Articolul precedentNu autosuficienței!
  Articolul următorNu e nevoie să baţi la uşă

  Raze de soare (II)

  Te voi înălţa, Dumnezeule, împăratul Meu, şi voi binecuvânta Numele Tău în veci de veci! (Psalmii 145:1)

  Doamna de la florărie a primit cartea cu bucurie şi a continuat să-mi povestească despre cursul vieţii ei. Era însetată după ceva mai bun. Credea în Dumnezeu şi îşi dorea să-i fie ascultate rugăciunile. I-am vorbit despre frumuseţea relaţiei zilnice cu Mântuitorul nostru şi dispoziţia Lui de a ne ajuta să facem faţă provocărilor şi să creştem în toate domeniile vieţii.

  Am vizitat-o de atunci adeseori şi am devenit prietene. Am început să-i trimit gânduri de suflet pe telefon şi ea îmi spune mereu:

  – Teodora, îmi plac atât de mult mesajele tale şi sosesc mereu chiar atunci când am cea mai mare nevoie. Le păstrez cu grijă în telefon, le citesc şi le recitesc şi sunt încurajată. Te rog să nu mă uiţi…, pentru că acestea sunt ca nişte raze de soare pentru sufletul meu. Aş vrea să rămânem prietene pentru totdeauna…

  Am motivat-o să aibă grijă de sănătate şi i-am oferit cărţi şi în domeniul acesta. Se lupta cu viciul fumatului şi ne-am rugat pentru biruinţă. Încet, a redus numărul ţigărilor. Într-o zi, am trecut pe lângă magazinul ei şi… am surprins-o fumând. S-a simţit jenată şi mi-a spus încă o dată că-şi doreşte cu adevărat să renunţe. Am asigurat-o că totul este posibil cu ajutorul lui Dumnezeu. Data următoare, când ne-am întâlnit, mi-a dat vestea cea bună: – Aceea a fost ultima ţigară… Mi-a fost atât de ruşine… M-am rugat mereu; de câte ori îmi venea pofta să fumez mă gândeam la ceea ce mi-ai spus. Sunt fericită şi vreau să rămân pe poziţie.

  Şi a rămas. Inima ei este mereu deschisă faţă de Cuvântul lui Dumnezeu. A citit şi alte cărţi preţioase care întăresc credinţa în sufletul ei. Ultima pe care i-am oferit-o este Viaţa lui Iisus. E foarte încântată de ea.

  Avem privilegiul să-L cunoaştem pe Isus; primim zilnic binecuvântări nenumărate de la El, pe plan fizic şi spiritual. Oare am putea să le păstrăm în mod egoist doar pentru noi?

  Astăzi, dă-I voie să trimită prin tine raze de soare preţioase către cei ce tânjesc să descopere speranţa şi sensul autentic al vieţii. Vei fi cu adevărat fericită şi într-o zi vei avea parte de multe surprize…

  „Hristos a venit pe pământ şi a stat înaintea copiilor oamenilor cu tezaurul iubirii veşnice; aceasta este comoara pe care, prin legătura noastră cu El, urmează să o primim, să o dezvăluim şi să o împărtăşim… Urmaşii lui Hristos trebuie să fie lumina lumii… El doreşte ca sufletele lor să fie umplute cu principiile Cerului; atunci, venind în contact cu lumea, ei vor da pe faţă lumina care este în ei.” (Ellen G. White, Divina vindecare, pp. 27-28)

  Teodora Goran, Câmpina, Muntenia

  Raze de soare (II) - 2016. Doamna de la florărie a primit cartea cu bucurie şi a continuat să-mi povestească despre cursul vieţii ei. Era însetată după ceva mai bun. Credea în Dumnezeu şi îşi dorea să-i fie ascultate rugăciunile. I-am vorbit despre frumuseţea relaţiei zilnice cu Mântuitorul nostru.
  Judith Couchman
  Cartea „Mic dejun pentru sufletul tău” este ca un buchet de vești bune care sunt povestite cu entuziasm specific românesc. Din toate zonele țării, și chiar de peste hotare, femeile Îi sunt recunoscătoare lui Dumneazeu pentru grija pe care le-o poartă, pentru experiențele zilnice în care descoperă dragostea Lui infinită și pentru privilegiul de a împărtăși bucuria cunoașterii lui Isus Hristos ca Mantuitor personal cu persoanele din sfera de influență. În zorii dimineții, acesta îți oferă un plus de motivație pentru a porni pe drumul vieții cu încrederea că orice provocare poate fi depășită și orice ispită poate fi biruită cu ajutorul Lui.

  Din aceeași categorie

  Salvat de o întâlnire de comitet

  Când ne începem ziua, să ne străduim să-L punem pe Dumnezeu în locul cuvenit. Doar făcând astfel îngerul Domnului își va așeza tabăra în jurul nostru și ne va păzi de orice rău.

  Viziunea unei mame

  Nu este ușor să te dai la o parte pentru ca Dumnezeu să-Și poată face lucrarea. A fost nevoie ca El să-mi amintească de mai multe ori acest lucru, pentru a mă elibera de povara pe care nu trebuia să o port.

  În brațele iubirii Sale

  Fiica mea este în mâinile lui Dumnezeu. Nu există un loc mai bun decât atât. Peste o săptămână, de la momentul când scriu aceste rânduri, ea va fi la al treilea tratament de chimioterapie și pot să îmi imaginez cum Dumnezeu stă alături de ea, ținând-o în brațele iubirii Sale.

  Speranța – piesa lipsă

  Dumnezeu știa că dacă ea ar fi început ziua cu El, studiind din Cuvântul Său, acest lucru i-ar fi adus speranța care îi lipsea. Dumnezeu, prin Cuvântul Lui, ne va aduce și nouă speranța de care avem nevoie.

  Publicate astăzi

  Triunghiul Bermudelor

  O zicere înțeleaptă spune următorul lucru: „Nu te duce pe terenul lui Satana pentru că nu știi ce va face cu tine.”

  Salvat de o întâlnire de comitet

  Când ne începem ziua, să ne străduim să-L punem pe Dumnezeu în locul cuvenit. Doar făcând astfel îngerul Domnului își va așeza tabăra în jurul nostru și ne va păzi de orice rău.

  Rănile trecătoare

  Roagă-te astăzi ca Dumnezeu să te ajute să fii un prieten bun şi să-ţi dea destulă înţelepciune să poţi discerne prietenul adevărat de cel fals. Influenţa unui prieten poate fi atât de mare încât să-ţi compromită propria mântuire.

  Mi-ar plăcea ca biserica mea să (mă) cunoască

  Roagă-te pentru un tânăr pe care îl cunoști deja! PROVOCARE: Ia-ți timp să stai de vorbă cu un tânăr pe care nu-l cunoști!

  A menny hibátlan igazgyöngye

  „Ismét hasonlatos a mennyek országa a kereskedőhöz, aki igazgyöngyöket keres.” (Mát 13,45)
 
„Az értékes igazgyöngy:...