Articolul precedentPlin de viață
  Articolul următorÎn căutarea Bisericii Adventiste

  Dumnezeu iubeşte şi salvează (I)

  Dacă vei trece prin ape, Eu voi fi cu tine. (Isaia 43:2 p.p.)

  Era o dimineaţă frumoasă de vară. M-am trezit devreme împreună cu soţul meu şi am hotărât că ar fi bine să ieşim împreună cu copiii undeva, pe marginea unei ape. Am ieşit la râul Sucevei, în preajma localităţii Dorneşti. Avusesem multe probleme în vara aceea cu băieţelul cel mic, Adelin, care avea doi ani. Cu o lună în urmă, fusese lovit de un leagăn peste ochi, iar la puţin timp după aceasta a fost la un pas de a fi accidentat de o maşină. Cu o săptămână înainte, fuseserăm la părinţi, pentru a rămâne o perioadă acolo. După o zi, Adelin a făcut febră mare şi a trebuit să mergem la spital. Dar Dumnezeu a lucrat minunat, starea lui s-a îmbunătăţit şi după o săptămână am ieşit din spital. În toate aceste împrejurări, Dumnezeu l-a ocrotit şi din toate l-a scos cu bine. Aşa că ne-am gândit să facem din această zi una de bucurie, împreună cu copiii şi cu Dumnezeu, în natură.

  Aveam o barcă pneumatică cumpărată cu un an înainte, pe care n-o folosisem niciodată, iar soţul şi copiii au fost foarte încântaţi s-o încerce. Aşa că toată ziua soţul meu, Virgil, împreună cu cei doi copiii mai mari, Mona, de 11 ani, şi Bogdan, de 10 ani, s-au plimbat cu barca. Eu, împreună cu băiatul cel mic, ne-am jucat pe mal. Spre seară, înainte de a ne întoarce acasă, copiii au dorit să se mai plimbe încă o dată cu barca, dar au vrut să-l ia şi pe Adelin. M-am opus. Însă copiii au insistat atât de mult, l-au luat în braţe, au alergat cu el şi s-au suit în barcă. Am simţit în inima mea că ceva nu este în regulă. Aşa că am început să merg pe malul apei, în direcţia în care au plecat ei. Deşi toată ziua a fost foarte bine şi s-au bucurat plimbându-se cu barca, acum, spre seară, curenţii mai puternici au făcut să fie traşi în cealaltă parte a râului, unde era apă adâncă. Barca s-a spart şi copiii au căzut în apă. Numai soţul meu ştia să înoate. Nu vă pot descrie durerea pe care am simţit-o atunci, văzându-i cum se luptau pentru viaţă. Privindu-i, am intrat instinctiv în apă, ca să-i ajut, deşi nu ştiam să înot. Curentul apei mă trăgea şi m-am străduit să ies pe mal. Copiii au fost duşi de curent într-un colţ mai ascuns al râului, unde erau nişte sălcii aplecate. Eu strigam după ajutor. Ceva mai departe, nişte băieţi stăteau pe o stâncă la soare, se uitau la mine şi nu înţelegeau de ce strig după ajutor, pentru că ei nu puteau vedea ce se întâmplă pe râu.

  Dragă soră, poate că astăzi eşti şi tu prinsă de un râu ameninţător care tinde să te scufunde sau poate că te afli pe mal privind cum viaţa celor dragi este ameninţată. Nu-ţi pierde speranţa şi încrederea, Cineva care te iubeşte are situaţia sub control.

  Aurelia Sandu, Bacău, Moldova

  Dumnezeu iubeşte şi salvează (I) - 2016. Era o dimineaţă frumoasă de vară. M-am trezit devreme împreună cu soţul meu şi am hotărât că ar fi bine să ieşim împreună cu copiii undeva, pe marginea unei ape. Am ieşit la râul Sucevei, în preajma localităţii Dorneşti. Avusesem multe probleme în vara aceea cu băieţelul cel mic, Adelin, care avea doi ani.
  Judith Couchman
  Cartea „Mic dejun pentru sufletul tău” este ca un buchet de vești bune care sunt povestite cu entuziasm specific românesc. Din toate zonele țării, și chiar de peste hotare, femeile Îi sunt recunoscătoare lui Dumneazeu pentru grija pe care le-o poartă, pentru experiențele zilnice în care descoperă dragostea Lui infinită și pentru privilegiul de a împărtăși bucuria cunoașterii lui Isus Hristos ca Mantuitor personal cu persoanele din sfera de influență. În zorii dimineții, acesta îți oferă un plus de motivație pentru a porni pe drumul vieții cu încrederea că orice provocare poate fi depășită și orice ispită poate fi biruită cu ajutorul Lui.

  Din aceeași categorie

  Sceptrul

  Era o piesă perfectă? Nicidecum, dar, cu siguranță, creativă și acceptabilă, poate chiar reprezentativă pentru etosul acelei provincii. Întrucât Butterworth a fost solicitat să-și folosească îndemânarea pentru această sarcină importantă, el a făcut tot ce i-a stat în putință.

  În tandem către eternitate

  Atât timp cât bărbații și femeile nu se privesc reciproc așa cum îi privește Isus, ei vor rata posibilitățile unei lucrări unite. Dar atunci când încetează să se opună și să se trateze rău unii pe alții, ei lucrează în tandem ca împreună moștenitori, mergând spre eternitate și având beneficiul ajutorării reciproce.

  Vizită la o închisoare

  Cântau și se rugau cu toată inima. Cred că Dumnezeu a auzit și a acceptat închinarea lor. Am admirat curajul lor și le-am îndemnat – deși m-am simțit stânjenită să le dau sfaturi acestor femei prețioase – să aibă încredere, în ciuda situației lor, că nimic nu le va separa de dragostea lui Dumnezeu.

  O mărturie

  Bunica mea va înțelege că, de-a lungul anilor, am încercat să-i încurajez pe alții să „facă binele”. Ca rezultat al mărturiei mele, am fost binecuvântată cu întoarcerea multor prieteni pentru totdeauna în familia lui Dumnezeu.

  Publicate astăzi

  Două mâini, două picioare

  Orice sistem de a fenta implicarea sau de a susține egoismul ai avea, este momentul să îl dezactivezi. Este un subiect real pentru rugăciune și schimbare. Încă mai putem regreta și cere ajutor.

  Sceptrul

  Era o piesă perfectă? Nicidecum, dar, cu siguranță, creativă și acceptabilă, poate chiar reprezentativă pentru etosul acelei provincii. Întrucât Butterworth a fost solicitat să-și folosească îndemânarea pentru această sarcină importantă, el a făcut tot ce i-a stat în putință.

  Dragostea frățească

  Soluţia disensiunilor dintre copii constă în manifestarea iubirii adevărate, care vine dintr-o legătură apropiată cu Dumnezeu, care este sursa iubirii. Puterea care vine din unitate este importantă, dar nu este suficientă. Iubirea lui Dumnezeu este soluţia completă. Caut-o şi astăzi!

  Îndemnuri către bunici

  Binecuvântează, Doamne, toți bunicii pentru a fi exemple bune pentru nepoții lor! PROVOCARE: Fă-ți astăzi timp pentru nepoți! Dacă sunt departe, vorbește cu ei la telefon și cere-I lui Dumnezeu să te folosească pentru a-i îndruma către El!

  Sátán utolsó hadjárata

  „Fiacskáim, itt az utolsó óra, és amint hallottátok, hogy az antikrisztus eljő, így most sok...