Articolul precedentMoralizatorul
  Articolul următorCea mai mare nevoie a lumii

  Un răspuns blând

  Un răspuns blând potoleşte mânia, dar o vorbă aspră aţâţă mânia. (Proverbele 15:1)

  Scenariul 1: O doamnă în vârstă vine la mine supărată, chiar mânioasă, cerându-mi să-i rezolv problema:

  Pur şi simplu nu mai suport aerul condiţionat din biserică! Mă doare capul şi mi se face rău de la aerul condiţionat. Nu înţeleg cum de oamenii au putut supravieţui până nu de mult şi fără aer condiţionat, iar acum nu se mai poate fără el. Chiar ştiu pe cineva care a murit din cauza aerului condiţionat! Dacă nu rezolvaţi problema asta, eu nu mai vin la biserică!

  După ce am analizat rapid problema, i-am explicat câteva lucruri care mi s-au părut raţionale şi logice:

  În primul rând, nu eu sunt persoana în măsură să iau decizii în ceea ce priveşte aerul condiţionat din biserică, pentru asta există diaconii de sală. Iar în al doilea rând, aţi putea să vă schimbaţi locul şi să vă aşezaţi într-o zonă a bisericii unde nu bate direct aerul condiţionat. Nu puteţi aştepta ca toţi să se conformeze dorinţei dumneavoastră.

  Scenariul 2: O doamnă în vârstă vine la mine supărată, chiar mânioasă, cerându-mi să-i rezolv problema:

  Pur şi simplu nu mai suport aerul condiţionat din biserică! Mă doare capul şi mi se face rău de la aerul condiţionat. Nu înţeleg cum de oamenii au putut supravieţui până nu de mult şi fără aer condiţionat, iar acum nu se mai poate fără el. Chiar ştiu pe cineva care a murit din cauza aerului condiţionat! Dacă nu rezolvaţi problema asta, eu nu mai vin la biserică! După ce m-am pus în situaţia ei, mi-a fost milă de ea şi i-am spus: îmi pare rău că nu vă simţiţi bine. Cred că aerul condiţionat nu este cea mai sănătoasă invenţie, chiar dacă uneori este foarte utilă. Am să încerc să vă ajut. Totuşi încercaţi să ţineţi cont şi de ceilalţi membri care, poate, nu suportă căldura. Problema se poate rezolva, dacă şi dumneavoastră colaboraţi.

  Poate vei avea astăzi de-a face cu persoane dificile, nervoase sau iraţionale. Adu-ţi aminte de fiecare dată că „un răspuns blând potoleşte mânia”.

  Dumnezeu îi cheamă pe copiii Săi „să fie răbdători, buni, plini de bunăvoinţă şi dispuşi să ofere ajutor. Ei vor manifesta adevărata amabihtate creştină, amintindu-şi fără încetare că Domnul Hristos nu poate aproba cuvinte sau simţăminte aspre şi nepoliticoase…. Puterea vorbirii va fi considerată un talant preţios, care le-a fost încredinţat pentru a îndeplini o lucrare sfântă şi nobilă.” (Ellen G. White, Slujitorii Evangheliei, p. 97)

  Camelia Ban, Târgu Mureş, Transilvania de Sud

  Un răspuns blând - 2016. Pur şi simplu nu mai suport aerul condiţionat din biserică! Mă doare capul şi mi se face rău de la aerul condiţionat. Nu înţeleg cum de oamenii au putut supravieţui până nu de mult şi fără aer condiţionat, iar acum nu se mai poate fără el. Chiar ştiu pe cineva care...
  Judith Couchman
  Cartea „Mic dejun pentru sufletul tău” este ca un buchet de vești bune care sunt povestite cu entuziasm specific românesc. Din toate zonele țării, și chiar de peste hotare, femeile Îi sunt recunoscătoare lui Dumneazeu pentru grija pe care le-o poartă, pentru experiențele zilnice în care descoperă dragostea Lui infinită și pentru privilegiul de a împărtăși bucuria cunoașterii lui Isus Hristos ca Mantuitor personal cu persoanele din sfera de influență. În zorii dimineții, acesta îți oferă un plus de motivație pentru a porni pe drumul vieții cu încrederea că orice provocare poate fi depășită și orice ispită poate fi biruită cu ajutorul Lui.

  Din aceeași categorie

  Recunoștință

  După ce m-am adunat puțin, am înălțat rugăciuni umile, dându-I slavă Domnului cu lacrimi de mulțumire și de reconsacrare ca niciodată înainte. Încrederea mea în Isus a crescut foarte mult de la acel eveniment.

  Binecuvântări deghizate

  Am cerut de la Dumnezeu iertare pentru gândurile mele nechibzuite de mai înainte. Niciodată nu m-am gândit că o să-I mulțumesc pentru căldura excesivă. Mulțumesc lui Dumnezeu pentru mila Sa! Mulțumesc lui Dumnezeu pentru dragostea Sa! Mulțumesc lui Dumnezeu pentru harul Său! Mulțumesc lui Dumnezeu pentru căldură!

  Credința lui Rahav

  Mă rog ca tu și cu mine, la fel ca Rahav, să ne hotărâm să avem încredere în făgăduințele Cuvântului lui Dumnezeu, astfel încât să putem avea și noi o credință neclintită ca a ei.

  Dumnezeu chiar aude și răspunde

  Dacă te confrunți cu perioade dificile în viață, te încurajez să invoci făgăduințele lui Dumnezeu. El te iubește și are grijă de tine, iar gândurile Lui sunt „gânduri de pace, şi nu de nenorocire, ca să vă dau un viitor şi o nădejde”. Da! Eu sunt o dovadă vie a faptului că El Își ține promisiunile!

  Publicate astăzi

  Șase zile, tot lucrul tău

  Cel care începe ziua cu Dumnezeu în gândurile lui, cu rugăciunea lui personală și cu dorința de a fi asistat pe drumul dintre dimineață și seară va găsi și împlinire în planurile lui, dar va găsi și odihnă, acea odihnă care îi permite să se simtă fericit.

  Recunoștință

  După ce m-am adunat puțin, am înălțat rugăciuni umile, dându-I slavă Domnului cu lacrimi de mulțumire și de reconsacrare ca niciodată înainte. Încrederea mea în Isus a crescut foarte mult de la acel eveniment.

  Slujirea lui Dumnezeu (II)

  Gândeşte-te la felul tău de slujire. Le impui altora idei şi comportamente, făcând uz de putere? Le restrângi libertatea de conştiinţă semenilor tăi prin pedeapsă? Adu-ţi aminte că asemenea metode nu au caracterizat niciodată slujirea lui Dumnezeu.

  Copiii și tinerii bisericii – comoara noastră prețioasă

  Doamne, ajută-mă să nu iubesc cu vorba, ci cu fapta și cu adevărul! PROVOCARE: Găsește o modalitate prin care să încurajezi un copil sau un tânăr din biserica ta chiar astăzi!

  Háborúk az utolsó napokban

  „Így szól a Seregek Ura: Ímé, veszedelem indul egyik nemzettől a másik nemzetre, és nagy...