Roata se întoarce

  Aruncă-ţi pâinea pe ape şi după multă vreme o vei găsi iarăşi. (Eclesiastul 11:1)

  Am văzut de mai multe ori împlinirea acestui verset în viaţa mea. Vreau să vă redau în continuare cea mai recentă împlinire a acestei făgăduinţe în viaţa mea şi a familiei mele.

  Cu şase ani în urmă, m-am mutat cu soţul meu în localitatea actuală şi ne-am împrietenit cu o familie din biserică. Ne vizitam des pentru rugăciune, părtăşie şi lucrare misionară, dar ne ofeream şi sprijin material. Lucrul acesta aducea fericire ambelor familii, mai ales că, la data aceea, cei trei copii ai familiei respective erau la şcoli în Bucureşti. Cheltuielile erau mari în comparaţie cu salariile mici. Nici noi nu stăteam mai bine material, dar i-am susţinut în momentele grele, iar Cel ce notează totul nu a uitat şi nici ei.

  Într-o vineri seara, încurajaţi de predică şi de textul din 1 Timotei 6:6 („evlavia însoţită de mulţumire e mare câştig”), ne-am întors acasă hotărâţi să mulţumim întotdeauna lui Dumnezeu pentru orice lucru care ni se întâmplă. În noaptea aceea, ni s-a furat bateria de la maşină, neavând cu ce merge la biserică. Mi-au venit în minte cuvintele pastorului şi I-am mulţumit lui Dumnezeu pentru că a îngăduit să ni se fure bateria, chiar dacă nu ne permiteam atunci alta, adăugând: „Doamne, Tu ştii că avem nevoie de maşină. Tu care ne-ai dat maşina când Ţi-am cerut, ca să mergem cu ea în lucrarea misionară, ne poţi da acum o baterie şi Îţi mulţumim. „După trei zile, un frate s-a oferit să ne cumpere o altă baterie. I-am mulţumit din toată inima lui Dumnezeu şi ne-am bucurat mult de grija Lui iubitoare, mai ales că fratele acela era cel pe care îl ajutasem cu ani în urmă. Lăudat să fie Domnul că pâinea se întoarce dacă o arunci, chiar dacă apele merg înainte.

  „Hristos a venit în lume pentru a ne descoperi dragostea lui Dumnezeu. Urmaşii Lui trebuie să continue lucrarea începută de El. Să ne străduim să fim de ajutor şi să ne încurajăm unii pe alţii. Căutarea binelui celorlalţi este mijlocul prin care poate fi găsită adevărata fericire. Omul nu lucrează împotriva intereselor personale atunci când îl iubeşte pe Dumnezeu şi când îşi iubeşte semenii. Cu cât el are un suflet mai lipsit de egoism, cu atât este mai fericit, fiindcă împlineşte scopul lui Dumnezeu pentru el. Suflarea lui Dumnezeu îl pătrunde, umplându-l de bucurie. El ştie că viaţa este un dar sfânt, valoros, ce i-a fost încredinţat de Dumnezeu pentru a-l întrebuinţa în slujirea altora.” (Ellen G. White, Sfaturi privind administrarea creştină a vieţii, pp. 20-21)

  Vă invit să experimentăm astăzi fericirea de a dărui, de a da drumul la cât mai multe pâini pe ape.

  Eugenia Neff, Chişineu Criş, Banat

  Roata se întoarce - 2016. Cu şase ani în urmă, m-am mutat cu soţul meu în localitatea actuală şi ne-am împrietenit cu o familie din biserică. Ne vizitam des pentru rugăciune, părtăşie şi lucrare misionară, dar ne ofeream şi sprijin material. Lucrul acesta aducea fericire ambelor familii, mai ales că...
  Judith Couchman
  Cartea „Mic dejun pentru sufletul tău” este ca un buchet de vești bune care sunt povestite cu entuziasm specific românesc. Din toate zonele țării, și chiar de peste hotare, femeile Îi sunt recunoscătoare lui Dumneazeu pentru grija pe care le-o poartă, pentru experiențele zilnice în care descoperă dragostea Lui infinită și pentru privilegiul de a împărtăși bucuria cunoașterii lui Isus Hristos ca Mantuitor personal cu persoanele din sfera de influență. În zorii dimineții, acesta îți oferă un plus de motivație pentru a porni pe drumul vieții cu încrederea că orice provocare poate fi depășită și orice ispită poate fi biruită cu ajutorul Lui.

  Din aceeași categorie

  Viziunea unei mame

  Nu este ușor să te dai la o parte pentru ca Dumnezeu să-Și poată face lucrarea. A fost nevoie ca El să-mi amintească de mai multe ori acest lucru, pentru a mă elibera de povara pe care nu trebuia să o port.

  În brațele iubirii Sale

  Fiica mea este în mâinile lui Dumnezeu. Nu există un loc mai bun decât atât. Peste o săptămână, de la momentul când scriu aceste rânduri, ea va fi la al treilea tratament de chimioterapie și pot să îmi imaginez cum Dumnezeu stă alături de ea, ținând-o în brațele iubirii Sale.

  Speranța – piesa lipsă

  Dumnezeu știa că dacă ea ar fi început ziua cu El, studiind din Cuvântul Său, acest lucru i-ar fi adus speranța care îi lipsea. Dumnezeu, prin Cuvântul Lui, ne va aduce și nouă speranța de care avem nevoie.

  Dă mai departe!

  În urmă cu mai bine de patruzeci de ani, un cuplu s-a împrietenit cu mine; și pentru că ştiu din experiență cum este să te simți singură într-o zi de închinare și apoi să fii invitată la o masă caldă. A fost și pentru tine cineva o binecuvântare? Poate este timpul să dai și tu mai departe ceea ce ai primit.

  Publicate astăzi

  Triunghiul echilateral

  Un bine, oricât de subiectiv ar fi, este neprețuit; trebuie doar să nu dăuneze cuiva gestul făcut de noi, în rest, grija noastră e aceea de a face totul pe deplin. Exemplul perfect este Mântuitorul nostru, care a făcut bine chiar și vrăjmașilor Lui.

  Viziunea unei mame

  Nu este ușor să te dai la o parte pentru ca Dumnezeu să-Și poată face lucrarea. A fost nevoie ca El să-mi amintească de mai multe ori acest lucru, pentru a mă elibera de povara pe care nu trebuia să o port.

  Aromoterapia

  Pune în practică astăzi acest principiu de răspândire a parfumului de sfat bun sau pur şi simplu îndreaptă-ţi urechea să asculţi un prieten. Rezultatul ar putea fi mult mai bun decât te aştepţi.

  Oferă-mi timp de calitate!

  Doamne bun, Te rog să îmi dai înțelepciunea să pot împlini nevoile copiilor mei oferindu-le astăzi timp prețios! PROVOCARE: Astăzi, când copilul tău va avea nevoie de o doză mică de atenție și iubire, acceptă cu bucurie să fii întrerupt(ă) din ceea ce faci și bucurați-vă împreună de părtășie!

  Ami az életben a legfontosabb

  „Keressétek először Isten országát és az Ő igazságát; és ezek mind megadatnak néktek.” (Mát 6,33)
...