Articolul precedentBulgărele de zăpadă
  Articolul următorInstruit pentru succes

  Încercare timpurie

  Lăudaţi pe Domnul, chemaţi Numele Lui! Faceţi cunoscut printre popoare isprăvile Lui! Aduceţi-vă aminte de semnele minunate pe care le-a făcut… (Psalmii 105:1,5)

  Totul a început în anul 2010, într-o zi de vară, când am fost la endocrinolog pentru o consultaţie de rutină. Aveam 16 ani. Nu a decurs totul după cum mă aşteptam. Puţin suspicioasă, doamna doctor m-a întrebat dacă nu cumva am în familie pe cineva care are probleme la sân. Bunica mea murise din cauza cancerului la sân. Răspunsul meu i-a întunecat faţa şi nu mi-a mai spus nimic, decât că trebuie să fac nişte analize şi în urma rezultatelor să urmez un tratament. Am vizitat doctori după doctori, nimeni nu dorea să îmi spună ce am. Într-un final, ajunsă şi la medicul de familie, pentru că primeam compensat medicamentele prescrise de medicii specialişti, am avut marea surpriză să văd diagnosticul: suspectă de tumoră la sân.

  Acea după-amiază a fost una din zilele negre din viaţa mea. Eu?? O copilă, să am aşa ceva? Nu e posibil!! Am sunat-o pe mama şi i-am spus şi ei… Tremuram şi nu îmi puteam stăpâni lacrimile. Timp de doi ani am plâns şi am înălţat rugăciuni fierbinţi! Nu am fost niciun moment singură – Domnul, în fiecare clipă, a fost cu mine! „Răspunde-mi când strig, Dumnezeul neprihănirii mele: scoate-mă la loc larg când sunt la strâmtorare! Ai milă de mine, ascultă-mi rugăciunea!” (Psalmii 4:1)

  Ţin minte că într-o zi, sătulă de greutăţile de la şcoală şi de tratamentul respectiv, m-am dus la pian şi mi-am deschis cartea de cântări întâmplător la imnul cu nr. 463 – „Zi de zi Eu Te chem”. Această cântare mi-a umplut sufletul de speranţă şi am simţit că în camera mea era cel mai bun Prieten al meu, care mă înţelegea şi îmi ştia durerea sufletească! Zi de zi îmi demonstra că nu mă lasă singură!

  Nu voi uita primăvara anului 2012, când am mers pentru un alt control la medic şi am aflat minunata veste: nicio urmă de tumoră, doar câteva chisturi care, ulterior, după alt tratament, au dispărut. Minunea s-a produs! Tatăl meu ceresc, căruia mă rugasem fierbinte, m-a ascultat! Aveam lacrimi de bucurie – ştiam că sunt iubită şi preţuită de Regele ceresc!

  „Să ştiţi că Domnul Şi-a ales un om pe care-l iubeşte: Domnul aude când strig către El!” (Psalmii 4:3)

  Scumpa mea, poate treci prin momente grele… Să ştii că nu eşti singură nici măcar o clipă! Domnul este alături de tine! Părintele ceresc te ţine în braţe! El ştie cel mai bine durerea ta! O simte! Spune-I Lui cât de mult te doare şi invită-L să îţi aline suferinţa şi vei vedea că minunile din viaţa ta nu vor înceta niciodată!

  Oana Rus, Nazna, Transilvania de Sud

  Încercare timpurie - 2016. Totul a început în anul 2010, într-o zi de vară, când am fost la endocrinolog pentru o consultaţie de rutină. Aveam 16 ani. Nu a decurs totul după cum mă aşteptam. Puţin suspicioasă, doamna doctor m-a întrebat dacă nu cumva am în familie pe cineva care are probleme la sân.
  Judith Couchman
  Cartea „Mic dejun pentru sufletul tău” este ca un buchet de vești bune care sunt povestite cu entuziasm specific românesc. Din toate zonele țării, și chiar de peste hotare, femeile Îi sunt recunoscătoare lui Dumneazeu pentru grija pe care le-o poartă, pentru experiențele zilnice în care descoperă dragostea Lui infinită și pentru privilegiul de a împărtăși bucuria cunoașterii lui Isus Hristos ca Mantuitor personal cu persoanele din sfera de influență. În zorii dimineții, acesta îți oferă un plus de motivație pentru a porni pe drumul vieții cu încrederea că orice provocare poate fi depășită și orice ispită poate fi biruită cu ajutorul Lui.

  Din aceeași categorie

  Energie pierdută

  La ce folosește o aparență măreață care, în final, este respinsă de Dumnezeu? Deci, în timp ce vă îmbrăcați în vederea obținerii succesului, amintiți-vă că persoana cea mai impresionantă este cea care asortează frumusețea exterioară cu cea interioară.

  Credință și ascultare

  Ascultarea credincioasă a poruncii lui Dumnezeu a avut ca rezultat binecuvântarea promisă.

  Crede și nu te îndoi niciodată!

  Câteva săptămâni mai târziu, El a trimis un cec pe care nu îl așteptam. Dumnezeu Își ține făgăduințele, însă noi suntem „puțin credincioși”!

  Câmpul misionar de acasă

  Când folosim compasiunea blândă și când înțelegem cine sunt copiii noștri, avem ocazia să îi cunoaștem și să îi iubim și, astfel, să le arătăm cine este Isus. Mă rog ca Dumnezeu să vă binecuvânteze în mod bogat câmpul misionar, pentru veșnicie, iar copiii să poată spune: „Îl cunosc pe El!”

  Publicate astăzi

  Ceaiul de la ora cinci

  Tu ai un cerc de câțiva apropiați cu care te poți întâlni din când în când pentru o conversație și o prăjitură sau o salată de fructe? Consideri cumva că o astfel de prietenie ar fi necreștinească sau inutilă? Să știi că nu doar prieteniile virtuale pot aduce satisfacții; cele de-adevăratelea, la o ceașcă de ceai și un fursec, sunt cu mult mai prețioase și mai satisfăcătoare.

  Energie pierdută

  La ce folosește o aparență măreață care, în final, este respinsă de Dumnezeu? Deci, în timp ce vă îmbrăcați în vederea obținerii succesului, amintiți-vă că persoana cea mai impresionantă este cea care asortează frumusețea exterioară cu cea interioară.

  În detenţie

  Comportamentul lui Iosif ne învață lecții exemplare: loialitate față de Dumnezeu, loialitate față de stăpân, autocontrol, integritate, amabilitate, credință, înțelepciune, curaj. Fie ca acestea să constituie mobilul rugăciunilor noastre ca Dumnezeu să ne dea trăsăturile de caracter necesare înfruntării provocărilor actuale!

  Agenți ai iertării

  Doamne, ajută-ne să îi iertăm cu adevărat pe cei care ne cauzează unele neajunsuri la biserică și nu numai! PROVOCARE: Cu prima ocazie când un copil sau tânăr va greși la biserică, raportează-te la el în spiritul iubirii iertătoare manifestate de Dumnezeu!

  Spiritizmus és forradalom

  „Szeresd az Urat, a te Istenedet teljes szívedből, teljes lelkedből, minden erődből és teljes elmédből;...