Articolul precedentPericolul încrederii în sine
  Articolul următorEroina din ghetou

  Ce valoare are un om!?

  Ce este omul ca să te gândeşti la el şi Fiul omului ca să-l bagi în seamă? (Psalmii 8:4)

  Este întrebarea care trebuie să ne-o punem în fiecare zi. Când a creat omul, Dumnezeu a pus în el daruri: o inteligenţă înaltă, capacitatea de a acţiona rapid, l-a înzestrat cu individualitate, facultăţi mintale, cu imaginaţie şi cu experimentarea în mod creativ a oricăror realizări. În lumina adevărului lui Dumnezeu, fiecare minte poate percepe adevărul dragostei Sale şi poate recunoaşte planurile Sale măreţe.

  Dar pentru a-L înţelege mai bine, Dumnezeu l-a înzestrat pe om cu darul procreării. Responsabilitatea faţă de viaţa adusă pe lume prin propria alegere este aceea de a ajuta fiinţele umane să cunoască atitudinea Creatorului divin faţă de fiinţele create. Ele vor învăţa cum să hrănească un copil, cum să-l îngrijească şi vor trăi plăcerea să-l vadă crescând. Ce bucurie pe chipul unei mame să vadă primul zâmbet, primii paşi şovăitori şi să audă primele cuvinte. Această bucurie ne duce cu gândul la cât de încântat a fost Dumnezeu când l-a creat pe om pe pământ. A investit totul în familia neamului omenesc. L-a dat pe singurul Său Fiu ca jertfi mântuitoare pentru răscumpărarea aceluia care este „coroana creaţiei Sale”, făcut după chipul şi asemănarea Sa.

  Da, avem preţ înaintea lui Dumnezeu, un preţ atât de mare, încât mintea noastră limitată nu poate percepe pe deplin. Doamne, ajută-ne să preţuim familia pe care ne-ai dat-o şi să conştientizăm ce valoare avem în ochii Tăi!

  „Fiindcă atât de mult a iubit Dumnezeu lumea, că a dat pe singurul Lui Fiu, pentru ca oricine crede în El să nu piară, ci să aibă viaţa veşnică” (Ioan 3:16). El L-a dat nu numai să trăiască în mijlocul oamenilor, ci şi să poarte păcatele lor şi să moară în locul lor. El L-a dăruit omenirii pierdute. Domnul Hristos trebuia să Se identifice cu preocupările şi nevoile omenirii. Deşi a fost şi este una cu Dumnezeu, relaţia pe care a împărtăşit-o Isus cu fiii oamenilor nu va fi ruptă niciodată. Domnului Hristos „nu-I este ruşine să-i numească fraţi” (Evrei 2:11). El este Jertfa noastră, Apărătorul nostru, Fratele nostru, purtând chipul nostru omenesc înaintea tronului Tatălui, şi, ca Fiu al omului, va rămâne de-a lungul veşniciei una cu neamul omenesc, pe care l-a răscumpărat. El a făcut toate acestea pentru ca omul să poată fi salvat din ruina şi degradarea păcatului, pentru a putea reflecta iubirea lui Dumnezeu şi a se împărtăşi de bucuria sfinţirii.” Această infinită investiţie „ar trebui să ne inspire concepţii foarte înalte despre ceea ce putem deveni prin Hristos.” (Ellen G. White, Calea către Hristos, pp. 14-15, ed. de buzunar)

  Elena Bargan, Vaslui, Moldova

  Ce valoare are un om!? - 2016. Da, avem preţ înaintea lui Dumnezeu, un preţ atât de mare, încât mintea noastră limitată nu poate percepe pe deplin. Doamne, ajută-ne să preţuim familia pe care ne-ai dat-o şi să conştientizăm ce valoare avem în ochii Tăi!
  Judith Couchman
  Cartea „Mic dejun pentru sufletul tău” este ca un buchet de vești bune care sunt povestite cu entuziasm specific românesc. Din toate zonele țării, și chiar de peste hotare, femeile Îi sunt recunoscătoare lui Dumneazeu pentru grija pe care le-o poartă, pentru experiențele zilnice în care descoperă dragostea Lui infinită și pentru privilegiul de a împărtăși bucuria cunoașterii lui Isus Hristos ca Mantuitor personal cu persoanele din sfera de influență. În zorii dimineții, acesta îți oferă un plus de motivație pentru a porni pe drumul vieții cu încrederea că orice provocare poate fi depășită și orice ispită poate fi biruită cu ajutorul Lui.

  Din aceeași categorie

  În fiecare zi, un capitol

  Dumnezeu ne promite că nu ne va „lăsa” și nu ne va „părăsi”, indiferent de circumstanțe. Am simțit conducerea divină – am văzut o schimbare care conducea spre creștere spirituală.

  Libertate, în sfârșit!

  Să Îi contemplăm marele sacrificiu făcut de Isus Hristos pentru a ne elibera din închisoarea lui Satana, ca să putem moșteni în libertate Împărăția pregătită pentru cei care Îl vor primi ca Mântuitor. Atunci va începe o nouă pagină de libertate!

  Corul de clopoței

  Sunt atât de binecuvântată pentru posibilitatea de a frecventa o biserică unde sunt membri veniți din diferite părți ale lumii. Îi apreciez pe toți. Obiceiurile lor culinare îmi îmbogățesc viața și îmi confirmă ideea că lui Dumnezeu Îi place diversitatea, când oameni diferiți lucrează împreună.

  Paște fericit!

  Sunt mulţi care au nevoie să afle vestea bună a mântuirii și să-L accepte ca Domn și Mântuitor pe Hristos Cel înviat. Astfel, atunci când spun: „Paște Fericit!”, le transmit altora că sunt fericită și recunoscătoare pentru darul lui Isus, dar oferit tuturor.

  Publicate astăzi

  Primii patru oameni din lume

  Resentimentele cresc în timp dacă nu suntem atenți și dacă nu păstrăm o legătură deplină cu Dumnezeu.

  În fiecare zi, un capitol

  Dumnezeu ne promite că nu ne va „lăsa” și nu ne va „părăsi”, indiferent de circumstanțe. Am simțit conducerea divină – am văzut o schimbare care conducea spre creștere spirituală.

  Dreptatea

  Toţi cei care „flămânzesc şi însetează după neprihănire” sunt numiţi „ferice”. Dumnezeu îi numeşte oameni fericiţi. Înţelegi acest lucru? Ei vor fi categoric săturaţi în virtutea dreptăţii divine.

  Paşte mieluşeii şi oiţele mele!

  Doamne, dă-ne înțelepciune să fim buni mentori și pune în inima noastră iubire față de copiii și tinerii bisericii Tale! PROVOCARE: Încearcă astăzi să înveți numele tuturor copiilor și tinerilor din biserica ta! Apoi, roagă-te pentru fiecare nume în parte!

  Jellem, amit a világ elismer

  "Legyetek feddhetetlenek és tiszták, Isten szeplőtlen gyermekei az elfordult és elvetemedett nemzetség közepette, akik közöttfényletek,...