Pierdut şi… găsit

  Ajutorul îmi vine de la Domnul, care a făcut cerurile şi pământul. (Psalmii 121:2)

  Mă aflam intr-o bancă în Madrid, dorind să plătesc taxa pentru eliberarea unui document. Era în vara anului 2012. Peste două săptămâni urma să plec în România, împreună cu familia, ca să petrecem câteva zile cu cei dragi. Aveam în mână un dosar plin cu actele de care urma să am nevoie în acea zi. Mi-a venit rândul şi am plătit, apoi m-am grăbit spre biroul de la care urma să obţin documentul necesar. În faţa ghişeului, mi-am dat seama că nu mai aveam paşaportul. Instantaneu, un val de căldură m-a cuprins şi am intrat în panică. Am răsturnat conţinutul poşetei, am scos fiecare hârtie din dosar, dar paşaportul era de negăsit. Nu numai că aveam nevoie de el în acel moment, dar urma să călătoresc în România. Am ieşit în stradă şi am parcurs drumul înapoi până la bancă. O dată şi încă o dată, dar nici urmă. Am intrat în bancă şi am întrebat. Nimeni nu văzuse nimic.

  Eram disperată. Doamne, ce să fac? Poate o să-l găsească cineva şi o să mă caute. Dar cum? În pașaport nu aveam trecută adresa din Madrid, nici măcar un număr de telefon. Mi s-a pus un nod în gât şi ochii mi s-au umplut de lacrimi. De ce trebuie să mi se întâmple asta chiar acum? Doamne, ajută-mă! strigam cu disperare în mintea mea. Apoi, mi-a venit o idee: mă voi duce la poliţie şi voi declara pierderea, apoi voi lăsa toate datele mele, inclusiv un număr de telefon. Cel puţin voi obţine o dovadă că este pierdut, iar în România nu am altceva de făcut decât să solicit altul. Nu e atractivă deloc ideea de a consuma parte din vacanţa dorită prin birocraţia de acasă, dar se pare că nu aveam alternativă.

  Zilele treceau cu repeziciune şi pregătirile de plecare îmi absorbeau gândurile, dar seara, înainte de culcare, mă rugam: „Doamne, Tu care ai făcut cerurile şi pământul, Tu trebuie să ştii şi unde este paşaportul meu. Fă posibil să-l găsesc.” Doream din toată inima să fie aşa, dar raţiunea mă trimitea de fiecare dată cu gândul la cozile interminabile din România. Sigur voi ajunge acolo. „Doamne, mă rugam, ajută necredinţei mele!”

  Cu trei zile înainte de a zbura spre ţară, sună telefonul. Doamna de la capătul celălalt al firului a trebuit să repete de două ori ceea ce îmi comunica, pentru că nu îmi venea să cred ceea ce auzeam. Mă sunau de la poliţie să mă anunţe că s-a găsit paşaportul meu. Cineva a dat de el pe stradă şi l-a lăsat la ghişeul lor. „În jumătate de oră sunt acolo”, am spus în timp ce auzeam ca un ecou glasul din telefon: „Mi-aţi spus că în câteva zile mergeţi spre România, ce noroc aţi avut…” Eu însă ştiam de unde venea ajutorul…

  Doamne, îţi mulţumesc! Ştiu că la Tine toate sunt cu putinţă!”

  Mariana Moisa, Madrid, Spania

  Pierdut şi... găsit - 2016. Mă aflam intr-o bancă în Madrid, dorind să plătesc taxa pentru eliberarea unui document. Era în vara anului 2012. Peste două săptămâni urma să plec în România, împreună cu familia, ca să petrecem câteva zile cu cei dragi. Aveam în mână un dosar plin cu...
  Judith Couchman
  Cartea „Mic dejun pentru sufletul tău” este ca un buchet de vești bune care sunt povestite cu entuziasm specific românesc. Din toate zonele țării, și chiar de peste hotare, femeile Îi sunt recunoscătoare lui Dumneazeu pentru grija pe care le-o poartă, pentru experiențele zilnice în care descoperă dragostea Lui infinită și pentru privilegiul de a împărtăși bucuria cunoașterii lui Isus Hristos ca Mantuitor personal cu persoanele din sfera de influență. În zorii dimineții, acesta îți oferă un plus de motivație pentru a porni pe drumul vieții cu încrederea că orice provocare poate fi depășită și orice ispită poate fi biruită cu ajutorul Lui.

  Din aceeași categorie

  Cea mai dragă mamă

  Îi mulțumesc lui Dumnezeu în fiecare zi pentru binecuvântări. Casa mi-este binecuvântată. Eu sunt binecuvântată și foarte favorizată de Dumnezeul Preaînalt. Mulțumesc, Doamne, pentru binecuvântarea mamelor noastre!

  Pace în mijlocul furtunii

  În acea noapte a venit uraganul. M-am mirat că am dormit aproape tot timpul. Am experimentat o pace extraordinară în mijlocul furtunii.

  Iertarea

  Trebuie să le cerem iertare celorlalți și Tatălui nostru ceresc. El ne iubește atât de mult, că este bucuros să ne ierte. Lăudați numele Lui!

  Dă-te la o parte!

  Am învățat că la vârsta ei eu îi pot fi doar prietenă, în niciun caz și conștiință. Dar cel mai mult am învățat să mă rog cu insistență și să mă dau la o parte din drum pentru ca Domnul să lucreze.

  Publicate astăzi

  Cinci seturi maximum

  Oricât ți s-ar părea că Diavolul mai are putere, oricât ai avea impresia că el încă mai poate câștiga ceva, ține minte că, odată cu jertfa de pe Golgota, Satana este un dușman învins. El a fost izolat aici pe pământ și aici va sfârși după ce va fi judecat în fața universului întreg. Oricât ar vrea el să ne temem de puterile lui, să știi că el este mai slab decât orice copil care se pleacă pe genunchi și se roagă în numele Mântuitorului Isus. Prin forțele noastre putem să fim oricând învinși, dar în puterea și cu ocrotirea Domnului nostru, niciodată.

  Cea mai dragă mamă

  Îi mulțumesc lui Dumnezeu în fiecare zi pentru binecuvântări. Casa mi-este binecuvântată. Eu sunt binecuvântată și foarte favorizată de Dumnezeul Preaînalt. Mulțumesc, Doamne, pentru binecuvântarea mamelor noastre!

  Calea răbdării

  Cu toții avem nevoie de o doză în plus de răbdare. Așadar, dacă treci prin dificultăți, probleme, greutăți, gândește-te numai că aceasta poate fi cea mai bună oportunitate de a-ți întări răbdarea. În cele din urmă, când încercarea este depășită, noi sfârșim prin a avea caracterul lui Isus.

  Rugăciunea bunicii

  Să ne rugăm astăzi pentru nepoții bisericii: să crească în pace, gustând zilnic iubirea lui Dumnezeu! PROVOCARE: Întâlnește-ți, zilele acestea, nepoții (dacă nu ai nepoți, ai putea vizita un copil care nu are bunici)! Dacă se poate, frământați împreună un cozonac! Oricum, vorbește-le despre dragostea lui Dumnezeu!

  Kövessük Krisztust!

  „Mert úgy vélem, hogy Isten minket, az apostolokat, utolsókul állított, mintegy halálra szántakul: mert látványossága...