Salvată

  Bunătăţile lui Dumnezeu nu s-au sfârşit, îndurările Lui nu sunt la capăt, ci se înnoiesc în fiecare dimineaţă, şi credincioşia Ta este atât de mare! (Plângerile lui Ieremia 3:22,23)

  Ce frumoasă este vara şi ce bine-venit e concediul! Stresul adunat într-un an întreg şi-a spus cuvântul şi iată-mă gata de plecare în vacanţa mult dorită: zece zile pe litoralul bulgăresc. Vremea frumoasă, compania plăcută au făcut ca zilele să treacă în zbor. Odihnită şi fericită, mă pregăteam să reîncep serviciul.

  Dar, la două zile după sosirea acasă, m-am trezit cu o durere mare pe partea stângă a capului. Am pus-o pe seama curentului de la aerul condiţionat al maşinii şi nu i-am dat mare importanţă. Sâmbătă însă, starea mea s-a înrăutăţit şi n-am putut merge la biserică. Ce s-a întâmplat în acea după-amiază nu vă pot spune, pentru că am intrat în comă. Au urmat spitalizarea, investigaţiile şi diagnosticul: meningită virală… Mâna Domnului a fost de la început cu mine. Doamna doctor care era de gardă şi-a dat toată silinţa să mă salveze. În seara aceea de sâmbătă, nimeni nu putea să garanteze şansele mele la viaţă. Comunitatea şi toţi prietenii mei au fost alertaţi şi rugăciunile lor au început să se înalţe cu putere spre Dumnezeul care ţine viaţa în mâinile Sale. După 48 de ore au reuşit să-mi facă puncţia lombară şi verdictul a fost teribil: meningită cu pneumococ.

  Dumnezeu însă a ascultat toate rugăciunile înălţate pentru mine şi, în îndurarea Lui, m-a salvat. Acum sunt bine, nu am rămas cu sechele şi nu am cuvinte să Îi mulţumesc Domnului pentru bunătatea cu care m-a înconjurat. Perioada de convalescenţă a fost pentru mine un timp de apropiere mult mai mare de Domnul meu iubit. Într-o zi, m-am rugat şi L-am întrebat dacă mă mai fac bine. El mi-a răspuns prin versetele 24-26 din Iov, capitolul 33: „Dumnezeu se îndură de el şi-i zice îngerului: «Izbăveşte-l ca să nu se coboare în groapă; am găsit un preţ de răscumpărare pentru el!» Şi carnea lui se face mai fragedă ca în copilărie… Se roagă Domnului şi Dumnezeu îi este binevoitor…”

  Draga mea, chiar dacă nu eşti într-o situaţie atât de disperată cum a fost a mea, nu uita că Domnul aude orice rugăciune care se înalţă spre El şi răspunde conform bunătăţii Sale veşnice!

  „Când îţi întorci privirile spre El, te luminezi de bucurie şi nu ţi se umple faţa de ruşine. Când strigă un nenorocit, Domnul aude şi-l scapă din toate necazurile Lui.” (Psalmii 34:5,6)

  Liliana Ungureanu, Suceava, Moldova

  Judith Couchman
  Cartea „Mic dejun pentru sufletul tău” este ca un buchet de vești bune care sunt povestite cu entuziasm specific românesc. Din toate zonele țării, și chiar de peste hotare, femeile Îi sunt recunoscătoare lui Dumneazeu pentru grija pe care le-o poartă, pentru experiențele zilnice în care descoperă dragostea Lui infinită și pentru privilegiul de a împărtăși bucuria cunoașterii lui Isus Hristos ca Mantuitor personal cu persoanele din sfera de influență. În zorii dimineții, acesta îți oferă un plus de motivație pentru a porni pe drumul vieții cu încrederea că orice provocare poate fi depășită și orice ispită poate fi biruită cu ajutorul Lui.

  Din aceeași categorie

  Totul nou

  Mi-l pot imagina pe Isus oprindu-Se să admire frumusețea pe care o creează în viața ta și a mea. Să avem răbdare, pentru că Isus făgăduiește că „acela care a început în voi această bună lucrare o va isprăvi până în ziua lui Isus Hristos”.

  O zi a minunilor

  Lui Dumnezeu Îi pasă de detaliile din viața fiecăruia dintre noi. Dacă nu I-aș fi cerut să intervină și dacă nu aș fi crezut în dragostea și în grija Lui nestrămutată, aș fi pierdut binecuvântarea unei zile pline de miracole.

  Ronnie și domnișoara Prigorie

  Urmează să citești despre câteva dintre calitățile extraordinare pe care Dumnezeu vrea să le avem pentru a fi creștini de succes. Să Îi cerem înțelepciune ca să învățăm lecții de la ceea ce El a creat în natură. Să studiem păsările și să fim înțelepți!

  Poți învăța multe de la găini

  Când Dumnezeu a creat animalele, le-a învățat moduri diferite de a se comporta. Trebuie să ne rugăm în fiecare zi ca Dumnezeu să ne ajute să fim buni și răbdători și apoi, asemenea puicuței galbene, să avem grijă de corpul nostru așa cum El a intenționat de la început.

  Publicate astăzi

  10 Perfect, dar invizibil

  De multe ori suntem atrași sau impresionați de renumele cuiva. Faima este rezultatul colportării unor știri adevărate sau exagerate. O campanie isteață poate aduce faimă și unei nonvalori. Adevăratul succes este însă rezultatul lucrului constant, al perseverenței și al modestiei. Un om de succes va fi întotdeauna decent în a se lăuda cu performanțele lui și va considera permanent că mai are de crescut.

  Totul nou

  Mi-l pot imagina pe Isus oprindu-Se să admire frumusețea pe care o creează în viața ta și a mea. Să avem răbdare, pentru că Isus făgăduiește că „acela care a început în voi această bună lucrare o va isprăvi până în ziua lui Isus Hristos”.

  Acoperirea prejudiciului

  Cererea victimei pentru a putea ierta cuprinde recunoaşterea prejudiciului adus, pocăinţa, compasiunea pentru victimă şi o dovadă de empatie, precum şi o oarecare reparaţie. Aceasta este singura cale de eliminare a stresului emoţional.

  Casa Tatălui este casa Mea

  Doamne, învață-ne să prețuim întâlnirea cu Tine din fiecare Sabat și să venim cu bucurie la casa Ta! Provocare: Hotărăște-te ca în Sabatul viitor să participi la toate serviciile divine din biserica ta! Ajută-i și pe membrii familiei tale să meargă împreună cu tine!

  Az igazak feltámadása

  „Megelevenednek halottaid, és holttesteim fölkelnek: serkenjetek föl és énekeljetek, akik a porban lakoztok, mert harmatod...