Articolul precedentUn pas mic pentru om
  Articolul următorArs, dar nu mistuit

  Ia acest copil şi creşte-l pentru Mine!

  Eu n-am bucurie mai mare decât să aud despre copiii mei că umblă în adevăr. (3 Ioan 4)

  Atunci când m-am căsătorit, mi-am dorit din toată inima ca şi în căminul nostru să se audă cântec dulce de copil şi să port în jurul gâtului cea mai frumoasă eşarfă: mânuţele îmbrăţişării lui gingaşe. Bunul Tată ceresc mi-a primit postul şi rugăciunile insistente şi mi-a dăruit trei perle: doi băieţi şi o fetiţă.

  Dumnezeu îi spune fiecărei mame: „Ia acest copil şi creşte-l pentru Mine!” (parafrazare după textul din Exodul 2:9). Pentru a realiza acest mandat, eu şi soţul meu am considerat că prima condiţie a reuşitei în educarea spirituală a copiilor noştri este să-L avem pe Domnul Isus întronat în inimile noastre şi astfel ei să poată avea o imagine palpabilă despre dragostea şi caracterul lui Dumnezeu.

  Al doilea secret pe care l-am experimentat, sub inspiraţia Duhul Sfânt, este dragostea necondiţionată. Copiii sunt diferiţi, dar nu trebuie să facem deosebire între ei, decât în modalităţile de a-i aborda cu o dragoste specială, adecvată fiecăruia. Folosind cuvinte de apreciere atunci când fac un lucru bun sau mustrându-i cu lacrimi în ochi – nu cu lovituri fizice sau cu vorbe urâte – atunci când greşesc, vor simţi că îi iubim şi ne preocupăm de binele lor vremelnic şi veşnic. Apelativele încărcate de căldură sufletească, precum: „comoara mea”, „iubirea mea”, „scumpa mea” şi altele, au creat punţi peste marea vieţii şi nimic nu va putea anihila dragostea noastră reciprocă.

  Şi încă un secret extras din filele vieţii personale: disciplina de ambele părţi. Le-am spus copiilor: „înaintea lui Dumnezeu suntem egali; dacă observi o greşeală la mine, vii şi-mi spui. La fel voi proceda şi eu.” Desigur, exigenţa faţă de noi înşine, ca părinţi, creştea în felul acesta, dar nu ne-am sfiit să ne cerem iertare atunci când greşeam faţă de copiii noştri. În primii ani, am stat permanent cu ei pentru a le asigura cea mai bună educaţie, a le aşeza picioarele pe Stânca Veacurilor şi a le zidi temelia unui caracter durabil, prin care Dumnezeu să fie preamărit. Educaţia începe în familie, pe toate planurile, şi este completată în şcoală şi biserică; niciodată invers. Pe genunchi, împreună cu ei, am obţinut biruinţe frumoase.

  Le-am acordat copiilor noştri timp de părtăşie, de audienţe personale şi confidenţiale, de povestit bucuriile şi tristeţile lor, biruinţele şi eşecurile lor; astfel ne-am legat unii de alţii pentru toată viaţa, în mod indestructibil.

  Vă îndemn să staţi aproape de copiii dumneavoastră. Vorbiţi-le frumos, respectuos, afectiv. Timpul investit în formarea copiilor noştri pentru viaţa aceasta şi pentru viaţa veşnică va fi din belşug răsplătit.

  Magdalena Toma, Muntenia

  Ia acest copil şi creşte-l pentru Mine! - 2016. Atunci când m-am căsătorit, mi-am dorit din toată inima ca şi în căminul nostru să se audă cântec dulce de copil şi să port în jurul gâtului cea mai frumoasă eşarfă: mânuţele îmbrăţişării lui gingaşe. Bunul Tată ceresc mi-a primit postul şi rugăciunile insistente şi mi-a dăruit trei perle: doi băieţi şi o fetiţă.
  Judith Couchman
  Cartea „Mic dejun pentru sufletul tău” este ca un buchet de vești bune care sunt povestite cu entuziasm specific românesc. Din toate zonele țării, și chiar de peste hotare, femeile Îi sunt recunoscătoare lui Dumneazeu pentru grija pe care le-o poartă, pentru experiențele zilnice în care descoperă dragostea Lui infinită și pentru privilegiul de a împărtăși bucuria cunoașterii lui Isus Hristos ca Mantuitor personal cu persoanele din sfera de influență. În zorii dimineții, acesta îți oferă un plus de motivație pentru a porni pe drumul vieții cu încrederea că orice provocare poate fi depășită și orice ispită poate fi biruită cu ajutorul Lui.

  Din aceeași categorie

  Recunoștință

  După ce m-am adunat puțin, am înălțat rugăciuni umile, dându-I slavă Domnului cu lacrimi de mulțumire și de reconsacrare ca niciodată înainte. Încrederea mea în Isus a crescut foarte mult de la acel eveniment.

  Binecuvântări deghizate

  Am cerut de la Dumnezeu iertare pentru gândurile mele nechibzuite de mai înainte. Niciodată nu m-am gândit că o să-I mulțumesc pentru căldura excesivă. Mulțumesc lui Dumnezeu pentru mila Sa! Mulțumesc lui Dumnezeu pentru dragostea Sa! Mulțumesc lui Dumnezeu pentru harul Său! Mulțumesc lui Dumnezeu pentru căldură!

  Credința lui Rahav

  Mă rog ca tu și cu mine, la fel ca Rahav, să ne hotărâm să avem încredere în făgăduințele Cuvântului lui Dumnezeu, astfel încât să putem avea și noi o credință neclintită ca a ei.

  Dumnezeu chiar aude și răspunde

  Dacă te confrunți cu perioade dificile în viață, te încurajez să invoci făgăduințele lui Dumnezeu. El te iubește și are grijă de tine, iar gândurile Lui sunt „gânduri de pace, şi nu de nenorocire, ca să vă dau un viitor şi o nădejde”. Da! Eu sunt o dovadă vie a faptului că El Își ține promisiunile!

  Publicate astăzi

  Șase zile, tot lucrul tău

  Cel care începe ziua cu Dumnezeu în gândurile lui, cu rugăciunea lui personală și cu dorința de a fi asistat pe drumul dintre dimineață și seară va găsi și împlinire în planurile lui, dar va găsi și odihnă, acea odihnă care îi permite să se simtă fericit.

  Recunoștință

  După ce m-am adunat puțin, am înălțat rugăciuni umile, dându-I slavă Domnului cu lacrimi de mulțumire și de reconsacrare ca niciodată înainte. Încrederea mea în Isus a crescut foarte mult de la acel eveniment.

  Slujirea lui Dumnezeu (II)

  Gândeşte-te la felul tău de slujire. Le impui altora idei şi comportamente, făcând uz de putere? Le restrângi libertatea de conştiinţă semenilor tăi prin pedeapsă? Adu-ţi aminte că asemenea metode nu au caracterizat niciodată slujirea lui Dumnezeu.

  Copiii și tinerii bisericii – comoara noastră prețioasă

  Doamne, ajută-mă să nu iubesc cu vorba, ci cu fapta și cu adevărul! PROVOCARE: Găsește o modalitate prin care să încurajezi un copil sau un tânăr din biserica ta chiar astăzi!

  Háborúk az utolsó napokban

  „Így szól a Seregek Ura: Ímé, veszedelem indul egyik nemzettől a másik nemzetre, és nagy...