Articolul precedentDreptul la fericire
  Articolul următorEvită datoriile

  Liberi în Hristos

  El ne-a izbăvit de sub puterea întunericului şi ne-a strămutat în împărăţia Fiului dragostei Lui. (Coloseni 1:13)

  Era o vară minunată, iar nepoţeii mei, veniţi să-şi petreacă vacanţa, alergau liberi şi veseli prin iarba proaspăt tunsă din grădină. Veselia lor a fost însă umbrită atunci când au văzut prin gardul despărţitor căţelul vecinului, care plângea, scheuna…, cu un lanţ mare la gât.

  De atunci, Marco şi Eric n-au mai avut aceeaşi bucurie în alergarea lor prin grădină şi au făcut un plan de a-l elibera pe Pufi, căţelul vecinilor, din lanţul ce-l ţinea legat. După lungi tratative cu vecinul, Pufi a fost eliberat de lanţul cel gros care-l împiedica să alerge şi să se bucure de libertate. Ce mare bucurie s-a produs în sufletele celor doi nepoţei! Abia aşteptau să se trezească dimineaţa şi să alerge de-a lungul gardului cu căţelul, strigând în gura mare: „Pufi, Pufi, să ştii că noi te-am eliberat!” Şi ce să vedeţi? Acest căţel parcă înţelegea acest lucru în alergarea lui în libertate. De câte ori veneau copiii la gard, el alerga, lătra şi bucuria se vedea în ochişorii lui.

  Această întâmplare m-a făcut să mă gândesc la momentul eliberării omenirii, a mea şi a ta, din lanţul robiei, din lanţul lui Satana, care ne ţinea legaţi, robiţi păcatului şi morţii.

  Domnul Isus Hristos a rupt definitiv acest lanţ prin moartea şi învierea Lui. El a spus: „Eu sunt învierea şi Viaţa” (Ioan 11:25). El ne-a redat libertatea pe care o primisem la creaţiune. După înviere, când femeile au găsit mormântul gol, au alergat repede să ducă această veste. Isus le-a întâmpinat şi le-a zis: „Bucuraţi-vă!” (Matei 28:9).

  Ştim noi să preţuim acest dar al eliberării? Ştim noi să fim recunoscătoare pentru darul vieţii veşnice? Să învăţăm să fim mulţumitoare, şi bucuria eliberării să ne inunde viaţa.

  „El este Jertfa noastră, Apărătorul nostru, Fratele nostru… El a făcut toate acestea pentru ca omul să poată fi salvat din ruina şi degradarea păcatului, pentru a putea reflecta iubirea lui Dumnezeu şi a se împărtăşi de bucuria sfinţirii.” (Ellen G. White, Calea către Hristos, p. 15)

  „Bucură-te în Hristos”, îţi zic şi eu, şi împrăştie această bucurie peste cei din jurul tău! Aleargă cu bucuria eliberării prin tumultul acestei vieţi şi fă-i şi pe alţii să cunoască această bucurie!

  Isus a spus: „Veţi cunoaşte adevărul şi adevărul vă va face liberi” (Ioan 8:32).

  Îţi doresc să fii liberă în Hristos!

  Tatiana Miclău, Sănnicolau-Mare, Banat

  Liberi în Hristos - 2016. Era o vară minunată, iar nepoţeii mei, veniţi să-şi petreacă vacanţa, alergau liberi şi veseli prin iarba proaspăt tunsă din grădină. Veselia lor a fost însă umbrită atunci când au văzut prin gardul despărţitor căţelul vecinului, care plângea, scheuna..., cu un lanţ mare la gât.
  Judith Couchman
  Cartea „Mic dejun pentru sufletul tău” este ca un buchet de vești bune care sunt povestite cu entuziasm specific românesc. Din toate zonele țării, și chiar de peste hotare, femeile Îi sunt recunoscătoare lui Dumneazeu pentru grija pe care le-o poartă, pentru experiențele zilnice în care descoperă dragostea Lui infinită și pentru privilegiul de a împărtăși bucuria cunoașterii lui Isus Hristos ca Mantuitor personal cu persoanele din sfera de influență. În zorii dimineții, acesta îți oferă un plus de motivație pentru a porni pe drumul vieții cu încrederea că orice provocare poate fi depășită și orice ispită poate fi biruită cu ajutorul Lui.

  Din aceeași categorie

  Dă mai departe!

  În urmă cu mai bine de patruzeci de ani, un cuplu s-a împrietenit cu mine; și pentru că ştiu din experiență cum este să te simți singură într-o zi de închinare și apoi să fii invitată la o masă caldă. A fost și pentru tine cineva o binecuvântare? Poate este timpul să dai și tu mai departe ceea ce ai primit.

  Vei merge acolo unde Dumnezeu te trimite?

  Mă rog ca, atunci când ești singură și tristă, să arunci asupra lui Dumnezeu toate îngrijorările tale. Lasă-L pe El să le ducă pentru tine. El a promis să-ți meargă alături la fiecare pas.

  Iar ei au locuit în mijlocul lor

  Mă rog ca și eu să plâng în pocăință când Dumnezeu trimite mustrarea Sa și apoi să procedez conform harului Său, ca să intru în moștenirea Canaanului ceresc. Fie ca aceasta să fie și experiența ta!

  Ca un copilaș

  Ce fericire să-i avem pe acești micuți care ne învață atât de multe despre noi înșine, despre viața însăși și despre cum să relaționam cu Tatăl nostru ceresc! Mă simt foarte binecuvântată! Ajută-mă, Doamne, să devin ca un copilaș!

  Publicate astăzi

  Top 3

  Dacă nu ești cumva unul dintre cei care manipulează, fii astăzi mai stăpân pe opiniile personale și respectă-le măcar tu. Nu trebuie să apelezi la tupeu sau la obrăznicie, ci să fii consecvent cu propriile decizii și să nu accepți nejustificat impunerea altor puncte de vedere.

  Dă mai departe!

  În urmă cu mai bine de patruzeci de ani, un cuplu s-a împrietenit cu mine; și pentru că ştiu din experiență cum este să te simți singură într-o zi de închinare și apoi să fii invitată la o masă caldă. A fost și pentru tine cineva o binecuvântare? Poate este timpul să dai și tu mai departe ceea ce ai primit.

  Cuvintele care zidesc

  Dacă eşti în ceartă cu cineva din cauza cuvintelor tale (sau din oricare alt motiv), nu lăsa să treacă prea mult timp până când rezolvi acest lucru - cere iertare! Acest lucru contribuie la sănătatea ta mintală şi morală.

  Vorbește-mi despre Dumnezeu!

  Doamne, vreau să fii Prietenul copiilor mei! Ajută-mă să le pot face cunoștință cu Tine într-o manieră plăcută, dar onestă! PROVOCARE: Ce voi face astăzi ca să-L prezint pe Dumnezeu copiilor mei cât mai corect?

  Közel van az Úr napja

  „Jaj, ez a nap! Bizony közel van az Úr napja, és mint a pusztítás, úgy...