Articolul precedentOfensator pentru alții
  Articolul următorBunătate în tranșe

  Bucură-te în Domnul!

  Căci chiar dacă smochinul nu va înflori, viţa nu va da niciun rod, rodul măslinului va lipsi şi câmpiile nu vor da hrană, oile vor pieri din staule şi nu vor mai fi boi în grajduri, eu tot mă voi bucura în Domnul, mă voi bucura în Dumnezeul mântuirii mele! (Habacuc 3:17,18)

  Îmi place mult la ţară. Mă încântă ciripitul de păsărele, verdeaţa din copaci, florile cum răsar, munca din grădină, răsăritul şi apusul de soare. Am multe motive de bucurie, chiar foarte multe. Fiecare zi este lăsată în viaţa omului cu cel puţin o binecuvântare. Dacă te-ai trezit de dimineaţă, poţi spune: „Mulţumesc, Doamne!”, pentru că alţii deja au fost chemaţi la odihnă. Dacă ai băut apă şi poţi respira, e bine, pentru că unii sunt izolaţi la pat cu diferite boli. Dacă ai mirosit florile din grădină, spune: „Mulţumesc”. Dacă ai stat la masă cu familia, mulţumeşte, pentru că mulţi alţii nu au nici măcar o felie de pâine. Dacă ai un loc de muncă, mulţumeşte-I lui Dumnezeu şi roagă-te astfel: „Dăruieşte-mi putere şi înţelepciune să împart pâinea cu cei flămânzi.”

  Chiar dacă împreună cu multele binecuvântări în viaţă vin şi necazuri, şi dificultăţi, putem să cultivăm un spirit de recunoştinţă şi încredere indiferent de împrejurări. Aceasta înseamnă să trăim prin credinţă. Aşa se dezvoltă caracterul.

  „Se vor ivi greutăţi care vor pune la încercare credinţa şi răbdarea voastră. Întâmpinaţi-le cu bărbăţie. Priviţi la partea luminoasă a problemei. Dacă lucrarea e împiedicată, asiguraţi-vă că nu e din vina voastră, şi apoi mergeţi înainte, bucurându-vă în Domnul. Cerul e plin de bucurie. El răsună de proslăvirea Aceluia care a adus o jertfă atât de minunată pentru răscumpărarea neamului omenesc. N-ar trebui oare ca biserica de pe pământ să fie plină de laudă? N-ar trebui să se vestească în toată lumea de către creştini bucuria slujirii lui Hristos? Aceia care se unesc cu corul îngeresc în cântecul lor sacru de laudă trebuie să înveţe pe pământ cântarea cerului, al cărui subiect este aducerea de mulţumire.

  Nu lăsaţi niciodată curajul să se frângă. Nu exprimaţi niciodată necredinţă când aparenţele sunt împotriva voastră. În timp ce lucraţi pentru Domnul, veţi simţi apăsarea lipsei de mijloace, dar Domnul va asculta cererile voastre de ajutor şi va răspunde la ele.” (Ellen G. White, Mărturii, voi. 7, p. 244)

  Ce multe motive de bucurie avem! Şi dacă suntem bogaţi sau săraci, sănătoşi sau bolnavi, atât cât ai suflare de viaţă, bucură-te! Bucură-te în Domnul şi nu uita niciuna din binefacerile Lui!

  Ancuţa Maria, Roman, Moldova

  Bucură-te în Domnul! - 2016. Îmi place mult la ţară. Mă încântă ciripitul de păsărele, verdeaţa din copaci, florile cum răsar, munca din grădină, răsăritul şi apusul de soare. Am multe motive de bucurie, chiar foarte multe. Fiecare zi este lăsată în viaţa omului cu cel puţin o binecuvântare.
  Judith Couchman
  Cartea „Mic dejun pentru sufletul tău” este ca un buchet de vești bune care sunt povestite cu entuziasm specific românesc. Din toate zonele țării, și chiar de peste hotare, femeile Îi sunt recunoscătoare lui Dumneazeu pentru grija pe care le-o poartă, pentru experiențele zilnice în care descoperă dragostea Lui infinită și pentru privilegiul de a împărtăși bucuria cunoașterii lui Isus Hristos ca Mantuitor personal cu persoanele din sfera de influență. În zorii dimineții, acesta îți oferă un plus de motivație pentru a porni pe drumul vieții cu încrederea că orice provocare poate fi depășită și orice ispită poate fi biruită cu ajutorul Lui.

  Din aceeași categorie

  Viziunea unei mame

  Nu este ușor să te dai la o parte pentru ca Dumnezeu să-Și poată face lucrarea. A fost nevoie ca El să-mi amintească de mai multe ori acest lucru, pentru a mă elibera de povara pe care nu trebuia să o port.

  În brațele iubirii Sale

  Fiica mea este în mâinile lui Dumnezeu. Nu există un loc mai bun decât atât. Peste o săptămână, de la momentul când scriu aceste rânduri, ea va fi la al treilea tratament de chimioterapie și pot să îmi imaginez cum Dumnezeu stă alături de ea, ținând-o în brațele iubirii Sale.

  Speranța – piesa lipsă

  Dumnezeu știa că dacă ea ar fi început ziua cu El, studiind din Cuvântul Său, acest lucru i-ar fi adus speranța care îi lipsea. Dumnezeu, prin Cuvântul Lui, ne va aduce și nouă speranța de care avem nevoie.

  Dă mai departe!

  În urmă cu mai bine de patruzeci de ani, un cuplu s-a împrietenit cu mine; și pentru că ştiu din experiență cum este să te simți singură într-o zi de închinare și apoi să fii invitată la o masă caldă. A fost și pentru tine cineva o binecuvântare? Poate este timpul să dai și tu mai departe ceea ce ai primit.

  Publicate astăzi

  Triunghiul echilateral

  Un bine, oricât de subiectiv ar fi, este neprețuit; trebuie doar să nu dăuneze cuiva gestul făcut de noi, în rest, grija noastră e aceea de a face totul pe deplin. Exemplul perfect este Mântuitorul nostru, care a făcut bine chiar și vrăjmașilor Lui.

  Viziunea unei mame

  Nu este ușor să te dai la o parte pentru ca Dumnezeu să-Și poată face lucrarea. A fost nevoie ca El să-mi amintească de mai multe ori acest lucru, pentru a mă elibera de povara pe care nu trebuia să o port.

  Aromoterapia

  Pune în practică astăzi acest principiu de răspândire a parfumului de sfat bun sau pur şi simplu îndreaptă-ţi urechea să asculţi un prieten. Rezultatul ar putea fi mult mai bun decât te aştepţi.

  Oferă-mi timp de calitate!

  Doamne bun, Te rog să îmi dai înțelepciunea să pot împlini nevoile copiilor mei oferindu-le astăzi timp prețios! PROVOCARE: Astăzi, când copilul tău va avea nevoie de o doză mică de atenție și iubire, acceptă cu bucurie să fii întrerupt(ă) din ceea ce faci și bucurați-vă împreună de părtășie!

  Ami az életben a legfontosabb

  „Keressétek először Isten országát és az Ő igazságát; és ezek mind megadatnak néktek.” (Mát 6,33)
...