Nu lăsa cheia în uşă!

  Fii ajutorul nostru în fiecare dimineaţă şi izbăvirea noastră la vreme de nevoie! (Isaia 33:2)

  Sunt mămică a doi băieţei; unul are 3 ani, celălalt are 1 an şi 8 luni. Constat că viaţa alături de ei este plină de surprize. Una dintre ele s-a întâmplat într-o zi de vară, când au rămas singuri în casă pentru aproximativ 10 minute. A fost suficient de mult pentru ca la întoarcerea mea să constat că au reuşit să încuie uşa pe interior. Era şi mama mea la mine în ziua aceea. Când ne-am dat seama că nu aveam cale de acces în casă, ne-am rugat împreună. Dacă altă dată mai rămânea câte un geam deschis, acum nu era vreunul nici „din greşeală”.

  Încercam să vorbim cu copiii în tot acest timp, ca să nu intre în panică. Geamuri de termopan…, toate închise…, însă la geamul de la bucătărie, mic şi acela, avea doar plasa de insecte; din fericire era deschis. În final, am reuşit să ajungem la ei şi operaţiunea de „salvare” a luat sfârşit! De atunci, orice adult din casă ştie că nu trebuie lăsată cheia în uşă!

  Privind dincolo de această situaţie, la relaţia dintre noi şi Dumnezeu, ne dăm seama că uneori noi alegem să ne baricadăm, poate chiar involuntar. Însă tot El este cel care caută o cale de acces către noi, pentru că ne doreşte binele. Haideţi să nu-L lăsăm să aştepte prea mult.

  Te invit astăzi să laşi uşa inimii descuiată, ba chiar deschisă. Mântuitorul nu o va forţa niciodată, dar are cel mai frumos dar pentru tine: o viaţă împlinită şi fericită printr-o relaţie permanentă cu El. Nu fi prea ocupată pentru a-I răspunde. El îţi cunoaşte nevoile, e gata să le împlinească. E dispus să te ia de mână şi să te conducă, să te ocrotească de cursele vrăjmaşului. El te invită să conlucrezi cu El pentru binecuvântarea semenilor.

  Într-o ocazie, eram în zilele de stagiu la o clinică medicală din Târgu Mureş. Mergând în saloane în fiecare zi, mi-am ales o pacientă pentru a-i studia problema medicală. M-am apropiat de ea şi am discutat. Am constatat că era consăteană de-a mea, însă era descurajată, anxioasă şi avea nevoie de mângâiere. Am sesizat uşa deschisă a inimii ei şi L-am rugat pe Dumnezeu să mă inspire pentru a-i fi o binecuvântare. Am întâlnit-o câteva zile la rând pe doamna Maria, şi dumneaei a apreciat mult preocuparea mea pentru ea. Însă timpul a trecut şi eu am uitat. După câţiva ani ne-am reîntâlnit în zona noastră; ea m-a recunoscut şi mi-a spus: „Nu voi uita niciodată cât de mult m-ai încurajat, m-ai mângâiat şi ai stat de vorbă cu mine când am fost la spital; cât de bine mi-ai făcut!” Uşa era încă deschisă…

  Îţi doresc, draga mea prietenă, să te laşi călăuzită astăzi de Tatăl nostru, şi fiecare pas pe care îl vei face să te conducă mai aproape de El şi de semeni.

  Crina Constandis, Pângăraţi, Moldova

  Nu lăsa cheia în uşă! - 2016. Sunt mămică a doi băieţei; unul are 3 ani, celălalt are 1 an şi 8 luni. Constat că viaţa alături de ei este plină de surprize. Una dintre ele s-a întâmplat într-o zi de vară, când au rămas singuri în casă pentru aproximativ 10 minute. A fost suficient de mult pentru ca la întoarcerea mea să constat că...
  Judith Couchman
  Cartea „Mic dejun pentru sufletul tău” este ca un buchet de vești bune care sunt povestite cu entuziasm specific românesc. Din toate zonele țării, și chiar de peste hotare, femeile Îi sunt recunoscătoare lui Dumneazeu pentru grija pe care le-o poartă, pentru experiențele zilnice în care descoperă dragostea Lui infinită și pentru privilegiul de a împărtăși bucuria cunoașterii lui Isus Hristos ca Mantuitor personal cu persoanele din sfera de influență. În zorii dimineții, acesta îți oferă un plus de motivație pentru a porni pe drumul vieții cu încrederea că orice provocare poate fi depășită și orice ispită poate fi biruită cu ajutorul Lui.

  Din aceeași categorie

  Dumnezeu încă răspunde rugăciunilor unei mame

  Dumnezeu este mereu la cârmă. El ne răspunde la rugăciuni, urmărindu-i cu privirea pe copiii Lui, binecuvântând chiar și o mamă singură căreia i-a fost încredințată o mare răspundere, care poate fi împlinită doar cu Domnul alături.

  Călăuzirea lui Dumnezeu

  El ne vede și ne aude. Atunci când suntem pierduți, fie în mod fizic, fie spiritual, tot ceea ce trebuie să facem este să cerem călăuzire. El este ajutorul, Protectorul și Refugiul nostru. Dumnezeu este atât de bun!

  Voi cinsti pe cine Mă cinstește

  Îi mulțumesc Tatălui ceresc pentru răspunsul Lui rapid. Adesea, când plănuiesc programa pentru studenții mei, cer călăuzire de sus, iar El îmi răspunde prin idei excelente, care nu numai că îmbogățesc cunoștințele studenților, dar îmi și furnizează ocazii pentru a împărtăși bunătatea Sa.

  Fascinația neobișnuitului

  Isus în iesle – rumen în obraji și neajutorat – ne-a arătat cât de vulnerabil S-a făcut, din dragoste pentru noi. Nu a dus El pe pământ o viață dintre cele mai neobișnuite? Și acest fel neobișnuit de a fi nu a fost pentru El și pentru noi o binecuvântare?

  Publicate astăzi

  4K

  Înțeleptul ține pasul cu evoluția lucrurilor, dar evită să facă din aroganță și spoială filozofia lui de viață. Nu trebuie să umbli ponosit pentru a trăi onest, dar în mod sigur nu avem niciun avantaj dacă purtăm mască. Orice mască aduce cu sine sentimente de teamă și vinovăție.

  Dumnezeu încă răspunde rugăciunilor unei mame

  Dumnezeu este mereu la cârmă. El ne răspunde la rugăciuni, urmărindu-i cu privirea pe copiii Lui, binecuvântând chiar și o mamă singură căreia i-a fost încredințată o mare răspundere, care poate fi împlinită doar cu Domnul alături.

  Mulţumirea

  Nu trebuie să aşteptăm până când deţinem una sau alta pentru a fi fericiţi. Putem chiar acum să fim mulţumitori; astăzi avem deja suficiente lucruri care să ne bucure. Putem fi recunoscători în orice situaţie ne-am afla.

  Binecuvântare sau blestem?

  Doamne ajuta-ma sa nu repet greseala lui Eli PROVOCARE: Croiește cărări drepte, oferind un model demn de cinste și dovedind responsabilitate!

  Isten reformra szólít fel

  „És ez Őelőtte fog járni az Illés lelkével és erejével, hogy az atyák szívét a...