Articolul precedentUn pas mic pentru om
  Articolul următorArs, dar nu mistuit

  Ia acest copil şi creşte-l pentru Mine!

  Eu n-am bucurie mai mare decât să aud despre copiii mei că umblă în adevăr. (3 Ioan 4)

  Atunci când m-am căsătorit, mi-am dorit din toată inima ca şi în căminul nostru să se audă cântec dulce de copil şi să port în jurul gâtului cea mai frumoasă eşarfă: mânuţele îmbrăţişării lui gingaşe. Bunul Tată ceresc mi-a primit postul şi rugăciunile insistente şi mi-a dăruit trei perle: doi băieţi şi o fetiţă.

  Dumnezeu îi spune fiecărei mame: „Ia acest copil şi creşte-l pentru Mine!” (parafrazare după textul din Exodul 2:9). Pentru a realiza acest mandat, eu şi soţul meu am considerat că prima condiţie a reuşitei în educarea spirituală a copiilor noştri este să-L avem pe Domnul Isus întronat în inimile noastre şi astfel ei să poată avea o imagine palpabilă despre dragostea şi caracterul lui Dumnezeu.

  Al doilea secret pe care l-am experimentat, sub inspiraţia Duhul Sfânt, este dragostea necondiţionată. Copiii sunt diferiţi, dar nu trebuie să facem deosebire între ei, decât în modalităţile de a-i aborda cu o dragoste specială, adecvată fiecăruia. Folosind cuvinte de apreciere atunci când fac un lucru bun sau mustrându-i cu lacrimi în ochi – nu cu lovituri fizice sau cu vorbe urâte – atunci când greşesc, vor simţi că îi iubim şi ne preocupăm de binele lor vremelnic şi veşnic. Apelativele încărcate de căldură sufletească, precum: „comoara mea”, „iubirea mea”, „scumpa mea” şi altele, au creat punţi peste marea vieţii şi nimic nu va putea anihila dragostea noastră reciprocă.

  Şi încă un secret extras din filele vieţii personale: disciplina de ambele părţi. Le-am spus copiilor: „înaintea lui Dumnezeu suntem egali; dacă observi o greşeală la mine, vii şi-mi spui. La fel voi proceda şi eu.” Desigur, exigenţa faţă de noi înşine, ca părinţi, creştea în felul acesta, dar nu ne-am sfiit să ne cerem iertare atunci când greşeam faţă de copiii noştri. În primii ani, am stat permanent cu ei pentru a le asigura cea mai bună educaţie, a le aşeza picioarele pe Stânca Veacurilor şi a le zidi temelia unui caracter durabil, prin care Dumnezeu să fie preamărit. Educaţia începe în familie, pe toate planurile, şi este completată în şcoală şi biserică; niciodată invers. Pe genunchi, împreună cu ei, am obţinut biruinţe frumoase.

  Le-am acordat copiilor noştri timp de părtăşie, de audienţe personale şi confidenţiale, de povestit bucuriile şi tristeţile lor, biruinţele şi eşecurile lor; astfel ne-am legat unii de alţii pentru toată viaţa, în mod indestructibil.

  Vă îndemn să staţi aproape de copiii dumneavoastră. Vorbiţi-le frumos, respectuos, afectiv. Timpul investit în formarea copiilor noştri pentru viaţa aceasta şi pentru viaţa veşnică va fi din belşug răsplătit.

  Magdalena Toma, Muntenia

  Judith Couchman
  Cartea „Mic dejun pentru sufletul tău” este ca un buchet de vești bune care sunt povestite cu entuziasm specific românesc. Din toate zonele țării, și chiar de peste hotare, femeile Îi sunt recunoscătoare lui Dumneazeu pentru grija pe care le-o poartă, pentru experiențele zilnice în care descoperă dragostea Lui infinită și pentru privilegiul de a împărtăși bucuria cunoașterii lui Isus Hristos ca Mantuitor personal cu persoanele din sfera de influență. În zorii dimineții, acesta îți oferă un plus de motivație pentru a porni pe drumul vieții cu încrederea că orice provocare poate fi depășită și orice ispită poate fi biruită cu ajutorul Lui.

  Din aceeași categorie

  Un uragan și o minune – partea 2

  Dumnezeu a promis să restaureze, să reconstruiască și să refacă. El are puterea de a da o viață nouă visurilor tale ofilite, vieții tale distruse. Amintește-ți ce a făcut El pentru noi după uraganul Maria. Și tu poți trăi o așa minune.

  Un uragan și o minune – partea 1

  Uraganul Maria a trimis valuri de apă care se strecurau în orice crăpătură, udând paturile, canapelele și covoarele, în timp ce noi ne căutam adăpost, rugându-ne pentru viața noastră în baie, sub chiuvetă și în dulapuri – rugându-ne chiar și când sunetele de afară ne anunțau că uraganul mai smulsese un acoperiș și îl izbise în fereastră. Orele nesfârșite s-au întins până s-a crăpat de ziuă. Potolește vânturile, Doamne, ne rugam noi, și fă ca furtuna să înceteze!

  Discuția de la prânz

  Isus este la fiecare masă cu tine. El cântă cu vocea și la instrumente; El folosește pe oricine. Calitățile sonice ale vocii și ale pianului vor atrage bărbați și femei să Îl cunoască pe Împăratul nostru care Se întoarce curând.

  Acele lecții importante

  Haideți să stăm la picioarele Lui și să bem din fântâna vieții veșnice, lăsând-o să ne potolească sufletul și să ne întărească în fiecare zi credința. Lecțiile pe care le învățăm, Dumnezeu știe, ne vor ajuta să devenim o versiune mai bună a noastră după ce le-am învățat.

  Publicate astăzi

  Luna când începe școala

  Dacă ești printre cei care pot învăța mai ușor și mai mult, nu te mulțumi să aduni în palmaresul personal note bune, ci fă din capacitățile tale un atu pentru tot grupul! Ajută-i pe ceilalți să te ajungă din urmă! Vei simți mult mai multă satisfacție decât dacă o faci pe deșteptul și îi lași în urmă.

  Un uragan și o minune – partea 2

  Dumnezeu a promis să restaureze, să reconstruiască și să refacă. El are puterea de a da o viață nouă visurilor tale ofilite, vieții tale distruse. Amintește-ți ce a făcut El pentru noi după uraganul Maria. Și tu poți trăi o așa minune.

  Atacul de panică

  Îţi poţi ridica ochii spre cer şi să fii sigur că Dumnezeu te va ajuta. Cel care poate să te păzească de orice lucru rău nici nu doarme şi nici nu dormitează. „Domnul te va păzi la plecare şi la venire, de acum şi până în veac”.

  Considerație

  Doamne, ajută-mă să îmi descopăr locul în lucrarea Ta și să învăț să colaborez cu frații mei! PROVOCARE: Caută o modalitate de a implica un tânăr în activitatea pe care o îndeplinești la biserică!

  Amikor már túl késő

  „Ímé, napok jőnek, azt mondja az Úr Isten, és éhséget bocsátok e földre; nem kenyér...