Fulgerul

  Îngerul Domnului tabără în jurul celor ce se tem de El şi-i scapă din primejdie! (Psalmii 34:7)

  Se întâmpla în vara anului 1995. Pe atunci încă mai ploua serios vara, ploi torenţiale cu tunete şi fulgere. M-am dus la mama s-o ajut puţin la prăşit de porumb. Ea era la câmp, împreună cu sora mea mai mare. Am luat şi eu o sapă şi m-am dus după ele. La un moment dat, s-a înnorat. Se apropiau tot mai ameninţători norii grei şi negri. Mama spunea să lăsăm treaba şi să plecăm, pentru că venea furtuna. Noi am insistat să terminăm bucata de porumb ca să nu mai vină şi a doua zi. Am grăbit prăşitul, am terminat, dar ne-a prins ploaia. Mama a zis să lăsăm sapele pe câmp, că e periculos când plouă şi fulgeră să le luăm cu noi. Dar de unde, eu le-am luat pe toate trei şi am pornit la drum. Aproape de casă erau nişte oameni, la adăpost de ploaie sub streaşină unei case, şi ei ne-au văzut. Atunci s-a întâmplat… Un fulger a strălucit cu putere şi cu zgomotul specific. Am crezut că s-a crăpat ceva, era un zgomot asurzitor, aşa că am lăsat sapele jos, mi-am prins capul cu mâinile şi am înţepenit. Nu credeam că vom scăpa vreuna dintre noi cu viaţă. Vecinii se uitau la noi ca la nişte minuni. Erau mai speriaţi şi mai miraţi decât noi. Au spus că au văzut fulgerul scurgându-se între noi, dar noi nu aveam nimic. Eram toate trei întregi, neatinse de acel fulger.

  Azi, când mă gândesc la acele momente, îmi dau seama de două lucruri foarte importante: (1) Dumnezeu e lângă noi, la orice pas, (2) Satana vrea să ne lovească şi să ne distrugă.

  Ce minunat îşi împlineşte Dumnezeu făgăduinţele! „Ajutorul îmi vine de la Domnul, care a făcut cerurile şi pământul. Da, El nu va îngădui să ţi se clatine piciorul; Cel ce te păzeşte nu va dormita. […] Domnul este Păzitorul tău, Domnul este umbra ta pe mâna ta cea dreaptă. […] Domnul te va păzi de orice rău, îţi va păzi sufletul. Domnul te va păzi la plecare şi la venire, de acum şi până în veac.” (Psalmii 121:2,3,5,7,8)

  Draga mea, oricine ai fi, când citeşti aceste rânduri astăzi, predă-ţi sufletul în mâna lui Dumnezeu ca El să-ţi fie Domn şi Ocrotitor. El ne este alături în orice necaz, ne cunoaşte mai bine decât ne cunoaştem noi înşine şi doreşte să te călăuzească şi să te îndrume la tot pasul. Vrea să-ţi fie părtaş la bucuriile tale, dar şi la necaz, în boală sau în orice încercare neaşteptată.

  „Încredinţează-ţi soarta în mâna Domnului, încrede-te în El, şi El va lucra” (Psalmii 37:5).

  Crede cu tărie acest lucru!

  Geta Lâzăruţ, Pângăraţi, Moldova

  Fulgerul - 2016. Se întâmpla în vara anului 1995. Pe atunci încă mai ploua serios vara, ploi torenţiale cu tunete şi fulgere. M-am dus la mama s-o ajut puţin la prăşit de porumb. Ea era la câmp, împreună cu sora mea mai mare. Am luat şi eu o sapă şi m-am dus după ele. La un moment dat, s-a înnorat.
  Judith Couchman
  Cartea „Mic dejun pentru sufletul tău” este ca un buchet de vești bune care sunt povestite cu entuziasm specific românesc. Din toate zonele țării, și chiar de peste hotare, femeile Îi sunt recunoscătoare lui Dumneazeu pentru grija pe care le-o poartă, pentru experiențele zilnice în care descoperă dragostea Lui infinită și pentru privilegiul de a împărtăși bucuria cunoașterii lui Isus Hristos ca Mantuitor personal cu persoanele din sfera de influență. În zorii dimineții, acesta îți oferă un plus de motivație pentru a porni pe drumul vieții cu încrederea că orice provocare poate fi depășită și orice ispită poate fi biruită cu ajutorul Lui.

  Din aceeași categorie

  Salvat de o întâlnire de comitet

  Când ne începem ziua, să ne străduim să-L punem pe Dumnezeu în locul cuvenit. Doar făcând astfel îngerul Domnului își va așeza tabăra în jurul nostru și ne va păzi de orice rău.

  Viziunea unei mame

  Nu este ușor să te dai la o parte pentru ca Dumnezeu să-Și poată face lucrarea. A fost nevoie ca El să-mi amintească de mai multe ori acest lucru, pentru a mă elibera de povara pe care nu trebuia să o port.

  În brațele iubirii Sale

  Fiica mea este în mâinile lui Dumnezeu. Nu există un loc mai bun decât atât. Peste o săptămână, de la momentul când scriu aceste rânduri, ea va fi la al treilea tratament de chimioterapie și pot să îmi imaginez cum Dumnezeu stă alături de ea, ținând-o în brațele iubirii Sale.

  Speranța – piesa lipsă

  Dumnezeu știa că dacă ea ar fi început ziua cu El, studiind din Cuvântul Său, acest lucru i-ar fi adus speranța care îi lipsea. Dumnezeu, prin Cuvântul Lui, ne va aduce și nouă speranța de care avem nevoie.

  Publicate astăzi

  Triunghiul Bermudelor

  O zicere înțeleaptă spune următorul lucru: „Nu te duce pe terenul lui Satana pentru că nu știi ce va face cu tine.”

  Salvat de o întâlnire de comitet

  Când ne începem ziua, să ne străduim să-L punem pe Dumnezeu în locul cuvenit. Doar făcând astfel îngerul Domnului își va așeza tabăra în jurul nostru și ne va păzi de orice rău.

  Rănile trecătoare

  Roagă-te astăzi ca Dumnezeu să te ajute să fii un prieten bun şi să-ţi dea destulă înţelepciune să poţi discerne prietenul adevărat de cel fals. Influenţa unui prieten poate fi atât de mare încât să-ţi compromită propria mântuire.

  Mi-ar plăcea ca biserica mea să (mă) cunoască

  Roagă-te pentru un tânăr pe care îl cunoști deja! PROVOCARE: Ia-ți timp să stai de vorbă cu un tânăr pe care nu-l cunoști!

  A menny hibátlan igazgyöngye

  „Ismét hasonlatos a mennyek országa a kereskedőhöz, aki igazgyöngyöket keres.” (Mát 13,45)
 
„Az értékes igazgyöngy:...