Glasul Păstorului

  Oile mele ascultă glasul Meu; Eu le cunosc şi ele vin după Mine. (Ioan 10:27)

  Un fermier staţionat în Baden Wurtenberg, un ţinut din sudul Germaniei, a rămas uimit când a ajuns într-o dimineaţă la ferma sa şi a observat că toate cele 111 oi au dispărut din ţarcul lor. Prima lui bănuială a fost că animalele au rupt gardul care le împrejmuia şi au fugit. Dar după ce s-a uitat cu atenţie, a ajuns la concluzia că oile lui au fost furate. Bineînţeles că a anunţat poliţia, care i-a spus că el nu este singurul păgubaş. O bandă de hoţi bine organizată a dat lovitura şi în alte ferme, dar ei sunt pe urmele lor.

  Câteva săptămâni mai târziu, fermierul primeşte un telefon de la poliţie, cerându-i să-i însoţească. La câteva sute de kilometri, într-o gară, este oprit un tren de marfă în care se găsesc mii de oi într-un transport spre Turcia. Actele lor par a fi în ordine. Dar l-au invitat să vină şi să vadă dacă nu cumva se găsesc şi oile lui printre ele. Când a ajuns în gară şi a văzut mulţimea de oi aflate într-un spaţiu special amenajat, fermierul a început să le strige cu voce tare, iar câteva oi au început să vină spre el. Apoi mai multe. în cele din urmă, din marea turmă, s-au desprins 111 oi care s-au adunat în jurul lui. Toate animalele reeunoscuseră vocea păstorului lor…

  Domnul Isus a folosit parabola oilor şi a păstorului pentru a demonstra legătura strânsă dintre El şi ucenicii Săi. Chiar dacă nu-I auzim acustic vocea, avem şi noi Cuvântul Său, din care am aflat ce doreşte El de la noi. Gândul meu zboară la evenimentele revenirii în glorie a lui Isus, momente unice în istoria universului, când El va striga cu voce tare: „Veniţi, binecuvântaţii Tatălui meu, de moşteniţi împărăţia care v-a fost pregătită de la întemeierea lumii” (Matei 25:34). Unde ne vom găsi în ziua aceea? Vom fi printre cei chemaţi, care se bucură să audă glasul Păstorului divin, sau undeva risipiţi pe pământul blestemat, aşteptând cu groază pedeapsa veşnică?

  Dacă acum, când suntem nevoiţi să peregrinăm pe acest pământ, îi auzim glasul, îi putem distinge duioşia şi căldura vocii, din zgomotul asurzitor al lucrurilor care ne înconjoară, cu siguranţă îi vom auzi atunci chemarea, fie că vom fi deja în ţărână sau încă în aşteptarea Sa.

  Închei gândul de azi cu frumoasa făgăduinţă: „Iar cei neprihăniţi vor merge în viaţa veşnică” (Matei 25:46 u.p.). Îi auzi şi tu glasul şi răspunzi iubirii Sale duioase?

  Elfriede Starck-Chiriac, Germania

  Judith Couchman
  Cartea „Mic dejun pentru sufletul tău” este ca un buchet de vești bune care sunt povestite cu entuziasm specific românesc. Din toate zonele țării, și chiar de peste hotare, femeile Îi sunt recunoscătoare lui Dumneazeu pentru grija pe care le-o poartă, pentru experiențele zilnice în care descoperă dragostea Lui infinită și pentru privilegiul de a împărtăși bucuria cunoașterii lui Isus Hristos ca Mantuitor personal cu persoanele din sfera de influență. În zorii dimineții, acesta îți oferă un plus de motivație pentru a porni pe drumul vieții cu încrederea că orice provocare poate fi depășită și orice ispită poate fi biruită cu ajutorul Lui.

  Din aceeași categorie

  Îngerul ne protejează

  Paramedicul mi-a mai spus că singurul motiv pentru care fiica mea nu se rănise grav era acela că scările erau acoperite cu mochetă. Dacă ar fi fost din lemn, situația ar fi fost mult mai gravă. Știu că îngerul păzitor al Nataliei a lucrat în plus pentru a o păstra în siguranță în căderea ei pe scări și Îl laud pe Dumnezeu în fiecare zi pentru că ea nu a pățit ceva rău.

  Calmă în furtună

  Dumnezeu cunoaște fiecare circumstanță și permite să fim în acea situație pentru a-L cunoaște mai bine.

  Ingredientul principal

  Isus este ingredientul de care avem nevoie pentru a ține laolaltă toate celelalte ingrediente. Noi ar trebui să ne concentrăm să obținem mai întâi ingredientul principal; apoi, toate celelalte lucruri vor intra la locul lor.

  Prețuiește-o pe Rut a ta

  Îți mulțumesc pentru Rut. Te rog, ajută-mă să prețuiesc aceste persoane astăzi, pentru că sunt darul Tău pentru noi. Amin!

  Publicate astăzi

  Elev de nota 9

  Dumnezeu nu a stat și nu va sta vreodată să adune note, să calculeze medii și să realizeze clasamente sau contabilitate. Puterea noastră slabă este făcută desăvârșită de către puterea Lui infinită. Când suntem slabi, atunci suntem tari în Hristos. Nu mai pierde vremea și energiile făcând calcule, ci trăiește cu toată puterea și dragostea ta pentru Dumnezeu și pentru semeni!

  Îngerul ne protejează

  Paramedicul mi-a mai spus că singurul motiv pentru care fiica mea nu se rănise grav era acela că scările erau acoperite cu mochetă. Dacă ar fi fost din lemn, situația ar fi fost mult mai gravă. Știu că îngerul păzitor al Nataliei a lucrat în plus pentru a o păstra în siguranță în căderea ei pe scări și Îl laud pe Dumnezeu în fiecare zi pentru că ea nu a pățit ceva rău.

  Scut şi apărare

  E ceva care îţi generează anxietate şi nefericire? Pune-ţi scutul! Ia fiecare promisiune biblică şi cu ea vei rezista la ceea ce urmează să se întâmple!

  Oameni cu farmec

  Doamne, mă rog astăzi pentru victimele asprimii și ale violenței domestice! De cele mai multe ori, asprimea vine de la cei dragi, ceea ce o face și mai greu de suportat. PROVOCARE: Elimină azi orice asprime, chiar și atunci când societatea o consideră justificată!

  Isten kinyilvánítja hatalmát

  „Egy pillanat alatt meghalnak; éjfélkor felriadnak a népek és elenyésznek, a hatalmas is eltűnik kéz...