Articolul precedentDrumul spre alcoolism
  Articolul următorLiantul

  Planurile fără greş ale lui Dumnezeu (III)

  „Pot să se munte munţii, pot să se clatine dealurile, dar dragostea Mea nu se va muta de la tine şi legământul Meu de pace nu se va clătina”, zice Domnul care are milă de tine. (Isaia 54:10)

  Ce puteam face pentru fetiţa noastră? Doar să ne rugăm. Era o zi de marţi când am aflat. În următorul Sabat, la amiază, după ce toată lumea s-a aşezat să doarmă, am deschis din nou Biblia. Plângeam în hohote, singură. Eram disperată. Deschideam din nou Biblia ca Dumnezeu să îmi vorbească. Îmi aminteam de făgăduinţa pe care mi-a dat-o. Dar parcă nu era suficient. Însă Dumnezeu voia să îmi vorbească din nou. Am deschis Biblia, de data aceasta la Isaia 54:13,14. Am citit până la sfârşitul capitolului. Parcă nu mai citisem aceste versete niciodată. „Toţi fiii tăi vor fi ucenici ai Domnului, şi mare va fi propăşirea fiilor tăi. Vei fi întărită prin neprihănire. Izgoneşte neliniştea, căci n-ai nimic de temut, şi spaima, căci nu se va apropia de tine.”

  Am citit şi recitit până când o linişte cerească s-a aşternut în inima mea. Într-adevăr, nu aveam de ce să mă tulbur. Dumnezeu era la cârma tuturor lucrurilor. La începutul Sabatului următor, am citit aceste versete în familie. Soţul meu m-a întrebat ce e cu versetele astea? I-am răspuns că le-am primit de la Dumnezeu în urmă cu o săptămână. Din acel moment, credinţa noastră a fost foarte mult întărită de Dumnezeu. Ştiam că va interveni în vreun fel sau altul.

  Următoarea zi de marţi aveam programare din nou la ecograf. La doar două săptămâni, chistul scăzuse câţiva milimetri, iar după alte patru săptămâni, nici urmă de chist! Totul era perfect. La naştere, fetiţa a fost pusă imediat la ecograf pentru control. Perfect sănătoasă.

  Dumnezeu mi-a dăruit trei copii, frumoşi şi sănătoşi: Miriam, Florin şi Melissa. Şi mi-a oferit această făgăduinţă înaintea naşterii fiecăruia dintre ei. Planurile lui Dumnezeu pentru viaţa noastră nu coincid întotdeauna cu ale noastre, dar sunt întotdeauna mai bune. Dacă era să programez eu naşterea copiilor, nu ştiu ce aş fi făcut. Dar aşa, S-a îngrijit Dumnezeu de acest aspect şi ni i-a dăruit la timpul cel mai potrivit pe toţi trei copiii. Îi mulţumesc! El ştie cum să ne ordoneze viaţa şi cum să lucreze fericirea noastră!

  „Oricare ar fi grijile şi încercările, înfăţişează cazul tău înaintea Domnului. Inima ta va fi întărită ca să poată rezista. Se va deschide o cale ca să poţi scăpa din greutăţi şi încurcături. Cu cât îţi dai seama că eşti mai slab şi mai fără ajutor, cu atât vei deveni mai puternic în tăria Lui. Cu cât este mai grea povara, cu atât este mai binecuvântată odihna, când le arunci pe toate asupra Purtătorului de poveri.” (Ellen G. White, Viaţa lui Iisus, p. 309)

  Mirabela Luduşan, Nazna, Transilvania de Sud

  Planurile fără greş ale lui Dumnezeu (III) - 2016. Ce puteam face pentru fetiţa noastră? Doar să ne rugăm. Era o zi de marţi când am aflat. În următorul Sabat, la amiază, după ce toată lumea s-a aşezat să doarmă, am deschis din nou Biblia. Plângeam în hohote, singură. Eram disperată. Deschideam din nou Biblia ca Dumnezeu să îmi vorbească.
  Judith Couchman
  Cartea „Mic dejun pentru sufletul tău” este ca un buchet de vești bune care sunt povestite cu entuziasm specific românesc. Din toate zonele țării, și chiar de peste hotare, femeile Îi sunt recunoscătoare lui Dumneazeu pentru grija pe care le-o poartă, pentru experiențele zilnice în care descoperă dragostea Lui infinită și pentru privilegiul de a împărtăși bucuria cunoașterii lui Isus Hristos ca Mantuitor personal cu persoanele din sfera de influență. În zorii dimineții, acesta îți oferă un plus de motivație pentru a porni pe drumul vieții cu încrederea că orice provocare poate fi depășită și orice ispită poate fi biruită cu ajutorul Lui.

  Din aceeași categorie

  În tandem către eternitate

  Atât timp cât bărbații și femeile nu se privesc reciproc așa cum îi privește Isus, ei vor rata posibilitățile unei lucrări unite. Dar atunci când încetează să se opună și să se trateze rău unii pe alții, ei lucrează în tandem ca împreună moștenitori, mergând spre eternitate și având beneficiul ajutorării reciproce.

  Vizită la o închisoare

  Cântau și se rugau cu toată inima. Cred că Dumnezeu a auzit și a acceptat închinarea lor. Am admirat curajul lor și le-am îndemnat – deși m-am simțit stânjenită să le dau sfaturi acestor femei prețioase – să aibă încredere, în ciuda situației lor, că nimic nu le va separa de dragostea lui Dumnezeu.

  O mărturie

  Bunica mea va înțelege că, de-a lungul anilor, am încercat să-i încurajez pe alții să „facă binele”. Ca rezultat al mărturiei mele, am fost binecuvântată cu întoarcerea multor prieteni pentru totdeauna în familia lui Dumnezeu.

  Născută din nou

  Nu are importanță cât de mari sunt problemele sau provocările pe care le întâmpinăm. Nu uitați că Dumnezeu aude fiecare rugăciune a noastră. Nimic nu este prea complicat ca El să poată rezolva. Crede numai în El și vei vedea puterea Lui lucrând în favoarea Ta.

  Publicate astăzi

  Dublă comandă

  Ceea ce trebuie să știm se rezumă la următorul adevăr, cel puțin în ce Îl privește pe Dumnezeu. El vrea să facem propriile noastre alegeri și să ne bucurăm de tot, dar nu dorește să fim nefericiți după bucuria de moment a deciziilor noastre. Pe El asta Îl preocupă foarte mult: fericirea noastră și înainte, și în timpul, și după ce facem ceva.

  În tandem către eternitate

  Atât timp cât bărbații și femeile nu se privesc reciproc așa cum îi privește Isus, ei vor rata posibilitățile unei lucrări unite. Dar atunci când încetează să se opună și să se trateze rău unii pe alții, ei lucrează în tandem ca împreună moștenitori, mergând spre eternitate și având beneficiul ajutorării reciproce.

  Nevoia de disciplină

  Dacă trebuie să-ţi pedepseşti copiii, evită pedeapsa fizică; în schimb, interzice-le anumite privilegii, aceasta fiind o opţiune mai eficientă. Dar cel mai important lucru este să nu-l pedepseşti pe copil cu mânie, ci cu dragoste.

  A îmbătrâni frumos este o artă

  Doamne, ajută-mă să prețuiesc darul vieții trăind-o mereu în lumina valorii pe care mi-ai dat-o la cruce! PROVOCARE: Gândește-te astăzi la o persoană care merită cel mai puțin să te porți frumos cu ea și roagă-te ori de câte ori ai ocazia ca Dumnezeu să aducă binecuvântare și în viața acelei persoane!

  Ne dolgozzunk az ördögnek!

  „Mivelhogy azért mindezek felbomlanak, milyeneknek kell lennetek néktek szent életben és kegyességben, akik várjátok és...