Articolul precedentVrei să ajungi cuceritor?
  Articolul următorGăsind pacea

  El nu întârzie să răspundă

  Îmi pusesem nădejdea în Domnul, El S-a plecat spre mine şi mi-a ascultat strigătele. (Psalmii 40:1)

  Mă pregăteam pentru operaţie. Medicul mi-a spus detaliile, m-a pregătit şi pentru posibilele complicaţii. Nu era o operaţie grea, dar cerea multă pricepere şi atenţie din partea medicului. M-am convins că Dumnezeu conducea fiecare pas şi credeam că El va fi cu noi şi mai departe.

  În ziua operaţiei, simţeam că tremur, că stomacul mi se strânge. Am recitat în gând făgăduinţele încurajatoare ale Dumnezeului meu: „Nu te teme, căci Eu sunt cu tine…” (Isaia 41:10), „Dumnezeu este ajutorul şi sprijinul nostru, un ajutor care nu lipseşte niciodată în nevoi…” (Psalmii 46:1). Ştiam că mulţi se roagă pentru mine în acea zi.

  Pacea mi-a umplut inima şi m-am bucurat că am putut continua să mă rog în timpul operaţiei. Chirurgul a cerut anestezie epidurală, pentru ca în anumite momente ale operaţiei să comunice cu mine. La final, medicul, foarte amabil, m-a anunţat că totul e în regulă, după care m-au dus la Secţia de terapie intensivă. Îi eram recunoscătoare lui Dumnezeu.

  După două ore, au început frisoanele. Asistenta a vrut să mă ajute şi mi-a făcut un calmant intravenos, recomandat de anestezist. Imediat am simţit că mi se încălzeşte braţul, tot mai sus, apoi toracele; mi-au amorţit ambele braţe, îmi curgea sudoarea, nu aveam aer şi am simţit că tot corpul mi s-a rigidizat; mă chinuia şi o stare de greaţă. Asistenta s-a speriat tare; mi-a spus să mişc degetele, dar nu am putut. Disperată, a încercat să sune anestezistul de gardă, dar era în operaţie… Între timp, eram tot mai rău. Văzând cât sunt de neputincioşi, am apelat la marele Medic. „Te rog, Doamne, ajută-mă, fă ceva, nu mă lăsa!” Cum am spus această scurtă rugăciune, am simţit că începând din vârful degetelor începe să-mi treacă amorţeala, apoi crampele, că respir mai uşor. Până când a venit un alt medic de la ATI, deja mă simţeam mai bine. Greaţa mi-a trecut şi nu a mai revenit. Medicul s-a mirat când a aflat că nu interveniseră cu nimic. Tensiunea, pulsul, calciul şi glicemia aveau valori normale…

  Fiica mea, studentă la Medicină, mi-a spus că acel calmant, administrat în combinaţie cu alt medicament, poate să producă paralizie musculară.

  I-am fost recunoscătoare lui Dumnezeu pentru că nu a întârziat să intervină când am strigat la El. În urma acestei situaţii, nu mi-au mai dat calmante şi am trăit ore grele, dar m-am prins de mâna Lui. Atât de reală şi personală a fost prezenţa Lui, că momentele grele s-au transformat în experienţe minunate, care se continuă de atunci. Nu mai vreau să las această mână a cărei atingere vindecă, încurajează, întăreşte, conduce în fiecare zi.

  Kristof Maria, Fiţcău, Transilvania de Sud

  El nu întârzie să răspundă - 2016. Mă pregăteam pentru operaţie. Medicul mi-a spus detaliile, m-a pregătit şi pentru posibilele complicaţii. Nu era o operaţie grea, dar cerea multă pricepere şi atenţie din partea medicului. M-am convins că Dumnezeu conducea fiecare pas şi credeam că El va fi cu noi şi mai departe.
  Judith Couchman
  Cartea „Mic dejun pentru sufletul tău” este ca un buchet de vești bune care sunt povestite cu entuziasm specific românesc. Din toate zonele țării, și chiar de peste hotare, femeile Îi sunt recunoscătoare lui Dumneazeu pentru grija pe care le-o poartă, pentru experiențele zilnice în care descoperă dragostea Lui infinită și pentru privilegiul de a împărtăși bucuria cunoașterii lui Isus Hristos ca Mantuitor personal cu persoanele din sfera de influență. În zorii dimineții, acesta îți oferă un plus de motivație pentru a porni pe drumul vieții cu încrederea că orice provocare poate fi depășită și orice ispită poate fi biruită cu ajutorul Lui.

  Din aceeași categorie

  În tandem către eternitate

  Atât timp cât bărbații și femeile nu se privesc reciproc așa cum îi privește Isus, ei vor rata posibilitățile unei lucrări unite. Dar atunci când încetează să se opună și să se trateze rău unii pe alții, ei lucrează în tandem ca împreună moștenitori, mergând spre eternitate și având beneficiul ajutorării reciproce.

  Vizită la o închisoare

  Cântau și se rugau cu toată inima. Cred că Dumnezeu a auzit și a acceptat închinarea lor. Am admirat curajul lor și le-am îndemnat – deși m-am simțit stânjenită să le dau sfaturi acestor femei prețioase – să aibă încredere, în ciuda situației lor, că nimic nu le va separa de dragostea lui Dumnezeu.

  O mărturie

  Bunica mea va înțelege că, de-a lungul anilor, am încercat să-i încurajez pe alții să „facă binele”. Ca rezultat al mărturiei mele, am fost binecuvântată cu întoarcerea multor prieteni pentru totdeauna în familia lui Dumnezeu.

  Născută din nou

  Nu are importanță cât de mari sunt problemele sau provocările pe care le întâmpinăm. Nu uitați că Dumnezeu aude fiecare rugăciune a noastră. Nimic nu este prea complicat ca El să poată rezolva. Crede numai în El și vei vedea puterea Lui lucrând în favoarea Ta.

  Publicate astăzi

  Dublă comandă

  Ceea ce trebuie să știm se rezumă la următorul adevăr, cel puțin în ce Îl privește pe Dumnezeu. El vrea să facem propriile noastre alegeri și să ne bucurăm de tot, dar nu dorește să fim nefericiți după bucuria de moment a deciziilor noastre. Pe El asta Îl preocupă foarte mult: fericirea noastră și înainte, și în timpul, și după ce facem ceva.

  În tandem către eternitate

  Atât timp cât bărbații și femeile nu se privesc reciproc așa cum îi privește Isus, ei vor rata posibilitățile unei lucrări unite. Dar atunci când încetează să se opună și să se trateze rău unii pe alții, ei lucrează în tandem ca împreună moștenitori, mergând spre eternitate și având beneficiul ajutorării reciproce.

  Nevoia de disciplină

  Dacă trebuie să-ţi pedepseşti copiii, evită pedeapsa fizică; în schimb, interzice-le anumite privilegii, aceasta fiind o opţiune mai eficientă. Dar cel mai important lucru este să nu-l pedepseşti pe copil cu mânie, ci cu dragoste.

  A îmbătrâni frumos este o artă

  Doamne, ajută-mă să prețuiesc darul vieții trăind-o mereu în lumina valorii pe care mi-ai dat-o la cruce! PROVOCARE: Gândește-te astăzi la o persoană care merită cel mai puțin să te porți frumos cu ea și roagă-te ori de câte ori ai ocazia ca Dumnezeu să aducă binecuvântare și în viața acelei persoane!

  Ne dolgozzunk az ördögnek!

  „Mivelhogy azért mindezek felbomlanak, milyeneknek kell lennetek néktek szent életben és kegyességben, akik várjátok és...