Dați şi vi se va da!

  Căci cu ce măsură veţi măsura, cu aceea vi se va măsura. (Luca 6:38 u.p.)

  Multă răbdare are Dumnezeu cu noi. Ţi-ai dat seama, iubită cititoare?

  Cu greu învăţăm din întâmplările noastre. Oare de ce uităm atât de uşor că noi depindem în totalitate de iubirea şi grija lui Dumnezeu? Cu toate acestea, Tatăl ne înţelege şi ştie că suntem doar o mână de ţărână. Atitudinea tristă pe care am avut-o într-o împrejurare, sper să vă fie de folos în dezvoltarea încrederii în El.

  Era o zi de Sabat când pastorul făcea un apel pentru anumite proiecte care erau în plină desfăşurare în localitate şi dorea implicarea şi colaborarea noastră, a membrilor comunităţii. Ne-a explicat cum funcţionează librăria Sola Scriptura şi faptul că anumiţi sponsori s-au retras, iar pentru ca aceasta să poată avea continuitate va fi nevoie de suportul nostru financiar. Noi suntem o comunitate cu membri puţini, unii dintre ei bolnavi, alţii pensionari. Eram îngrijorată şi mă frământa ideea că, deşi suntem puţini, cu diferitele noastre probleme, printre care şi economice, totuşi trebuie să susţinem aceste proiecte. Doar pentru „Sola Scriptura” era nevoie de 10 lei lunar, iar această plată trebuia făcută anticipat – pe luna ianuarie trebuia achitată suma încă de la începutul lunii decembrie – doar că pensia mea ajunge la sfârşitul fiecărei luni. Sabatul următor, m-am hotărât să dau prin credinţă şi am adus suma necesară, spunându-mi: „Cum va vrea Domnul!” În după-amiaza aceea de Sabat, am fost în vizită la o persoană bolnavă, iar la întoarcere, mergând agale spre casă, pe trotuarul umed am găsit o bancnotă de 10 lei, tocmai suma pe care o dădusem în acea dimineaţă pentru proiectul Sola Scriptura.

  Ce lecţie am primit din partea Domnului, uitasem de făgăduinţele Scripturii: „Nu vă îngrijoraţi de nimic, ci în orice lucru aduceţi cererile voastre la cunoştinţa lui Dumnezeu, prin rugăciuni şi cereri cu mulţumiri” (Efeseni 4:6)

  Dacă uităm cuvintele Domnului, uneori El ne reaminteşte de făgăduinţele Sale prin experienţe trăite.

  N-ai dori ca această experienţă să fie şi experienţa ta?

  „Puneţi-Mă astfel la încercare, zice Domnul oştirilor, şi veţi vedea dacă nu vă voi deschide zăgazurile cerurilor, şi dacă nu voi turna peste voi belşug de binecuvântare” (Maleahi 3:10 u.p.)

  Sunt convinsă că nu de fiecare dată voi găsi pe trotuar 10 lei, dar am învăţat încă o dată să am încredere în Dumnezeu, deoarece El cunoaşte îngrijorările mele, şi mai ales ştie şi când am nevoie de „lecţia” Lui.

  Andreescu Viorica, Ineu, Banat

  Dați şi vi se va da! - 2016. Multă răbdare are Dumnezeu cu noi. Ţi-ai dat seama, iubită cititoare? Cu greu învăţăm din întâmplările noastre. Oare de ce uităm atât de uşor că noi depindem în totalitate de iubirea şi grija lui Dumnezeu? Cu toate acestea, Tatăl ne înţelege şi ştie că suntem doar o mână de ţărână.
  Judith Couchman
  Cartea „Mic dejun pentru sufletul tău” este ca un buchet de vești bune care sunt povestite cu entuziasm specific românesc. Din toate zonele țării, și chiar de peste hotare, femeile Îi sunt recunoscătoare lui Dumneazeu pentru grija pe care le-o poartă, pentru experiențele zilnice în care descoperă dragostea Lui infinită și pentru privilegiul de a împărtăși bucuria cunoașterii lui Isus Hristos ca Mantuitor personal cu persoanele din sfera de influență. În zorii dimineții, acesta îți oferă un plus de motivație pentru a porni pe drumul vieții cu încrederea că orice provocare poate fi depășită și orice ispită poate fi biruită cu ajutorul Lui.

  Din aceeași categorie

  Dă mai departe!

  În urmă cu mai bine de patruzeci de ani, un cuplu s-a împrietenit cu mine; și pentru că ştiu din experiență cum este să te simți singură într-o zi de închinare și apoi să fii invitată la o masă caldă. A fost și pentru tine cineva o binecuvântare? Poate este timpul să dai și tu mai departe ceea ce ai primit.

  Vei merge acolo unde Dumnezeu te trimite?

  Mă rog ca, atunci când ești singură și tristă, să arunci asupra lui Dumnezeu toate îngrijorările tale. Lasă-L pe El să le ducă pentru tine. El a promis să-ți meargă alături la fiecare pas.

  Iar ei au locuit în mijlocul lor

  Mă rog ca și eu să plâng în pocăință când Dumnezeu trimite mustrarea Sa și apoi să procedez conform harului Său, ca să intru în moștenirea Canaanului ceresc. Fie ca aceasta să fie și experiența ta!

  Ca un copilaș

  Ce fericire să-i avem pe acești micuți care ne învață atât de multe despre noi înșine, despre viața însăși și despre cum să relaționam cu Tatăl nostru ceresc! Mă simt foarte binecuvântată! Ajută-mă, Doamne, să devin ca un copilaș!

  Publicate astăzi

  Top 3

  Dacă nu ești cumva unul dintre cei care manipulează, fii astăzi mai stăpân pe opiniile personale și respectă-le măcar tu. Nu trebuie să apelezi la tupeu sau la obrăznicie, ci să fii consecvent cu propriile decizii și să nu accepți nejustificat impunerea altor puncte de vedere.

  Dă mai departe!

  În urmă cu mai bine de patruzeci de ani, un cuplu s-a împrietenit cu mine; și pentru că ştiu din experiență cum este să te simți singură într-o zi de închinare și apoi să fii invitată la o masă caldă. A fost și pentru tine cineva o binecuvântare? Poate este timpul să dai și tu mai departe ceea ce ai primit.

  Cuvintele care zidesc

  Dacă eşti în ceartă cu cineva din cauza cuvintelor tale (sau din oricare alt motiv), nu lăsa să treacă prea mult timp până când rezolvi acest lucru - cere iertare! Acest lucru contribuie la sănătatea ta mintală şi morală.

  Vorbește-mi despre Dumnezeu!

  Doamne, vreau să fii Prietenul copiilor mei! Ajută-mă să le pot face cunoștință cu Tine într-o manieră plăcută, dar onestă! PROVOCARE: Ce voi face astăzi ca să-L prezint pe Dumnezeu copiilor mei cât mai corect?

  Közel van az Úr napja

  „Jaj, ez a nap! Bizony közel van az Úr napja, és mint a pusztítás, úgy...