Articolul precedentFii consecvent!
  Articolul următorPerseverența dă roade

  Planurile iară greş ale lui Dumnezeu (I)

  Căci voi turna ape peste pământul însetat şi râuri pe pământul uscat; voi turna Duhul Meu peste sămânţa ta şi binecuvântarea Mea, peste odraslele tale… (Isaia 44:3)

  Locuiam într-o garsonieră din Cluj, în chirie. Era o dimineaţă însorită, dar eu mă simţeam rău. M-am gândit să studiez şi am deschis Biblia chiar aici, la Isaia 44:3. Era singurul text subliniat de mine pe aceste două pagini ale Scripturii. L-am citit, m-am cutremurat şi mi-am zis: De ce aşa repede? Nu vreau încă să am copii. Aveam doar cinci luni de la căsătorie. Dar Dumnezeu ştia mai bine. M-am rugat apoi să fie fetiţă şi chiar cum să arate. Vroiam să aibă părul cârlionţat, ca tatăl ei, să fie blondă şi cu ochi albaştri ca şi mine. Azi mă bucur de fetiţa mea de 11 ani, născută sănătoasă, pictată de Dumnezeu exact cum mi-am imaginat-o.

  La zece luni de la naşterea lui Miriam, eram din nou însărcinată. Nu mi-a fost uşor să o iau de la început. Însă am primit din partea lui Dumnezeu aceeaşi făgăduinţă, încă o dată. O sarcină atât de uşoară şi un copil atât de frumos! Astfel că, pe când Miriam împlinea un an şi şapte luni, Florin junior întregea familia noastră – un copil drăgălaş şi plin de viaţă. Doi copii, care mi-au umplut viaţa cu bucurie cum nimic altceva n-ar fi putut să o facă.

  Pentru că am stat cu copiii acasă şase ani consecutivi, îmi doream să lucrez şi eu altceva decât să fac mâncare, curăţenie şi administrarea casei, îmi place enorm profesia soţului meu de avocat, aşa că…, deşi am terminat o facultate de psihologie, îmi doream să mai fac una. Zis şi făcut. Doar că nu prea apucasem să mă consult cu Dumnezeu pentru această problemă şi nu aşteptasem un răspuns concret din partea Lui.

  Era undeva spre sfârşitul lunii august. Penultima zi de înscriere la facultate. Mi-am pregătit actele cât am putut de repede şi fuga la facultate să mă înscriu. Completez toate formulare şi, pe când să le predau, o doamnă anunţă că nu se mai pot face înscrieri pentru că, în urmă cu zece minute, picase toată reţeaua de internet a universităţii, lucru care nu s-a mai întâmplat niciodată în istoria instituţiei. Nu poate fi din cauza mea, mi-am zis. E prea de tot, încercam eu să mă liniştesc. Dar doamna era foarte hotărâtă. Cine voia să se înscrie urma să vină a doua zi. Am plecat cu sufletul răvăşit, că poate acesta era planul lui Dumnezeu, dar nu foarte plăcut pentru mine. Îmi doream să termin Dreptul şi să apăr toate femeile şi bărbaţii părăsiţi din căsătorii. Puneam chiar patimă când auzeam că cineva şi-a părăsit partenerul pentru altcineva.

  Intenţiile şi planurile noastre pot să ni se pară bune, dar Dumnezeu are privirea de ansamblu. Merită să luăm aminte la călăuzirea Lui astăzi.

  Mirabela Luduşan, Nazna, Transilvania de Sud

  Planurile iară greş ale lui Dumnezeu (I) - 2016. Locuiam într-o garsonieră din Cluj, în chirie. Era o dimineaţă însorită, dar eu mă simţeam rău. M-am gândit să studiez şi am deschis Biblia chiar aici, la Isaia 44:3. Era singurul text subliniat de mine pe aceste două pagini ale Scripturii. L-am citit, m-am cutremurat şi mi-am zis: De ce aşa repede?
  Judith Couchman
  Cartea „Mic dejun pentru sufletul tău” este ca un buchet de vești bune care sunt povestite cu entuziasm specific românesc. Din toate zonele țării, și chiar de peste hotare, femeile Îi sunt recunoscătoare lui Dumneazeu pentru grija pe care le-o poartă, pentru experiențele zilnice în care descoperă dragostea Lui infinită și pentru privilegiul de a împărtăși bucuria cunoașterii lui Isus Hristos ca Mantuitor personal cu persoanele din sfera de influență. În zorii dimineții, acesta îți oferă un plus de motivație pentru a porni pe drumul vieții cu încrederea că orice provocare poate fi depășită și orice ispită poate fi biruită cu ajutorul Lui.

  Din aceeași categorie

  Pentru binele nostru

  Dar mereu există un motiv, un scop chiar, pentru că deciziile Sale au în vedere întotdeauna „binele nostru” și/sau binele altora. Noi putem fi siguri că această realitate se confirmă mereu. Dumnezeu ne iubește. Nu poate fi altfel.

  Dumnezeu este dragoste

  Tovarășele mele de călătorie, drumul vostru poate fi aspru, dar nu renunțați! Aveți credință în Dumnezeu. El este capabil să vă facă viața frumoasă, oricare ar fi circumstanțele.

  „Nu ai lumini!”

  Isus dorește să lăsăm o cărare luminoasă pentru ca oamenii să poată urma acea lumină. Mă rog să nu auzim niciodată pe cineva care să zică: „Nu ai lumini! Nu ai lumini!” Astăzi, fie că Dumnezeu să ne ajute să fim lumini strălucitoare pentru El!

  Ziua Taților

  De Ziua Tatălui, aplică versetul de azi la tatăl tău și oferă-i iertare, dacă este nevoie. Iată o versiune de Ziua Tatălui a textului din Filipeni 4:8: „La urma urmelor, copiilor, orice a făcut tatăl vostru adevărat, nobil, drept, curat, demn de iubit, demn de primit, orice faptă bună și orice este lăudabil, aceea să vă însuflețească!”

  Publicate astăzi

  Șase grade de separare

  Fă un mic test. Alcătuiește în minte o listă cu persoanele pe care nu le suporți prea ușor. Gândește-te ce ar trebui să schimbi în mintea sau inima ta pentru ca ele să capete un alt statut, mai apropiat și amical. Începe cu lucrurile simple pe care crezi că le-ai putea face și vei observa imediat schimbările în bine.

  Pentru binele nostru

  Dar mereu există un motiv, un scop chiar, pentru că deciziile Sale au în vedere întotdeauna „binele nostru” și/sau binele altora. Noi putem fi siguri că această realitate se confirmă mereu. Dumnezeu ne iubește. Nu poate fi altfel.

  Împlinirea misiunii

  Chiar şi astăzi, lumina adevărului trebuie dusă de instrumente omeneşti. Ea trebuie dusă de mine şi de tine! Dacă acceptăm misiunea primită, cu siguranţă se vor interpune dificultăţi şi obstacole. Va fi nevoie să facem sacrificii şi să înfrângem greutăţile.

  Lecții valoroase

  Îți mulțumim, Doamne, pentru toate lecțiile pe care ni le oferi, chiar și pentru cele mai puțin plăcute uneori, pentru că știm că tot ce primim din mâna Ta ne oferi cu dragoste! PROVOCARE: Mulțumește-I astăzi lui Dumnezeu pentru cei mai mici membri din familia bisericii tale! Roagă-L ca prezența lor la serviciul de închinare să te umple de bucurie și de recunoștință!

  Az eladás és a vásárlás tilalma

  „…senki se vehessen, se el ne adhasson semmit, hanem csak akin a fenevad bélyege van,...