Pierdut şi… găsit

  Ajutorul îmi vine de la Domnul, care a făcut cerurile şi pământul. (Psalmii 121:2)

  Mă aflam intr-o bancă în Madrid, dorind să plătesc taxa pentru eliberarea unui document. Era în vara anului 2012. Peste două săptămâni urma să plec în România, împreună cu familia, ca să petrecem câteva zile cu cei dragi. Aveam în mână un dosar plin cu actele de care urma să am nevoie în acea zi. Mi-a venit rândul şi am plătit, apoi m-am grăbit spre biroul de la care urma să obţin documentul necesar. În faţa ghişeului, mi-am dat seama că nu mai aveam paşaportul. Instantaneu, un val de căldură m-a cuprins şi am intrat în panică. Am răsturnat conţinutul poşetei, am scos fiecare hârtie din dosar, dar paşaportul era de negăsit. Nu numai că aveam nevoie de el în acel moment, dar urma să călătoresc în România. Am ieşit în stradă şi am parcurs drumul înapoi până la bancă. O dată şi încă o dată, dar nici urmă. Am intrat în bancă şi am întrebat. Nimeni nu văzuse nimic.

  Eram disperată. Doamne, ce să fac? Poate o să-l găsească cineva şi o să mă caute. Dar cum? În pașaport nu aveam trecută adresa din Madrid, nici măcar un număr de telefon. Mi s-a pus un nod în gât şi ochii mi s-au umplut de lacrimi. De ce trebuie să mi se întâmple asta chiar acum? Doamne, ajută-mă! strigam cu disperare în mintea mea. Apoi, mi-a venit o idee: mă voi duce la poliţie şi voi declara pierderea, apoi voi lăsa toate datele mele, inclusiv un număr de telefon. Cel puţin voi obţine o dovadă că este pierdut, iar în România nu am altceva de făcut decât să solicit altul. Nu e atractivă deloc ideea de a consuma parte din vacanţa dorită prin birocraţia de acasă, dar se pare că nu aveam alternativă.

  Zilele treceau cu repeziciune şi pregătirile de plecare îmi absorbeau gândurile, dar seara, înainte de culcare, mă rugam: „Doamne, Tu care ai făcut cerurile şi pământul, Tu trebuie să ştii şi unde este paşaportul meu. Fă posibil să-l găsesc.” Doream din toată inima să fie aşa, dar raţiunea mă trimitea de fiecare dată cu gândul la cozile interminabile din România. Sigur voi ajunge acolo. „Doamne, mă rugam, ajută necredinţei mele!”

  Cu trei zile înainte de a zbura spre ţară, sună telefonul. Doamna de la capătul celălalt al firului a trebuit să repete de două ori ceea ce îmi comunica, pentru că nu îmi venea să cred ceea ce auzeam. Mă sunau de la poliţie să mă anunţe că s-a găsit paşaportul meu. Cineva a dat de el pe stradă şi l-a lăsat la ghişeul lor. „În jumătate de oră sunt acolo”, am spus în timp ce auzeam ca un ecou glasul din telefon: „Mi-aţi spus că în câteva zile mergeţi spre România, ce noroc aţi avut…” Eu însă ştiam de unde venea ajutorul…

  Doamne, îţi mulţumesc! Ştiu că la Tine toate sunt cu putinţă!”

  Mariana Moisa, Madrid, Spania

  Pierdut şi... găsit - 2016. Mă aflam intr-o bancă în Madrid, dorind să plătesc taxa pentru eliberarea unui document. Era în vara anului 2012. Peste două săptămâni urma să plec în România, împreună cu familia, ca să petrecem câteva zile cu cei dragi. Aveam în mână un dosar plin cu...
  Judith Couchman
  Cartea „Mic dejun pentru sufletul tău” este ca un buchet de vești bune care sunt povestite cu entuziasm specific românesc. Din toate zonele țării, și chiar de peste hotare, femeile Îi sunt recunoscătoare lui Dumneazeu pentru grija pe care le-o poartă, pentru experiențele zilnice în care descoperă dragostea Lui infinită și pentru privilegiul de a împărtăși bucuria cunoașterii lui Isus Hristos ca Mantuitor personal cu persoanele din sfera de influență. În zorii dimineții, acesta îți oferă un plus de motivație pentru a porni pe drumul vieții cu încrederea că orice provocare poate fi depășită și orice ispită poate fi biruită cu ajutorul Lui.

  Din aceeași categorie

  Salvat de o întâlnire de comitet

  Când ne începem ziua, să ne străduim să-L punem pe Dumnezeu în locul cuvenit. Doar făcând astfel îngerul Domnului își va așeza tabăra în jurul nostru și ne va păzi de orice rău.

  Viziunea unei mame

  Nu este ușor să te dai la o parte pentru ca Dumnezeu să-Și poată face lucrarea. A fost nevoie ca El să-mi amintească de mai multe ori acest lucru, pentru a mă elibera de povara pe care nu trebuia să o port.

  În brațele iubirii Sale

  Fiica mea este în mâinile lui Dumnezeu. Nu există un loc mai bun decât atât. Peste o săptămână, de la momentul când scriu aceste rânduri, ea va fi la al treilea tratament de chimioterapie și pot să îmi imaginez cum Dumnezeu stă alături de ea, ținând-o în brațele iubirii Sale.

  Speranța – piesa lipsă

  Dumnezeu știa că dacă ea ar fi început ziua cu El, studiind din Cuvântul Său, acest lucru i-ar fi adus speranța care îi lipsea. Dumnezeu, prin Cuvântul Lui, ne va aduce și nouă speranța de care avem nevoie.

  Publicate astăzi

  Triunghiul Bermudelor

  O zicere înțeleaptă spune următorul lucru: „Nu te duce pe terenul lui Satana pentru că nu știi ce va face cu tine.”

  Salvat de o întâlnire de comitet

  Când ne începem ziua, să ne străduim să-L punem pe Dumnezeu în locul cuvenit. Doar făcând astfel îngerul Domnului își va așeza tabăra în jurul nostru și ne va păzi de orice rău.

  Rănile trecătoare

  Roagă-te astăzi ca Dumnezeu să te ajute să fii un prieten bun şi să-ţi dea destulă înţelepciune să poţi discerne prietenul adevărat de cel fals. Influenţa unui prieten poate fi atât de mare încât să-ţi compromită propria mântuire.

  Mi-ar plăcea ca biserica mea să (mă) cunoască

  Roagă-te pentru un tânăr pe care îl cunoști deja! PROVOCARE: Ia-ți timp să stai de vorbă cu un tânăr pe care nu-l cunoști!

  A menny hibátlan igazgyöngye

  „Ismét hasonlatos a mennyek országa a kereskedőhöz, aki igazgyöngyöket keres.” (Mát 13,45)
 
„Az értékes igazgyöngy:...