Articolul precedentFii consecvent!
  Articolul următorPerseverența dă roade

  Planurile iară greş ale lui Dumnezeu (I)

  Căci voi turna ape peste pământul însetat şi râuri pe pământul uscat; voi turna Duhul Meu peste sămânţa ta şi binecuvântarea Mea, peste odraslele tale… (Isaia 44:3)

  Locuiam într-o garsonieră din Cluj, în chirie. Era o dimineaţă însorită, dar eu mă simţeam rău. M-am gândit să studiez şi am deschis Biblia chiar aici, la Isaia 44:3. Era singurul text subliniat de mine pe aceste două pagini ale Scripturii. L-am citit, m-am cutremurat şi mi-am zis: De ce aşa repede? Nu vreau încă să am copii. Aveam doar cinci luni de la căsătorie. Dar Dumnezeu ştia mai bine. M-am rugat apoi să fie fetiţă şi chiar cum să arate. Vroiam să aibă părul cârlionţat, ca tatăl ei, să fie blondă şi cu ochi albaştri ca şi mine. Azi mă bucur de fetiţa mea de 11 ani, născută sănătoasă, pictată de Dumnezeu exact cum mi-am imaginat-o.

  La zece luni de la naşterea lui Miriam, eram din nou însărcinată. Nu mi-a fost uşor să o iau de la început. Însă am primit din partea lui Dumnezeu aceeaşi făgăduinţă, încă o dată. O sarcină atât de uşoară şi un copil atât de frumos! Astfel că, pe când Miriam împlinea un an şi şapte luni, Florin junior întregea familia noastră – un copil drăgălaş şi plin de viaţă. Doi copii, care mi-au umplut viaţa cu bucurie cum nimic altceva n-ar fi putut să o facă.

  Pentru că am stat cu copiii acasă şase ani consecutivi, îmi doream să lucrez şi eu altceva decât să fac mâncare, curăţenie şi administrarea casei, îmi place enorm profesia soţului meu de avocat, aşa că…, deşi am terminat o facultate de psihologie, îmi doream să mai fac una. Zis şi făcut. Doar că nu prea apucasem să mă consult cu Dumnezeu pentru această problemă şi nu aşteptasem un răspuns concret din partea Lui.

  Era undeva spre sfârşitul lunii august. Penultima zi de înscriere la facultate. Mi-am pregătit actele cât am putut de repede şi fuga la facultate să mă înscriu. Completez toate formulare şi, pe când să le predau, o doamnă anunţă că nu se mai pot face înscrieri pentru că, în urmă cu zece minute, picase toată reţeaua de internet a universităţii, lucru care nu s-a mai întâmplat niciodată în istoria instituţiei. Nu poate fi din cauza mea, mi-am zis. E prea de tot, încercam eu să mă liniştesc. Dar doamna era foarte hotărâtă. Cine voia să se înscrie urma să vină a doua zi. Am plecat cu sufletul răvăşit, că poate acesta era planul lui Dumnezeu, dar nu foarte plăcut pentru mine. Îmi doream să termin Dreptul şi să apăr toate femeile şi bărbaţii părăsiţi din căsătorii. Puneam chiar patimă când auzeam că cineva şi-a părăsit partenerul pentru altcineva.

  Intenţiile şi planurile noastre pot să ni se pară bune, dar Dumnezeu are privirea de ansamblu. Merită să luăm aminte la călăuzirea Lui astăzi.

  Mirabela Luduşan, Nazna, Transilvania de Sud

  Planurile iară greş ale lui Dumnezeu (I) - 2016. Locuiam într-o garsonieră din Cluj, în chirie. Era o dimineaţă însorită, dar eu mă simţeam rău. M-am gândit să studiez şi am deschis Biblia chiar aici, la Isaia 44:3. Era singurul text subliniat de mine pe aceste două pagini ale Scripturii. L-am citit, m-am cutremurat şi mi-am zis: De ce aşa repede?
  Judith Couchman
  Cartea „Mic dejun pentru sufletul tău” este ca un buchet de vești bune care sunt povestite cu entuziasm specific românesc. Din toate zonele țării, și chiar de peste hotare, femeile Îi sunt recunoscătoare lui Dumneazeu pentru grija pe care le-o poartă, pentru experiențele zilnice în care descoperă dragostea Lui infinită și pentru privilegiul de a împărtăși bucuria cunoașterii lui Isus Hristos ca Mantuitor personal cu persoanele din sfera de influență. În zorii dimineții, acesta îți oferă un plus de motivație pentru a porni pe drumul vieții cu încrederea că orice provocare poate fi depășită și orice ispită poate fi biruită cu ajutorul Lui.

  Din aceeași categorie

  Un biscuit fără unt

  Ca un biscuit care nu merită să fie mâncat fără unt, tot astfel nicio viață nu merită să fie trăită fără Dumnezeu.

  Crainicul cu clopoțel

  Fiecăruia ni s-au dat daruri pe care să le folosim pentru Domnul. Fiecare dintre noi are nevoie să-și concentreze cele mai importante energii pentru ca darul său să le fie de folos altora. Fie ca Dumnezeu să ne ajute să cercetăm Scripturile și să cerem asistența Duhului Sfânt înainte de a face greșeli.

  Dumnezeu l-a folosit pe soțul meu ca să-mi schimbe perspectiva

  Dumnezeu mi-a arătat clar că acea carte nu este despre mine, ci menirea ei este să-i ajute pe mulţi peregrini pe drumul spinos al vieții și să-I aducă Lui slavă. Îi mulțumesc Domnului pentru dragostea Lui necondiționată, pentru favoarea nemeritată și pentru harul Său minunat!

  Salvat de o întâlnire de comitet

  Când ne începem ziua, să ne străduim să-L punem pe Dumnezeu în locul cuvenit. Doar făcând astfel îngerul Domnului își va așeza tabăra în jurul nostru și ne va păzi de orice rău.

  Publicate astăzi

  Porunca a treia

  Atenție, distanțarea dintre noi și Dumnezeu nu apare dintr-odată, ci treptat, pe neobservate și în etape mici, dar repetate. Dacă Îl rechemăm acum în viața noastră, Tatăl ceresc vine fără întârziere sau șovăire.

  Un biscuit fără unt

  Ca un biscuit care nu merită să fie mâncat fără unt, tot astfel nicio viață nu merită să fie trăită fără Dumnezeu.

  Cine înţelege mai bine?

  Dacă ești ispitit să te înfurii, să te enervezi, să îţi piezi cumpătul, să fii scos din sărite, îndepărtează-te cât poţi de repede de un asemenea sentiment. Domnul îţi va da pace şi control de sine, ca să poţi arăta dragoste, apreciere şi admiraţie faţă de alţii. În consecinţă, relaţiile tale vor înflori.

  Mi-ar plăcea ca biserica mea să ierte

  Cere în rugăciune iertare și puterea de a ierta! PROVOCARE: Scrie pe o foaie motivele pentru care nu poți ierta de obicei! Gândeștete la o modalitate de a trece peste acestea și de a te bucura de pacea iertării depline!

  A menny polgárai

  „Azért immár nem vagytok jövevények és zsellérek, hanem polgártársai a szenteknek, és cselédei az Istennek.”...