Articolul precedentMoralizatorul
  Articolul următorCea mai mare nevoie a lumii

  Un răspuns blând

  Un răspuns blând potoleşte mânia, dar o vorbă aspră aţâţă mânia. (Proverbele 15:1)

  Scenariul 1: O doamnă în vârstă vine la mine supărată, chiar mânioasă, cerându-mi să-i rezolv problema:

  Pur şi simplu nu mai suport aerul condiţionat din biserică! Mă doare capul şi mi se face rău de la aerul condiţionat. Nu înţeleg cum de oamenii au putut supravieţui până nu de mult şi fără aer condiţionat, iar acum nu se mai poate fără el. Chiar ştiu pe cineva care a murit din cauza aerului condiţionat! Dacă nu rezolvaţi problema asta, eu nu mai vin la biserică!

  După ce am analizat rapid problema, i-am explicat câteva lucruri care mi s-au părut raţionale şi logice:

  În primul rând, nu eu sunt persoana în măsură să iau decizii în ceea ce priveşte aerul condiţionat din biserică, pentru asta există diaconii de sală. Iar în al doilea rând, aţi putea să vă schimbaţi locul şi să vă aşezaţi într-o zonă a bisericii unde nu bate direct aerul condiţionat. Nu puteţi aştepta ca toţi să se conformeze dorinţei dumneavoastră.

  Scenariul 2: O doamnă în vârstă vine la mine supărată, chiar mânioasă, cerându-mi să-i rezolv problema:

  Pur şi simplu nu mai suport aerul condiţionat din biserică! Mă doare capul şi mi se face rău de la aerul condiţionat. Nu înţeleg cum de oamenii au putut supravieţui până nu de mult şi fără aer condiţionat, iar acum nu se mai poate fără el. Chiar ştiu pe cineva care a murit din cauza aerului condiţionat! Dacă nu rezolvaţi problema asta, eu nu mai vin la biserică! După ce m-am pus în situaţia ei, mi-a fost milă de ea şi i-am spus: îmi pare rău că nu vă simţiţi bine. Cred că aerul condiţionat nu este cea mai sănătoasă invenţie, chiar dacă uneori este foarte utilă. Am să încerc să vă ajut. Totuşi încercaţi să ţineţi cont şi de ceilalţi membri care, poate, nu suportă căldura. Problema se poate rezolva, dacă şi dumneavoastră colaboraţi.

  Poate vei avea astăzi de-a face cu persoane dificile, nervoase sau iraţionale. Adu-ţi aminte de fiecare dată că „un răspuns blând potoleşte mânia”.

  Dumnezeu îi cheamă pe copiii Săi „să fie răbdători, buni, plini de bunăvoinţă şi dispuşi să ofere ajutor. Ei vor manifesta adevărata amabihtate creştină, amintindu-şi fără încetare că Domnul Hristos nu poate aproba cuvinte sau simţăminte aspre şi nepoliticoase…. Puterea vorbirii va fi considerată un talant preţios, care le-a fost încredinţat pentru a îndeplini o lucrare sfântă şi nobilă.” (Ellen G. White, Slujitorii Evangheliei, p. 97)

  Camelia Ban, Târgu Mureş, Transilvania de Sud

  Un răspuns blând - 2016. Pur şi simplu nu mai suport aerul condiţionat din biserică! Mă doare capul şi mi se face rău de la aerul condiţionat. Nu înţeleg cum de oamenii au putut supravieţui până nu de mult şi fără aer condiţionat, iar acum nu se mai poate fără el. Chiar ştiu pe cineva care...
  Judith Couchman
  Cartea „Mic dejun pentru sufletul tău” este ca un buchet de vești bune care sunt povestite cu entuziasm specific românesc. Din toate zonele țării, și chiar de peste hotare, femeile Îi sunt recunoscătoare lui Dumneazeu pentru grija pe care le-o poartă, pentru experiențele zilnice în care descoperă dragostea Lui infinită și pentru privilegiul de a împărtăși bucuria cunoașterii lui Isus Hristos ca Mantuitor personal cu persoanele din sfera de influență. În zorii dimineții, acesta îți oferă un plus de motivație pentru a porni pe drumul vieții cu încrederea că orice provocare poate fi depășită și orice ispită poate fi biruită cu ajutorul Lui.

  Din aceeași categorie

  Crainicul cu clopoțel

  Fiecăruia ni s-au dat daruri pe care să le folosim pentru Domnul. Fiecare dintre noi are nevoie să-și concentreze cele mai importante energii pentru ca darul său să le fie de folos altora. Fie ca Dumnezeu să ne ajute să cercetăm Scripturile și să cerem asistența Duhului Sfânt înainte de a face greșeli.

  Dumnezeu l-a folosit pe soțul meu ca să-mi schimbe perspectiva

  Dumnezeu mi-a arătat clar că acea carte nu este despre mine, ci menirea ei este să-i ajute pe mulţi peregrini pe drumul spinos al vieții și să-I aducă Lui slavă. Îi mulțumesc Domnului pentru dragostea Lui necondiționată, pentru favoarea nemeritată și pentru harul Său minunat!

  Salvat de o întâlnire de comitet

  Când ne începem ziua, să ne străduim să-L punem pe Dumnezeu în locul cuvenit. Doar făcând astfel îngerul Domnului își va așeza tabăra în jurul nostru și ne va păzi de orice rău.

  Viziunea unei mame

  Nu este ușor să te dai la o parte pentru ca Dumnezeu să-Și poată face lucrarea. A fost nevoie ca El să-mi amintească de mai multe ori acest lucru, pentru a mă elibera de povara pe care nu trebuia să o port.

  Publicate astăzi

  Locul trei pe podium

  Ce exercițiu și ce antrenament ar trebui să facem pentru ca modestia și recunoștința să ne caracterizeze chiar și în momentele noastre de glorie sau de împlinire de orice fel?

  Crainicul cu clopoțel

  Fiecăruia ni s-au dat daruri pe care să le folosim pentru Domnul. Fiecare dintre noi are nevoie să-și concentreze cele mai importante energii pentru ca darul său să le fie de folos altora. Fie ca Dumnezeu să ne ajute să cercetăm Scripturile și să cerem asistența Duhului Sfânt înainte de a face greșeli.

  Răzbunarea nu este a noastră

  Ţi-a greşit cândva cineva? Dacă te gândeşti la răzbunare, ia în considerare ce spune Dumnezeu: „Răzbunarea este a Mea, Eu voi răsplăti.” El nu-ţi cere să te răzbuni, mai degrabă să împlineşti nevoile de bază ale vrăjmaşului tău, după cum te îndrumă textul de astăzi.

  Mi-ar plăcea ca biserica mea să fie… biserică

  Roagă-te pentru spiritul de comunitate din biserica ta! PROVOCARE: Gândește-te la o idee care ar putea îmbunătăți părtășia dintre credincioși și pune-o în aplicare!

  Bizonyosodjunk meg Isten jóságáról!

  „Érezzétek és lássátok meg, hogy jó az Úr! Boldog az az ember, aki Őbenne bízik.”...