Ascultă glasul Domnului când îţi vorbeşte

  Ascultă, fiule, şi fii înţelept; îndreaptă-ţi inima pe calea cea dreaptă! (Proverbele 23:19)

  În vara anului 2013, eram în America, în vizită la prietenii noştri. Fiul meu a învăţat să înoate de la 3 ani, aşa că ştia tot ceea ce ţinea despre siguranţa în apă. Şi totuşi…, fără nicio explicaţie, a făcut o săritură în piscină, acolo unde apa era mică. Eu şi prietena mea eram în apă şi el s-a aruncat chiar lângă noi. Pur şi simplu îmi amintesc gândurile mele: Când va ieşi din piscină, îi voi aduce aminte că nu se plonjează în apa mică. Doar că, atunci când a ieşit, fiul meu avea capul spart, era plin de sânge şi tot ce putea să-mi spună era: „Nu credeam că mai pot să mă ridic de acolo, dar o voce mă încuraja: «Ridică-te că poţi.»” Era ameţit, speriat de ceea ce i se întâmplase, dar şi mai uimit de vocea pe care o auzise.

  Impactul cu fundul piscinei îl duruse atât de tare şi-l dezechilibrase, căzuse în genunchi acolo, sub apă, şi nu mai putea să facă niciun gest. Era sigur că nu va mai ieşi la suprafaţă. Vocea aceea clară pe care a auzit-o l-a mobilizat. În timpul nopţii, când îl vegheam, să nu aibă vreo comphcaţie, îmi spunea: „Cred că am auzit vocea lui Dumnezeu. Şi dacă El mi-a spus să mă ridic, înseamnă că El a vrut să trăiesc, înseamnă că El are un plan cu mine, înseamnă că sunt important pentru El.”

  Nu ştiu de ce trebuie să trecem prin momente atât de dramatice pentru a înţelege iubirea lui Dumnezeu, dar cert este că El ne demonstrează că suntem importanţi pentru Sine şi la bine, şi la rău. înţelepciunea noastră ar ieşi la suprafaţă dacă am experimenta iubirea divină doar din lucrurile bune ale vieţii, dar cum noi o cam ignorăm atunci, ajungem să o observăm în crizele vieţii.

  Pentru fiul meu, aceasta a fost prima mare experienţă impresionantă; oricâte altele i s-au întâmplat, nimic nu a fost atât de dramatic! Ştia despre bunătatea lui Dumnezeu, cunoştea versete bibhce, cânta pentru Creator, dar faptul că I-a auzit vocea l-a fascinat.

  Mă întreb câte dintre noi am auzit vocea lui Dumnezeu, spunându-ne clar: „Nu te duce acolo, nu mai face asta, opreşte-te din relaţia cu…” Şi câte dintre noi L-am ascultat?

  Dacă fiul meu nu L-ar fi ascultat, rămânea în apă şi se îneca, la trei metri de mine. De multe ori făcea scufundări şi nu mai apărea curând, aşa că nu mă impacientam.

  Dar, dacă noi nu ascultăm glasul lui Dumnezeu, ce se poate întâmpla? Va intra cineva în panică? De ce să ne pierdem viaţa pentru simplul fapt că nu ţinem cont de chemarea Lui, de îndemnul Lui, de recomandarea Lui?

  Bianca Timşa-Stoicescu, Bucureşti, Muntenia

  Ascultă glasul Domnului când îţi vorbeşte - 2016. În vara anului 2013, eram în America, în vizită la prietenii noştri. Fiul meu a învăţat să înoate de la 3 ani, aşa că ştia tot ceea ce ţinea despre siguranţa în apă. Şi totuşi..., fără nicio explicaţie, a făcut o săritură în piscină, acolo unde apa era mică. Eu şi prietena mea eram în apă şi el s-a aruncat...
  Judith Couchman
  Cartea „Mic dejun pentru sufletul tău” este ca un buchet de vești bune care sunt povestite cu entuziasm specific românesc. Din toate zonele țării, și chiar de peste hotare, femeile Îi sunt recunoscătoare lui Dumneazeu pentru grija pe care le-o poartă, pentru experiențele zilnice în care descoperă dragostea Lui infinită și pentru privilegiul de a împărtăși bucuria cunoașterii lui Isus Hristos ca Mantuitor personal cu persoanele din sfera de influență. În zorii dimineții, acesta îți oferă un plus de motivație pentru a porni pe drumul vieții cu încrederea că orice provocare poate fi depășită și orice ispită poate fi biruită cu ajutorul Lui.

  Din aceeași categorie

  Recunoștință

  După ce m-am adunat puțin, am înălțat rugăciuni umile, dându-I slavă Domnului cu lacrimi de mulțumire și de reconsacrare ca niciodată înainte. Încrederea mea în Isus a crescut foarte mult de la acel eveniment.

  Binecuvântări deghizate

  Am cerut de la Dumnezeu iertare pentru gândurile mele nechibzuite de mai înainte. Niciodată nu m-am gândit că o să-I mulțumesc pentru căldura excesivă. Mulțumesc lui Dumnezeu pentru mila Sa! Mulțumesc lui Dumnezeu pentru dragostea Sa! Mulțumesc lui Dumnezeu pentru harul Său! Mulțumesc lui Dumnezeu pentru căldură!

  Credința lui Rahav

  Mă rog ca tu și cu mine, la fel ca Rahav, să ne hotărâm să avem încredere în făgăduințele Cuvântului lui Dumnezeu, astfel încât să putem avea și noi o credință neclintită ca a ei.

  Dumnezeu chiar aude și răspunde

  Dacă te confrunți cu perioade dificile în viață, te încurajez să invoci făgăduințele lui Dumnezeu. El te iubește și are grijă de tine, iar gândurile Lui sunt „gânduri de pace, şi nu de nenorocire, ca să vă dau un viitor şi o nădejde”. Da! Eu sunt o dovadă vie a faptului că El Își ține promisiunile!

  Publicate astăzi

  Șase zile, tot lucrul tău

  Cel care începe ziua cu Dumnezeu în gândurile lui, cu rugăciunea lui personală și cu dorința de a fi asistat pe drumul dintre dimineață și seară va găsi și împlinire în planurile lui, dar va găsi și odihnă, acea odihnă care îi permite să se simtă fericit.

  Recunoștință

  După ce m-am adunat puțin, am înălțat rugăciuni umile, dându-I slavă Domnului cu lacrimi de mulțumire și de reconsacrare ca niciodată înainte. Încrederea mea în Isus a crescut foarte mult de la acel eveniment.

  Slujirea lui Dumnezeu (II)

  Gândeşte-te la felul tău de slujire. Le impui altora idei şi comportamente, făcând uz de putere? Le restrângi libertatea de conştiinţă semenilor tăi prin pedeapsă? Adu-ţi aminte că asemenea metode nu au caracterizat niciodată slujirea lui Dumnezeu.

  Copiii și tinerii bisericii – comoara noastră prețioasă

  Doamne, ajută-mă să nu iubesc cu vorba, ci cu fapta și cu adevărul! PROVOCARE: Găsește o modalitate prin care să încurajezi un copil sau un tânăr din biserica ta chiar astăzi!

  Háborúk az utolsó napokban

  „Így szól a Seregek Ura: Ímé, veszedelem indul egyik nemzettől a másik nemzetre, és nagy...