„Câtă vreme se zice «astăzi»”

  Câtă vreme se zice: „Astăzi, dacă auziţi glasul Lui, nu vă împietriţi inimile, ca în ziua răzvrătirii. ” (Evrei 3:15)

  Versurile imnului creştin 601 descriu atât de frumos odihna de Sabat: „Un Sabat ceresc, plin de har, a sosit,/ În liniştea lui sunt aşa fericit!/ Frumos se revarsă din cerul senin/ Odihna cea dulce, sigiliu divin!/Slavă, slavă lui Dumnezeu! /El azi îmi deschide întreg cerul Său.”

  În iarna anului 1996, s-a organizat o evanghelizare prin NET cu fratele Mark Finley în Ghinda, un cartier al oraşului Bistriţa. La vremea aceea, eu eram creştină penticostală şi nu ştiam nimic despre Sabat. Am fost invitată să particip la aceste prelegeri, însă am refuzat. Invitaţia a revenit, iar eu am refuzat de vreo trei ori. La insistenţa unei vecine, m-am dus cu ea la a patra prelegere şi tocmai atunci s-a discutat despre Sabat. Atât de mult m-a impresionat acest subiect, încât nu am putut să adorm. Am deschis Biblia şi am dat de acest verset din Evrei 3:15: „Câtă vreme se zice: «Astăzi, dacă auziţi glasul Lui, nu vă împietriţi inimile, ca în ziua răzvrătirii.»”

  Atunci m-am pus pe genunchi şi I-am mulţumit lui Dumnezeu că mi-a descoperit întregul adevăr. Am văzut că Domnul nu m-a lăsat să stau nepăsătoare, mi-a descoperit bucuria Sabatului pe care o au fraţii adventişti, în urma acestei descoperiri, în vara anului 1997 am încheiat legământ cu Domnul şi mă bucur nespus că am fost atât de preţuită de Dumnezeu.

  „Sabatul a fost sfinţit la creaţie. […] Deoarece S-a odihnit în Sabat, «Dumnezeu a binecuvântat ziua a şaptea şi a sfinţit-o» – a pus-o deoparte pentru un scop sfânt… Sabatul n-a fost dat numai pentru Israel, ci el a fost dat pentru lumea întreagă. El a fost Scut cunoscut omului în Eden şi, asemenea celorlalte precepte ale Decalogului, este obligatoriu pentru totdeauna. «Câtă vreme nu va trece cerul şi pământul, nu va trece o iotă sau o frântură de slovă din Lege, înainte ca să se fi întâmplat toate lucrurile.» Atâta vreme cât există cerul şi pământul, Sabatul va fi şi mai departe un semn al puterii Creatorului. Şi atunci când Edenul va înflori din nou pe pământ, ziua sfântă de odihnă a lui Dumnezeu va fi onorată de toţi cei ce sunt sub soare. «În fiecare Sabat», locuitorii Noului Pământ slăvit vor veni «să se închine înaintea Mea», zice Domnul (Matei 5:18; Isaia 66:23).” (Ellen G. White, Viaţa lui Iisus, pp. 260, 262)

  Îi mulţumesc neîncetat lui Isus pentru jertfa minunată pe care a făcut-o pentru mine şi pentru răbdarea pe care o are faţă de toţi copiii Lui. Să ne bucurăm astăzi de odihna Lui.

  Ana Prislopan, Bistriţa, Transilvania de Nord

  „Câtă vreme se zice «astăzi»” - 2016. Versurile imnului creştin 601 descriu atât de frumos odihna de Sabat: „Un Sabat ceresc, plin de har, a sosit,/ În liniştea lui sunt aşa fericit!/ Frumos se revarsă din cerul senin/ Odihna cea dulce, sigiliu divin!/Slavă, slavă lui Dumnezeu! /El azi îmi deschide întreg cerul Său.”
  Judith Couchman
  Cartea „Mic dejun pentru sufletul tău” este ca un buchet de vești bune care sunt povestite cu entuziasm specific românesc. Din toate zonele țării, și chiar de peste hotare, femeile Îi sunt recunoscătoare lui Dumneazeu pentru grija pe care le-o poartă, pentru experiențele zilnice în care descoperă dragostea Lui infinită și pentru privilegiul de a împărtăși bucuria cunoașterii lui Isus Hristos ca Mantuitor personal cu persoanele din sfera de influență. În zorii dimineții, acesta îți oferă un plus de motivație pentru a porni pe drumul vieții cu încrederea că orice provocare poate fi depășită și orice ispită poate fi biruită cu ajutorul Lui.

  Din aceeași categorie

  Iar ei au locuit în mijlocul lor

  Mă rog ca și eu să plâng în pocăință când Dumnezeu trimite mustrarea Sa și apoi să procedez conform harului Său, ca să intru în moștenirea Canaanului ceresc. Fie ca aceasta să fie și experiența ta!

  Ca un copilaș

  Ce fericire să-i avem pe acești micuți care ne învață atât de multe despre noi înșine, despre viața însăși și despre cum să relaționam cu Tatăl nostru ceresc! Mă simt foarte binecuvântată! Ajută-mă, Doamne, să devin ca un copilaș!

  Sceptrul

  Era o piesă perfectă? Nicidecum, dar, cu siguranță, creativă și acceptabilă, poate chiar reprezentativă pentru etosul acelei provincii. Întrucât Butterworth a fost solicitat să-și folosească îndemânarea pentru această sarcină importantă, el a făcut tot ce i-a stat în putință.

  În tandem către eternitate

  Atât timp cât bărbații și femeile nu se privesc reciproc așa cum îi privește Isus, ei vor rata posibilitățile unei lucrări unite. Dar atunci când încetează să se opună și să se trateze rău unii pe alții, ei lucrează în tandem ca împreună moștenitori, mergând spre eternitate și având beneficiul ajutorării reciproce.

  Publicate astăzi

  De la monoclu la ochelari

  Într-un sens figurat, fiecare dintre noi vede lumea prin propriile lentile. Din acest motiv o vedem atât de diferit. Nu uita acest lucru azi, când vei avea impresia că ceilalți au ceva, că nu văd lucrurile corect. Te va ajuta să manifești mai multă toleranță și înțelegere.

  Iar ei au locuit în mijlocul lor

  Mă rog ca și eu să plâng în pocăință când Dumnezeu trimite mustrarea Sa și apoi să procedez conform harului Său, ca să intru în moștenirea Canaanului ceresc. Fie ca aceasta să fie și experiența ta!

  Bunicuţa

  Despre bunici se spune că nepoţii sunt ca o coroană pentru el. Despre copii, textul spune că părinţii sunt mândri de ei. Toţi suntem incluşi în acest text, chiar dacă nu toţi suntem părinţi sau bunici, toţi suntem copii şi toţi trebuie să avem un respect profund faţă de generaţiile trecute.

  Acceptă-mă așa cum sunt!

  Doamne, Te rog să mă ajuți să-mi accept copilul așa cum este și să-i pot arăta, prin vorbe și fapte, aprecierea mea! PROVOCARE: Ia-ți timp astăzi să stai de vorbă cu copilul tău, să îl asiguri de toată prețuirea pe care i-o porți și să te străduiești ca, prin purtarea ta, să simtă acest sentiment înălțător!

  A biztos prófétai szó

  „Mert e látomás bizonyos időre szól, de vége felé siet és meg nem csal; ha...