Fulgerul

  Îngerul Domnului tabără în jurul celor ce se tem de El şi-i scapă din primejdie! (Psalmii 34:7)

  Se întâmpla în vara anului 1995. Pe atunci încă mai ploua serios vara, ploi torenţiale cu tunete şi fulgere. M-am dus la mama s-o ajut puţin la prăşit de porumb. Ea era la câmp, împreună cu sora mea mai mare. Am luat şi eu o sapă şi m-am dus după ele. La un moment dat, s-a înnorat. Se apropiau tot mai ameninţători norii grei şi negri. Mama spunea să lăsăm treaba şi să plecăm, pentru că venea furtuna. Noi am insistat să terminăm bucata de porumb ca să nu mai vină şi a doua zi. Am grăbit prăşitul, am terminat, dar ne-a prins ploaia. Mama a zis să lăsăm sapele pe câmp, că e periculos când plouă şi fulgeră să le luăm cu noi. Dar de unde, eu le-am luat pe toate trei şi am pornit la drum. Aproape de casă erau nişte oameni, la adăpost de ploaie sub streaşină unei case, şi ei ne-au văzut. Atunci s-a întâmplat… Un fulger a strălucit cu putere şi cu zgomotul specific. Am crezut că s-a crăpat ceva, era un zgomot asurzitor, aşa că am lăsat sapele jos, mi-am prins capul cu mâinile şi am înţepenit. Nu credeam că vom scăpa vreuna dintre noi cu viaţă. Vecinii se uitau la noi ca la nişte minuni. Erau mai speriaţi şi mai miraţi decât noi. Au spus că au văzut fulgerul scurgându-se între noi, dar noi nu aveam nimic. Eram toate trei întregi, neatinse de acel fulger.

  Azi, când mă gândesc la acele momente, îmi dau seama de două lucruri foarte importante: (1) Dumnezeu e lângă noi, la orice pas, (2) Satana vrea să ne lovească şi să ne distrugă.

  Ce minunat îşi împlineşte Dumnezeu făgăduinţele! „Ajutorul îmi vine de la Domnul, care a făcut cerurile şi pământul. Da, El nu va îngădui să ţi se clatine piciorul; Cel ce te păzeşte nu va dormita. […] Domnul este Păzitorul tău, Domnul este umbra ta pe mâna ta cea dreaptă. […] Domnul te va păzi de orice rău, îţi va păzi sufletul. Domnul te va păzi la plecare şi la venire, de acum şi până în veac.” (Psalmii 121:2,3,5,7,8)

  Draga mea, oricine ai fi, când citeşti aceste rânduri astăzi, predă-ţi sufletul în mâna lui Dumnezeu ca El să-ţi fie Domn şi Ocrotitor. El ne este alături în orice necaz, ne cunoaşte mai bine decât ne cunoaştem noi înşine şi doreşte să te călăuzească şi să te îndrume la tot pasul. Vrea să-ţi fie părtaş la bucuriile tale, dar şi la necaz, în boală sau în orice încercare neaşteptată.

  „Încredinţează-ţi soarta în mâna Domnului, încrede-te în El, şi El va lucra” (Psalmii 37:5).

  Crede cu tărie acest lucru!

  Geta Lâzăruţ, Pângăraţi, Moldova

  Judith Couchman
  Cartea „Mic dejun pentru sufletul tău” este ca un buchet de vești bune care sunt povestite cu entuziasm specific românesc. Din toate zonele țării, și chiar de peste hotare, femeile Îi sunt recunoscătoare lui Dumneazeu pentru grija pe care le-o poartă, pentru experiențele zilnice în care descoperă dragostea Lui infinită și pentru privilegiul de a împărtăși bucuria cunoașterii lui Isus Hristos ca Mantuitor personal cu persoanele din sfera de influență. În zorii dimineții, acesta îți oferă un plus de motivație pentru a porni pe drumul vieții cu încrederea că orice provocare poate fi depășită și orice ispită poate fi biruită cu ajutorul Lui.

  Din aceeași categorie

  Îngeri sub acoperire

  Cu siguranță Dumnezeu ne aude și răspunde rugăciunilor, dar ne folosește și pe noi, agenții umani, pentru a împlini marea lucrare a oștilor cerești.

  Domnul îți va călăuzi pașii

  A prezenta Evanghelia lui Isus poate lua multe forme atunci când nu ai instruirea sau aptitudinile unui predicator sau ale unui lucrător biblic; totuși, Domnul va așeza în calea noastră oameni care au nevoie să audă despre El. Mă simt smerită că El m-a folosit.

  Intervenții ale Duhului Sfânt

  În drum spre casă, fiul meu a răspuns întrebării nerostite. „El este Mike. În fiecare săptămână vine la masa de părtășie. Niciodată nu aduce de mâncare și întotdeauna își umple farfuriile. Dar întotdeauna duce gunoiul. De bunăvoie. Cu bucurie. Suntem fericiți că îl avem alături de noi.”

  Un uragan și o minune – partea 2

  Dumnezeu a promis să restaureze, să reconstruiască și să refacă. El are puterea de a da o viață nouă visurilor tale ofilite, vieții tale distruse. Amintește-ți ce a făcut El pentru noi după uraganul Maria. Și tu poți trăi o așa minune.

  Publicate astăzi

  Uriașul născut în nouă zile

  Dacă sunt conștient că o mână divină m-a modelat din țărână, mă voi considera cea mai importantă operă din univers și nu voi accepta să mă trateze cineva cu lipsă de respect sau de prețuire. Chiar atitudinea mea față de propria persoană ar trebui să fie mai plină de considerație și de stimă de sine. Un copil al lui Dumnezeu nu are absolut niciun motiv de rușine sau reținere. Nu aroganță, ci demnitate.

  Îngeri sub acoperire

  Cu siguranță Dumnezeu ne aude și răspunde rugăciunilor, dar ne folosește și pe noi, agenții umani, pentru a împlini marea lucrare a oștilor cerești.

  Tresaltă de bucurie!

  Poţi să te încrezi în EL! Astăzi fii plin de bucurie şi strigă de veselie: „Iată că împăratul tău vine la tine; El este neprihănit şi biruitor!”

  Metoda lui Dumnezeu

  Să ne rugăm ca să putem semăna cu Tatăl nostru și în aspectul educării celor mai mici, aplicând metoda Lui! PROVOCARE: Ajută pe cineva să deprindă un obicei bun urmând această metodă!

  Az Úr szemmel tartja népét

  „Hát az Isten nem áll-é bosszút az Ő választottaiért, kik Őhozzá kiáltanak éjjel és nappal,...