Ajutor în încercări

  Doamne, Tu mi-ai ridicat sufletul din Locuinţa morţilor. Tu m-ai adus la viată din mijlocul celor ce se pogoară în groapă. (Psalmii 30:3)

  Ce ne-am face fără mila lui Dumnezeu, prin care să putem fi salvaţi?

  El Se uită la inima omului, El ne cunoaşte încă înainte de a ne naşte, ştie fiecare zi din viaţa noastră. Lăudat să fie Numele Său!

  După mai mult de 20 de ani lucraţi la o mină de cărbune în condiţii foarte grele şi cu un risc foarte mare, când în sfârşit urma pensionarea, în urma unui control cardiologie s-a pus diagnosticul: valvă bicuspidă şi anevrism de aortă ascendentă. Inima soţului meu era foarte bolnavă, fără ca el să bănuiască ceva.

  Viaţa soţului meu era contracronometru, dar Cel care Şi-a dat viaţa pentru noi toţi voia ca Sabin să trăiască, pentru că ştia că Îl va sluji şi Îl va primi în inima sa pe Domnul slavei. A fost nevoie de această încercare prin care Dumnezeu şi-a arătat puterea, slava, bunătatea şi mila Sa. Atât eu, cât şi soţul meu am primit diagnosticul ca pe o lovitură extrem de grea şi dureroasă. Eram conştienţi că, după 15 ani de căsătorie, am putea fi despărţiţi pentru totdeauna prin moartea necruţătoare ce îi ameninţa viaţa.

  Atunci a intervenit El, Domnul cerului şi al pământului, stăpânul inimilor noastre. Totul a decurs minunat. Dumnezeu S-a îngrijit de absolut tot până în cel mai mic detaliu; a ales doctorii prin mâna cărora El însuşi a operat, a pus pacea şi liniştea Lui în inima soţului meu, făcându-l să simtă prezenţa Sa divină, a fost acolo în perioada de convalescenţă şi este prezent şi astăzi în fiecare clipă în inima noastră conştientizându-ne de dragostea Sa veşnică, de şansa pe care ne-a oferit-o.

  „Faptul că suntem chemaţi să răbdăm încercări arată că Domnul Isus vede în noi ceva preţios, pe care doreşte să-l dezvolte. Dacă nu ar vedea în noi nimic prin care să-Şi poată slăvi Nunele, nu şi-ar pierde timpul cu perfecţionarea noastră. Nu aruncă în cuptorul Său pietre lipsite de valoare. El nu rafinează decât minereul valoros… Domnul îngăduie ca aleşii Săi să fie trecuţi prin cuptorul suferinţei pentru a arăta ce firi au şi dacă pot fi prelucraţi pentru lucrarea Sa… Dumnezeu nu-Şi conduce niciodată copiii altfel decât ar alege ei înşişi să fie conduşi dacă ar putea vedea sfârşitul de la început şi dacă ar zări slava scopului pe care îl împlinesc ca împreună lucrători cu El.” (Ellen G. White, Divina vindecare, cap.,Ajutor în vieţuirea zilnică”)

  Avem toate motivele să ne încredem în El! Slăvit să fie Numele Său!

  Roxana Firizoiu, Uricani, Banat

  Ajutor în încercări - 2016. După mai mult de 20 de ani lucraţi la o mină de cărbune în condiţii foarte grele şi cu un risc foarte mare, când în sfârşit urma pensionarea, în urma unui control cardiologie s-a pus diagnosticul: valvă bicuspidă şi anevrism de aortă ascendentă. Inima soţului meu era foarte bolnavă, fără ca el să...
  Judith Couchman
  Cartea „Mic dejun pentru sufletul tău” este ca un buchet de vești bune care sunt povestite cu entuziasm specific românesc. Din toate zonele țării, și chiar de peste hotare, femeile Îi sunt recunoscătoare lui Dumneazeu pentru grija pe care le-o poartă, pentru experiențele zilnice în care descoperă dragostea Lui infinită și pentru privilegiul de a împărtăși bucuria cunoașterii lui Isus Hristos ca Mantuitor personal cu persoanele din sfera de influență. În zorii dimineții, acesta îți oferă un plus de motivație pentru a porni pe drumul vieții cu încrederea că orice provocare poate fi depășită și orice ispită poate fi biruită cu ajutorul Lui.

  Din aceeași categorie

  Credința lui Rahav

  Mă rog ca tu și cu mine, la fel ca Rahav, să ne hotărâm să avem încredere în făgăduințele Cuvântului lui Dumnezeu, astfel încât să putem avea și noi o credință neclintită ca a ei.

  Dumnezeu chiar aude și răspunde

  Dacă te confrunți cu perioade dificile în viață, te încurajez să invoci făgăduințele lui Dumnezeu. El te iubește și are grijă de tine, iar gândurile Lui sunt „gânduri de pace, şi nu de nenorocire, ca să vă dau un viitor şi o nădejde”. Da! Eu sunt o dovadă vie a faptului că El Își ține promisiunile!

  Ce am învățat de la un uragan?

  Am fost binecuvântați pentru că toți cunoscuții mei s-au rugat ca apa să nu ne cauzeze daune. Dumnezeu a protejat cartierul și nicio picătură nu a trecut peste acel dig.

  Protecția lui Dumnezeu

  Cu totul de necrezut pentru mine! Dar îngerul păzitor era lângă patul meu și Îi mulțumesc lui Dumnezeu! Lăudat să fie Domnul pentru protecția Lui!

  Publicate astăzi

  Șase sticle într-un bax

  Fiindcă atât de mult a iubit Dumnezeu... că a dat pe Fiul Său. Pentru că Dumnezeu te iubește, nu te vinde, ci plătește un preț nemăsurat pentru tine. Tu realizezi ce reprezinți în acest univers?

  Credința lui Rahav

  Mă rog ca tu și cu mine, la fel ca Rahav, să ne hotărâm să avem încredere în făgăduințele Cuvântului lui Dumnezeu, astfel încât să putem avea și noi o credință neclintită ca a ei.

  Împarte-ţi pâinea!

  Fă un tur mintal asupra felului în care Dumnezeu ţi-a purtat de grijă de-a lungul anilor. Un mod de a-I mulţumi este să împărţi ceea ce ai cu cineva care este într-o situaţie mai dezavantajată decât tine. „Atunci lumina ta va răsări ca zorile şi vindecarea ta va încolţi repede şi slava Domnului te va însoţi”.

  Unul dintre noi

  PROVOCARE: Îndepărtează prejudecățile și gândurile negative față de cei din comunitate pentru a lăsa loc empatiei să acționeze!

  Szombat vagy vasárnap?

  „Harmadik angyal is követte azokat, mondván nagy szóval: Ha valaki imádja a fenevadat és annak...