Dați şi vi se va da!

  Căci cu ce măsură veţi măsura, cu aceea vi se va măsura. (Luca 6:38 u.p.)

  Multă răbdare are Dumnezeu cu noi. Ţi-ai dat seama, iubită cititoare?

  Cu greu învăţăm din întâmplările noastre. Oare de ce uităm atât de uşor că noi depindem în totalitate de iubirea şi grija lui Dumnezeu? Cu toate acestea, Tatăl ne înţelege şi ştie că suntem doar o mână de ţărână. Atitudinea tristă pe care am avut-o într-o împrejurare, sper să vă fie de folos în dezvoltarea încrederii în El.

  Era o zi de Sabat când pastorul făcea un apel pentru anumite proiecte care erau în plină desfăşurare în localitate şi dorea implicarea şi colaborarea noastră, a membrilor comunităţii. Ne-a explicat cum funcţionează librăria Sola Scriptura şi faptul că anumiţi sponsori s-au retras, iar pentru ca aceasta să poată avea continuitate va fi nevoie de suportul nostru financiar. Noi suntem o comunitate cu membri puţini, unii dintre ei bolnavi, alţii pensionari. Eram îngrijorată şi mă frământa ideea că, deşi suntem puţini, cu diferitele noastre probleme, printre care şi economice, totuşi trebuie să susţinem aceste proiecte. Doar pentru „Sola Scriptura” era nevoie de 10 lei lunar, iar această plată trebuia făcută anticipat – pe luna ianuarie trebuia achitată suma încă de la începutul lunii decembrie – doar că pensia mea ajunge la sfârşitul fiecărei luni. Sabatul următor, m-am hotărât să dau prin credinţă şi am adus suma necesară, spunându-mi: „Cum va vrea Domnul!” În după-amiaza aceea de Sabat, am fost în vizită la o persoană bolnavă, iar la întoarcere, mergând agale spre casă, pe trotuarul umed am găsit o bancnotă de 10 lei, tocmai suma pe care o dădusem în acea dimineaţă pentru proiectul Sola Scriptura.

  Ce lecţie am primit din partea Domnului, uitasem de făgăduinţele Scripturii: „Nu vă îngrijoraţi de nimic, ci în orice lucru aduceţi cererile voastre la cunoştinţa lui Dumnezeu, prin rugăciuni şi cereri cu mulţumiri” (Efeseni 4:6)

  Dacă uităm cuvintele Domnului, uneori El ne reaminteşte de făgăduinţele Sale prin experienţe trăite.

  N-ai dori ca această experienţă să fie şi experienţa ta?

  „Puneţi-Mă astfel la încercare, zice Domnul oştirilor, şi veţi vedea dacă nu vă voi deschide zăgazurile cerurilor, şi dacă nu voi turna peste voi belşug de binecuvântare” (Maleahi 3:10 u.p.)

  Sunt convinsă că nu de fiecare dată voi găsi pe trotuar 10 lei, dar am învăţat încă o dată să am încredere în Dumnezeu, deoarece El cunoaşte îngrijorările mele, şi mai ales ştie şi când am nevoie de „lecţia” Lui.

  Andreescu Viorica, Ineu, Banat

  Dați şi vi se va da! - 2016. Multă răbdare are Dumnezeu cu noi. Ţi-ai dat seama, iubită cititoare? Cu greu învăţăm din întâmplările noastre. Oare de ce uităm atât de uşor că noi depindem în totalitate de iubirea şi grija lui Dumnezeu? Cu toate acestea, Tatăl ne înţelege şi ştie că suntem doar o mână de ţărână.
  Judith Couchman
  Cartea „Mic dejun pentru sufletul tău” este ca un buchet de vești bune care sunt povestite cu entuziasm specific românesc. Din toate zonele țării, și chiar de peste hotare, femeile Îi sunt recunoscătoare lui Dumneazeu pentru grija pe care le-o poartă, pentru experiențele zilnice în care descoperă dragostea Lui infinită și pentru privilegiul de a împărtăși bucuria cunoașterii lui Isus Hristos ca Mantuitor personal cu persoanele din sfera de influență. În zorii dimineții, acesta îți oferă un plus de motivație pentru a porni pe drumul vieții cu încrederea că orice provocare poate fi depășită și orice ispită poate fi biruită cu ajutorul Lui.

  Din aceeași categorie

  Domnul poartă de grijă

  Data viitoare când vei avea de înfruntat o încercare, nu te gândi prea mult la multiplele căi prin care ai putea eșua. În schimb, roagă-te lui Dumnezeu pentru succes. El nu este niciodată prea ocupat să ne audă rugăciunile și este gata să intervină, dacă Îl rugăm.

  Țărmul păcii

  Ori de câte ori închid ochii și stau în liniște, imaginația mă poartă din nou în acest loc al solitudinii profunde și calme unde găsesc pace și unde Îl găsesc pe Dumnezeu. Iată ce mi-a oferit Isus: un țărm al păcii.

  Podul

  Ce călătorie minunată putem avea atunci când suntem în contact direct cu Dumnezeu și când avem încredere în conducerea Lui zilnică! „Încredinţează-ţi soarta în mâna Domnului, şi El te va sprijini. El nu va lăsa niciodată să se clatine cel neprihănit” (Psalmii 55:22).

  Mă auzi?

  Tu Îl asculți pe Dumnezeu atunci când El te îndeamnă să urmezi căile Lui de-a lungul zilei? El așteaptă ca tu să-I răspunzi. Dar mai așteaptă și altcineva: beneficiarul binecuvântării. Răspunzând astăzi îndemnului lui Dumnezeu din inima ta, pentru cine vei putea fi o binecuvântare?

  Publicate astăzi

  Cinci fecioare înțelepte

  Cine se mulțumește să memoreze va ajunge să se creadă înțelept, dar va descoperi că prea multe bagaje, fără a fi organizate, sunt nu doar inutile, ci chiar dăunătoare. Există oameni ne­buni care știu pe de rost volume întregi, dar există și înțelepți care nici măcar nu știu să citească. Cine a găsit un om înțelept să-l păstreze în apropierea lui; informație ne oferă toți roboții planetei.

  Domnul poartă de grijă

  Data viitoare când vei avea de înfruntat o încercare, nu te gândi prea mult la multiplele căi prin care ai putea eșua. În schimb, roagă-te lui Dumnezeu pentru succes. El nu este niciodată prea ocupat să ne audă rugăciunile și este gata să intervină, dacă Îl rugăm.

  Comportamentul şi gândirea

  Alege acțiuni nobile, oneste, responsabile și cinstite, care arată respect și apreciere față de alții și în special împlinesc nevoile cuiva. Gândurile și faptele sunt legate atât de strâns încât se determină reciproc. Prin faptele tale vei împlini voia Domnului.

  Fii „părinte de suflet”!

  Doamne, deschide-mi ochii și inima față de copiii și tinerii bisericii tale și folosește-te de ceea ce sunt și am pentru a-i face oamenii Tăi valoroși! PROVOCARE: Roagă-te măcar săptămânal, pe nume, pentru copiii și tinerii din biserica ta! Alege măcar unul dintre ei și învață-l practic să slujească!

  Az előítélet növekedése

  „Ne csodálkozzatok, atyámfiai, ha gyűlöl titeket a világ. Mi tudjuk, hogy általmentünk a halálból az...