Glasul Păstorului

  Oile mele ascultă glasul Meu; Eu le cunosc şi ele vin după Mine. (Ioan 10:27)

  Un fermier staţionat în Baden Wurtenberg, un ţinut din sudul Germaniei, a rămas uimit când a ajuns într-o dimineaţă la ferma sa şi a observat că toate cele 111 oi au dispărut din ţarcul lor. Prima lui bănuială a fost că animalele au rupt gardul care le împrejmuia şi au fugit. Dar după ce s-a uitat cu atenţie, a ajuns la concluzia că oile lui au fost furate. Bineînţeles că a anunţat poliţia, care i-a spus că el nu este singurul păgubaş. O bandă de hoţi bine organizată a dat lovitura şi în alte ferme, dar ei sunt pe urmele lor.

  Câteva săptămâni mai târziu, fermierul primeşte un telefon de la poliţie, cerându-i să-i însoţească. La câteva sute de kilometri, într-o gară, este oprit un tren de marfă în care se găsesc mii de oi într-un transport spre Turcia. Actele lor par a fi în ordine. Dar l-au invitat să vină şi să vadă dacă nu cumva se găsesc şi oile lui printre ele. Când a ajuns în gară şi a văzut mulţimea de oi aflate într-un spaţiu special amenajat, fermierul a început să le strige cu voce tare, iar câteva oi au început să vină spre el. Apoi mai multe. în cele din urmă, din marea turmă, s-au desprins 111 oi care s-au adunat în jurul lui. Toate animalele reeunoscuseră vocea păstorului lor…

  Domnul Isus a folosit parabola oilor şi a păstorului pentru a demonstra legătura strânsă dintre El şi ucenicii Săi. Chiar dacă nu-I auzim acustic vocea, avem şi noi Cuvântul Său, din care am aflat ce doreşte El de la noi. Gândul meu zboară la evenimentele revenirii în glorie a lui Isus, momente unice în istoria universului, când El va striga cu voce tare: „Veniţi, binecuvântaţii Tatălui meu, de moşteniţi împărăţia care v-a fost pregătită de la întemeierea lumii” (Matei 25:34). Unde ne vom găsi în ziua aceea? Vom fi printre cei chemaţi, care se bucură să audă glasul Păstorului divin, sau undeva risipiţi pe pământul blestemat, aşteptând cu groază pedeapsa veşnică?

  Dacă acum, când suntem nevoiţi să peregrinăm pe acest pământ, îi auzim glasul, îi putem distinge duioşia şi căldura vocii, din zgomotul asurzitor al lucrurilor care ne înconjoară, cu siguranţă îi vom auzi atunci chemarea, fie că vom fi deja în ţărână sau încă în aşteptarea Sa.

  Închei gândul de azi cu frumoasa făgăduinţă: „Iar cei neprihăniţi vor merge în viaţa veşnică” (Matei 25:46 u.p.). Îi auzi şi tu glasul şi răspunzi iubirii Sale duioase?

  Elfriede Starck-Chiriac, Germania

  Glasul Păstorului - 2016. Un fermier staţionat în Baden Wurtenberg, un ţinut din sudul Germaniei, a rămas uimit când a ajuns într-o dimineaţă la ferma sa şi a observat că toate cele 111 oi au dispărut din ţarcul lor. Prima lui bănuială a fost că animalele au rupt gardul care le împrejmuia şi au fugit. Dar după ce s-a uitat cu atenţie...
  Judith Couchman
  Cartea „Mic dejun pentru sufletul tău” este ca un buchet de vești bune care sunt povestite cu entuziasm specific românesc. Din toate zonele țării, și chiar de peste hotare, femeile Îi sunt recunoscătoare lui Dumneazeu pentru grija pe care le-o poartă, pentru experiențele zilnice în care descoperă dragostea Lui infinită și pentru privilegiul de a împărtăși bucuria cunoașterii lui Isus Hristos ca Mantuitor personal cu persoanele din sfera de influență. În zorii dimineții, acesta îți oferă un plus de motivație pentru a porni pe drumul vieții cu încrederea că orice provocare poate fi depășită și orice ispită poate fi biruită cu ajutorul Lui.

  Din aceeași categorie

  Pentru binele nostru

  Dar mereu există un motiv, un scop chiar, pentru că deciziile Sale au în vedere întotdeauna „binele nostru” și/sau binele altora. Noi putem fi siguri că această realitate se confirmă mereu. Dumnezeu ne iubește. Nu poate fi altfel.

  Dumnezeu este dragoste

  Tovarășele mele de călătorie, drumul vostru poate fi aspru, dar nu renunțați! Aveți credință în Dumnezeu. El este capabil să vă facă viața frumoasă, oricare ar fi circumstanțele.

  „Nu ai lumini!”

  Isus dorește să lăsăm o cărare luminoasă pentru ca oamenii să poată urma acea lumină. Mă rog să nu auzim niciodată pe cineva care să zică: „Nu ai lumini! Nu ai lumini!” Astăzi, fie că Dumnezeu să ne ajute să fim lumini strălucitoare pentru El!

  Ziua Taților

  De Ziua Tatălui, aplică versetul de azi la tatăl tău și oferă-i iertare, dacă este nevoie. Iată o versiune de Ziua Tatălui a textului din Filipeni 4:8: „La urma urmelor, copiilor, orice a făcut tatăl vostru adevărat, nobil, drept, curat, demn de iubit, demn de primit, orice faptă bună și orice este lăudabil, aceea să vă însuflețească!”

  Publicate astăzi

  Șase grade de separare

  Fă un mic test. Alcătuiește în minte o listă cu persoanele pe care nu le suporți prea ușor. Gândește-te ce ar trebui să schimbi în mintea sau inima ta pentru ca ele să capete un alt statut, mai apropiat și amical. Începe cu lucrurile simple pe care crezi că le-ai putea face și vei observa imediat schimbările în bine.

  Pentru binele nostru

  Dar mereu există un motiv, un scop chiar, pentru că deciziile Sale au în vedere întotdeauna „binele nostru” și/sau binele altora. Noi putem fi siguri că această realitate se confirmă mereu. Dumnezeu ne iubește. Nu poate fi altfel.

  Împlinirea misiunii

  Chiar şi astăzi, lumina adevărului trebuie dusă de instrumente omeneşti. Ea trebuie dusă de mine şi de tine! Dacă acceptăm misiunea primită, cu siguranţă se vor interpune dificultăţi şi obstacole. Va fi nevoie să facem sacrificii şi să înfrângem greutăţile.

  Lecții valoroase

  Îți mulțumim, Doamne, pentru toate lecțiile pe care ni le oferi, chiar și pentru cele mai puțin plăcute uneori, pentru că știm că tot ce primim din mâna Ta ne oferi cu dragoste! PROVOCARE: Mulțumește-I astăzi lui Dumnezeu pentru cei mai mici membri din familia bisericii tale! Roagă-L ca prezența lor la serviciul de închinare să te umple de bucurie și de recunoștință!

  Az eladás és a vásárlás tilalma

  „…senki se vehessen, se el ne adhasson semmit, hanem csak akin a fenevad bélyege van,...