Roata se întoarce

  Aruncă-ţi pâinea pe ape şi după multă vreme o vei găsi iarăşi. (Eclesiastul 11:1)

  Am văzut de mai multe ori împlinirea acestui verset în viaţa mea. Vreau să vă redau în continuare cea mai recentă împlinire a acestei făgăduinţe în viaţa mea şi a familiei mele.

  Cu şase ani în urmă, m-am mutat cu soţul meu în localitatea actuală şi ne-am împrietenit cu o familie din biserică. Ne vizitam des pentru rugăciune, părtăşie şi lucrare misionară, dar ne ofeream şi sprijin material. Lucrul acesta aducea fericire ambelor familii, mai ales că, la data aceea, cei trei copii ai familiei respective erau la şcoli în Bucureşti. Cheltuielile erau mari în comparaţie cu salariile mici. Nici noi nu stăteam mai bine material, dar i-am susţinut în momentele grele, iar Cel ce notează totul nu a uitat şi nici ei.

  Într-o vineri seara, încurajaţi de predică şi de textul din 1 Timotei 6:6 („evlavia însoţită de mulţumire e mare câştig”), ne-am întors acasă hotărâţi să mulţumim întotdeauna lui Dumnezeu pentru orice lucru care ni se întâmplă. În noaptea aceea, ni s-a furat bateria de la maşină, neavând cu ce merge la biserică. Mi-au venit în minte cuvintele pastorului şi I-am mulţumit lui Dumnezeu pentru că a îngăduit să ni se fure bateria, chiar dacă nu ne permiteam atunci alta, adăugând: „Doamne, Tu ştii că avem nevoie de maşină. Tu care ne-ai dat maşina când Ţi-am cerut, ca să mergem cu ea în lucrarea misionară, ne poţi da acum o baterie şi Îţi mulţumim. „După trei zile, un frate s-a oferit să ne cumpere o altă baterie. I-am mulţumit din toată inima lui Dumnezeu şi ne-am bucurat mult de grija Lui iubitoare, mai ales că fratele acela era cel pe care îl ajutasem cu ani în urmă. Lăudat să fie Domnul că pâinea se întoarce dacă o arunci, chiar dacă apele merg înainte.

  „Hristos a venit în lume pentru a ne descoperi dragostea lui Dumnezeu. Urmaşii Lui trebuie să continue lucrarea începută de El. Să ne străduim să fim de ajutor şi să ne încurajăm unii pe alţii. Căutarea binelui celorlalţi este mijlocul prin care poate fi găsită adevărata fericire. Omul nu lucrează împotriva intereselor personale atunci când îl iubeşte pe Dumnezeu şi când îşi iubeşte semenii. Cu cât el are un suflet mai lipsit de egoism, cu atât este mai fericit, fiindcă împlineşte scopul lui Dumnezeu pentru el. Suflarea lui Dumnezeu îl pătrunde, umplându-l de bucurie. El ştie că viaţa este un dar sfânt, valoros, ce i-a fost încredinţat de Dumnezeu pentru a-l întrebuinţa în slujirea altora.” (Ellen G. White, Sfaturi privind administrarea creştină a vieţii, pp. 20-21)

  Vă invit să experimentăm astăzi fericirea de a dărui, de a da drumul la cât mai multe pâini pe ape.

  Eugenia Neff, Chişineu Criş, Banat

  Roata se întoarce - 2016. Cu şase ani în urmă, m-am mutat cu soţul meu în localitatea actuală şi ne-am împrietenit cu o familie din biserică. Ne vizitam des pentru rugăciune, părtăşie şi lucrare misionară, dar ne ofeream şi sprijin material. Lucrul acesta aducea fericire ambelor familii, mai ales că...
  Judith Couchman
  Cartea „Mic dejun pentru sufletul tău” este ca un buchet de vești bune care sunt povestite cu entuziasm specific românesc. Din toate zonele țării, și chiar de peste hotare, femeile Îi sunt recunoscătoare lui Dumneazeu pentru grija pe care le-o poartă, pentru experiențele zilnice în care descoperă dragostea Lui infinită și pentru privilegiul de a împărtăși bucuria cunoașterii lui Isus Hristos ca Mantuitor personal cu persoanele din sfera de influență. În zorii dimineții, acesta îți oferă un plus de motivație pentru a porni pe drumul vieții cu încrederea că orice provocare poate fi depășită și orice ispită poate fi biruită cu ajutorul Lui.

  Din aceeași categorie

  Crede și nu te îndoi niciodată!

  Câteva săptămâni mai târziu, El a trimis un cec pe care nu îl așteptam. Dumnezeu Își ține făgăduințele, însă noi suntem „puțin credincioși”!

  Câmpul misionar de acasă

  Când folosim compasiunea blândă și când înțelegem cine sunt copiii noștri, avem ocazia să îi cunoaștem și să îi iubim și, astfel, să le arătăm cine este Isus. Mă rog ca Dumnezeu să vă binecuvânteze în mod bogat câmpul misionar, pentru veșnicie, iar copiii să poată spune: „Îl cunosc pe El!”

  Domnul poartă de grijă

  Data viitoare când vei avea de înfruntat o încercare, nu te gândi prea mult la multiplele căi prin care ai putea eșua. În schimb, roagă-te lui Dumnezeu pentru succes. El nu este niciodată prea ocupat să ne audă rugăciunile și este gata să intervină, dacă Îl rugăm.

  Țărmul păcii

  Ori de câte ori închid ochii și stau în liniște, imaginația mă poartă din nou în acest loc al solitudinii profunde și calme unde găsesc pace și unde Îl găsesc pe Dumnezeu. Iată ce mi-a oferit Isus: un țărm al păcii.

  Publicate astăzi

  Cinci talanți

  Când tratăm totul ca pe o obligație și ne achităm de responsabilități numai pentru a bifa o sarcină rezolvată, nu vom avea nicidecum bucuria ca alții să creadă mai mult în noi; ceilalți au nevoie să le dăm șansa de a vedea potențialul nostru și trebuie să aibă din partea noastră măcar un semn că ar merita să riște și să lase mai multă valoare în mâinile noastre. Dacă ceilalți nu au curajul să creadă mai mult în noi, înseamnă că nu am făcut ce era nevoie pentru ca ei să își poată asuma riscul respectiv. „Ai fost credincios în puține lucruri, te voi pune peste multe lucruri!”

  Crede și nu te îndoi niciodată!

  Câteva săptămâni mai târziu, El a trimis un cec pe care nu îl așteptam. Dumnezeu Își ține făgăduințele, însă noi suntem „puțin credincioși”!

  Beneficiul încercării

  Dacă ai de-a face cu greutăți în viață, gândește-te la aceste texte și subscrie la ideea că nici încercarea, nici îngrijorarea, nici persecuția, nici foamea, nici lipsa hainelor, niciun pericol și nici sabia nu te va putea despărți de dragostea lui Dumnezeu (Romani 8:35-39).

  „Mă rog pentru tine!”

  Binecuvântează, Doamne, studenții adventiști și organizația AMiCUS! PROVOCARE: „Adoptă” un student! Fă-l, prin tot ce poți, să știe și să simtă că îi ești disponibil!

  A békességet kiáltók

  „Mert amikor ezt mondják: »Békesség és biztonság«, akkor hirtelen veszedelem jön rájuk, mint a szülési...