Articolul precedentO lumină
  Articolul următorÎntâlnire cu Cartea

  Maria – minunea noastră

  Bine este să aştepţi în tăcere ajutorul Domnului. (Plângerile lui Ieremia 3:26)

  Trecuseră cinci ani de la binecuvântarea pe care o primiserăm din partea Domnului pentru o viaţă împreună, noi doi şi El. Cinci ani de aşteptare, de speranţă, de încercare, de rugăciune, de durere, de plâns şi de tăcere – cinci ani plini de dorinţa de a avea un copil! Atunci când ne-am căsătorit, nu m-am gândit nicio clipă că ni se putea întâmpla chiar nouă să nu avem copii. Soţul meu îşi dorea nici mai mult, nici mai puţin decât „11 băieţi şi o fată”. Însă micuţii întârziau să apară. Tare mult şi-ar mai fi dorit bunicul să i se umple casa de copii, să-şi ţină pe genunchi nepoţeii şi să-i vadă cum aleargă prin grădină… Bunica îşi dorea o nepoţică pe care să o ducă la patinoar! Am început să facem investigaţii, tratamente, însă nimic!

  După cinci ani însă, Maria, fetiţa noastră a venit pe lume! Acum, când o ţineam pentru prima dată în braţe pe micuţa noastră – minunea pe care Domnul a „ţesut-o” atât de frumos pentru noi – tare bine mai era! Parcă fuseseră doar cinci minute, nu cinci ani!

  Bine este să aştepti… Ne-a fost uşor să aşteptăm? Nu, cu siguranţă nu! Aveam nevoie să manifestăm deplina încredere că El ştie când e momentul potrivit, când suntem pregătiţi să primim binecuvântarea. Ne-a fost la îndemână să aşteptăm „în tăcere”? Nu chiar. Doar dacă prin tăcere înţelegem să taci către lume şi să strigi către Domnul.

  Însă eu cred că „tăcere” mai înseamnă şi să acceptăm ca planul Domnului să fie altul decât cel pe care ni l-am închipuit noi. Cu mai bine de un an înainte de a rămâne însărcinată, ascultasem următoarele cuvinte: „Copiii sunt un dar de la Domnul, însă nu sunt singurul dar!” Aceste cuvinte mi-au adus multă mângâiere cu privire la frământarea mea de a avea un copil şi m-au ajutat să accept şi varianta în care… Domnul ar fi putut hotărî să nu ne ofere şi nouă un astfel de dar.

  Atunci când te predai Domnului în întregime (aşteptări, doleanţe, gânduri, visuri, planuri etc.), începe să fie bine… şi eşti gata să primeşti ceea ce El are pregătit deja pentru tine. Abia atunci Domnul este gata să facă minunea mult aşteptată. Tăcerea se transformă apoi într-o bucurie „gălăgioasă” şi contagioasă, care este împărtăşită de toţi cei dragi. Mare ne-a mai fost bucuria şi recunoştinţa faţă de Cel care este credincios şi a făcut acest lucru pentru noi! Şi când Domnul face ceva, Îl face perfect!

  Maria, acest răspuns la rugăciune, această minune veselă şi zglobie, ne-a învăţat încă o dată dependenţa de Dumnezeu! Pot spune cu toată convingerea că tare „bine este să aştepţi în tăcere ajutorul Domnului”!

  Anca Irina Serebrian, Podiş, Moldova

  Maria - minunea noastră - 2016. Trecuseră cinci ani de la binecuvântarea pe care o primiserăm din partea Domnului pentru o viaţă împreună, noi doi şi El. Cinci ani de aşteptare, de speranţă, de încercare, de rugăciune, de durere, de plâns şi de tăcere - cinci ani plini de dorinţa de a avea un copil! Atunci când ne-am căsătorit...
  Judith Couchman
  Cartea „Mic dejun pentru sufletul tău” este ca un buchet de vești bune care sunt povestite cu entuziasm specific românesc. Din toate zonele țării, și chiar de peste hotare, femeile Îi sunt recunoscătoare lui Dumneazeu pentru grija pe care le-o poartă, pentru experiențele zilnice în care descoperă dragostea Lui infinită și pentru privilegiul de a împărtăși bucuria cunoașterii lui Isus Hristos ca Mantuitor personal cu persoanele din sfera de influență. În zorii dimineții, acesta îți oferă un plus de motivație pentru a porni pe drumul vieții cu încrederea că orice provocare poate fi depășită și orice ispită poate fi biruită cu ajutorul Lui.

  Din aceeași categorie

  Podul

  Ce călătorie minunată putem avea atunci când suntem în contact direct cu Dumnezeu și când avem încredere în conducerea Lui zilnică! „Încredinţează-ţi soarta în mâna Domnului, şi El te va sprijini. El nu va lăsa niciodată să se clatine cel neprihănit” (Psalmii 55:22).

  Mă auzi?

  Tu Îl asculți pe Dumnezeu atunci când El te îndeamnă să urmezi căile Lui de-a lungul zilei? El așteaptă ca tu să-I răspunzi. Dar mai așteaptă și altcineva: beneficiarul binecuvântării. Răspunzând astăzi îndemnului lui Dumnezeu din inima ta, pentru cine vei putea fi o binecuvântare?

  Cea mai dragă mamă

  Îi mulțumesc lui Dumnezeu în fiecare zi pentru binecuvântări. Casa mi-este binecuvântată. Eu sunt binecuvântată și foarte favorizată de Dumnezeul Preaînalt. Mulțumesc, Doamne, pentru binecuvântarea mamelor noastre!

  Pace în mijlocul furtunii

  În acea noapte a venit uraganul. M-am mirat că am dormit aproape tot timpul. Am experimentat o pace extraordinară în mijlocul furtunii.

  Publicate astăzi

  Umflăturile de aur

  Dacă vrei să nu te îngrijoreze Cuvântul lui Dumnezeu, nu face din citirea lui o raritate, un eveniment; citește zilnic, uneori mai mult, alteori mai puțin, dar fă efortul să citești zilnic. Vei găsi cele mai potrivite promisiuni ale lui Dumnezeu, vei descoperi mustrări sau avertismente. Pentru cineva care citește în mod constant Scriptura, ea nu va deveni o sursă de frică, ci de încurajare și, mai mult decât atât, ea va fi o călăuză foarte sigură prin deciziile vieții.

  Podul

  Ce călătorie minunată putem avea atunci când suntem în contact direct cu Dumnezeu și când avem încredere în conducerea Lui zilnică! „Încredinţează-ţi soarta în mâna Domnului, şi El te va sprijini. El nu va lăsa niciodată să se clatine cel neprihănit” (Psalmii 55:22).

  Un duh de putere

  În caz de timiditate, de lipsă de motivație sau de oricare altă barieră ai putea întâlni, Domnul este gata să-ți dea puterea de a rezolva lucrurile. El îți dă puterea dragostei și a unei minți sănătoase și echilibrate pentru a lua cele mai bune decizii. Fie ca Domnul să-ți dea aceste daruri chiar astăzi!

  Ștafeta credinței

  Tată ceresc, condu-ne acasă la Tine, alături de familiile noastre, generație lângă generație! PROVOCARE: Ia-ți în mod regulat timp să le povestești copiilor și nepoților tăi experiențele din viața ta în care ai avut parte de călăuzirea lui Dumnezeu!

  A pogány hatalom pompája

  „Mert lesz idő, amikor az egészséges tudományt el nem szenvedik, hanem a saját kívánságaik szerint...