Articolul precedentDrumul spre alcoolism
  Articolul următorLiantul

  Planurile fără greş ale lui Dumnezeu (III)

  „Pot să se munte munţii, pot să se clatine dealurile, dar dragostea Mea nu se va muta de la tine şi legământul Meu de pace nu se va clătina”, zice Domnul care are milă de tine. (Isaia 54:10)

  Ce puteam face pentru fetiţa noastră? Doar să ne rugăm. Era o zi de marţi când am aflat. În următorul Sabat, la amiază, după ce toată lumea s-a aşezat să doarmă, am deschis din nou Biblia. Plângeam în hohote, singură. Eram disperată. Deschideam din nou Biblia ca Dumnezeu să îmi vorbească. Îmi aminteam de făgăduinţa pe care mi-a dat-o. Dar parcă nu era suficient. Însă Dumnezeu voia să îmi vorbească din nou. Am deschis Biblia, de data aceasta la Isaia 54:13,14. Am citit până la sfârşitul capitolului. Parcă nu mai citisem aceste versete niciodată. „Toţi fiii tăi vor fi ucenici ai Domnului, şi mare va fi propăşirea fiilor tăi. Vei fi întărită prin neprihănire. Izgoneşte neliniştea, căci n-ai nimic de temut, şi spaima, căci nu se va apropia de tine.”

  Am citit şi recitit până când o linişte cerească s-a aşternut în inima mea. Într-adevăr, nu aveam de ce să mă tulbur. Dumnezeu era la cârma tuturor lucrurilor. La începutul Sabatului următor, am citit aceste versete în familie. Soţul meu m-a întrebat ce e cu versetele astea? I-am răspuns că le-am primit de la Dumnezeu în urmă cu o săptămână. Din acel moment, credinţa noastră a fost foarte mult întărită de Dumnezeu. Ştiam că va interveni în vreun fel sau altul.

  Următoarea zi de marţi aveam programare din nou la ecograf. La doar două săptămâni, chistul scăzuse câţiva milimetri, iar după alte patru săptămâni, nici urmă de chist! Totul era perfect. La naştere, fetiţa a fost pusă imediat la ecograf pentru control. Perfect sănătoasă.

  Dumnezeu mi-a dăruit trei copii, frumoşi şi sănătoşi: Miriam, Florin şi Melissa. Şi mi-a oferit această făgăduinţă înaintea naşterii fiecăruia dintre ei. Planurile lui Dumnezeu pentru viaţa noastră nu coincid întotdeauna cu ale noastre, dar sunt întotdeauna mai bune. Dacă era să programez eu naşterea copiilor, nu ştiu ce aş fi făcut. Dar aşa, S-a îngrijit Dumnezeu de acest aspect şi ni i-a dăruit la timpul cel mai potrivit pe toţi trei copiii. Îi mulţumesc! El ştie cum să ne ordoneze viaţa şi cum să lucreze fericirea noastră!

  „Oricare ar fi grijile şi încercările, înfăţişează cazul tău înaintea Domnului. Inima ta va fi întărită ca să poată rezista. Se va deschide o cale ca să poţi scăpa din greutăţi şi încurcături. Cu cât îţi dai seama că eşti mai slab şi mai fără ajutor, cu atât vei deveni mai puternic în tăria Lui. Cu cât este mai grea povara, cu atât este mai binecuvântată odihna, când le arunci pe toate asupra Purtătorului de poveri.” (Ellen G. White, Viaţa lui Iisus, p. 309)

  Mirabela Luduşan, Nazna, Transilvania de Sud

  Planurile fără greş ale lui Dumnezeu (III) - 2016. Ce puteam face pentru fetiţa noastră? Doar să ne rugăm. Era o zi de marţi când am aflat. În următorul Sabat, la amiază, după ce toată lumea s-a aşezat să doarmă, am deschis din nou Biblia. Plângeam în hohote, singură. Eram disperată. Deschideam din nou Biblia ca Dumnezeu să îmi vorbească.
  Judith Couchman
  Cartea „Mic dejun pentru sufletul tău” este ca un buchet de vești bune care sunt povestite cu entuziasm specific românesc. Din toate zonele țării, și chiar de peste hotare, femeile Îi sunt recunoscătoare lui Dumneazeu pentru grija pe care le-o poartă, pentru experiențele zilnice în care descoperă dragostea Lui infinită și pentru privilegiul de a împărtăși bucuria cunoașterii lui Isus Hristos ca Mantuitor personal cu persoanele din sfera de influență. În zorii dimineții, acesta îți oferă un plus de motivație pentru a porni pe drumul vieții cu încrederea că orice provocare poate fi depășită și orice ispită poate fi biruită cu ajutorul Lui.

  Din aceeași categorie

  Podul

  Ce călătorie minunată putem avea atunci când suntem în contact direct cu Dumnezeu și când avem încredere în conducerea Lui zilnică! „Încredinţează-ţi soarta în mâna Domnului, şi El te va sprijini. El nu va lăsa niciodată să se clatine cel neprihănit” (Psalmii 55:22).

  Mă auzi?

  Tu Îl asculți pe Dumnezeu atunci când El te îndeamnă să urmezi căile Lui de-a lungul zilei? El așteaptă ca tu să-I răspunzi. Dar mai așteaptă și altcineva: beneficiarul binecuvântării. Răspunzând astăzi îndemnului lui Dumnezeu din inima ta, pentru cine vei putea fi o binecuvântare?

  Cea mai dragă mamă

  Îi mulțumesc lui Dumnezeu în fiecare zi pentru binecuvântări. Casa mi-este binecuvântată. Eu sunt binecuvântată și foarte favorizată de Dumnezeul Preaînalt. Mulțumesc, Doamne, pentru binecuvântarea mamelor noastre!

  Pace în mijlocul furtunii

  În acea noapte a venit uraganul. M-am mirat că am dormit aproape tot timpul. Am experimentat o pace extraordinară în mijlocul furtunii.

  Publicate astăzi

  Umflăturile de aur

  Dacă vrei să nu te îngrijoreze Cuvântul lui Dumnezeu, nu face din citirea lui o raritate, un eveniment; citește zilnic, uneori mai mult, alteori mai puțin, dar fă efortul să citești zilnic. Vei găsi cele mai potrivite promisiuni ale lui Dumnezeu, vei descoperi mustrări sau avertismente. Pentru cineva care citește în mod constant Scriptura, ea nu va deveni o sursă de frică, ci de încurajare și, mai mult decât atât, ea va fi o călăuză foarte sigură prin deciziile vieții.

  Podul

  Ce călătorie minunată putem avea atunci când suntem în contact direct cu Dumnezeu și când avem încredere în conducerea Lui zilnică! „Încredinţează-ţi soarta în mâna Domnului, şi El te va sprijini. El nu va lăsa niciodată să se clatine cel neprihănit” (Psalmii 55:22).

  Un duh de putere

  În caz de timiditate, de lipsă de motivație sau de oricare altă barieră ai putea întâlni, Domnul este gata să-ți dea puterea de a rezolva lucrurile. El îți dă puterea dragostei și a unei minți sănătoase și echilibrate pentru a lua cele mai bune decizii. Fie ca Domnul să-ți dea aceste daruri chiar astăzi!

  Ștafeta credinței

  Tată ceresc, condu-ne acasă la Tine, alături de familiile noastre, generație lângă generație! PROVOCARE: Ia-ți în mod regulat timp să le povestești copiilor și nepoților tăi experiențele din viața ta în care ai avut parte de călăuzirea lui Dumnezeu!

  A pogány hatalom pompája

  „Mert lesz idő, amikor az egészséges tudományt el nem szenvedik, hanem a saját kívánságaik szerint...