Ascultă glasul Domnului când îţi vorbeşte

  Ascultă, fiule, şi fii înţelept; îndreaptă-ţi inima pe calea cea dreaptă! (Proverbele 23:19)

  În vara anului 2013, eram în America, în vizită la prietenii noştri. Fiul meu a învăţat să înoate de la 3 ani, aşa că ştia tot ceea ce ţinea despre siguranţa în apă. Şi totuşi…, fără nicio explicaţie, a făcut o săritură în piscină, acolo unde apa era mică. Eu şi prietena mea eram în apă şi el s-a aruncat chiar lângă noi. Pur şi simplu îmi amintesc gândurile mele: Când va ieşi din piscină, îi voi aduce aminte că nu se plonjează în apa mică. Doar că, atunci când a ieşit, fiul meu avea capul spart, era plin de sânge şi tot ce putea să-mi spună era: „Nu credeam că mai pot să mă ridic de acolo, dar o voce mă încuraja: «Ridică-te că poţi.»” Era ameţit, speriat de ceea ce i se întâmplase, dar şi mai uimit de vocea pe care o auzise.

  Impactul cu fundul piscinei îl duruse atât de tare şi-l dezechilibrase, căzuse în genunchi acolo, sub apă, şi nu mai putea să facă niciun gest. Era sigur că nu va mai ieşi la suprafaţă. Vocea aceea clară pe care a auzit-o l-a mobilizat. În timpul nopţii, când îl vegheam, să nu aibă vreo comphcaţie, îmi spunea: „Cred că am auzit vocea lui Dumnezeu. Şi dacă El mi-a spus să mă ridic, înseamnă că El a vrut să trăiesc, înseamnă că El are un plan cu mine, înseamnă că sunt important pentru El.”

  Nu ştiu de ce trebuie să trecem prin momente atât de dramatice pentru a înţelege iubirea lui Dumnezeu, dar cert este că El ne demonstrează că suntem importanţi pentru Sine şi la bine, şi la rău. înţelepciunea noastră ar ieşi la suprafaţă dacă am experimenta iubirea divină doar din lucrurile bune ale vieţii, dar cum noi o cam ignorăm atunci, ajungem să o observăm în crizele vieţii.

  Pentru fiul meu, aceasta a fost prima mare experienţă impresionantă; oricâte altele i s-au întâmplat, nimic nu a fost atât de dramatic! Ştia despre bunătatea lui Dumnezeu, cunoştea versete bibhce, cânta pentru Creator, dar faptul că I-a auzit vocea l-a fascinat.

  Mă întreb câte dintre noi am auzit vocea lui Dumnezeu, spunându-ne clar: „Nu te duce acolo, nu mai face asta, opreşte-te din relaţia cu…” Şi câte dintre noi L-am ascultat?

  Dacă fiul meu nu L-ar fi ascultat, rămânea în apă şi se îneca, la trei metri de mine. De multe ori făcea scufundări şi nu mai apărea curând, aşa că nu mă impacientam.

  Dar, dacă noi nu ascultăm glasul lui Dumnezeu, ce se poate întâmpla? Va intra cineva în panică? De ce să ne pierdem viaţa pentru simplul fapt că nu ţinem cont de chemarea Lui, de îndemnul Lui, de recomandarea Lui?

  Bianca Timşa-Stoicescu, Bucureşti, Muntenia

  Judith Couchman
  Cartea „Mic dejun pentru sufletul tău” este ca un buchet de vești bune care sunt povestite cu entuziasm specific românesc. Din toate zonele țării, și chiar de peste hotare, femeile Îi sunt recunoscătoare lui Dumneazeu pentru grija pe care le-o poartă, pentru experiențele zilnice în care descoperă dragostea Lui infinită și pentru privilegiul de a împărtăși bucuria cunoașterii lui Isus Hristos ca Mantuitor personal cu persoanele din sfera de influență. În zorii dimineții, acesta îți oferă un plus de motivație pentru a porni pe drumul vieții cu încrederea că orice provocare poate fi depășită și orice ispită poate fi biruită cu ajutorul Lui.

  Din aceeași categorie

  Cât de aproape este sfârșitul?

  Nimeni nu cunoaște exact răspunsul la întrebarea: „Cât de aproape este sfârșitul?” Totuși, David, vorbind cu Dumnezeu, ne lasă o mângâiere și o reasigurare: „Tu ești adăpostul și scutul meu; eu nădăjduiesc în făgăduința Ta” (Psalmii 119:114).

  Blocată în noroi

  Când viața ta începe să pară că nu este mai mult decât niște dealuri prăfuite, meditează la râurile proaspete care curg între ele. Apoi gândește-te mai profund la apa vie pe care o găsim în adevărul, mângâierea și făgăduințele din Cuvântul lui Dumnezeu.

  Alegând viața din belșug

  Sper să învățăm să căutăm fața Lui și să ne încredem în cuvântul Său. El ne oferă viață din belșug – doar dacă Îi cerem. El ne iubește cu o iubire veșnică. Mă rog în fiecare zi să alegem viața trăită cu Dumnezeu.

  Planificatorul

  El are un plan pentru tine și El înfăptuiește totul conform cu voia Sa. Te poți încrede în Dumnezeu care „poate să facă nespus mai mult decât cerem sau gândim noi”.

  Publicate astăzi

  Robul lui Dumnezeu

  Odată ce ești convins că Dumnezeu te iubește și că îți vrea binele, atunci nu ți se mai pare deloc nebunesc sau greu să Îl iubești la rândul tău.

  Cât de aproape este sfârșitul?

  Nimeni nu cunoaște exact răspunsul la întrebarea: „Cât de aproape este sfârșitul?” Totuși, David, vorbind cu Dumnezeu, ne lasă o mângâiere și o reasigurare: „Tu ești adăpostul și scutul meu; eu nădăjduiesc în făgăduința Ta” (Psalmii 119:114).

  Centru al tuturor bunătăților

  Când va fi cântărit în balanța de aur a sanctuarului, bogatul egoist și avar va fi găsit cu lipsă, în timp ce săracul, care s-a bazat cu credință numai pe Dumnezeu pentru virtutea și bunătatea Sa, va fi declarat moștenitor al bogățiilor veșnice din Împărăția lui Dumnezeu. GÂNDESC MAI DEPARTE De ce a ales Isus să devină sărac, să împărtășească soarta celor lipsiți de putere și marginalizați? Cum aș putea să imit dragostea lui Isus pentru suferinzi și oprimați?

  Az üdvösség sisakja

  „Az üdvösség sisakját is fölvegyétek" Ef 6:17Isten arra szólít fel, hogy foglalkozzunk nagyszerű és tiszta...

  Supărat pe instructor

  ”Domnul a răspuns: „Bine faci tu de te mânii?” Iona 4:4Fusese o seară ploioasă în...