Articolul precedentRevolta nefirească
  Articolul următorO credinţă biruitoare

  Corul resuscitat

  Cântaţi Domnului, voi cei iubiţi de El, măriţi prin laudele voastre Numele Lui cel Sfânt! (Psalmii 30:4)

  În biserica din Oradea, oraşul în care m-am născut şi crescut, am participat la o activitate intensă de slujire prin muzică, unde surorile Roşca şi Szemes ne erau instructoare. La început, m-au pus să dirijez corul copiilor din Oradea, apoi corul de juniori, de tineri şi, la un moment dat, deşi aveam doi copii mici, am fost solicitată de fr. Roşca Beniamin să preiau singură corul mare al bisericii. Mi-era greu să fiu prezentă la toate serviciile divine ca să pot dirija şi să cânt şi la harmoniu. Funcţiona atunci şi o orchestră mixtă cu viori, violoncel şi bass mandoline. Eram prinşi într-o lucrare extraordinară, care înfrumuseţa viaţa noastră în biserică.

  În anul 2003, după o perioadă de 13 ani de slujire şi în alte districte, am ajuns înapoi la Oradea şi mare a fost amărăciunea mea când am constatat că dintr-un cor atât de mare cândva, funcţiona acum un cor de cinci surori şi doi fraţi. Duhul Domnului m-a umplut cu râvnă ca să organizez din nou un cor ca pe vremuri. I-am spus soţului meu să ne rugăm pentru lucrarea aceasta şi Sabatul următor prezbiterii au anunţat de la amvon ca toţi cei care au voce şi ar vrea să cânte în cor să se anunţe. Dumnezeu ne-a răspuns minunat! Au urmat doi ani grei de muncă, dar am simţit prezenţa Domnului în tot ce făceam! Coriştii aveau nevoie de partituri, care erau scrise cu multă trudă. Ziua eram cu gospodăria şi cu nepoţii, iar noaptea scriam. Curând am avut gata şi prima mapă de cor. De-atunci mai avem alte două mape, iar corul e prezent la fiecare serviciu divin. Cântările noastre se cântă în toată ţara, pentru că, fiind aproape de staţiunea Băile Felix, vin mulţi fraţi la biserica noastră an de an şi ne cer partiturile cântărilor.

  Lucrarea corului, care se apropia de desfiinţare, a reînviat şi cântările de laudă de pe buzele noastre se înalţă şi-L preamăresc pe Dumnezeu! A meritat efortul! Domnul să fie lăudat şi mărit pentru toate!

  Care este situaţia corului bisericii tale? Ai putea da o mână de ajutor? Cântarea de laudă este un act de închinare foarte important şi benefic. Dacă faci parte dintr-o biserică mică, fără potenţial pentru un cor, încurajează cântarea cu toată biserica. Domnul este vrednic de laudă: „Neprihăniţilor, bucuraţi-vă în Domnul! Oamenilor fără prihană le stă bine cântarea de laudă” (Psalmii 33:1).

  Sora mea, cântă mai des singură acasă; lucrul acesta te va încuraja personal, dar va fi o binecuvântare şi pentru familia ta: „Voi binecuvânta pe Domnul în orice vreme; lauda Lui va fi totdeauna în gura mea” (Psalmii 34:1).

  Agnes Ibolya Roman, Banat

  Corul resuscitat - 2016. În biserica din Oradea, oraşul în care m-am născut şi crescut, am participat la o activitate intensă de slujire prin muzică, unde surorile Roşca şi Szemes ne erau instructoare. La început, m-au pus să dirijez corul copiilor din Oradea, apoi corul de juniori, de tineri şi, la un moment dat...
  Judith Couchman
  Cartea „Mic dejun pentru sufletul tău” este ca un buchet de vești bune care sunt povestite cu entuziasm specific românesc. Din toate zonele țării, și chiar de peste hotare, femeile Îi sunt recunoscătoare lui Dumneazeu pentru grija pe care le-o poartă, pentru experiențele zilnice în care descoperă dragostea Lui infinită și pentru privilegiul de a împărtăși bucuria cunoașterii lui Isus Hristos ca Mantuitor personal cu persoanele din sfera de influență. În zorii dimineții, acesta îți oferă un plus de motivație pentru a porni pe drumul vieții cu încrederea că orice provocare poate fi depășită și orice ispită poate fi biruită cu ajutorul Lui.

  Din aceeași categorie

  Salvat de o întâlnire de comitet

  Când ne începem ziua, să ne străduim să-L punem pe Dumnezeu în locul cuvenit. Doar făcând astfel îngerul Domnului își va așeza tabăra în jurul nostru și ne va păzi de orice rău.

  Viziunea unei mame

  Nu este ușor să te dai la o parte pentru ca Dumnezeu să-Și poată face lucrarea. A fost nevoie ca El să-mi amintească de mai multe ori acest lucru, pentru a mă elibera de povara pe care nu trebuia să o port.

  În brațele iubirii Sale

  Fiica mea este în mâinile lui Dumnezeu. Nu există un loc mai bun decât atât. Peste o săptămână, de la momentul când scriu aceste rânduri, ea va fi la al treilea tratament de chimioterapie și pot să îmi imaginez cum Dumnezeu stă alături de ea, ținând-o în brațele iubirii Sale.

  Speranța – piesa lipsă

  Dumnezeu știa că dacă ea ar fi început ziua cu El, studiind din Cuvântul Său, acest lucru i-ar fi adus speranța care îi lipsea. Dumnezeu, prin Cuvântul Lui, ne va aduce și nouă speranța de care avem nevoie.

  Publicate astăzi

  Triunghiul Bermudelor

  O zicere înțeleaptă spune următorul lucru: „Nu te duce pe terenul lui Satana pentru că nu știi ce va face cu tine.”

  Salvat de o întâlnire de comitet

  Când ne începem ziua, să ne străduim să-L punem pe Dumnezeu în locul cuvenit. Doar făcând astfel îngerul Domnului își va așeza tabăra în jurul nostru și ne va păzi de orice rău.

  Rănile trecătoare

  Roagă-te astăzi ca Dumnezeu să te ajute să fii un prieten bun şi să-ţi dea destulă înţelepciune să poţi discerne prietenul adevărat de cel fals. Influenţa unui prieten poate fi atât de mare încât să-ţi compromită propria mântuire.

  Mi-ar plăcea ca biserica mea să (mă) cunoască

  Roagă-te pentru un tânăr pe care îl cunoști deja! PROVOCARE: Ia-ți timp să stai de vorbă cu un tânăr pe care nu-l cunoști!

  A menny hibátlan igazgyöngye

  „Ismét hasonlatos a mennyek országa a kereskedőhöz, aki igazgyöngyöket keres.” (Mát 13,45)
 
„Az értékes igazgyöngy:...