Articolul precedentIdealul lui Dumnezeu
  Articolul următorStrategia maestrului

  Spectacolul delfinilor

  Eu strig cu glasul meu către Dumnezeu şi El îmi răspunde… (Psalmii 3:4)

  Se întâmpla în vara anului 2012. Eram în Grecia, într-o zonă deosebit de frumoasă şi liniştită. Apa mării era caldă şi curată, că nu-ţi mai venea să ieşi din ea. Muzica valurilor, spuma lor delicată şi mângâierea plăcută a soarelui era răsfăţul pe care ni l-am dorit şi de care am avut parte în fiecare zi de vacanţă.

  Într-una din zile, împreună cu grupul nostru, am decis să mergem într-o croazieră pe Marea Egee. După ce ne-am îmbarcat pe vas, căpitanul ne-a făcut tuturor o primire călduroasă şi ne-a spus că în timpul călătoriei noastre pe mare e posibil să avem surpriza plăcută de a vedea delfini. Aşa că trebuia să fim cu ochii în patru. Pentru că vasul era mare, am ales să stau undeva mai în spate, ca să pot admira liniştită priveliştea. Eram fascinată de partea insulară pe care nu am avut ocazia să o văd până atunci. Una dintre fete a alergat la mine şi m-a întrebat câţi delfini am reuşit să văd. „Niciunul”, i-am răspuns. „Cum? Nu se poate. Eu am văzut trei…” Am alergat imediat pe o laterală în faţă, dar… nimic. Mă număram printre puţinii pasageri ai vasului care au pierdut ocazia… Îmi părea atât de rău. Tristeţea mi s-a aşternut în suflet aproape instantaneu. Nu am vrut să dau curs nemulţumirii, aşa că am început să mă rog ca, la întoarcere, Dumnezeu să îmi facă şi mie bucuria de a vedea măcar un delfin.

  După vreo două ore, am ajuns pe o plajă superbă. M-am bucurat de nisip, de soare, de apă…, de frumosul decor care mă înconjura, dar gândul îmi era la delfini. De multe ori, Dumnezeu mi-a răspuns la rugăciune. O va face şi acum? Orele au trecut repede. A sosit timpul să ne întoarcem. De data asta, mi-am rezervat un loc chiar în faţă, ca să mă asigur că nu îmi scapă nimic. Eram deja pe la mijlocul călătoriei noastre. Îndoiala încerca să mi se cuibărească în suflet… când, deodată, un grup de cinci delfini au început să se întreacă în viteză cu vasul nostru. Minunea a fost că am avut parte de un spectacol nemaipomenit de eleganţă şi graţie timp de mai bine de 10 minute. Încântată şi copleşită de emoţie, I-am mulţumit lui Dumnezeu că mi-a răspuns la rugăciune. N-am să uit niciodată ziua aceea.

  Poate că de-a lungul vieţii, fiecare am pierdut ocazii importante… Astăzi e timpul potrivit pentru a-L pune pe Dumnezeu la încercare. E timpul să începem să răscumpărăm vremea şi să valorificăm fiecare clipă de har şi binecuvântare. Dumnezeu ne oferă această şansă. Nu ar fi păcat să o pierdem?

  Cristina Potocian Bândean, Transilvania de Nord

  Judith Couchman
  Cartea „Mic dejun pentru sufletul tău” este ca un buchet de vești bune care sunt povestite cu entuziasm specific românesc. Din toate zonele țării, și chiar de peste hotare, femeile Îi sunt recunoscătoare lui Dumneazeu pentru grija pe care le-o poartă, pentru experiențele zilnice în care descoperă dragostea Lui infinită și pentru privilegiul de a împărtăși bucuria cunoașterii lui Isus Hristos ca Mantuitor personal cu persoanele din sfera de influență. În zorii dimineții, acesta îți oferă un plus de motivație pentru a porni pe drumul vieții cu încrederea că orice provocare poate fi depășită și orice ispită poate fi biruită cu ajutorul Lui.

  Din aceeași categorie

  Legătura

  Cred cu tărie că trebuie să rămânem legate de Dumnezeu și unele de altele. Îi mulțumesc lui Dumnezeu pentru acest devoțional care ne ajută să fim sincere unele cu altele și să creăm o legătură între noi!

  Rebeca

  Dacă Isus ar fi fost pe plajă în ziua aceea – sau este în casa ta astăzi sau a fost în biroul tău ieri – cred că i-ar spune fiecărei „fete” dinăuntrul tău: „Mângâiați-vă una pe alta, fiica mea. Întăriți-vă, în loc să vă doborâți! Vocea ta frumoasă poate să aducă bucurie, nu întristare.”

  O fericire mai mare

  Tatăl nostru din ceruri nu a așteptat nimic în schimb atunci când L-a dat pe Fiul Său pentru noi. Singurul lucru pe care îl cere este să alegem să Îl iubim și să Îl ascultăm. El este atât de bun, încât ne-a dat dreptul să alegem dacă vrem să Îi slujim sau nu.

  În siguranță în mâna Sa – partea 2

  Cuvintele de demult ale mamei chiar ni se aplică tuturor: „Ai fost salvată cu un scop; Dumnezeu are un plan pentru tine.” În ziua aceea mi-am amintit din nou că El veghează cu credincioșie asupra noastră.

  Publicate astăzi

  Despre numai zece oameni

  La o relație de adevărată prietenie cu Dumnezeu nu se ajunge din întâmplare, sau ferindu-ne cu groază de mânia Lui, ori făcând din obligație lucruri. Prietenia este un exercițiu al cunoașterii; este nevoie să citim despre El, să-L căutăm în natură și să simțim în rugăciune apropierea Lui.

  Legătura

  Cred cu tărie că trebuie să rămânem legate de Dumnezeu și unele de altele. Îi mulțumesc lui Dumnezeu pentru acest devoțional care ne ajută să fim sincere unele cu altele și să creăm o legătură între noi!

  Rugăciunea pentru duşmani

  Dacă ai şi tu pe cineva care ţi-a greşit, îţi propunem astăzi să te rogi pentru acea persoană. Imaginează-ţi că este foarte serios mustrată de conştiinţă, dar îi lipseşte curajul să-ţi ceară iertare. Roagă-te, iubeşte şi binecuvântează! Nu pierde ocazia de a-i face bine!

  Să nu îi pierdem!

  Doamne, dă-ne disponibilitatea să îi înțelegem pe tineri și înțelepciunea și priceperea de a le oferi programe publice încântătoare la biserică! Provocare: Ia-ți timp să vorbești cu un tânăr despre lucrurile care îi plac sau nu în cadrul programelor oferite de biserica ta! Și, atât cât ține de tine, fă din ea un loc în care tinerii să vină cu drag!

  Az igazak elváltozása

  „Mert maga az Úr riadóval, arkangyal szózatával és isteni harsonával leszáll az égből: és feltámadnak...