Ascultă glasul Domnului când îţi vorbeşte

  Ascultă, fiule, şi fii înţelept; îndreaptă-ţi inima pe calea cea dreaptă! (Proverbele 23:19)

  În vara anului 2013, eram în America, în vizită la prietenii noştri. Fiul meu a învăţat să înoate de la 3 ani, aşa că ştia tot ceea ce ţinea despre siguranţa în apă. Şi totuşi…, fără nicio explicaţie, a făcut o săritură în piscină, acolo unde apa era mică. Eu şi prietena mea eram în apă şi el s-a aruncat chiar lângă noi. Pur şi simplu îmi amintesc gândurile mele: Când va ieşi din piscină, îi voi aduce aminte că nu se plonjează în apa mică. Doar că, atunci când a ieşit, fiul meu avea capul spart, era plin de sânge şi tot ce putea să-mi spună era: „Nu credeam că mai pot să mă ridic de acolo, dar o voce mă încuraja: «Ridică-te că poţi.»” Era ameţit, speriat de ceea ce i se întâmplase, dar şi mai uimit de vocea pe care o auzise.

  Impactul cu fundul piscinei îl duruse atât de tare şi-l dezechilibrase, căzuse în genunchi acolo, sub apă, şi nu mai putea să facă niciun gest. Era sigur că nu va mai ieşi la suprafaţă. Vocea aceea clară pe care a auzit-o l-a mobilizat. În timpul nopţii, când îl vegheam, să nu aibă vreo comphcaţie, îmi spunea: „Cred că am auzit vocea lui Dumnezeu. Şi dacă El mi-a spus să mă ridic, înseamnă că El a vrut să trăiesc, înseamnă că El are un plan cu mine, înseamnă că sunt important pentru El.”

  Nu ştiu de ce trebuie să trecem prin momente atât de dramatice pentru a înţelege iubirea lui Dumnezeu, dar cert este că El ne demonstrează că suntem importanţi pentru Sine şi la bine, şi la rău. înţelepciunea noastră ar ieşi la suprafaţă dacă am experimenta iubirea divină doar din lucrurile bune ale vieţii, dar cum noi o cam ignorăm atunci, ajungem să o observăm în crizele vieţii.

  Pentru fiul meu, aceasta a fost prima mare experienţă impresionantă; oricâte altele i s-au întâmplat, nimic nu a fost atât de dramatic! Ştia despre bunătatea lui Dumnezeu, cunoştea versete bibhce, cânta pentru Creator, dar faptul că I-a auzit vocea l-a fascinat.

  Mă întreb câte dintre noi am auzit vocea lui Dumnezeu, spunându-ne clar: „Nu te duce acolo, nu mai face asta, opreşte-te din relaţia cu…” Şi câte dintre noi L-am ascultat?

  Dacă fiul meu nu L-ar fi ascultat, rămânea în apă şi se îneca, la trei metri de mine. De multe ori făcea scufundări şi nu mai apărea curând, aşa că nu mă impacientam.

  Dar, dacă noi nu ascultăm glasul lui Dumnezeu, ce se poate întâmpla? Va intra cineva în panică? De ce să ne pierdem viaţa pentru simplul fapt că nu ţinem cont de chemarea Lui, de îndemnul Lui, de recomandarea Lui?

  Bianca Timşa-Stoicescu, Bucureşti, Muntenia

  Ascultă glasul Domnului când îţi vorbeşte - 2016. În vara anului 2013, eram în America, în vizită la prietenii noştri. Fiul meu a învăţat să înoate de la 3 ani, aşa că ştia tot ceea ce ţinea despre siguranţa în apă. Şi totuşi..., fără nicio explicaţie, a făcut o săritură în piscină, acolo unde apa era mică. Eu şi prietena mea eram în apă şi el s-a aruncat...
  Judith Couchman
  Cartea „Mic dejun pentru sufletul tău” este ca un buchet de vești bune care sunt povestite cu entuziasm specific românesc. Din toate zonele țării, și chiar de peste hotare, femeile Îi sunt recunoscătoare lui Dumneazeu pentru grija pe care le-o poartă, pentru experiențele zilnice în care descoperă dragostea Lui infinită și pentru privilegiul de a împărtăși bucuria cunoașterii lui Isus Hristos ca Mantuitor personal cu persoanele din sfera de influență. În zorii dimineții, acesta îți oferă un plus de motivație pentru a porni pe drumul vieții cu încrederea că orice provocare poate fi depășită și orice ispită poate fi biruită cu ajutorul Lui.

  Din aceeași categorie

  Crainicul cu clopoțel

  Fiecăruia ni s-au dat daruri pe care să le folosim pentru Domnul. Fiecare dintre noi are nevoie să-și concentreze cele mai importante energii pentru ca darul său să le fie de folos altora. Fie ca Dumnezeu să ne ajute să cercetăm Scripturile și să cerem asistența Duhului Sfânt înainte de a face greșeli.

  Dumnezeu l-a folosit pe soțul meu ca să-mi schimbe perspectiva

  Dumnezeu mi-a arătat clar că acea carte nu este despre mine, ci menirea ei este să-i ajute pe mulţi peregrini pe drumul spinos al vieții și să-I aducă Lui slavă. Îi mulțumesc Domnului pentru dragostea Lui necondiționată, pentru favoarea nemeritată și pentru harul Său minunat!

  Salvat de o întâlnire de comitet

  Când ne începem ziua, să ne străduim să-L punem pe Dumnezeu în locul cuvenit. Doar făcând astfel îngerul Domnului își va așeza tabăra în jurul nostru și ne va păzi de orice rău.

  Viziunea unei mame

  Nu este ușor să te dai la o parte pentru ca Dumnezeu să-Și poată face lucrarea. A fost nevoie ca El să-mi amintească de mai multe ori acest lucru, pentru a mă elibera de povara pe care nu trebuia să o port.

  Publicate astăzi

  Locul trei pe podium

  Ce exercițiu și ce antrenament ar trebui să facem pentru ca modestia și recunoștința să ne caracterizeze chiar și în momentele noastre de glorie sau de împlinire de orice fel?

  Crainicul cu clopoțel

  Fiecăruia ni s-au dat daruri pe care să le folosim pentru Domnul. Fiecare dintre noi are nevoie să-și concentreze cele mai importante energii pentru ca darul său să le fie de folos altora. Fie ca Dumnezeu să ne ajute să cercetăm Scripturile și să cerem asistența Duhului Sfânt înainte de a face greșeli.

  Răzbunarea nu este a noastră

  Ţi-a greşit cândva cineva? Dacă te gândeşti la răzbunare, ia în considerare ce spune Dumnezeu: „Răzbunarea este a Mea, Eu voi răsplăti.” El nu-ţi cere să te răzbuni, mai degrabă să împlineşti nevoile de bază ale vrăjmaşului tău, după cum te îndrumă textul de astăzi.

  Mi-ar plăcea ca biserica mea să fie… biserică

  Roagă-te pentru spiritul de comunitate din biserica ta! PROVOCARE: Gândește-te la o idee care ar putea îmbunătăți părtășia dintre credincioși și pune-o în aplicare!

  Bizonyosodjunk meg Isten jóságáról!

  „Érezzétek és lássátok meg, hogy jó az Úr! Boldog az az ember, aki Őbenne bízik.”...