Eu voi fi cu tine…

  Acum, aşa vorbeşte Domnul care te-a făcut, Iacove, şi Cel ce te-a întocmit, Israele: „Nu te teme de nimic, căci Eu te izbăvesc, te chem pe nume, eşti al Meu! Dacă vei trece prin ape, Eu voi fi cu tine şi râurile nu te vor îneca…” (Isaia 43:1,2)

  Era una dintre verile adolescenţei mele. O vară în care, pentru prima dată, am conştientizat prezenţa lui Dumnezeu în viaţa mea în situaţia dramatică prin care am trecut.

  Aflasem de curând despre El, începusem să citesc Biblia şi eram fascinată de experienţele poporului evreu. Însă îmi doream cu ardoare să am parte de experienţele mele personale cu acest Dumnezeu al minunilor.

  Ca de obicei, îmi petreceam vacanţa cu verişorii mei. Pentru că se anunţa o zi foarte călduroasă, ne-am hotărât să ne-o petrecem pe malul Oltului. Nu ştiam să înot, dar acest lucru nu m-a împiedicat ca, odată ajunsă acolo, să intru în apă. Păşeam cu grijă, deoarece ştiam că există pericolul formării unor vârtejuri, din cauza curenţilor puternici. Vedeam nisipul sub picioare şi mă simţeam în siguranţă cu apa care nu ajungea nici până la genunchi.

  Înaintam uşor, când, deodată, am simţit cum fuge nisipul de sub picioarele mele şi curenţii din apă mă învârt şi mă trag în jos. Dădeam cu disperare din mâini şi din picioare; am reuşit să mă ridic o singură dată la suprafaţă şi, când mă pregăteam să strig după ajutor, vârtejul în care mă aflam a pus stăpânire pe mine, iar eu am fost din nou trasă în jos cu rapiditate.

  Unul dintre verişori a văzut toată această scenă şi a sărit în apă să mă salveze. Încerca să se apropie de mine, a întins mâna să mă prindă, am întins şi eu mâna spre el, numai că lupta cu acei curenţi a fost pierdută. L-am văzut cum se îndepărta, fără să poată face ceva. Ameţită de vârtejul în care mă găseam, mi-am pierdut starea de conştienţă. Ar fi putut fi sfârşitul…

  Nu ştiu ce s-a întâmplat mai departe; următorul moment de conştienţă a fost atunci când m-am trezit rezemată de malul Oltului, ca şi când cineva m-ar fi aşezat acolo. Apa trecea liniştită peste picioarele mele, iar eu nu-mi dădeam seama dacă era vis sau realitate.

  Un lucru ştiu sigur: Dumnezeul care m-a salvat atunci din apele repezi ale Oltului este la fel de dispus ca, în mod similar, să ne salveze pe mine şi pe tine din vârtejul păcatului, indiferent cât de jos a reuşit să ne tragă.

  El este aici, gata să ne salveze! Lasă-L să facă acest lucru şi pentru tine! „Noi suntem în siguranţă atâta timp cât privim la Hristos. Nimeni nu ne poate smulge din mâna Sa. Când privim fără încetare la El, suntem «schimbaţi în acelaşi chip al Lui, din slavă în slavă, prin Duhul Domnului» (2 Corinteni 3:18).” – Ellen G. White, Calea către Hristos, p. 89, ed. de buzunar

  Ionela Oprea, Bucureşti, Muntenia

  Eu voi fi cu tine... - 2016. Era una dintre verile adolescenţei mele. O vară în care, pentru prima dată, am conştientizat prezenţa lui Dumnezeu în viaţa mea în situaţia dramatică prin care am trecut. Aflasem de curând despre El, începusem să citesc...
  Judith Couchman
  Cartea „Mic dejun pentru sufletul tău” este ca un buchet de vești bune care sunt povestite cu entuziasm specific românesc. Din toate zonele țării, și chiar de peste hotare, femeile Îi sunt recunoscătoare lui Dumneazeu pentru grija pe care le-o poartă, pentru experiențele zilnice în care descoperă dragostea Lui infinită și pentru privilegiul de a împărtăși bucuria cunoașterii lui Isus Hristos ca Mantuitor personal cu persoanele din sfera de influență. În zorii dimineții, acesta îți oferă un plus de motivație pentru a porni pe drumul vieții cu încrederea că orice provocare poate fi depășită și orice ispită poate fi biruită cu ajutorul Lui.

  Din aceeași categorie

  Crainicul cu clopoțel

  Fiecăruia ni s-au dat daruri pe care să le folosim pentru Domnul. Fiecare dintre noi are nevoie să-și concentreze cele mai importante energii pentru ca darul său să le fie de folos altora. Fie ca Dumnezeu să ne ajute să cercetăm Scripturile și să cerem asistența Duhului Sfânt înainte de a face greșeli.

  Dumnezeu l-a folosit pe soțul meu ca să-mi schimbe perspectiva

  Dumnezeu mi-a arătat clar că acea carte nu este despre mine, ci menirea ei este să-i ajute pe mulţi peregrini pe drumul spinos al vieții și să-I aducă Lui slavă. Îi mulțumesc Domnului pentru dragostea Lui necondiționată, pentru favoarea nemeritată și pentru harul Său minunat!

  Salvat de o întâlnire de comitet

  Când ne începem ziua, să ne străduim să-L punem pe Dumnezeu în locul cuvenit. Doar făcând astfel îngerul Domnului își va așeza tabăra în jurul nostru și ne va păzi de orice rău.

  Viziunea unei mame

  Nu este ușor să te dai la o parte pentru ca Dumnezeu să-Și poată face lucrarea. A fost nevoie ca El să-mi amintească de mai multe ori acest lucru, pentru a mă elibera de povara pe care nu trebuia să o port.

  Publicate astăzi

  Locul trei pe podium

  Ce exercițiu și ce antrenament ar trebui să facem pentru ca modestia și recunoștința să ne caracterizeze chiar și în momentele noastre de glorie sau de împlinire de orice fel?

  Crainicul cu clopoțel

  Fiecăruia ni s-au dat daruri pe care să le folosim pentru Domnul. Fiecare dintre noi are nevoie să-și concentreze cele mai importante energii pentru ca darul său să le fie de folos altora. Fie ca Dumnezeu să ne ajute să cercetăm Scripturile și să cerem asistența Duhului Sfânt înainte de a face greșeli.

  Răzbunarea nu este a noastră

  Ţi-a greşit cândva cineva? Dacă te gândeşti la răzbunare, ia în considerare ce spune Dumnezeu: „Răzbunarea este a Mea, Eu voi răsplăti.” El nu-ţi cere să te răzbuni, mai degrabă să împlineşti nevoile de bază ale vrăjmaşului tău, după cum te îndrumă textul de astăzi.

  Mi-ar plăcea ca biserica mea să fie… biserică

  Roagă-te pentru spiritul de comunitate din biserica ta! PROVOCARE: Gândește-te la o idee care ar putea îmbunătăți părtășia dintre credincioși și pune-o în aplicare!

  Bizonyosodjunk meg Isten jóságáról!

  „Érezzétek és lássátok meg, hogy jó az Úr! Boldog az az ember, aki Őbenne bízik.”...