Articolul precedentNu atinge, nu gusta!
  Articolul următorSoldat pentru Hristos

  Planurile fără greş ale lui Dumnezeu (II)

  Căci voi turna ape peste pământul însetat şi râuri pe pământul uscat; voi turna Duhul Meu peste sămânţa ta şi binecuvântarea Mea, peste odraslele tale… (Isaia 44:3)

  A doua zi, m-am întors şi m-am înscris, dar nu mai eram la fel de entuziasmată ca în prima zi. Parcă ceva îmi spunea că nu e locul meu acolo. O lună şi jumătate am fugit cât nu pot să explic. Îmi expediam copiii ba la mama, ba la soacră, să pot merge la cursuri. Nu mai aveam timp de nimic. Nici de copii, nici de soţul meu. Un haos se instalase în viaţa mea şi nu ştiam cum să mă opresc. Dar Dumnezeu ştia. Eram foarte conştiincioasă, îmi citeam cursurile, cărţile, aveam şi un mentor pe măsură, soţul meu, care mă încuraja şi mă ajuta cum putea mai bine. Însă copiii mei erau aruncaţi dintr-o parte în alta pentru ca eu să îmi continui studiile.

  În toamna anului 2010, deschid din nou Biblia şi privirea îmi cade din nou pe acel verset de Isaia… M-am tulburat în sinea mea şi mi-am zis: De data asta nu sunt însărcinată. De ce citesc din nou acest verset? Am ştiut însă că Dumnezeu îmi vorbeşte prin el. Dar încă un copil era ultimul lucru pe care mi-l doream… El însă dorea să mă pregătească pentru cel de-al treilea dar. Nu eram însărcinată, dar urma să fiu.

  Nu după mult timp, am descoperit această realitate. Eram furioasă, neîncrezătoare; mai ales că aveam alte planuri pentru viaţa mea. Dar Dumnezeu ştia mai bine. Din ziua în care am aflat că vom mai avea un copil, timpul s-a oprit. Nu am mai mers la cursuri. A început din nou viaţa mea de dinainte. O viaţă frumoasă, cu multe treburi, dar cu priorităţi aşezate corect.

  M-am obişnuit cu ideea că voi mai avea o fetiţă. Însă la un control ecografic de rutină am primit o veste foarte tristă: fetiţa noastră avea un chist pe creier în emisfera dreaptă. Am plâns toată noaptea. Am strigat către Dumnezeu cum nu am făcut decât de câteva ori în viaţă. Nu mă puteam linişti. Medicul mi-a explicat: existau trei variante: să dispară – prima variantă; să se nască cu chistul şi să nu aibă nicio problemă toată viaţa, dar să fie ca o bombă cu ceas, care niciodată nu ştii când explodează – a doua variantă; să se nască cu chistul şi să aibă şi vreun handicap – ultima variantă. Însuşi medicul mi-a spus: „Aici doar Dumnezeu vă poate ajuta!”

  „Fiecare suflet este atât de bine cunoscut de Isus, ca şi când ar fi singurul pentru care a murit Mântuitorul. Durerea fiecăruia îi mişcă inima strigătul de ajutor ajunge la urechile lui… Cu toate că S-a suit la Tatăl […], Isus n-a pierdut nimic din natura Sa miloasă… Mâna care a fost străpunsă este astăzi întinsă pentru a binecuvânta poporul Său din lume.” (Ellen G. White, Viaţa lui Iisus, p. 461)

  Mirabela Luduşan, Nazna, Transilvania de Sud

  Planurile fără greş ale lui Dumnezeu (II) - 2016. A doua zi, m-am întors şi m-am înscris, dar nu mai eram la fel de entuziasmată ca în prima zi. Parcă ceva îmi spunea că nu e locul meu acolo. O lună şi jumătate am fugit cât nu pot să explic. Îmi expediam copiii ba la mama, ba la soacră, să pot merge la cursuri. Nu mai aveam timp de nimic.
  Judith Couchman
  Cartea „Mic dejun pentru sufletul tău” este ca un buchet de vești bune care sunt povestite cu entuziasm specific românesc. Din toate zonele țării, și chiar de peste hotare, femeile Îi sunt recunoscătoare lui Dumneazeu pentru grija pe care le-o poartă, pentru experiențele zilnice în care descoperă dragostea Lui infinită și pentru privilegiul de a împărtăși bucuria cunoașterii lui Isus Hristos ca Mantuitor personal cu persoanele din sfera de influență. În zorii dimineții, acesta îți oferă un plus de motivație pentru a porni pe drumul vieții cu încrederea că orice provocare poate fi depășită și orice ispită poate fi biruită cu ajutorul Lui.

  Din aceeași categorie

  Pentru binele nostru

  Dar mereu există un motiv, un scop chiar, pentru că deciziile Sale au în vedere întotdeauna „binele nostru” și/sau binele altora. Noi putem fi siguri că această realitate se confirmă mereu. Dumnezeu ne iubește. Nu poate fi altfel.

  Dumnezeu este dragoste

  Tovarășele mele de călătorie, drumul vostru poate fi aspru, dar nu renunțați! Aveți credință în Dumnezeu. El este capabil să vă facă viața frumoasă, oricare ar fi circumstanțele.

  „Nu ai lumini!”

  Isus dorește să lăsăm o cărare luminoasă pentru ca oamenii să poată urma acea lumină. Mă rog să nu auzim niciodată pe cineva care să zică: „Nu ai lumini! Nu ai lumini!” Astăzi, fie că Dumnezeu să ne ajute să fim lumini strălucitoare pentru El!

  Ziua Taților

  De Ziua Tatălui, aplică versetul de azi la tatăl tău și oferă-i iertare, dacă este nevoie. Iată o versiune de Ziua Tatălui a textului din Filipeni 4:8: „La urma urmelor, copiilor, orice a făcut tatăl vostru adevărat, nobil, drept, curat, demn de iubit, demn de primit, orice faptă bună și orice este lăudabil, aceea să vă însuflețească!”

  Publicate astăzi

  Șase grade de separare

  Fă un mic test. Alcătuiește în minte o listă cu persoanele pe care nu le suporți prea ușor. Gândește-te ce ar trebui să schimbi în mintea sau inima ta pentru ca ele să capete un alt statut, mai apropiat și amical. Începe cu lucrurile simple pe care crezi că le-ai putea face și vei observa imediat schimbările în bine.

  Pentru binele nostru

  Dar mereu există un motiv, un scop chiar, pentru că deciziile Sale au în vedere întotdeauna „binele nostru” și/sau binele altora. Noi putem fi siguri că această realitate se confirmă mereu. Dumnezeu ne iubește. Nu poate fi altfel.

  Împlinirea misiunii

  Chiar şi astăzi, lumina adevărului trebuie dusă de instrumente omeneşti. Ea trebuie dusă de mine şi de tine! Dacă acceptăm misiunea primită, cu siguranţă se vor interpune dificultăţi şi obstacole. Va fi nevoie să facem sacrificii şi să înfrângem greutăţile.

  Lecții valoroase

  Îți mulțumim, Doamne, pentru toate lecțiile pe care ni le oferi, chiar și pentru cele mai puțin plăcute uneori, pentru că știm că tot ce primim din mâna Ta ne oferi cu dragoste! PROVOCARE: Mulțumește-I astăzi lui Dumnezeu pentru cei mai mici membri din familia bisericii tale! Roagă-L ca prezența lor la serviciul de închinare să te umple de bucurie și de recunoștință!

  Az eladás és a vásárlás tilalma

  „…senki se vehessen, se el ne adhasson semmit, hanem csak akin a fenevad bélyege van,...