Roata se întoarce

  Aruncă-ţi pâinea pe ape şi după multă vreme o vei găsi iarăşi. (Eclesiastul 11:1)

  Am văzut de mai multe ori împlinirea acestui verset în viaţa mea. Vreau să vă redau în continuare cea mai recentă împlinire a acestei făgăduinţe în viaţa mea şi a familiei mele.

  Cu şase ani în urmă, m-am mutat cu soţul meu în localitatea actuală şi ne-am împrietenit cu o familie din biserică. Ne vizitam des pentru rugăciune, părtăşie şi lucrare misionară, dar ne ofeream şi sprijin material. Lucrul acesta aducea fericire ambelor familii, mai ales că, la data aceea, cei trei copii ai familiei respective erau la şcoli în Bucureşti. Cheltuielile erau mari în comparaţie cu salariile mici. Nici noi nu stăteam mai bine material, dar i-am susţinut în momentele grele, iar Cel ce notează totul nu a uitat şi nici ei.

  Într-o vineri seara, încurajaţi de predică şi de textul din 1 Timotei 6:6 („evlavia însoţită de mulţumire e mare câştig”), ne-am întors acasă hotărâţi să mulţumim întotdeauna lui Dumnezeu pentru orice lucru care ni se întâmplă. În noaptea aceea, ni s-a furat bateria de la maşină, neavând cu ce merge la biserică. Mi-au venit în minte cuvintele pastorului şi I-am mulţumit lui Dumnezeu pentru că a îngăduit să ni se fure bateria, chiar dacă nu ne permiteam atunci alta, adăugând: „Doamne, Tu ştii că avem nevoie de maşină. Tu care ne-ai dat maşina când Ţi-am cerut, ca să mergem cu ea în lucrarea misionară, ne poţi da acum o baterie şi Îţi mulţumim. „După trei zile, un frate s-a oferit să ne cumpere o altă baterie. I-am mulţumit din toată inima lui Dumnezeu şi ne-am bucurat mult de grija Lui iubitoare, mai ales că fratele acela era cel pe care îl ajutasem cu ani în urmă. Lăudat să fie Domnul că pâinea se întoarce dacă o arunci, chiar dacă apele merg înainte.

  „Hristos a venit în lume pentru a ne descoperi dragostea lui Dumnezeu. Urmaşii Lui trebuie să continue lucrarea începută de El. Să ne străduim să fim de ajutor şi să ne încurajăm unii pe alţii. Căutarea binelui celorlalţi este mijlocul prin care poate fi găsită adevărata fericire. Omul nu lucrează împotriva intereselor personale atunci când îl iubeşte pe Dumnezeu şi când îşi iubeşte semenii. Cu cât el are un suflet mai lipsit de egoism, cu atât este mai fericit, fiindcă împlineşte scopul lui Dumnezeu pentru el. Suflarea lui Dumnezeu îl pătrunde, umplându-l de bucurie. El ştie că viaţa este un dar sfânt, valoros, ce i-a fost încredinţat de Dumnezeu pentru a-l întrebuinţa în slujirea altora.” (Ellen G. White, Sfaturi privind administrarea creştină a vieţii, pp. 20-21)

  Vă invit să experimentăm astăzi fericirea de a dărui, de a da drumul la cât mai multe pâini pe ape.

  Eugenia Neff, Chişineu Criş, Banat

  Judith Couchman
  Cartea „Mic dejun pentru sufletul tău” este ca un buchet de vești bune care sunt povestite cu entuziasm specific românesc. Din toate zonele țării, și chiar de peste hotare, femeile Îi sunt recunoscătoare lui Dumneazeu pentru grija pe care le-o poartă, pentru experiențele zilnice în care descoperă dragostea Lui infinită și pentru privilegiul de a împărtăși bucuria cunoașterii lui Isus Hristos ca Mantuitor personal cu persoanele din sfera de influență. În zorii dimineții, acesta îți oferă un plus de motivație pentru a porni pe drumul vieții cu încrederea că orice provocare poate fi depășită și orice ispită poate fi biruită cu ajutorul Lui.

  Din aceeași categorie

  Calmă în furtună

  Dumnezeu cunoaște fiecare circumstanță și permite să fim în acea situație pentru a-L cunoaște mai bine.

  Ingredientul principal

  Isus este ingredientul de care avem nevoie pentru a ține laolaltă toate celelalte ingrediente. Noi ar trebui să ne concentrăm să obținem mai întâi ingredientul principal; apoi, toate celelalte lucruri vor intra la locul lor.

  Prețuiește-o pe Rut a ta

  Îți mulțumesc pentru Rut. Te rog, ajută-mă să prețuiesc aceste persoane astăzi, pentru că sunt darul Tău pentru noi. Amin!

  Mi-a schimbat viața

  Am încredere și mă rog ca toți să putem spune același lucru după ce am experimentat harul salvator al lui Dumnezeu – că viața noastră nu a rămas aceeași, că ne adaptăm la noua viață în Hristos, că lucrurile pe care obișnuiam să le facem nu ne mai atrag și că întâlnirea cu Isus ne-a schimbat viața.

  Publicate astăzi

  Opt plus unu egal B

  Nu îți dori ceva care te depășește, va fi doar un motiv de amărăciune, și nu unul de bucurie. Fii credincios mai întâi în lucrurile mici! Adevărata capacitate se demonstrează în lucruri nespectaculoase și în detalii, nu în misiunile răsunătoare.

  Calmă în furtună

  Dumnezeu cunoaște fiecare circumstanță și permite să fim în acea situație pentru a-L cunoaște mai bine.

  Dacă eşti Fiul lui Dumnezeu

  Dacă îndoiala îţi copleşeşte viaţa, fă ce a făcut Isus! Adună toate dovezile că tu eşti fiul Său drag sau fiica Lui preaiubită. Contemplă prin credinţă la propriul tău caracter, care va deveni mai curat în lumina de la cruce.

  Izvorul bunătății

  Roagă-te astăzi pentru tinerii care trec prin depresie! Mijlocirea îi poate susține să depășească momentul cu speranță. PROVOCARE: Cu siguranță în jurul nostru sunt persoane cărora nimeni nu le-a arătat bunătate de foarte multă vreme. Alege dintre aceste persoane un tânăr și, pe parcursul zilei, fă un gest care să-i arate bunătate!

  Isten népe megszabadul

  „Igen, így szól az Úr, az erőstől elvétetnek a foglyok is, és megszabadul a kegyetlen...