Eu voi fi cu tine…

  Acum, aşa vorbeşte Domnul care te-a făcut, Iacove, şi Cel ce te-a întocmit, Israele: „Nu te teme de nimic, căci Eu te izbăvesc, te chem pe nume, eşti al Meu! Dacă vei trece prin ape, Eu voi fi cu tine şi râurile nu te vor îneca…” (Isaia 43:1,2)

  Era una dintre verile adolescenţei mele. O vară în care, pentru prima dată, am conştientizat prezenţa lui Dumnezeu în viaţa mea în situaţia dramatică prin care am trecut.

  Aflasem de curând despre El, începusem să citesc Biblia şi eram fascinată de experienţele poporului evreu. Însă îmi doream cu ardoare să am parte de experienţele mele personale cu acest Dumnezeu al minunilor.

  Ca de obicei, îmi petreceam vacanţa cu verişorii mei. Pentru că se anunţa o zi foarte călduroasă, ne-am hotărât să ne-o petrecem pe malul Oltului. Nu ştiam să înot, dar acest lucru nu m-a împiedicat ca, odată ajunsă acolo, să intru în apă. Păşeam cu grijă, deoarece ştiam că există pericolul formării unor vârtejuri, din cauza curenţilor puternici. Vedeam nisipul sub picioare şi mă simţeam în siguranţă cu apa care nu ajungea nici până la genunchi.

  Înaintam uşor, când, deodată, am simţit cum fuge nisipul de sub picioarele mele şi curenţii din apă mă învârt şi mă trag în jos. Dădeam cu disperare din mâini şi din picioare; am reuşit să mă ridic o singură dată la suprafaţă şi, când mă pregăteam să strig după ajutor, vârtejul în care mă aflam a pus stăpânire pe mine, iar eu am fost din nou trasă în jos cu rapiditate.

  Unul dintre verişori a văzut toată această scenă şi a sărit în apă să mă salveze. Încerca să se apropie de mine, a întins mâna să mă prindă, am întins şi eu mâna spre el, numai că lupta cu acei curenţi a fost pierdută. L-am văzut cum se îndepărta, fără să poată face ceva. Ameţită de vârtejul în care mă găseam, mi-am pierdut starea de conştienţă. Ar fi putut fi sfârşitul…

  Nu ştiu ce s-a întâmplat mai departe; următorul moment de conştienţă a fost atunci când m-am trezit rezemată de malul Oltului, ca şi când cineva m-ar fi aşezat acolo. Apa trecea liniştită peste picioarele mele, iar eu nu-mi dădeam seama dacă era vis sau realitate.

  Un lucru ştiu sigur: Dumnezeul care m-a salvat atunci din apele repezi ale Oltului este la fel de dispus ca, în mod similar, să ne salveze pe mine şi pe tine din vârtejul păcatului, indiferent cât de jos a reuşit să ne tragă.

  El este aici, gata să ne salveze! Lasă-L să facă acest lucru şi pentru tine! „Noi suntem în siguranţă atâta timp cât privim la Hristos. Nimeni nu ne poate smulge din mâna Sa. Când privim fără încetare la El, suntem «schimbaţi în acelaşi chip al Lui, din slavă în slavă, prin Duhul Domnului» (2 Corinteni 3:18).” – Ellen G. White, Calea către Hristos, p. 89, ed. de buzunar

  Ionela Oprea, Bucureşti, Muntenia

  Eu voi fi cu tine... - 2016. Era una dintre verile adolescenţei mele. O vară în care, pentru prima dată, am conştientizat prezenţa lui Dumnezeu în viaţa mea în situaţia dramatică prin care am trecut. Aflasem de curând despre El, începusem să citesc...
  Judith Couchman
  Cartea „Mic dejun pentru sufletul tău” este ca un buchet de vești bune care sunt povestite cu entuziasm specific românesc. Din toate zonele țării, și chiar de peste hotare, femeile Îi sunt recunoscătoare lui Dumneazeu pentru grija pe care le-o poartă, pentru experiențele zilnice în care descoperă dragostea Lui infinită și pentru privilegiul de a împărtăși bucuria cunoașterii lui Isus Hristos ca Mantuitor personal cu persoanele din sfera de influență. În zorii dimineții, acesta îți oferă un plus de motivație pentru a porni pe drumul vieții cu încrederea că orice provocare poate fi depășită și orice ispită poate fi biruită cu ajutorul Lui.

  Din aceeași categorie

  Binecuvântări deghizate

  Am cerut de la Dumnezeu iertare pentru gândurile mele nechibzuite de mai înainte. Niciodată nu m-am gândit că o să-I mulțumesc pentru căldura excesivă. Mulțumesc lui Dumnezeu pentru mila Sa! Mulțumesc lui Dumnezeu pentru dragostea Sa! Mulțumesc lui Dumnezeu pentru harul Său! Mulțumesc lui Dumnezeu pentru căldură!

  Credința lui Rahav

  Mă rog ca tu și cu mine, la fel ca Rahav, să ne hotărâm să avem încredere în făgăduințele Cuvântului lui Dumnezeu, astfel încât să putem avea și noi o credință neclintită ca a ei.

  Dumnezeu chiar aude și răspunde

  Dacă te confrunți cu perioade dificile în viață, te încurajez să invoci făgăduințele lui Dumnezeu. El te iubește și are grijă de tine, iar gândurile Lui sunt „gânduri de pace, şi nu de nenorocire, ca să vă dau un viitor şi o nădejde”. Da! Eu sunt o dovadă vie a faptului că El Își ține promisiunile!

  Ce am învățat de la un uragan?

  Am fost binecuvântați pentru că toți cunoscuții mei s-au rugat ca apa să nu ne cauzeze daune. Dumnezeu a protejat cartierul și nicio picătură nu a trecut peste acel dig.

  Publicate astăzi

  La ora șase începe programul TV

  Nimic nu se mai poate face fără sacrificii și voință. Provocarea vieții tale de astăzi este să te smulgi măcar pentru câteva zeci de minute din fața ecranelor și să oferi acel timp unui semen al tău sau lui Dumnezeu. Să știi că nu-i poți auzi de-adevăratelea pe cei de lângă tine sau pe Mântuitorul tău în zgomotul divertismentului sau al ficțiunii. Fă puțină liniște și privește un pic în gol; vei vedea cu mult mai mult!

  Binecuvântări deghizate

  Am cerut de la Dumnezeu iertare pentru gândurile mele nechibzuite de mai înainte. Niciodată nu m-am gândit că o să-I mulțumesc pentru căldura excesivă. Mulțumesc lui Dumnezeu pentru mila Sa! Mulțumesc lui Dumnezeu pentru dragostea Sa! Mulțumesc lui Dumnezeu pentru harul Său! Mulțumesc lui Dumnezeu pentru căldură!

  Slujirea lui Dumnezeu (I)

  Dacă Hristos ar veni astăzi, din ce grup ai face parte? Ai ajutat pe cineva care are o nevoie foarte importantă? Le-ai întins o mână de ajutor celor uitaţi şi oropsiţi? Dumnezeu primeşte ajutorul tău şi dragostea ta pentru semeni ca şi când le-ai fi manifestat faţă de El.

  Eu sau el

  Doamne, învață-ne să Te iubim mai mult și să căutăm mai întâi Împărăția Ta! PROVOCARE: Roagă-te astăzi pentru copiii fraților tăi de credință care au fost cândva în biserică și acum nu mai sunt! Dacă ai ocazia, reamintește-le un moment frumos din biserică!

  A három angyal üzenete

  „Ímé, én elküldöm néktek Illyést, a prófétát, mielőtt eljön az Úrnak nagy és félelmetes napja.”...