Articolul precedentPlin de viață
  Articolul următorÎn căutarea Bisericii Adventiste

  Dumnezeu iubeşte şi salvează (I)

  Dacă vei trece prin ape, Eu voi fi cu tine. (Isaia 43:2 p.p.)

  Era o dimineaţă frumoasă de vară. M-am trezit devreme împreună cu soţul meu şi am hotărât că ar fi bine să ieşim împreună cu copiii undeva, pe marginea unei ape. Am ieşit la râul Sucevei, în preajma localităţii Dorneşti. Avusesem multe probleme în vara aceea cu băieţelul cel mic, Adelin, care avea doi ani. Cu o lună în urmă, fusese lovit de un leagăn peste ochi, iar la puţin timp după aceasta a fost la un pas de a fi accidentat de o maşină. Cu o săptămână înainte, fuseserăm la părinţi, pentru a rămâne o perioadă acolo. După o zi, Adelin a făcut febră mare şi a trebuit să mergem la spital. Dar Dumnezeu a lucrat minunat, starea lui s-a îmbunătăţit şi după o săptămână am ieşit din spital. În toate aceste împrejurări, Dumnezeu l-a ocrotit şi din toate l-a scos cu bine. Aşa că ne-am gândit să facem din această zi una de bucurie, împreună cu copiii şi cu Dumnezeu, în natură.

  Aveam o barcă pneumatică cumpărată cu un an înainte, pe care n-o folosisem niciodată, iar soţul şi copiii au fost foarte încântaţi s-o încerce. Aşa că toată ziua soţul meu, Virgil, împreună cu cei doi copiii mai mari, Mona, de 11 ani, şi Bogdan, de 10 ani, s-au plimbat cu barca. Eu, împreună cu băiatul cel mic, ne-am jucat pe mal. Spre seară, înainte de a ne întoarce acasă, copiii au dorit să se mai plimbe încă o dată cu barca, dar au vrut să-l ia şi pe Adelin. M-am opus. Însă copiii au insistat atât de mult, l-au luat în braţe, au alergat cu el şi s-au suit în barcă. Am simţit în inima mea că ceva nu este în regulă. Aşa că am început să merg pe malul apei, în direcţia în care au plecat ei. Deşi toată ziua a fost foarte bine şi s-au bucurat plimbându-se cu barca, acum, spre seară, curenţii mai puternici au făcut să fie traşi în cealaltă parte a râului, unde era apă adâncă. Barca s-a spart şi copiii au căzut în apă. Numai soţul meu ştia să înoate. Nu vă pot descrie durerea pe care am simţit-o atunci, văzându-i cum se luptau pentru viaţă. Privindu-i, am intrat instinctiv în apă, ca să-i ajut, deşi nu ştiam să înot. Curentul apei mă trăgea şi m-am străduit să ies pe mal. Copiii au fost duşi de curent într-un colţ mai ascuns al râului, unde erau nişte sălcii aplecate. Eu strigam după ajutor. Ceva mai departe, nişte băieţi stăteau pe o stâncă la soare, se uitau la mine şi nu înţelegeau de ce strig după ajutor, pentru că ei nu puteau vedea ce se întâmplă pe râu.

  Dragă soră, poate că astăzi eşti şi tu prinsă de un râu ameninţător care tinde să te scufunde sau poate că te afli pe mal privind cum viaţa celor dragi este ameninţată. Nu-ţi pierde speranţa şi încrederea, Cineva care te iubeşte are situaţia sub control.

  Aurelia Sandu, Bacău, Moldova

  Judith Couchman
  Cartea „Mic dejun pentru sufletul tău” este ca un buchet de vești bune care sunt povestite cu entuziasm specific românesc. Din toate zonele țării, și chiar de peste hotare, femeile Îi sunt recunoscătoare lui Dumneazeu pentru grija pe care le-o poartă, pentru experiențele zilnice în care descoperă dragostea Lui infinită și pentru privilegiul de a împărtăși bucuria cunoașterii lui Isus Hristos ca Mantuitor personal cu persoanele din sfera de influență. În zorii dimineții, acesta îți oferă un plus de motivație pentru a porni pe drumul vieții cu încrederea că orice provocare poate fi depășită și orice ispită poate fi biruită cu ajutorul Lui.

  Din aceeași categorie

  Calmă în furtună

  Dumnezeu cunoaște fiecare circumstanță și permite să fim în acea situație pentru a-L cunoaște mai bine.

  Ingredientul principal

  Isus este ingredientul de care avem nevoie pentru a ține laolaltă toate celelalte ingrediente. Noi ar trebui să ne concentrăm să obținem mai întâi ingredientul principal; apoi, toate celelalte lucruri vor intra la locul lor.

  Prețuiește-o pe Rut a ta

  Îți mulțumesc pentru Rut. Te rog, ajută-mă să prețuiesc aceste persoane astăzi, pentru că sunt darul Tău pentru noi. Amin!

  Mi-a schimbat viața

  Am încredere și mă rog ca toți să putem spune același lucru după ce am experimentat harul salvator al lui Dumnezeu – că viața noastră nu a rămas aceeași, că ne adaptăm la noua viață în Hristos, că lucrurile pe care obișnuiam să le facem nu ne mai atrag și că întâlnirea cu Isus ne-a schimbat viața.

  Publicate astăzi

  Opt plus unu egal B

  Nu îți dori ceva care te depășește, va fi doar un motiv de amărăciune, și nu unul de bucurie. Fii credincios mai întâi în lucrurile mici! Adevărata capacitate se demonstrează în lucruri nespectaculoase și în detalii, nu în misiunile răsunătoare.

  Calmă în furtună

  Dumnezeu cunoaște fiecare circumstanță și permite să fim în acea situație pentru a-L cunoaște mai bine.

  Dacă eşti Fiul lui Dumnezeu

  Dacă îndoiala îţi copleşeşte viaţa, fă ce a făcut Isus! Adună toate dovezile că tu eşti fiul Său drag sau fiica Lui preaiubită. Contemplă prin credinţă la propriul tău caracter, care va deveni mai curat în lumina de la cruce.

  Izvorul bunătății

  Roagă-te astăzi pentru tinerii care trec prin depresie! Mijlocirea îi poate susține să depășească momentul cu speranță. PROVOCARE: Cu siguranță în jurul nostru sunt persoane cărora nimeni nu le-a arătat bunătate de foarte multă vreme. Alege dintre aceste persoane un tânăr și, pe parcursul zilei, fă un gest care să-i arate bunătate!

  Isten népe megszabadul

  „Igen, így szól az Úr, az erőstől elvétetnek a foglyok is, és megszabadul a kegyetlen...