Articolul precedentDreptul la fericire
  Articolul următorEvită datoriile

  Liberi în Hristos

  El ne-a izbăvit de sub puterea întunericului şi ne-a strămutat în împărăţia Fiului dragostei Lui. (Coloseni 1:13)

  Era o vară minunată, iar nepoţeii mei, veniţi să-şi petreacă vacanţa, alergau liberi şi veseli prin iarba proaspăt tunsă din grădină. Veselia lor a fost însă umbrită atunci când au văzut prin gardul despărţitor căţelul vecinului, care plângea, scheuna…, cu un lanţ mare la gât.

  De atunci, Marco şi Eric n-au mai avut aceeaşi bucurie în alergarea lor prin grădină şi au făcut un plan de a-l elibera pe Pufi, căţelul vecinilor, din lanţul ce-l ţinea legat. După lungi tratative cu vecinul, Pufi a fost eliberat de lanţul cel gros care-l împiedica să alerge şi să se bucure de libertate. Ce mare bucurie s-a produs în sufletele celor doi nepoţei! Abia aşteptau să se trezească dimineaţa şi să alerge de-a lungul gardului cu căţelul, strigând în gura mare: „Pufi, Pufi, să ştii că noi te-am eliberat!” Şi ce să vedeţi? Acest căţel parcă înţelegea acest lucru în alergarea lui în libertate. De câte ori veneau copiii la gard, el alerga, lătra şi bucuria se vedea în ochişorii lui.

  Această întâmplare m-a făcut să mă gândesc la momentul eliberării omenirii, a mea şi a ta, din lanţul robiei, din lanţul lui Satana, care ne ţinea legaţi, robiţi păcatului şi morţii.

  Domnul Isus Hristos a rupt definitiv acest lanţ prin moartea şi învierea Lui. El a spus: „Eu sunt învierea şi Viaţa” (Ioan 11:25). El ne-a redat libertatea pe care o primisem la creaţiune. După înviere, când femeile au găsit mormântul gol, au alergat repede să ducă această veste. Isus le-a întâmpinat şi le-a zis: „Bucuraţi-vă!” (Matei 28:9).

  Ştim noi să preţuim acest dar al eliberării? Ştim noi să fim recunoscătoare pentru darul vieţii veşnice? Să învăţăm să fim mulţumitoare, şi bucuria eliberării să ne inunde viaţa.

  „El este Jertfa noastră, Apărătorul nostru, Fratele nostru… El a făcut toate acestea pentru ca omul să poată fi salvat din ruina şi degradarea păcatului, pentru a putea reflecta iubirea lui Dumnezeu şi a se împărtăşi de bucuria sfinţirii.” (Ellen G. White, Calea către Hristos, p. 15)

  „Bucură-te în Hristos”, îţi zic şi eu, şi împrăştie această bucurie peste cei din jurul tău! Aleargă cu bucuria eliberării prin tumultul acestei vieţi şi fă-i şi pe alţii să cunoască această bucurie!

  Isus a spus: „Veţi cunoaşte adevărul şi adevărul vă va face liberi” (Ioan 8:32).

  Îţi doresc să fii liberă în Hristos!

  Tatiana Miclău, Sănnicolau-Mare, Banat

  Liberi în Hristos - 2016. Era o vară minunată, iar nepoţeii mei, veniţi să-şi petreacă vacanţa, alergau liberi şi veseli prin iarba proaspăt tunsă din grădină. Veselia lor a fost însă umbrită atunci când au văzut prin gardul despărţitor căţelul vecinului, care plângea, scheuna..., cu un lanţ mare la gât.
  Judith Couchman
  Cartea „Mic dejun pentru sufletul tău” este ca un buchet de vești bune care sunt povestite cu entuziasm specific românesc. Din toate zonele țării, și chiar de peste hotare, femeile Îi sunt recunoscătoare lui Dumneazeu pentru grija pe care le-o poartă, pentru experiențele zilnice în care descoperă dragostea Lui infinită și pentru privilegiul de a împărtăși bucuria cunoașterii lui Isus Hristos ca Mantuitor personal cu persoanele din sfera de influență. În zorii dimineții, acesta îți oferă un plus de motivație pentru a porni pe drumul vieții cu încrederea că orice provocare poate fi depășită și orice ispită poate fi biruită cu ajutorul Lui.

  Din aceeași categorie

  Domnul poartă de grijă

  Data viitoare când vei avea de înfruntat o încercare, nu te gândi prea mult la multiplele căi prin care ai putea eșua. În schimb, roagă-te lui Dumnezeu pentru succes. El nu este niciodată prea ocupat să ne audă rugăciunile și este gata să intervină, dacă Îl rugăm.

  Țărmul păcii

  Ori de câte ori închid ochii și stau în liniște, imaginația mă poartă din nou în acest loc al solitudinii profunde și calme unde găsesc pace și unde Îl găsesc pe Dumnezeu. Iată ce mi-a oferit Isus: un țărm al păcii.

  Podul

  Ce călătorie minunată putem avea atunci când suntem în contact direct cu Dumnezeu și când avem încredere în conducerea Lui zilnică! „Încredinţează-ţi soarta în mâna Domnului, şi El te va sprijini. El nu va lăsa niciodată să se clatine cel neprihănit” (Psalmii 55:22).

  Mă auzi?

  Tu Îl asculți pe Dumnezeu atunci când El te îndeamnă să urmezi căile Lui de-a lungul zilei? El așteaptă ca tu să-I răspunzi. Dar mai așteaptă și altcineva: beneficiarul binecuvântării. Răspunzând astăzi îndemnului lui Dumnezeu din inima ta, pentru cine vei putea fi o binecuvântare?

  Publicate astăzi

  Cinci fecioare înțelepte

  Cine se mulțumește să memoreze va ajunge să se creadă înțelept, dar va descoperi că prea multe bagaje, fără a fi organizate, sunt nu doar inutile, ci chiar dăunătoare. Există oameni ne­buni care știu pe de rost volume întregi, dar există și înțelepți care nici măcar nu știu să citească. Cine a găsit un om înțelept să-l păstreze în apropierea lui; informație ne oferă toți roboții planetei.

  Domnul poartă de grijă

  Data viitoare când vei avea de înfruntat o încercare, nu te gândi prea mult la multiplele căi prin care ai putea eșua. În schimb, roagă-te lui Dumnezeu pentru succes. El nu este niciodată prea ocupat să ne audă rugăciunile și este gata să intervină, dacă Îl rugăm.

  Comportamentul şi gândirea

  Alege acțiuni nobile, oneste, responsabile și cinstite, care arată respect și apreciere față de alții și în special împlinesc nevoile cuiva. Gândurile și faptele sunt legate atât de strâns încât se determină reciproc. Prin faptele tale vei împlini voia Domnului.

  Fii „părinte de suflet”!

  Doamne, deschide-mi ochii și inima față de copiii și tinerii bisericii tale și folosește-te de ceea ce sunt și am pentru a-i face oamenii Tăi valoroși! PROVOCARE: Roagă-te măcar săptămânal, pe nume, pentru copiii și tinerii din biserica ta! Alege măcar unul dintre ei și învață-l practic să slujească!

  Az előítélet növekedése

  „Ne csodálkozzatok, atyámfiai, ha gyűlöl titeket a világ. Mi tudjuk, hogy általmentünk a halálból az...