Nu lăsa cheia în uşă!

  Fii ajutorul nostru în fiecare dimineaţă şi izbăvirea noastră la vreme de nevoie! (Isaia 33:2)

  Sunt mămică a doi băieţei; unul are 3 ani, celălalt are 1 an şi 8 luni. Constat că viaţa alături de ei este plină de surprize. Una dintre ele s-a întâmplat într-o zi de vară, când au rămas singuri în casă pentru aproximativ 10 minute. A fost suficient de mult pentru ca la întoarcerea mea să constat că au reuşit să încuie uşa pe interior. Era şi mama mea la mine în ziua aceea. Când ne-am dat seama că nu aveam cale de acces în casă, ne-am rugat împreună. Dacă altă dată mai rămânea câte un geam deschis, acum nu era vreunul nici „din greşeală”.

  Încercam să vorbim cu copiii în tot acest timp, ca să nu intre în panică. Geamuri de termopan…, toate închise…, însă la geamul de la bucătărie, mic şi acela, avea doar plasa de insecte; din fericire era deschis. În final, am reuşit să ajungem la ei şi operaţiunea de „salvare” a luat sfârşit! De atunci, orice adult din casă ştie că nu trebuie lăsată cheia în uşă!

  Privind dincolo de această situaţie, la relaţia dintre noi şi Dumnezeu, ne dăm seama că uneori noi alegem să ne baricadăm, poate chiar involuntar. Însă tot El este cel care caută o cale de acces către noi, pentru că ne doreşte binele. Haideţi să nu-L lăsăm să aştepte prea mult.

  Te invit astăzi să laşi uşa inimii descuiată, ba chiar deschisă. Mântuitorul nu o va forţa niciodată, dar are cel mai frumos dar pentru tine: o viaţă împlinită şi fericită printr-o relaţie permanentă cu El. Nu fi prea ocupată pentru a-I răspunde. El îţi cunoaşte nevoile, e gata să le împlinească. E dispus să te ia de mână şi să te conducă, să te ocrotească de cursele vrăjmaşului. El te invită să conlucrezi cu El pentru binecuvântarea semenilor.

  Într-o ocazie, eram în zilele de stagiu la o clinică medicală din Târgu Mureş. Mergând în saloane în fiecare zi, mi-am ales o pacientă pentru a-i studia problema medicală. M-am apropiat de ea şi am discutat. Am constatat că era consăteană de-a mea, însă era descurajată, anxioasă şi avea nevoie de mângâiere. Am sesizat uşa deschisă a inimii ei şi L-am rugat pe Dumnezeu să mă inspire pentru a-i fi o binecuvântare. Am întâlnit-o câteva zile la rând pe doamna Maria, şi dumneaei a apreciat mult preocuparea mea pentru ea. Însă timpul a trecut şi eu am uitat. După câţiva ani ne-am reîntâlnit în zona noastră; ea m-a recunoscut şi mi-a spus: „Nu voi uita niciodată cât de mult m-ai încurajat, m-ai mângâiat şi ai stat de vorbă cu mine când am fost la spital; cât de bine mi-ai făcut!” Uşa era încă deschisă…

  Îţi doresc, draga mea prietenă, să te laşi călăuzită astăzi de Tatăl nostru, şi fiecare pas pe care îl vei face să te conducă mai aproape de El şi de semeni.

  Crina Constandis, Pângăraţi, Moldova

  Judith Couchman
  Cartea „Mic dejun pentru sufletul tău” este ca un buchet de vești bune care sunt povestite cu entuziasm specific românesc. Din toate zonele țării, și chiar de peste hotare, femeile Îi sunt recunoscătoare lui Dumneazeu pentru grija pe care le-o poartă, pentru experiențele zilnice în care descoperă dragostea Lui infinită și pentru privilegiul de a împărtăși bucuria cunoașterii lui Isus Hristos ca Mantuitor personal cu persoanele din sfera de influență. În zorii dimineții, acesta îți oferă un plus de motivație pentru a porni pe drumul vieții cu încrederea că orice provocare poate fi depășită și orice ispită poate fi biruită cu ajutorul Lui.

  Din aceeași categorie

  Ingredientul principal

  Isus este ingredientul de care avem nevoie pentru a ține laolaltă toate celelalte ingrediente. Noi ar trebui să ne concentrăm să obținem mai întâi ingredientul principal; apoi, toate celelalte lucruri vor intra la locul lor.

  Prețuiește-o pe Rut a ta

  Îți mulțumesc pentru Rut. Te rog, ajută-mă să prețuiesc aceste persoane astăzi, pentru că sunt darul Tău pentru noi. Amin!

  Mi-a schimbat viața

  Am încredere și mă rog ca toți să putem spune același lucru după ce am experimentat harul salvator al lui Dumnezeu – că viața noastră nu a rămas aceeași, că ne adaptăm la noua viață în Hristos, că lucrurile pe care obișnuiam să le facem nu ne mai atrag și că întâlnirea cu Isus ne-a schimbat viața.

  Îngeri sub acoperire

  Cu siguranță Dumnezeu ne aude și răspunde rugăciunilor, dar ne folosește și pe noi, agenții umani, pentru a împlini marea lucrare a oștilor cerești.

  Publicate astăzi

  Când ești în al nouălea cer

  Chiar dacă îți este greu să crezi că dincolo de suferința, sărăcia și nedreptatea din jur există o altă realitate cu totul diferită și în care nu mai stăpânește nici Diavolul, nici uneltele lui, recitește relatările lui Pavel, ale lui Ioan, în Apocalipsa, și lasă-te purtat cu imaginația spre ceva ce reprezintă idealul tău de frumusețe și de bine. Imaginează-ți că abia de la acel nivel începe cu adevărat cerul și lumea pregătită de Dumnezeu celor salvați.

  Ingredientul principal

  Isus este ingredientul de care avem nevoie pentru a ține laolaltă toate celelalte ingrediente. Noi ar trebui să ne concentrăm să obținem mai întâi ingredientul principal; apoi, toate celelalte lucruri vor intra la locul lor.

  Cine sunt eu?

  Într-o bună zi, ceva ce ai va dispărea sau nu va mai fi valabil în dreptul tău, în timp ce un anume lucru ce face parte din identitatea ta va rămâne lipit de tine până la final.

  Importanța autorității

  Să ne rugăm să fim mereu conștienți că suntem doar ispravnici, nu proprietari! PROVOCARE: Încearcă să-ți vezi familia ca pe un cadou, nu ca pe o posesiune!

  Az Úr megóvja gyermekeit

  „Segítségül hív engem, ezért meghallgatom őt, vele vagyok háborúságában: megmentem és megdicsőítem őt.” (Zsolt 91,15)„Isten...