Articolul precedentNu autosuficienței!
  Articolul următorNu e nevoie să baţi la uşă

  Raze de soare (II)

  Te voi înălţa, Dumnezeule, împăratul Meu, şi voi binecuvânta Numele Tău în veci de veci! (Psalmii 145:1)

  Doamna de la florărie a primit cartea cu bucurie şi a continuat să-mi povestească despre cursul vieţii ei. Era însetată după ceva mai bun. Credea în Dumnezeu şi îşi dorea să-i fie ascultate rugăciunile. I-am vorbit despre frumuseţea relaţiei zilnice cu Mântuitorul nostru şi dispoziţia Lui de a ne ajuta să facem faţă provocărilor şi să creştem în toate domeniile vieţii.

  Am vizitat-o de atunci adeseori şi am devenit prietene. Am început să-i trimit gânduri de suflet pe telefon şi ea îmi spune mereu:

  – Teodora, îmi plac atât de mult mesajele tale şi sosesc mereu chiar atunci când am cea mai mare nevoie. Le păstrez cu grijă în telefon, le citesc şi le recitesc şi sunt încurajată. Te rog să nu mă uiţi…, pentru că acestea sunt ca nişte raze de soare pentru sufletul meu. Aş vrea să rămânem prietene pentru totdeauna…

  Am motivat-o să aibă grijă de sănătate şi i-am oferit cărţi şi în domeniul acesta. Se lupta cu viciul fumatului şi ne-am rugat pentru biruinţă. Încet, a redus numărul ţigărilor. Într-o zi, am trecut pe lângă magazinul ei şi… am surprins-o fumând. S-a simţit jenată şi mi-a spus încă o dată că-şi doreşte cu adevărat să renunţe. Am asigurat-o că totul este posibil cu ajutorul lui Dumnezeu. Data următoare, când ne-am întâlnit, mi-a dat vestea cea bună: – Aceea a fost ultima ţigară… Mi-a fost atât de ruşine… M-am rugat mereu; de câte ori îmi venea pofta să fumez mă gândeam la ceea ce mi-ai spus. Sunt fericită şi vreau să rămân pe poziţie.

  Şi a rămas. Inima ei este mereu deschisă faţă de Cuvântul lui Dumnezeu. A citit şi alte cărţi preţioase care întăresc credinţa în sufletul ei. Ultima pe care i-am oferit-o este Viaţa lui Iisus. E foarte încântată de ea.

  Avem privilegiul să-L cunoaştem pe Isus; primim zilnic binecuvântări nenumărate de la El, pe plan fizic şi spiritual. Oare am putea să le păstrăm în mod egoist doar pentru noi?

  Astăzi, dă-I voie să trimită prin tine raze de soare preţioase către cei ce tânjesc să descopere speranţa şi sensul autentic al vieţii. Vei fi cu adevărat fericită şi într-o zi vei avea parte de multe surprize…

  „Hristos a venit pe pământ şi a stat înaintea copiilor oamenilor cu tezaurul iubirii veşnice; aceasta este comoara pe care, prin legătura noastră cu El, urmează să o primim, să o dezvăluim şi să o împărtăşim… Urmaşii lui Hristos trebuie să fie lumina lumii… El doreşte ca sufletele lor să fie umplute cu principiile Cerului; atunci, venind în contact cu lumea, ei vor da pe faţă lumina care este în ei.” (Ellen G. White, Divina vindecare, pp. 27-28)

  Teodora Goran, Câmpina, Muntenia

  Judith Couchman
  Cartea „Mic dejun pentru sufletul tău” este ca un buchet de vești bune care sunt povestite cu entuziasm specific românesc. Din toate zonele țării, și chiar de peste hotare, femeile Îi sunt recunoscătoare lui Dumneazeu pentru grija pe care le-o poartă, pentru experiențele zilnice în care descoperă dragostea Lui infinită și pentru privilegiul de a împărtăși bucuria cunoașterii lui Isus Hristos ca Mantuitor personal cu persoanele din sfera de influență. În zorii dimineții, acesta îți oferă un plus de motivație pentru a porni pe drumul vieții cu încrederea că orice provocare poate fi depășită și orice ispită poate fi biruită cu ajutorul Lui.

  Din aceeași categorie

  Îngeri sub acoperire

  Cu siguranță Dumnezeu ne aude și răspunde rugăciunilor, dar ne folosește și pe noi, agenții umani, pentru a împlini marea lucrare a oștilor cerești.

  Domnul îți va călăuzi pașii

  A prezenta Evanghelia lui Isus poate lua multe forme atunci când nu ai instruirea sau aptitudinile unui predicator sau ale unui lucrător biblic; totuși, Domnul va așeza în calea noastră oameni care au nevoie să audă despre El. Mă simt smerită că El m-a folosit.

  Intervenții ale Duhului Sfânt

  În drum spre casă, fiul meu a răspuns întrebării nerostite. „El este Mike. În fiecare săptămână vine la masa de părtășie. Niciodată nu aduce de mâncare și întotdeauna își umple farfuriile. Dar întotdeauna duce gunoiul. De bunăvoie. Cu bucurie. Suntem fericiți că îl avem alături de noi.”

  Un uragan și o minune – partea 2

  Dumnezeu a promis să restaureze, să reconstruiască și să refacă. El are puterea de a da o viață nouă visurilor tale ofilite, vieții tale distruse. Amintește-ți ce a făcut El pentru noi după uraganul Maria. Și tu poți trăi o așa minune.

  Publicate astăzi

  Uriașul născut în nouă zile

  Dacă sunt conștient că o mână divină m-a modelat din țărână, mă voi considera cea mai importantă operă din univers și nu voi accepta să mă trateze cineva cu lipsă de respect sau de prețuire. Chiar atitudinea mea față de propria persoană ar trebui să fie mai plină de considerație și de stimă de sine. Un copil al lui Dumnezeu nu are absolut niciun motiv de rușine sau reținere. Nu aroganță, ci demnitate.

  Îngeri sub acoperire

  Cu siguranță Dumnezeu ne aude și răspunde rugăciunilor, dar ne folosește și pe noi, agenții umani, pentru a împlini marea lucrare a oștilor cerești.

  Tresaltă de bucurie!

  Poţi să te încrezi în EL! Astăzi fii plin de bucurie şi strigă de veselie: „Iată că împăratul tău vine la tine; El este neprihănit şi biruitor!”

  Metoda lui Dumnezeu

  Să ne rugăm ca să putem semăna cu Tatăl nostru și în aspectul educării celor mai mici, aplicând metoda Lui! PROVOCARE: Ajută pe cineva să deprindă un obicei bun urmând această metodă!

  Az Úr szemmel tartja népét

  „Hát az Isten nem áll-é bosszút az Ő választottaiért, kik Őhozzá kiáltanak éjjel és nappal,...