Fulgerul

  Îngerul Domnului tabără în jurul celor ce se tem de El şi-i scapă din primejdie! (Psalmii 34:7)

  Se întâmpla în vara anului 1995. Pe atunci încă mai ploua serios vara, ploi torenţiale cu tunete şi fulgere. M-am dus la mama s-o ajut puţin la prăşit de porumb. Ea era la câmp, împreună cu sora mea mai mare. Am luat şi eu o sapă şi m-am dus după ele. La un moment dat, s-a înnorat. Se apropiau tot mai ameninţători norii grei şi negri. Mama spunea să lăsăm treaba şi să plecăm, pentru că venea furtuna. Noi am insistat să terminăm bucata de porumb ca să nu mai vină şi a doua zi. Am grăbit prăşitul, am terminat, dar ne-a prins ploaia. Mama a zis să lăsăm sapele pe câmp, că e periculos când plouă şi fulgeră să le luăm cu noi. Dar de unde, eu le-am luat pe toate trei şi am pornit la drum. Aproape de casă erau nişte oameni, la adăpost de ploaie sub streaşină unei case, şi ei ne-au văzut. Atunci s-a întâmplat… Un fulger a strălucit cu putere şi cu zgomotul specific. Am crezut că s-a crăpat ceva, era un zgomot asurzitor, aşa că am lăsat sapele jos, mi-am prins capul cu mâinile şi am înţepenit. Nu credeam că vom scăpa vreuna dintre noi cu viaţă. Vecinii se uitau la noi ca la nişte minuni. Erau mai speriaţi şi mai miraţi decât noi. Au spus că au văzut fulgerul scurgându-se între noi, dar noi nu aveam nimic. Eram toate trei întregi, neatinse de acel fulger.

  Azi, când mă gândesc la acele momente, îmi dau seama de două lucruri foarte importante: (1) Dumnezeu e lângă noi, la orice pas, (2) Satana vrea să ne lovească şi să ne distrugă.

  Ce minunat îşi împlineşte Dumnezeu făgăduinţele! „Ajutorul îmi vine de la Domnul, care a făcut cerurile şi pământul. Da, El nu va îngădui să ţi se clatine piciorul; Cel ce te păzeşte nu va dormita. […] Domnul este Păzitorul tău, Domnul este umbra ta pe mâna ta cea dreaptă. […] Domnul te va păzi de orice rău, îţi va păzi sufletul. Domnul te va păzi la plecare şi la venire, de acum şi până în veac.” (Psalmii 121:2,3,5,7,8)

  Draga mea, oricine ai fi, când citeşti aceste rânduri astăzi, predă-ţi sufletul în mâna lui Dumnezeu ca El să-ţi fie Domn şi Ocrotitor. El ne este alături în orice necaz, ne cunoaşte mai bine decât ne cunoaştem noi înşine şi doreşte să te călăuzească şi să te îndrume la tot pasul. Vrea să-ţi fie părtaş la bucuriile tale, dar şi la necaz, în boală sau în orice încercare neaşteptată.

  „Încredinţează-ţi soarta în mâna Domnului, încrede-te în El, şi El va lucra” (Psalmii 37:5).

  Crede cu tărie acest lucru!

  Geta Lâzăruţ, Pângăraţi, Moldova

  Fulgerul - 2016. Se întâmpla în vara anului 1995. Pe atunci încă mai ploua serios vara, ploi torenţiale cu tunete şi fulgere. M-am dus la mama s-o ajut puţin la prăşit de porumb. Ea era la câmp, împreună cu sora mea mai mare. Am luat şi eu o sapă şi m-am dus după ele. La un moment dat, s-a înnorat.
  Judith Couchman
  Cartea „Mic dejun pentru sufletul tău” este ca un buchet de vești bune care sunt povestite cu entuziasm specific românesc. Din toate zonele țării, și chiar de peste hotare, femeile Îi sunt recunoscătoare lui Dumneazeu pentru grija pe care le-o poartă, pentru experiențele zilnice în care descoperă dragostea Lui infinită și pentru privilegiul de a împărtăși bucuria cunoașterii lui Isus Hristos ca Mantuitor personal cu persoanele din sfera de influență. În zorii dimineții, acesta îți oferă un plus de motivație pentru a porni pe drumul vieții cu încrederea că orice provocare poate fi depășită și orice ispită poate fi biruită cu ajutorul Lui.

  Din aceeași categorie

  Cea mai dragă mamă

  Îi mulțumesc lui Dumnezeu în fiecare zi pentru binecuvântări. Casa mi-este binecuvântată. Eu sunt binecuvântată și foarte favorizată de Dumnezeul Preaînalt. Mulțumesc, Doamne, pentru binecuvântarea mamelor noastre!

  Pace în mijlocul furtunii

  În acea noapte a venit uraganul. M-am mirat că am dormit aproape tot timpul. Am experimentat o pace extraordinară în mijlocul furtunii.

  Iertarea

  Trebuie să le cerem iertare celorlalți și Tatălui nostru ceresc. El ne iubește atât de mult, că este bucuros să ne ierte. Lăudați numele Lui!

  Dă-te la o parte!

  Am învățat că la vârsta ei eu îi pot fi doar prietenă, în niciun caz și conștiință. Dar cel mai mult am învățat să mă rog cu insistență și să mă dau la o parte din drum pentru ca Domnul să lucreze.

  Publicate astăzi

  Cinci seturi maximum

  Oricât ți s-ar părea că Diavolul mai are putere, oricât ai avea impresia că el încă mai poate câștiga ceva, ține minte că, odată cu jertfa de pe Golgota, Satana este un dușman învins. El a fost izolat aici pe pământ și aici va sfârși după ce va fi judecat în fața universului întreg. Oricât ar vrea el să ne temem de puterile lui, să știi că el este mai slab decât orice copil care se pleacă pe genunchi și se roagă în numele Mântuitorului Isus. Prin forțele noastre putem să fim oricând învinși, dar în puterea și cu ocrotirea Domnului nostru, niciodată.

  Cea mai dragă mamă

  Îi mulțumesc lui Dumnezeu în fiecare zi pentru binecuvântări. Casa mi-este binecuvântată. Eu sunt binecuvântată și foarte favorizată de Dumnezeul Preaînalt. Mulțumesc, Doamne, pentru binecuvântarea mamelor noastre!

  Calea răbdării

  Cu toții avem nevoie de o doză în plus de răbdare. Așadar, dacă treci prin dificultăți, probleme, greutăți, gândește-te numai că aceasta poate fi cea mai bună oportunitate de a-ți întări răbdarea. În cele din urmă, când încercarea este depășită, noi sfârșim prin a avea caracterul lui Isus.

  Rugăciunea bunicii

  Să ne rugăm astăzi pentru nepoții bisericii: să crească în pace, gustând zilnic iubirea lui Dumnezeu! PROVOCARE: Întâlnește-ți, zilele acestea, nepoții (dacă nu ai nepoți, ai putea vizita un copil care nu are bunici)! Dacă se poate, frământați împreună un cozonac! Oricum, vorbește-le despre dragostea lui Dumnezeu!

  Kövessük Krisztust!

  „Mert úgy vélem, hogy Isten minket, az apostolokat, utolsókul állított, mintegy halálra szántakul: mert látványossága...