Articolul precedentO lumină
  Articolul următorÎntâlnire cu Cartea

  Maria – minunea noastră

  Bine este să aştepţi în tăcere ajutorul Domnului. (Plângerile lui Ieremia 3:26)

  Trecuseră cinci ani de la binecuvântarea pe care o primiserăm din partea Domnului pentru o viaţă împreună, noi doi şi El. Cinci ani de aşteptare, de speranţă, de încercare, de rugăciune, de durere, de plâns şi de tăcere – cinci ani plini de dorinţa de a avea un copil! Atunci când ne-am căsătorit, nu m-am gândit nicio clipă că ni se putea întâmpla chiar nouă să nu avem copii. Soţul meu îşi dorea nici mai mult, nici mai puţin decât „11 băieţi şi o fată”. Însă micuţii întârziau să apară. Tare mult şi-ar mai fi dorit bunicul să i se umple casa de copii, să-şi ţină pe genunchi nepoţeii şi să-i vadă cum aleargă prin grădină… Bunica îşi dorea o nepoţică pe care să o ducă la patinoar! Am început să facem investigaţii, tratamente, însă nimic!

  După cinci ani însă, Maria, fetiţa noastră a venit pe lume! Acum, când o ţineam pentru prima dată în braţe pe micuţa noastră – minunea pe care Domnul a „ţesut-o” atât de frumos pentru noi – tare bine mai era! Parcă fuseseră doar cinci minute, nu cinci ani!

  Bine este să aştepti… Ne-a fost uşor să aşteptăm? Nu, cu siguranţă nu! Aveam nevoie să manifestăm deplina încredere că El ştie când e momentul potrivit, când suntem pregătiţi să primim binecuvântarea. Ne-a fost la îndemână să aşteptăm „în tăcere”? Nu chiar. Doar dacă prin tăcere înţelegem să taci către lume şi să strigi către Domnul.

  Însă eu cred că „tăcere” mai înseamnă şi să acceptăm ca planul Domnului să fie altul decât cel pe care ni l-am închipuit noi. Cu mai bine de un an înainte de a rămâne însărcinată, ascultasem următoarele cuvinte: „Copiii sunt un dar de la Domnul, însă nu sunt singurul dar!” Aceste cuvinte mi-au adus multă mângâiere cu privire la frământarea mea de a avea un copil şi m-au ajutat să accept şi varianta în care… Domnul ar fi putut hotărî să nu ne ofere şi nouă un astfel de dar.

  Atunci când te predai Domnului în întregime (aşteptări, doleanţe, gânduri, visuri, planuri etc.), începe să fie bine… şi eşti gata să primeşti ceea ce El are pregătit deja pentru tine. Abia atunci Domnul este gata să facă minunea mult aşteptată. Tăcerea se transformă apoi într-o bucurie „gălăgioasă” şi contagioasă, care este împărtăşită de toţi cei dragi. Mare ne-a mai fost bucuria şi recunoştinţa faţă de Cel care este credincios şi a făcut acest lucru pentru noi! Şi când Domnul face ceva, Îl face perfect!

  Maria, acest răspuns la rugăciune, această minune veselă şi zglobie, ne-a învăţat încă o dată dependenţa de Dumnezeu! Pot spune cu toată convingerea că tare „bine este să aştepţi în tăcere ajutorul Domnului”!

  Anca Irina Serebrian, Podiş, Moldova

  Judith Couchman
  Cartea „Mic dejun pentru sufletul tău” este ca un buchet de vești bune care sunt povestite cu entuziasm specific românesc. Din toate zonele țării, și chiar de peste hotare, femeile Îi sunt recunoscătoare lui Dumneazeu pentru grija pe care le-o poartă, pentru experiențele zilnice în care descoperă dragostea Lui infinită și pentru privilegiul de a împărtăși bucuria cunoașterii lui Isus Hristos ca Mantuitor personal cu persoanele din sfera de influență. În zorii dimineții, acesta îți oferă un plus de motivație pentru a porni pe drumul vieții cu încrederea că orice provocare poate fi depășită și orice ispită poate fi biruită cu ajutorul Lui.

  Din aceeași categorie

  Calmă în furtună

  Dumnezeu cunoaște fiecare circumstanță și permite să fim în acea situație pentru a-L cunoaște mai bine.

  Ingredientul principal

  Isus este ingredientul de care avem nevoie pentru a ține laolaltă toate celelalte ingrediente. Noi ar trebui să ne concentrăm să obținem mai întâi ingredientul principal; apoi, toate celelalte lucruri vor intra la locul lor.

  Prețuiește-o pe Rut a ta

  Îți mulțumesc pentru Rut. Te rog, ajută-mă să prețuiesc aceste persoane astăzi, pentru că sunt darul Tău pentru noi. Amin!

  Mi-a schimbat viața

  Am încredere și mă rog ca toți să putem spune același lucru după ce am experimentat harul salvator al lui Dumnezeu – că viața noastră nu a rămas aceeași, că ne adaptăm la noua viață în Hristos, că lucrurile pe care obișnuiam să le facem nu ne mai atrag și că întâlnirea cu Isus ne-a schimbat viața.

  Publicate astăzi

  Opt plus unu egal B

  Nu îți dori ceva care te depășește, va fi doar un motiv de amărăciune, și nu unul de bucurie. Fii credincios mai întâi în lucrurile mici! Adevărata capacitate se demonstrează în lucruri nespectaculoase și în detalii, nu în misiunile răsunătoare.

  Calmă în furtună

  Dumnezeu cunoaște fiecare circumstanță și permite să fim în acea situație pentru a-L cunoaște mai bine.

  Dacă eşti Fiul lui Dumnezeu

  Dacă îndoiala îţi copleşeşte viaţa, fă ce a făcut Isus! Adună toate dovezile că tu eşti fiul Său drag sau fiica Lui preaiubită. Contemplă prin credinţă la propriul tău caracter, care va deveni mai curat în lumina de la cruce.

  Izvorul bunătății

  Roagă-te astăzi pentru tinerii care trec prin depresie! Mijlocirea îi poate susține să depășească momentul cu speranță. PROVOCARE: Cu siguranță în jurul nostru sunt persoane cărora nimeni nu le-a arătat bunătate de foarte multă vreme. Alege dintre aceste persoane un tânăr și, pe parcursul zilei, fă un gest care să-i arate bunătate!

  Isten népe megszabadul

  „Igen, így szól az Úr, az erőstől elvétetnek a foglyok is, és megszabadul a kegyetlen...