Articolul precedentLucruri bune
  Articolul următorDe la miere la cărţi

  Raze de soare (I)

  Gura mea va vesti zi de zi dreptatea şi mântuirea Ta, căci nu le cunosc marginile. (Psalmii 71:15)

  De fiecare dată când ies în oraş, îl rog pe Domnul să mă ocrotească, să mă inspire în tot ce am de făcut şi să facă din mine o rază de soare pentru binecuvântarea semenilor.

  Într-o zi, am intrat într-o florărie. În timp ce admiram florile, am auzit-o pe vânzătoare povestind unei prietene despre marea durere din sufletul ei: îi murise mama cu câteva zile în urmă. Imediat am simţit îndemnul să empatizez cu această doamnă şi s-o încurajez. Dar… o vedeam pentru prima dată… Cum să intru în vorbă cu ea? Am zăbovit câteva minute printre flori, rugându-L pe Prietenul meu, Isus, să-mi dea curajul să intervin şi cuvintele potrivite. În cele din urmă, m-am apropiat de ele şi am spus:

  – Îmi permiteţi să vă întrerup?… Am observat cât de îndurerată sunteţi şi nu pot să plec fără să vă spun că-mi pare rău pentru situaţia prin care treceţi. Vă înţeleg, pentru că am trecut şi eu pe aici cu câţiva ani în urmă. Mama mea s-a stins într-un accident rutier. Dar vreau să vă asigur că există speranţă. Dumnezeu nu îngăduie să trecem singuri prin încercări. El trece împreună cu noi; ne aduce pace în suflet, ne dăruieşte putere ca să mergem înainte. Şi ştiţi, viaţa aceasta nu este totul… Crezul creştin ne aduce aminte că Isus Hristos va reveni, aşa cum ne-a promis, ca să-i învie pe cei credincioşi care au murit, ca să le ofere viaţa veşnică împreună cu El, în condiţii ideale. Pentru mine, această speranţă înseamnă alinare şi vindecare sufletească. Vă încurajez să vă încredeţi în Dumnezeu, să-I cereţi ajutorul şi-L veţi primi în mod sigur. Mă voi ruga pentru dumneavoastră.

  M-au privit mirate amândouă şi doamna în doliu mi-a mulţumit pentru cuvintele adresate.

  Pe drum spre casă, am continuat să mă rog pentru ea. M-am gândit că ar fi bine să-i ofer o carte, ca să se aprindă cu adevărat speranţa în sufletul ei. Aşa că, după câteva zile, m-am îndreptat din nou spre florărie, având la mine cartea Calea către Hristos. Mă rugam să-i pregătească Domnul inima… Aveam emoţii când am intrat şi am început să-i vorbesc din nou.

  – Nu ştiu dacă vă mai aduceţi aminte. Cu câteva zile în urmă, am trecut pe aici şi v-am auzit povestind despre decesul mamei… Am venit acum să vă aduc o carte foarte frumoasă, care să vă ajute să-L cunoaşteţi mai bine pe Cel care vă înţelege suferinţa. Eu am fost mult îmbogăţită studiind-o. Am descoperit în ea un Dumnezeu plin de dragoste… Doamna s-a uitat ţintă la mine şi mi-a spus:

  – Am ştiut că o să vii… Îţi mulţumesc că te-ai gândit la mine.

  Teodora Goran, Câmpina, Muntenia

  Raze de soare (I) - 2016. De fiecare dată când ies în oraş, îl rog pe Domnul să mă ocrotească, să mă inspire în tot ce am de făcut şi să facă din mine o rază de soare pentru binecuvântarea semenilor. Într-o zi, am intrat într-o florărie.
  Judith Couchman
  Cartea „Mic dejun pentru sufletul tău” este ca un buchet de vești bune care sunt povestite cu entuziasm specific românesc. Din toate zonele țării, și chiar de peste hotare, femeile Îi sunt recunoscătoare lui Dumneazeu pentru grija pe care le-o poartă, pentru experiențele zilnice în care descoperă dragostea Lui infinită și pentru privilegiul de a împărtăși bucuria cunoașterii lui Isus Hristos ca Mantuitor personal cu persoanele din sfera de influență. În zorii dimineții, acesta îți oferă un plus de motivație pentru a porni pe drumul vieții cu încrederea că orice provocare poate fi depășită și orice ispită poate fi biruită cu ajutorul Lui.

  Din aceeași categorie

  Salvat de o întâlnire de comitet

  Când ne începem ziua, să ne străduim să-L punem pe Dumnezeu în locul cuvenit. Doar făcând astfel îngerul Domnului își va așeza tabăra în jurul nostru și ne va păzi de orice rău.

  Viziunea unei mame

  Nu este ușor să te dai la o parte pentru ca Dumnezeu să-Și poată face lucrarea. A fost nevoie ca El să-mi amintească de mai multe ori acest lucru, pentru a mă elibera de povara pe care nu trebuia să o port.

  În brațele iubirii Sale

  Fiica mea este în mâinile lui Dumnezeu. Nu există un loc mai bun decât atât. Peste o săptămână, de la momentul când scriu aceste rânduri, ea va fi la al treilea tratament de chimioterapie și pot să îmi imaginez cum Dumnezeu stă alături de ea, ținând-o în brațele iubirii Sale.

  Speranța – piesa lipsă

  Dumnezeu știa că dacă ea ar fi început ziua cu El, studiind din Cuvântul Său, acest lucru i-ar fi adus speranța care îi lipsea. Dumnezeu, prin Cuvântul Lui, ne va aduce și nouă speranța de care avem nevoie.

  Publicate astăzi

  Triunghiul Bermudelor

  O zicere înțeleaptă spune următorul lucru: „Nu te duce pe terenul lui Satana pentru că nu știi ce va face cu tine.”

  Salvat de o întâlnire de comitet

  Când ne începem ziua, să ne străduim să-L punem pe Dumnezeu în locul cuvenit. Doar făcând astfel îngerul Domnului își va așeza tabăra în jurul nostru și ne va păzi de orice rău.

  Rănile trecătoare

  Roagă-te astăzi ca Dumnezeu să te ajute să fii un prieten bun şi să-ţi dea destulă înţelepciune să poţi discerne prietenul adevărat de cel fals. Influenţa unui prieten poate fi atât de mare încât să-ţi compromită propria mântuire.

  Mi-ar plăcea ca biserica mea să (mă) cunoască

  Roagă-te pentru un tânăr pe care îl cunoști deja! PROVOCARE: Ia-ți timp să stai de vorbă cu un tânăr pe care nu-l cunoști!

  A menny hibátlan igazgyöngye

  „Ismét hasonlatos a mennyek országa a kereskedőhöz, aki igazgyöngyöket keres.” (Mát 13,45)
 
„Az értékes igazgyöngy:...