Articolul precedentRevolta nefirească
  Articolul următorO credinţă biruitoare

  Corul resuscitat

  Cântaţi Domnului, voi cei iubiţi de El, măriţi prin laudele voastre Numele Lui cel Sfânt! (Psalmii 30:4)

  În biserica din Oradea, oraşul în care m-am născut şi crescut, am participat la o activitate intensă de slujire prin muzică, unde surorile Roşca şi Szemes ne erau instructoare. La început, m-au pus să dirijez corul copiilor din Oradea, apoi corul de juniori, de tineri şi, la un moment dat, deşi aveam doi copii mici, am fost solicitată de fr. Roşca Beniamin să preiau singură corul mare al bisericii. Mi-era greu să fiu prezentă la toate serviciile divine ca să pot dirija şi să cânt şi la harmoniu. Funcţiona atunci şi o orchestră mixtă cu viori, violoncel şi bass mandoline. Eram prinşi într-o lucrare extraordinară, care înfrumuseţa viaţa noastră în biserică.

  În anul 2003, după o perioadă de 13 ani de slujire şi în alte districte, am ajuns înapoi la Oradea şi mare a fost amărăciunea mea când am constatat că dintr-un cor atât de mare cândva, funcţiona acum un cor de cinci surori şi doi fraţi. Duhul Domnului m-a umplut cu râvnă ca să organizez din nou un cor ca pe vremuri. I-am spus soţului meu să ne rugăm pentru lucrarea aceasta şi Sabatul următor prezbiterii au anunţat de la amvon ca toţi cei care au voce şi ar vrea să cânte în cor să se anunţe. Dumnezeu ne-a răspuns minunat! Au urmat doi ani grei de muncă, dar am simţit prezenţa Domnului în tot ce făceam! Coriştii aveau nevoie de partituri, care erau scrise cu multă trudă. Ziua eram cu gospodăria şi cu nepoţii, iar noaptea scriam. Curând am avut gata şi prima mapă de cor. De-atunci mai avem alte două mape, iar corul e prezent la fiecare serviciu divin. Cântările noastre se cântă în toată ţara, pentru că, fiind aproape de staţiunea Băile Felix, vin mulţi fraţi la biserica noastră an de an şi ne cer partiturile cântărilor.

  Lucrarea corului, care se apropia de desfiinţare, a reînviat şi cântările de laudă de pe buzele noastre se înalţă şi-L preamăresc pe Dumnezeu! A meritat efortul! Domnul să fie lăudat şi mărit pentru toate!

  Care este situaţia corului bisericii tale? Ai putea da o mână de ajutor? Cântarea de laudă este un act de închinare foarte important şi benefic. Dacă faci parte dintr-o biserică mică, fără potenţial pentru un cor, încurajează cântarea cu toată biserica. Domnul este vrednic de laudă: „Neprihăniţilor, bucuraţi-vă în Domnul! Oamenilor fără prihană le stă bine cântarea de laudă” (Psalmii 33:1).

  Sora mea, cântă mai des singură acasă; lucrul acesta te va încuraja personal, dar va fi o binecuvântare şi pentru familia ta: „Voi binecuvânta pe Domnul în orice vreme; lauda Lui va fi totdeauna în gura mea” (Psalmii 34:1).

  Agnes Ibolya Roman, Banat

  Corul resuscitat - 2016. În biserica din Oradea, oraşul în care m-am născut şi crescut, am participat la o activitate intensă de slujire prin muzică, unde surorile Roşca şi Szemes ne erau instructoare. La început, m-au pus să dirijez corul copiilor din Oradea, apoi corul de juniori, de tineri şi, la un moment dat...
  Judith Couchman
  Cartea „Mic dejun pentru sufletul tău” este ca un buchet de vești bune care sunt povestite cu entuziasm specific românesc. Din toate zonele țării, și chiar de peste hotare, femeile Îi sunt recunoscătoare lui Dumneazeu pentru grija pe care le-o poartă, pentru experiențele zilnice în care descoperă dragostea Lui infinită și pentru privilegiul de a împărtăși bucuria cunoașterii lui Isus Hristos ca Mantuitor personal cu persoanele din sfera de influență. În zorii dimineții, acesta îți oferă un plus de motivație pentru a porni pe drumul vieții cu încrederea că orice provocare poate fi depășită și orice ispită poate fi biruită cu ajutorul Lui.

  Din aceeași categorie

  Cea mai dragă mamă

  Îi mulțumesc lui Dumnezeu în fiecare zi pentru binecuvântări. Casa mi-este binecuvântată. Eu sunt binecuvântată și foarte favorizată de Dumnezeul Preaînalt. Mulțumesc, Doamne, pentru binecuvântarea mamelor noastre!

  Pace în mijlocul furtunii

  În acea noapte a venit uraganul. M-am mirat că am dormit aproape tot timpul. Am experimentat o pace extraordinară în mijlocul furtunii.

  Iertarea

  Trebuie să le cerem iertare celorlalți și Tatălui nostru ceresc. El ne iubește atât de mult, că este bucuros să ne ierte. Lăudați numele Lui!

  Dă-te la o parte!

  Am învățat că la vârsta ei eu îi pot fi doar prietenă, în niciun caz și conștiință. Dar cel mai mult am învățat să mă rog cu insistență și să mă dau la o parte din drum pentru ca Domnul să lucreze.

  Publicate astăzi

  Cinci seturi maximum

  Oricât ți s-ar părea că Diavolul mai are putere, oricât ai avea impresia că el încă mai poate câștiga ceva, ține minte că, odată cu jertfa de pe Golgota, Satana este un dușman învins. El a fost izolat aici pe pământ și aici va sfârși după ce va fi judecat în fața universului întreg. Oricât ar vrea el să ne temem de puterile lui, să știi că el este mai slab decât orice copil care se pleacă pe genunchi și se roagă în numele Mântuitorului Isus. Prin forțele noastre putem să fim oricând învinși, dar în puterea și cu ocrotirea Domnului nostru, niciodată.

  Cea mai dragă mamă

  Îi mulțumesc lui Dumnezeu în fiecare zi pentru binecuvântări. Casa mi-este binecuvântată. Eu sunt binecuvântată și foarte favorizată de Dumnezeul Preaînalt. Mulțumesc, Doamne, pentru binecuvântarea mamelor noastre!

  Calea răbdării

  Cu toții avem nevoie de o doză în plus de răbdare. Așadar, dacă treci prin dificultăți, probleme, greutăți, gândește-te numai că aceasta poate fi cea mai bună oportunitate de a-ți întări răbdarea. În cele din urmă, când încercarea este depășită, noi sfârșim prin a avea caracterul lui Isus.

  Rugăciunea bunicii

  Să ne rugăm astăzi pentru nepoții bisericii: să crească în pace, gustând zilnic iubirea lui Dumnezeu! PROVOCARE: Întâlnește-ți, zilele acestea, nepoții (dacă nu ai nepoți, ai putea vizita un copil care nu are bunici)! Dacă se poate, frământați împreună un cozonac! Oricum, vorbește-le despre dragostea lui Dumnezeu!

  Kövessük Krisztust!

  „Mert úgy vélem, hogy Isten minket, az apostolokat, utolsókul állított, mintegy halálra szántakul: mert látványossága...