime pe care am oferit-o. Nu am avut nevoie de altă dovadă din partea Lui. El le poartă de grijă copiilor Săi. Nici tu nu trebuie să uiţi aceasta.

  Pune zecimea, chiar dacă ar fi ultimul ban pe care-l ai! Aminteşte-ţi de văduva din Sarepta. Ea ştia că va muri de foame după ce-i va da lui Ilie ultimul pumn de făină. Dar femeia a primit mult mai mult decât şi-ar fi putut imagina. Dă-I totul lui Dumnezeu şi nu te îngrijora! Mergi pe mâna Lui!

  „Avem nevoie să recunoaştem zilnic că „mintea, inima, voinţa şi sentimentele îi aparţin lui Dumnezeu; banii pe care îi cheltuim sunt ai Lui. Fiecare lucru bun pe care îl primim şi de care ne bucurăm este un rod al binefacerii divine…” (Ellen G. White, Sfaturi pentru administrarea creştină a vieţii, p. 56)

  Mihaela Miron, Nazna, Transilvania de Sud

  Zecimea - 2016. Eram creştini ortodocşi, dar împreună cu soţul meu am început să studiem Biblia şi să frecventăm Biserica Adventistă de Ziua a Şaptea. Într-o dimineaţă de Sabat, ne-am zis: „Ce-ar fi să punem şi noi zecimea?” Trecuse o săptămână de când soţul meu luase salariul, deci cheltuisem o parte considerabilă din bani...
  Judith Couchman
  Cartea „Mic dejun pentru sufletul tău” este ca un buchet de vești bune care sunt povestite cu entuziasm specific românesc. Din toate zonele țării, și chiar de peste hotare, femeile Îi sunt recunoscătoare lui Dumneazeu pentru grija pe care le-o poartă, pentru experiențele zilnice în care descoperă dragostea Lui infinită și pentru privilegiul de a împărtăși bucuria cunoașterii lui Isus Hristos ca Mantuitor personal cu persoanele din sfera de influență. În zorii dimineții, acesta îți oferă un plus de motivație pentru a porni pe drumul vieții cu încrederea că orice provocare poate fi depășită și orice ispită poate fi biruită cu ajutorul Lui.

  Din aceeași categorie

  Dă mai departe!

  În urmă cu mai bine de patruzeci de ani, un cuplu s-a împrietenit cu mine; și pentru că ştiu din experiență cum este să te simți singură într-o zi de închinare și apoi să fii invitată la o masă caldă. A fost și pentru tine cineva o binecuvântare? Poate este timpul să dai și tu mai departe ceea ce ai primit.

  Vei merge acolo unde Dumnezeu te trimite?

  Mă rog ca, atunci când ești singură și tristă, să arunci asupra lui Dumnezeu toate îngrijorările tale. Lasă-L pe El să le ducă pentru tine. El a promis să-ți meargă alături la fiecare pas.

  Iar ei au locuit în mijlocul lor

  Mă rog ca și eu să plâng în pocăință când Dumnezeu trimite mustrarea Sa și apoi să procedez conform harului Său, ca să intru în moștenirea Canaanului ceresc. Fie ca aceasta să fie și experiența ta!

  Ca un copilaș

  Ce fericire să-i avem pe acești micuți care ne învață atât de multe despre noi înșine, despre viața însăși și despre cum să relaționam cu Tatăl nostru ceresc! Mă simt foarte binecuvântată! Ajută-mă, Doamne, să devin ca un copilaș!

  Publicate astăzi

  Cuvintele care zidesc

  Dacă eşti în ceartă cu cineva din cauza cuvintelor tale (sau din oricare alt motiv), nu lăsa să treacă prea mult timp până când rezolvi acest lucru - cere iertare! Acest lucru contribuie la sănătatea ta mintală şi morală.

  Vorbește-mi despre Dumnezeu!

  Doamne, vreau să fii Prietenul copiilor mei! Ajută-mă să le pot face cunoștință cu Tine într-o manieră plăcută, dar onestă! PROVOCARE: Ce voi face astăzi ca să-L prezint pe Dumnezeu copiilor mei cât mai corect?

  Közel van az Úr napja

  „Jaj, ez a nap! Bizony közel van az Úr napja, és mint a pusztítás, úgy...

  Alege binecuvântarea specială!

  Binecuvântează dar casa robului Tău, ca să dăinuiască pe vecie înaintea Ta! Căci Tu, Doamne...

  Dubluri în casă

  Dacă ai măcar un lucru în dublu exemplar, atunci ești mult mai bogat decât foarte mulți care încă nu au reușit nici măcar cât tine. Nu uita să-I fii recunoscător lui Dumnezeu pentru tot ce ai!