Articolul precedentNu atinge, nu gusta!
  Articolul următorSoldat pentru Hristos

  Planurile fără greş ale lui Dumnezeu (II)

  Căci voi turna ape peste pământul însetat şi râuri pe pământul uscat; voi turna Duhul Meu peste sămânţa ta şi binecuvântarea Mea, peste odraslele tale… (Isaia 44:3)

  A doua zi, m-am întors şi m-am înscris, dar nu mai eram la fel de entuziasmată ca în prima zi. Parcă ceva îmi spunea că nu e locul meu acolo. O lună şi jumătate am fugit cât nu pot să explic. Îmi expediam copiii ba la mama, ba la soacră, să pot merge la cursuri. Nu mai aveam timp de nimic. Nici de copii, nici de soţul meu. Un haos se instalase în viaţa mea şi nu ştiam cum să mă opresc. Dar Dumnezeu ştia. Eram foarte conştiincioasă, îmi citeam cursurile, cărţile, aveam şi un mentor pe măsură, soţul meu, care mă încuraja şi mă ajuta cum putea mai bine. Însă copiii mei erau aruncaţi dintr-o parte în alta pentru ca eu să îmi continui studiile.

  În toamna anului 2010, deschid din nou Biblia şi privirea îmi cade din nou pe acel verset de Isaia… M-am tulburat în sinea mea şi mi-am zis: De data asta nu sunt însărcinată. De ce citesc din nou acest verset? Am ştiut însă că Dumnezeu îmi vorbeşte prin el. Dar încă un copil era ultimul lucru pe care mi-l doream… El însă dorea să mă pregătească pentru cel de-al treilea dar. Nu eram însărcinată, dar urma să fiu.

  Nu după mult timp, am descoperit această realitate. Eram furioasă, neîncrezătoare; mai ales că aveam alte planuri pentru viaţa mea. Dar Dumnezeu ştia mai bine. Din ziua în care am aflat că vom mai avea un copil, timpul s-a oprit. Nu am mai mers la cursuri. A început din nou viaţa mea de dinainte. O viaţă frumoasă, cu multe treburi, dar cu priorităţi aşezate corect.

  M-am obişnuit cu ideea că voi mai avea o fetiţă. Însă la un control ecografic de rutină am primit o veste foarte tristă: fetiţa noastră avea un chist pe creier în emisfera dreaptă. Am plâns toată noaptea. Am strigat către Dumnezeu cum nu am făcut decât de câteva ori în viaţă. Nu mă puteam linişti. Medicul mi-a explicat: existau trei variante: să dispară – prima variantă; să se nască cu chistul şi să nu aibă nicio problemă toată viaţa, dar să fie ca o bombă cu ceas, care niciodată nu ştii când explodează – a doua variantă; să se nască cu chistul şi să aibă şi vreun handicap – ultima variantă. Însuşi medicul mi-a spus: „Aici doar Dumnezeu vă poate ajuta!”

  „Fiecare suflet este atât de bine cunoscut de Isus, ca şi când ar fi singurul pentru care a murit Mântuitorul. Durerea fiecăruia îi mişcă inima strigătul de ajutor ajunge la urechile lui… Cu toate că S-a suit la Tatăl […], Isus n-a pierdut nimic din natura Sa miloasă… Mâna care a fost străpunsă este astăzi întinsă pentru a binecuvânta poporul Său din lume.” (Ellen G. White, Viaţa lui Iisus, p. 461)

  Mirabela Luduşan, Nazna, Transilvania de Sud

  Judith Couchman
  Cartea „Mic dejun pentru sufletul tău” este ca un buchet de vești bune care sunt povestite cu entuziasm specific românesc. Din toate zonele țării, și chiar de peste hotare, femeile Îi sunt recunoscătoare lui Dumneazeu pentru grija pe care le-o poartă, pentru experiențele zilnice în care descoperă dragostea Lui infinită și pentru privilegiul de a împărtăși bucuria cunoașterii lui Isus Hristos ca Mantuitor personal cu persoanele din sfera de influență. În zorii dimineții, acesta îți oferă un plus de motivație pentru a porni pe drumul vieții cu încrederea că orice provocare poate fi depășită și orice ispită poate fi biruită cu ajutorul Lui.

  Din aceeași categorie

  Îngerul ne protejează

  Paramedicul mi-a mai spus că singurul motiv pentru care fiica mea nu se rănise grav era acela că scările erau acoperite cu mochetă. Dacă ar fi fost din lemn, situația ar fi fost mult mai gravă. Știu că îngerul păzitor al Nataliei a lucrat în plus pentru a o păstra în siguranță în căderea ei pe scări și Îl laud pe Dumnezeu în fiecare zi pentru că ea nu a pățit ceva rău.

  Calmă în furtună

  Dumnezeu cunoaște fiecare circumstanță și permite să fim în acea situație pentru a-L cunoaște mai bine.

  Ingredientul principal

  Isus este ingredientul de care avem nevoie pentru a ține laolaltă toate celelalte ingrediente. Noi ar trebui să ne concentrăm să obținem mai întâi ingredientul principal; apoi, toate celelalte lucruri vor intra la locul lor.

  Prețuiește-o pe Rut a ta

  Îți mulțumesc pentru Rut. Te rog, ajută-mă să prețuiesc aceste persoane astăzi, pentru că sunt darul Tău pentru noi. Amin!

  Publicate astăzi

  Elev de nota 9

  Dumnezeu nu a stat și nu va sta vreodată să adune note, să calculeze medii și să realizeze clasamente sau contabilitate. Puterea noastră slabă este făcută desăvârșită de către puterea Lui infinită. Când suntem slabi, atunci suntem tari în Hristos. Nu mai pierde vremea și energiile făcând calcule, ci trăiește cu toată puterea și dragostea ta pentru Dumnezeu și pentru semeni!

  Îngerul ne protejează

  Paramedicul mi-a mai spus că singurul motiv pentru care fiica mea nu se rănise grav era acela că scările erau acoperite cu mochetă. Dacă ar fi fost din lemn, situația ar fi fost mult mai gravă. Știu că îngerul păzitor al Nataliei a lucrat în plus pentru a o păstra în siguranță în căderea ei pe scări și Îl laud pe Dumnezeu în fiecare zi pentru că ea nu a pățit ceva rău.

  Scut şi apărare

  E ceva care îţi generează anxietate şi nefericire? Pune-ţi scutul! Ia fiecare promisiune biblică şi cu ea vei rezista la ceea ce urmează să se întâmple!

  Oameni cu farmec

  Doamne, mă rog astăzi pentru victimele asprimii și ale violenței domestice! De cele mai multe ori, asprimea vine de la cei dragi, ceea ce o face și mai greu de suportat. PROVOCARE: Elimină azi orice asprime, chiar și atunci când societatea o consideră justificată!

  Isten kinyilvánítja hatalmát

  „Egy pillanat alatt meghalnak; éjfélkor felriadnak a népek és elenyésznek, a hatalmas is eltűnik kéz...