Articolul precedentNu autosuficienței!
  Articolul următorNu e nevoie să baţi la uşă

  Raze de soare (II)

  Te voi înălţa, Dumnezeule, împăratul Meu, şi voi binecuvânta Numele Tău în veci de veci! (Psalmii 145:1)

  Doamna de la florărie a primit cartea cu bucurie şi a continuat să-mi povestească despre cursul vieţii ei. Era însetată după ceva mai bun. Credea în Dumnezeu şi îşi dorea să-i fie ascultate rugăciunile. I-am vorbit despre frumuseţea relaţiei zilnice cu Mântuitorul nostru şi dispoziţia Lui de a ne ajuta să facem faţă provocărilor şi să creştem în toate domeniile vieţii.

  Am vizitat-o de atunci adeseori şi am devenit prietene. Am început să-i trimit gânduri de suflet pe telefon şi ea îmi spune mereu:

  – Teodora, îmi plac atât de mult mesajele tale şi sosesc mereu chiar atunci când am cea mai mare nevoie. Le păstrez cu grijă în telefon, le citesc şi le recitesc şi sunt încurajată. Te rog să nu mă uiţi…, pentru că acestea sunt ca nişte raze de soare pentru sufletul meu. Aş vrea să rămânem prietene pentru totdeauna…

  Am motivat-o să aibă grijă de sănătate şi i-am oferit cărţi şi în domeniul acesta. Se lupta cu viciul fumatului şi ne-am rugat pentru biruinţă. Încet, a redus numărul ţigărilor. Într-o zi, am trecut pe lângă magazinul ei şi… am surprins-o fumând. S-a simţit jenată şi mi-a spus încă o dată că-şi doreşte cu adevărat să renunţe. Am asigurat-o că totul este posibil cu ajutorul lui Dumnezeu. Data următoare, când ne-am întâlnit, mi-a dat vestea cea bună: – Aceea a fost ultima ţigară… Mi-a fost atât de ruşine… M-am rugat mereu; de câte ori îmi venea pofta să fumez mă gândeam la ceea ce mi-ai spus. Sunt fericită şi vreau să rămân pe poziţie.

  Şi a rămas. Inima ei este mereu deschisă faţă de Cuvântul lui Dumnezeu. A citit şi alte cărţi preţioase care întăresc credinţa în sufletul ei. Ultima pe care i-am oferit-o este Viaţa lui Iisus. E foarte încântată de ea.

  Avem privilegiul să-L cunoaştem pe Isus; primim zilnic binecuvântări nenumărate de la El, pe plan fizic şi spiritual. Oare am putea să le păstrăm în mod egoist doar pentru noi?

  Astăzi, dă-I voie să trimită prin tine raze de soare preţioase către cei ce tânjesc să descopere speranţa şi sensul autentic al vieţii. Vei fi cu adevărat fericită şi într-o zi vei avea parte de multe surprize…

  „Hristos a venit pe pământ şi a stat înaintea copiilor oamenilor cu tezaurul iubirii veşnice; aceasta este comoara pe care, prin legătura noastră cu El, urmează să o primim, să o dezvăluim şi să o împărtăşim… Urmaşii lui Hristos trebuie să fie lumina lumii… El doreşte ca sufletele lor să fie umplute cu principiile Cerului; atunci, venind în contact cu lumea, ei vor da pe faţă lumina care este în ei.” (Ellen G. White, Divina vindecare, pp. 27-28)

  Teodora Goran, Câmpina, Muntenia

  Raze de soare (II) - 2016. Doamna de la florărie a primit cartea cu bucurie şi a continuat să-mi povestească despre cursul vieţii ei. Era însetată după ceva mai bun. Credea în Dumnezeu şi îşi dorea să-i fie ascultate rugăciunile. I-am vorbit despre frumuseţea relaţiei zilnice cu Mântuitorul nostru.
  Judith Couchman
  Cartea „Mic dejun pentru sufletul tău” este ca un buchet de vești bune care sunt povestite cu entuziasm specific românesc. Din toate zonele țării, și chiar de peste hotare, femeile Îi sunt recunoscătoare lui Dumneazeu pentru grija pe care le-o poartă, pentru experiențele zilnice în care descoperă dragostea Lui infinită și pentru privilegiul de a împărtăși bucuria cunoașterii lui Isus Hristos ca Mantuitor personal cu persoanele din sfera de influență. În zorii dimineții, acesta îți oferă un plus de motivație pentru a porni pe drumul vieții cu încrederea că orice provocare poate fi depășită și orice ispită poate fi biruită cu ajutorul Lui.

  Din aceeași categorie

  Cea mai dragă mamă

  Îi mulțumesc lui Dumnezeu în fiecare zi pentru binecuvântări. Casa mi-este binecuvântată. Eu sunt binecuvântată și foarte favorizată de Dumnezeul Preaînalt. Mulțumesc, Doamne, pentru binecuvântarea mamelor noastre!

  Pace în mijlocul furtunii

  În acea noapte a venit uraganul. M-am mirat că am dormit aproape tot timpul. Am experimentat o pace extraordinară în mijlocul furtunii.

  Iertarea

  Trebuie să le cerem iertare celorlalți și Tatălui nostru ceresc. El ne iubește atât de mult, că este bucuros să ne ierte. Lăudați numele Lui!

  Dă-te la o parte!

  Am învățat că la vârsta ei eu îi pot fi doar prietenă, în niciun caz și conștiință. Dar cel mai mult am învățat să mă rog cu insistență și să mă dau la o parte din drum pentru ca Domnul să lucreze.

  Publicate astăzi

  Cinci seturi maximum

  Oricât ți s-ar părea că Diavolul mai are putere, oricât ai avea impresia că el încă mai poate câștiga ceva, ține minte că, odată cu jertfa de pe Golgota, Satana este un dușman învins. El a fost izolat aici pe pământ și aici va sfârși după ce va fi judecat în fața universului întreg. Oricât ar vrea el să ne temem de puterile lui, să știi că el este mai slab decât orice copil care se pleacă pe genunchi și se roagă în numele Mântuitorului Isus. Prin forțele noastre putem să fim oricând învinși, dar în puterea și cu ocrotirea Domnului nostru, niciodată.

  Cea mai dragă mamă

  Îi mulțumesc lui Dumnezeu în fiecare zi pentru binecuvântări. Casa mi-este binecuvântată. Eu sunt binecuvântată și foarte favorizată de Dumnezeul Preaînalt. Mulțumesc, Doamne, pentru binecuvântarea mamelor noastre!

  Calea răbdării

  Cu toții avem nevoie de o doză în plus de răbdare. Așadar, dacă treci prin dificultăți, probleme, greutăți, gândește-te numai că aceasta poate fi cea mai bună oportunitate de a-ți întări răbdarea. În cele din urmă, când încercarea este depășită, noi sfârșim prin a avea caracterul lui Isus.

  Rugăciunea bunicii

  Să ne rugăm astăzi pentru nepoții bisericii: să crească în pace, gustând zilnic iubirea lui Dumnezeu! PROVOCARE: Întâlnește-ți, zilele acestea, nepoții (dacă nu ai nepoți, ai putea vizita un copil care nu are bunici)! Dacă se poate, frământați împreună un cozonac! Oricum, vorbește-le despre dragostea lui Dumnezeu!

  Kövessük Krisztust!

  „Mert úgy vélem, hogy Isten minket, az apostolokat, utolsókul állított, mintegy halálra szántakul: mert látványossága...