Articolul precedentUn pas mic pentru om
  Articolul următorArs, dar nu mistuit

  Ia acest copil şi creşte-l pentru Mine!

  Eu n-am bucurie mai mare decât să aud despre copiii mei că umblă în adevăr. (3 Ioan 4)

  Atunci când m-am căsătorit, mi-am dorit din toată inima ca şi în căminul nostru să se audă cântec dulce de copil şi să port în jurul gâtului cea mai frumoasă eşarfă: mânuţele îmbrăţişării lui gingaşe. Bunul Tată ceresc mi-a primit postul şi rugăciunile insistente şi mi-a dăruit trei perle: doi băieţi şi o fetiţă.

  Dumnezeu îi spune fiecărei mame: „Ia acest copil şi creşte-l pentru Mine!” (parafrazare după textul din Exodul 2:9). Pentru a realiza acest mandat, eu şi soţul meu am considerat că prima condiţie a reuşitei în educarea spirituală a copiilor noştri este să-L avem pe Domnul Isus întronat în inimile noastre şi astfel ei să poată avea o imagine palpabilă despre dragostea şi caracterul lui Dumnezeu.

  Al doilea secret pe care l-am experimentat, sub inspiraţia Duhul Sfânt, este dragostea necondiţionată. Copiii sunt diferiţi, dar nu trebuie să facem deosebire între ei, decât în modalităţile de a-i aborda cu o dragoste specială, adecvată fiecăruia. Folosind cuvinte de apreciere atunci când fac un lucru bun sau mustrându-i cu lacrimi în ochi – nu cu lovituri fizice sau cu vorbe urâte – atunci când greşesc, vor simţi că îi iubim şi ne preocupăm de binele lor vremelnic şi veşnic. Apelativele încărcate de căldură sufletească, precum: „comoara mea”, „iubirea mea”, „scumpa mea” şi altele, au creat punţi peste marea vieţii şi nimic nu va putea anihila dragostea noastră reciprocă.

  Şi încă un secret extras din filele vieţii personale: disciplina de ambele părţi. Le-am spus copiilor: „înaintea lui Dumnezeu suntem egali; dacă observi o greşeală la mine, vii şi-mi spui. La fel voi proceda şi eu.” Desigur, exigenţa faţă de noi înşine, ca părinţi, creştea în felul acesta, dar nu ne-am sfiit să ne cerem iertare atunci când greşeam faţă de copiii noştri. În primii ani, am stat permanent cu ei pentru a le asigura cea mai bună educaţie, a le aşeza picioarele pe Stânca Veacurilor şi a le zidi temelia unui caracter durabil, prin care Dumnezeu să fie preamărit. Educaţia începe în familie, pe toate planurile, şi este completată în şcoală şi biserică; niciodată invers. Pe genunchi, împreună cu ei, am obţinut biruinţe frumoase.

  Le-am acordat copiilor noştri timp de părtăşie, de audienţe personale şi confidenţiale, de povestit bucuriile şi tristeţile lor, biruinţele şi eşecurile lor; astfel ne-am legat unii de alţii pentru toată viaţa, în mod indestructibil.

  Vă îndemn să staţi aproape de copiii dumneavoastră. Vorbiţi-le frumos, respectuos, afectiv. Timpul investit în formarea copiilor noştri pentru viaţa aceasta şi pentru viaţa veşnică va fi din belşug răsplătit.

  Magdalena Toma, Muntenia

  Ia acest copil şi creşte-l pentru Mine! - 2016. Atunci când m-am căsătorit, mi-am dorit din toată inima ca şi în căminul nostru să se audă cântec dulce de copil şi să port în jurul gâtului cea mai frumoasă eşarfă: mânuţele îmbrăţişării lui gingaşe. Bunul Tată ceresc mi-a primit postul şi rugăciunile insistente şi mi-a dăruit trei perle: doi băieţi şi o fetiţă.
  Judith Couchman
  Cartea „Mic dejun pentru sufletul tău” este ca un buchet de vești bune care sunt povestite cu entuziasm specific românesc. Din toate zonele țării, și chiar de peste hotare, femeile Îi sunt recunoscătoare lui Dumneazeu pentru grija pe care le-o poartă, pentru experiențele zilnice în care descoperă dragostea Lui infinită și pentru privilegiul de a împărtăși bucuria cunoașterii lui Isus Hristos ca Mantuitor personal cu persoanele din sfera de influență. În zorii dimineții, acesta îți oferă un plus de motivație pentru a porni pe drumul vieții cu încrederea că orice provocare poate fi depășită și orice ispită poate fi biruită cu ajutorul Lui.

  Din aceeași categorie

  Crainicul cu clopoțel

  Fiecăruia ni s-au dat daruri pe care să le folosim pentru Domnul. Fiecare dintre noi are nevoie să-și concentreze cele mai importante energii pentru ca darul său să le fie de folos altora. Fie ca Dumnezeu să ne ajute să cercetăm Scripturile și să cerem asistența Duhului Sfânt înainte de a face greșeli.

  Dumnezeu l-a folosit pe soțul meu ca să-mi schimbe perspectiva

  Dumnezeu mi-a arătat clar că acea carte nu este despre mine, ci menirea ei este să-i ajute pe mulţi peregrini pe drumul spinos al vieții și să-I aducă Lui slavă. Îi mulțumesc Domnului pentru dragostea Lui necondiționată, pentru favoarea nemeritată și pentru harul Său minunat!

  Salvat de o întâlnire de comitet

  Când ne începem ziua, să ne străduim să-L punem pe Dumnezeu în locul cuvenit. Doar făcând astfel îngerul Domnului își va așeza tabăra în jurul nostru și ne va păzi de orice rău.

  Viziunea unei mame

  Nu este ușor să te dai la o parte pentru ca Dumnezeu să-Și poată face lucrarea. A fost nevoie ca El să-mi amintească de mai multe ori acest lucru, pentru a mă elibera de povara pe care nu trebuia să o port.

  Publicate astăzi

  Locul trei pe podium

  Ce exercițiu și ce antrenament ar trebui să facem pentru ca modestia și recunoștința să ne caracterizeze chiar și în momentele noastre de glorie sau de împlinire de orice fel?

  Crainicul cu clopoțel

  Fiecăruia ni s-au dat daruri pe care să le folosim pentru Domnul. Fiecare dintre noi are nevoie să-și concentreze cele mai importante energii pentru ca darul său să le fie de folos altora. Fie ca Dumnezeu să ne ajute să cercetăm Scripturile și să cerem asistența Duhului Sfânt înainte de a face greșeli.

  Răzbunarea nu este a noastră

  Ţi-a greşit cândva cineva? Dacă te gândeşti la răzbunare, ia în considerare ce spune Dumnezeu: „Răzbunarea este a Mea, Eu voi răsplăti.” El nu-ţi cere să te răzbuni, mai degrabă să împlineşti nevoile de bază ale vrăjmaşului tău, după cum te îndrumă textul de astăzi.

  Mi-ar plăcea ca biserica mea să fie… biserică

  Roagă-te pentru spiritul de comunitate din biserica ta! PROVOCARE: Gândește-te la o idee care ar putea îmbunătăți părtășia dintre credincioși și pune-o în aplicare!

  Bizonyosodjunk meg Isten jóságáról!

  „Érezzétek és lássátok meg, hogy jó az Úr! Boldog az az ember, aki Őbenne bízik.”...