Articolul precedentO lumină
  Articolul următorÎntâlnire cu Cartea

  Maria – minunea noastră

  Bine este să aştepţi în tăcere ajutorul Domnului. (Plângerile lui Ieremia 3:26)

  Trecuseră cinci ani de la binecuvântarea pe care o primiserăm din partea Domnului pentru o viaţă împreună, noi doi şi El. Cinci ani de aşteptare, de speranţă, de încercare, de rugăciune, de durere, de plâns şi de tăcere – cinci ani plini de dorinţa de a avea un copil! Atunci când ne-am căsătorit, nu m-am gândit nicio clipă că ni se putea întâmpla chiar nouă să nu avem copii. Soţul meu îşi dorea nici mai mult, nici mai puţin decât „11 băieţi şi o fată”. Însă micuţii întârziau să apară. Tare mult şi-ar mai fi dorit bunicul să i se umple casa de copii, să-şi ţină pe genunchi nepoţeii şi să-i vadă cum aleargă prin grădină… Bunica îşi dorea o nepoţică pe care să o ducă la patinoar! Am început să facem investigaţii, tratamente, însă nimic!

  După cinci ani însă, Maria, fetiţa noastră a venit pe lume! Acum, când o ţineam pentru prima dată în braţe pe micuţa noastră – minunea pe care Domnul a „ţesut-o” atât de frumos pentru noi – tare bine mai era! Parcă fuseseră doar cinci minute, nu cinci ani!

  Bine este să aştepti… Ne-a fost uşor să aşteptăm? Nu, cu siguranţă nu! Aveam nevoie să manifestăm deplina încredere că El ştie când e momentul potrivit, când suntem pregătiţi să primim binecuvântarea. Ne-a fost la îndemână să aşteptăm „în tăcere”? Nu chiar. Doar dacă prin tăcere înţelegem să taci către lume şi să strigi către Domnul.

  Însă eu cred că „tăcere” mai înseamnă şi să acceptăm ca planul Domnului să fie altul decât cel pe care ni l-am închipuit noi. Cu mai bine de un an înainte de a rămâne însărcinată, ascultasem următoarele cuvinte: „Copiii sunt un dar de la Domnul, însă nu sunt singurul dar!” Aceste cuvinte mi-au adus multă mângâiere cu privire la frământarea mea de a avea un copil şi m-au ajutat să accept şi varianta în care… Domnul ar fi putut hotărî să nu ne ofere şi nouă un astfel de dar.

  Atunci când te predai Domnului în întregime (aşteptări, doleanţe, gânduri, visuri, planuri etc.), începe să fie bine… şi eşti gata să primeşti ceea ce El are pregătit deja pentru tine. Abia atunci Domnul este gata să facă minunea mult aşteptată. Tăcerea se transformă apoi într-o bucurie „gălăgioasă” şi contagioasă, care este împărtăşită de toţi cei dragi. Mare ne-a mai fost bucuria şi recunoştinţa faţă de Cel care este credincios şi a făcut acest lucru pentru noi! Şi când Domnul face ceva, Îl face perfect!

  Maria, acest răspuns la rugăciune, această minune veselă şi zglobie, ne-a învăţat încă o dată dependenţa de Dumnezeu! Pot spune cu toată convingerea că tare „bine este să aştepţi în tăcere ajutorul Domnului”!

  Anca Irina Serebrian, Podiş, Moldova

  Maria - minunea noastră - 2016. Trecuseră cinci ani de la binecuvântarea pe care o primiserăm din partea Domnului pentru o viaţă împreună, noi doi şi El. Cinci ani de aşteptare, de speranţă, de încercare, de rugăciune, de durere, de plâns şi de tăcere - cinci ani plini de dorinţa de a avea un copil! Atunci când ne-am căsătorit...
  Judith Couchman
  Cartea „Mic dejun pentru sufletul tău” este ca un buchet de vești bune care sunt povestite cu entuziasm specific românesc. Din toate zonele țării, și chiar de peste hotare, femeile Îi sunt recunoscătoare lui Dumneazeu pentru grija pe care le-o poartă, pentru experiențele zilnice în care descoperă dragostea Lui infinită și pentru privilegiul de a împărtăși bucuria cunoașterii lui Isus Hristos ca Mantuitor personal cu persoanele din sfera de influență. În zorii dimineții, acesta îți oferă un plus de motivație pentru a porni pe drumul vieții cu încrederea că orice provocare poate fi depășită și orice ispită poate fi biruită cu ajutorul Lui.

  Din aceeași categorie

  În tandem către eternitate

  Atât timp cât bărbații și femeile nu se privesc reciproc așa cum îi privește Isus, ei vor rata posibilitățile unei lucrări unite. Dar atunci când încetează să se opună și să se trateze rău unii pe alții, ei lucrează în tandem ca împreună moștenitori, mergând spre eternitate și având beneficiul ajutorării reciproce.

  Vizită la o închisoare

  Cântau și se rugau cu toată inima. Cred că Dumnezeu a auzit și a acceptat închinarea lor. Am admirat curajul lor și le-am îndemnat – deși m-am simțit stânjenită să le dau sfaturi acestor femei prețioase – să aibă încredere, în ciuda situației lor, că nimic nu le va separa de dragostea lui Dumnezeu.

  O mărturie

  Bunica mea va înțelege că, de-a lungul anilor, am încercat să-i încurajez pe alții să „facă binele”. Ca rezultat al mărturiei mele, am fost binecuvântată cu întoarcerea multor prieteni pentru totdeauna în familia lui Dumnezeu.

  Născută din nou

  Nu are importanță cât de mari sunt problemele sau provocările pe care le întâmpinăm. Nu uitați că Dumnezeu aude fiecare rugăciune a noastră. Nimic nu este prea complicat ca El să poată rezolva. Crede numai în El și vei vedea puterea Lui lucrând în favoarea Ta.

  Publicate astăzi

  Dublă comandă

  Ceea ce trebuie să știm se rezumă la următorul adevăr, cel puțin în ce Îl privește pe Dumnezeu. El vrea să facem propriile noastre alegeri și să ne bucurăm de tot, dar nu dorește să fim nefericiți după bucuria de moment a deciziilor noastre. Pe El asta Îl preocupă foarte mult: fericirea noastră și înainte, și în timpul, și după ce facem ceva.

  În tandem către eternitate

  Atât timp cât bărbații și femeile nu se privesc reciproc așa cum îi privește Isus, ei vor rata posibilitățile unei lucrări unite. Dar atunci când încetează să se opună și să se trateze rău unii pe alții, ei lucrează în tandem ca împreună moștenitori, mergând spre eternitate și având beneficiul ajutorării reciproce.

  Nevoia de disciplină

  Dacă trebuie să-ţi pedepseşti copiii, evită pedeapsa fizică; în schimb, interzice-le anumite privilegii, aceasta fiind o opţiune mai eficientă. Dar cel mai important lucru este să nu-l pedepseşti pe copil cu mânie, ci cu dragoste.

  A îmbătrâni frumos este o artă

  Doamne, ajută-mă să prețuiesc darul vieții trăind-o mereu în lumina valorii pe care mi-ai dat-o la cruce! PROVOCARE: Gândește-te astăzi la o persoană care merită cel mai puțin să te porți frumos cu ea și roagă-te ori de câte ori ai ocazia ca Dumnezeu să aducă binecuvântare și în viața acelei persoane!

  Ne dolgozzunk az ördögnek!

  „Mivelhogy azért mindezek felbomlanak, milyeneknek kell lennetek néktek szent életben és kegyességben, akik várjátok és...