Articolul precedentCe te pasionează?
  Articolul următorAmintiri preţioase

  Grija Tatălui ceresc

  Căci nu-mi ajunge cuvântul pe limbă şi Tu, Doamne, îl şi cunoşti în totul. Tu mă înconjori pe dinapoi şi pe dinainte şi-Ţi pui mâna peste mine. O ştiinţă atât de minunată este mai presus de puterile mele, este prea înaltă ca s-o pot prinde. (Psalmii 139:4-6)

  Nepotul cel mai mic avea probleme cu căile respiratorii, de aceea în luna iunie 2013 l-am dus la Praid. Zilnic coboram în mină pentru tratament şi petreceam acolo ore întregi. Micuţul Marc, care avea 5 ani, îmi aducea multă bucurie prin comportamentul lui ascultător, prin mintea ageră, prin spiritul de observaţie şi prin răspunsurile frapante. Şi-a găsit locul repede şi s-a împrietenit uşor. Cazarea era la câteva sute de metri de salină şi uneori parcurgeam drumul pe jos, ca o plimbare. Într-o zi, deşi de dimineaţă erau nori, am pornit totuşi pe jos. Ca măsură de siguranţă am luat o umbrelă la mine. Pe drumul spre casă, ne-a prins o ploaie torenţială de vară, ca şi cum s-ar fi deschis zăgazurile cerului. Ne-am adăpostit sub o streaşină, protejându-mi nepotul de ploaie cu corpul meu şi cu umbrela. Dar am simţit în câteva minute că spatele meu era ud leoarcă. Marc s-a întors către mine şi m-a întrebat:

  – Buni, ce rău am făcut noi de ni s-a întâmplat asta? Înainte să-i pot răspunde, o maşină a oprit lângă noi şi şoferul ne-a zis să urcăm ca să ne ducă acasă. Era gazda noastră, care ne-a recunoscut în ciuda ploii torenţiale. Seara i-am povestit ce Dumnezeu vrednic de laudă avem, care ne-a trimis ajutor la nevoie, şi în loc să venim acasă pe jos, în frig şi ploaie, am venit cu maşina în care era cald.

  Eu am încercat să-l protejez pe nepoţelul meu de ploaia rece, dar cum s-ar putea măsura şi preţui grija minunată pe care o simţim zi de zi, atunci când iubitul Tată ceresc ne ocroteşte în bunătatea şi dragostea Sa, împlinind toate nevoile noastre?

  În această dimineaţă porneşte la drum împreună cu Domnul. El nu te lasă niciodată singură, iar dacă vin ploi, furtuni, vei putea spune: „Tu mă înconjori pe dinapoi şi pe dinainte şi-Ţi pui mâna peste mine.”

  „«Dumnezeu este iubire» este scris pe fiecare boboc de floare ce stă să se deschidă, pe fiecare fir de iarbă ce se ridică. Păsărelele încântătoare care fac să răsune aerul cu trilurile lor înveselitoare, florile atât de delicat colorate care în desăvârşirea lor îşi răspândesc parfumul, copacii falnici ai pădurii cu bogatul lor frunziş de un verde viu: toate mărturisesc despre grija părintească şi iubitoare a Dumnezeului nostru şi despre dorinţa Sa de a-i face fericiţi pe copiii Săi.” (Ellen G. White, Calea către Hristos, p. 2)

  Markos Manyi, Târgu Mureş, Transilvania de Sud

  Grija Tatălui ceresc - 2016. Nepotul cel mai mic avea probleme cu căile respiratorii, de aceea în luna iunie 2013 l-am dus la Praid. Zilnic coboram în mină pentru tratament şi petreceam acolo ore întregi. Micuţul Marc, care avea 5 ani, îmi aducea multă bucurie prin comportamentul lui ascultător, prin mintea ageră, prin spiritul de observaţie şi...
  Judith Couchman
  Cartea „Mic dejun pentru sufletul tău” este ca un buchet de vești bune care sunt povestite cu entuziasm specific românesc. Din toate zonele țării, și chiar de peste hotare, femeile Îi sunt recunoscătoare lui Dumneazeu pentru grija pe care le-o poartă, pentru experiențele zilnice în care descoperă dragostea Lui infinită și pentru privilegiul de a împărtăși bucuria cunoașterii lui Isus Hristos ca Mantuitor personal cu persoanele din sfera de influență. În zorii dimineții, acesta îți oferă un plus de motivație pentru a porni pe drumul vieții cu încrederea că orice provocare poate fi depășită și orice ispită poate fi biruită cu ajutorul Lui.

  Din aceeași categorie

  „Nu ai lumini!”

  Isus dorește să lăsăm o cărare luminoasă pentru ca oamenii să poată urma acea lumină. Mă rog să nu auzim niciodată pe cineva care să zică: „Nu ai lumini! Nu ai lumini!” Astăzi, fie că Dumnezeu să ne ajute să fim lumini strălucitoare pentru El!

  Ziua Taților

  De Ziua Tatălui, aplică versetul de azi la tatăl tău și oferă-i iertare, dacă este nevoie. Iată o versiune de Ziua Tatălui a textului din Filipeni 4:8: „La urma urmelor, copiilor, orice a făcut tatăl vostru adevărat, nobil, drept, curat, demn de iubit, demn de primit, orice faptă bună și orice este lăudabil, aceea să vă însuflețească!”

  Epuizare?

  Isus a arătat că este bine să punem deoparte timp pentru noi înșine: de fapt, aceasta este o datorie! Prea adesea luptăm să fim perfecte și să ne menținem reputația de persoane altruiste, astfel încât începem să ne neglijăm propria viață. Dar, pentru a umple cupa altora, trebuie să ne asigurăm că avem destulă apă în propria cupă.

  Trebuie să fi fost un înger

  Ce Dumnezeu minunat slujim! El trimite îngerii Săi să vegheze asupra noastră și se îngrijește de nevoile noastre, adesea înainte să știm care sunt acestea. Ne putem încrede cu siguranță în grija Sa pentru noi!

  Publicate astăzi

  Maximum șase centimetri

  Fă o scanare completă printre lucrurile și folderele tale. Vezi ce nu ar trebui să mai fie păstrat și ia decizia de a arunca, de a șterge tot ce nu te onorează. Renunță la acele lucruri care trebuie ascunse. Când simțim nevoia să ascundem ceva de ceilalți, trebuie să ne gândim serios dacă avem nevoie de acel lucru. Oare nu mă afectează dacă îl păstrez sau dacă va fi descoperit de altcineva mai iscoditor din fire?

  „Nu ai lumini!”

  Isus dorește să lăsăm o cărare luminoasă pentru ca oamenii să poată urma acea lumină. Mă rog să nu auzim niciodată pe cineva care să zică: „Nu ai lumini! Nu ai lumini!” Astăzi, fie că Dumnezeu să ne ajute să fim lumini strălucitoare pentru El!

  Marea trimitere

  Tu ce zici? Nu aştepta o situaţie mai bună ca să împlineşti Marea Trimitere! Ia-ţi ochii de la tine şi îndreaptă-i spre Hristos! Sunt în jurul tău oameni care au nevoie să audă un mesaj de îndurare din partea celor care au trăit aceeaşi durere.

  Gata oricând!

  Doamne, mă pun la dispoziția Ta astăzi și în fiecare zi! PROVOCARE: Identifică-ți limitele! Vezi care sunt reale și care țin doar de teama de a ieși din zona de confort!

  Élelem és földek az utolsó napokban

  „Ne aggodalmaskodjatok tehát a holnap felől, mert a holnap majd aggodalmaskodik a maga dolgai felől....