Articolul precedentDrumul spre alcoolism
  Articolul următorLiantul

  Planurile fără greş ale lui Dumnezeu (III)

  „Pot să se munte munţii, pot să se clatine dealurile, dar dragostea Mea nu se va muta de la tine şi legământul Meu de pace nu se va clătina”, zice Domnul care are milă de tine. (Isaia 54:10)

  Ce puteam face pentru fetiţa noastră? Doar să ne rugăm. Era o zi de marţi când am aflat. În următorul Sabat, la amiază, după ce toată lumea s-a aşezat să doarmă, am deschis din nou Biblia. Plângeam în hohote, singură. Eram disperată. Deschideam din nou Biblia ca Dumnezeu să îmi vorbească. Îmi aminteam de făgăduinţa pe care mi-a dat-o. Dar parcă nu era suficient. Însă Dumnezeu voia să îmi vorbească din nou. Am deschis Biblia, de data aceasta la Isaia 54:13,14. Am citit până la sfârşitul capitolului. Parcă nu mai citisem aceste versete niciodată. „Toţi fiii tăi vor fi ucenici ai Domnului, şi mare va fi propăşirea fiilor tăi. Vei fi întărită prin neprihănire. Izgoneşte neliniştea, căci n-ai nimic de temut, şi spaima, căci nu se va apropia de tine.”

  Am citit şi recitit până când o linişte cerească s-a aşternut în inima mea. Într-adevăr, nu aveam de ce să mă tulbur. Dumnezeu era la cârma tuturor lucrurilor. La începutul Sabatului următor, am citit aceste versete în familie. Soţul meu m-a întrebat ce e cu versetele astea? I-am răspuns că le-am primit de la Dumnezeu în urmă cu o săptămână. Din acel moment, credinţa noastră a fost foarte mult întărită de Dumnezeu. Ştiam că va interveni în vreun fel sau altul.

  Următoarea zi de marţi aveam programare din nou la ecograf. La doar două săptămâni, chistul scăzuse câţiva milimetri, iar după alte patru săptămâni, nici urmă de chist! Totul era perfect. La naştere, fetiţa a fost pusă imediat la ecograf pentru control. Perfect sănătoasă.

  Dumnezeu mi-a dăruit trei copii, frumoşi şi sănătoşi: Miriam, Florin şi Melissa. Şi mi-a oferit această făgăduinţă înaintea naşterii fiecăruia dintre ei. Planurile lui Dumnezeu pentru viaţa noastră nu coincid întotdeauna cu ale noastre, dar sunt întotdeauna mai bune. Dacă era să programez eu naşterea copiilor, nu ştiu ce aş fi făcut. Dar aşa, S-a îngrijit Dumnezeu de acest aspect şi ni i-a dăruit la timpul cel mai potrivit pe toţi trei copiii. Îi mulţumesc! El ştie cum să ne ordoneze viaţa şi cum să lucreze fericirea noastră!

  „Oricare ar fi grijile şi încercările, înfăţişează cazul tău înaintea Domnului. Inima ta va fi întărită ca să poată rezista. Se va deschide o cale ca să poţi scăpa din greutăţi şi încurcături. Cu cât îţi dai seama că eşti mai slab şi mai fără ajutor, cu atât vei deveni mai puternic în tăria Lui. Cu cât este mai grea povara, cu atât este mai binecuvântată odihna, când le arunci pe toate asupra Purtătorului de poveri.” (Ellen G. White, Viaţa lui Iisus, p. 309)

  Mirabela Luduşan, Nazna, Transilvania de Sud

  Judith Couchman
  Cartea „Mic dejun pentru sufletul tău” este ca un buchet de vești bune care sunt povestite cu entuziasm specific românesc. Din toate zonele țării, și chiar de peste hotare, femeile Îi sunt recunoscătoare lui Dumneazeu pentru grija pe care le-o poartă, pentru experiențele zilnice în care descoperă dragostea Lui infinită și pentru privilegiul de a împărtăși bucuria cunoașterii lui Isus Hristos ca Mantuitor personal cu persoanele din sfera de influență. În zorii dimineții, acesta îți oferă un plus de motivație pentru a porni pe drumul vieții cu încrederea că orice provocare poate fi depășită și orice ispită poate fi biruită cu ajutorul Lui.

  Din aceeași categorie

  Calmă în furtună

  Dumnezeu cunoaște fiecare circumstanță și permite să fim în acea situație pentru a-L cunoaște mai bine.

  Ingredientul principal

  Isus este ingredientul de care avem nevoie pentru a ține laolaltă toate celelalte ingrediente. Noi ar trebui să ne concentrăm să obținem mai întâi ingredientul principal; apoi, toate celelalte lucruri vor intra la locul lor.

  Prețuiește-o pe Rut a ta

  Îți mulțumesc pentru Rut. Te rog, ajută-mă să prețuiesc aceste persoane astăzi, pentru că sunt darul Tău pentru noi. Amin!

  Mi-a schimbat viața

  Am încredere și mă rog ca toți să putem spune același lucru după ce am experimentat harul salvator al lui Dumnezeu – că viața noastră nu a rămas aceeași, că ne adaptăm la noua viață în Hristos, că lucrurile pe care obișnuiam să le facem nu ne mai atrag și că întâlnirea cu Isus ne-a schimbat viața.

  Publicate astăzi

  Opt plus unu egal B

  Nu îți dori ceva care te depășește, va fi doar un motiv de amărăciune, și nu unul de bucurie. Fii credincios mai întâi în lucrurile mici! Adevărata capacitate se demonstrează în lucruri nespectaculoase și în detalii, nu în misiunile răsunătoare.

  Calmă în furtună

  Dumnezeu cunoaște fiecare circumstanță și permite să fim în acea situație pentru a-L cunoaște mai bine.

  Dacă eşti Fiul lui Dumnezeu

  Dacă îndoiala îţi copleşeşte viaţa, fă ce a făcut Isus! Adună toate dovezile că tu eşti fiul Său drag sau fiica Lui preaiubită. Contemplă prin credinţă la propriul tău caracter, care va deveni mai curat în lumina de la cruce.

  Izvorul bunătății

  Roagă-te astăzi pentru tinerii care trec prin depresie! Mijlocirea îi poate susține să depășească momentul cu speranță. PROVOCARE: Cu siguranță în jurul nostru sunt persoane cărora nimeni nu le-a arătat bunătate de foarte multă vreme. Alege dintre aceste persoane un tânăr și, pe parcursul zilei, fă un gest care să-i arate bunătate!

  Isten népe megszabadul

  „Igen, így szól az Úr, az erőstől elvétetnek a foglyok is, és megszabadul a kegyetlen...