Articolul precedentCe te pasionează?
  Articolul următorAmintiri preţioase

  Grija Tatălui ceresc

  Căci nu-mi ajunge cuvântul pe limbă şi Tu, Doamne, îl şi cunoşti în totul. Tu mă înconjori pe dinapoi şi pe dinainte şi-Ţi pui mâna peste mine. O ştiinţă atât de minunată este mai presus de puterile mele, este prea înaltă ca s-o pot prinde. (Psalmii 139:4-6)

  Nepotul cel mai mic avea probleme cu căile respiratorii, de aceea în luna iunie 2013 l-am dus la Praid. Zilnic coboram în mină pentru tratament şi petreceam acolo ore întregi. Micuţul Marc, care avea 5 ani, îmi aducea multă bucurie prin comportamentul lui ascultător, prin mintea ageră, prin spiritul de observaţie şi prin răspunsurile frapante. Şi-a găsit locul repede şi s-a împrietenit uşor. Cazarea era la câteva sute de metri de salină şi uneori parcurgeam drumul pe jos, ca o plimbare. Într-o zi, deşi de dimineaţă erau nori, am pornit totuşi pe jos. Ca măsură de siguranţă am luat o umbrelă la mine. Pe drumul spre casă, ne-a prins o ploaie torenţială de vară, ca şi cum s-ar fi deschis zăgazurile cerului. Ne-am adăpostit sub o streaşină, protejându-mi nepotul de ploaie cu corpul meu şi cu umbrela. Dar am simţit în câteva minute că spatele meu era ud leoarcă. Marc s-a întors către mine şi m-a întrebat:

  – Buni, ce rău am făcut noi de ni s-a întâmplat asta? Înainte să-i pot răspunde, o maşină a oprit lângă noi şi şoferul ne-a zis să urcăm ca să ne ducă acasă. Era gazda noastră, care ne-a recunoscut în ciuda ploii torenţiale. Seara i-am povestit ce Dumnezeu vrednic de laudă avem, care ne-a trimis ajutor la nevoie, şi în loc să venim acasă pe jos, în frig şi ploaie, am venit cu maşina în care era cald.

  Eu am încercat să-l protejez pe nepoţelul meu de ploaia rece, dar cum s-ar putea măsura şi preţui grija minunată pe care o simţim zi de zi, atunci când iubitul Tată ceresc ne ocroteşte în bunătatea şi dragostea Sa, împlinind toate nevoile noastre?

  În această dimineaţă porneşte la drum împreună cu Domnul. El nu te lasă niciodată singură, iar dacă vin ploi, furtuni, vei putea spune: „Tu mă înconjori pe dinapoi şi pe dinainte şi-Ţi pui mâna peste mine.”

  „«Dumnezeu este iubire» este scris pe fiecare boboc de floare ce stă să se deschidă, pe fiecare fir de iarbă ce se ridică. Păsărelele încântătoare care fac să răsune aerul cu trilurile lor înveselitoare, florile atât de delicat colorate care în desăvârşirea lor îşi răspândesc parfumul, copacii falnici ai pădurii cu bogatul lor frunziş de un verde viu: toate mărturisesc despre grija părintească şi iubitoare a Dumnezeului nostru şi despre dorinţa Sa de a-i face fericiţi pe copiii Săi.” (Ellen G. White, Calea către Hristos, p. 2)

  Markos Manyi, Târgu Mureş, Transilvania de Sud

  Judith Couchman
  Cartea „Mic dejun pentru sufletul tău” este ca un buchet de vești bune care sunt povestite cu entuziasm specific românesc. Din toate zonele țării, și chiar de peste hotare, femeile Îi sunt recunoscătoare lui Dumneazeu pentru grija pe care le-o poartă, pentru experiențele zilnice în care descoperă dragostea Lui infinită și pentru privilegiul de a împărtăși bucuria cunoașterii lui Isus Hristos ca Mantuitor personal cu persoanele din sfera de influență. În zorii dimineții, acesta îți oferă un plus de motivație pentru a porni pe drumul vieții cu încrederea că orice provocare poate fi depășită și orice ispită poate fi biruită cu ajutorul Lui.

  Din aceeași categorie

  Îngerul ne protejează

  Paramedicul mi-a mai spus că singurul motiv pentru care fiica mea nu se rănise grav era acela că scările erau acoperite cu mochetă. Dacă ar fi fost din lemn, situația ar fi fost mult mai gravă. Știu că îngerul păzitor al Nataliei a lucrat în plus pentru a o păstra în siguranță în căderea ei pe scări și Îl laud pe Dumnezeu în fiecare zi pentru că ea nu a pățit ceva rău.

  Calmă în furtună

  Dumnezeu cunoaște fiecare circumstanță și permite să fim în acea situație pentru a-L cunoaște mai bine.

  Ingredientul principal

  Isus este ingredientul de care avem nevoie pentru a ține laolaltă toate celelalte ingrediente. Noi ar trebui să ne concentrăm să obținem mai întâi ingredientul principal; apoi, toate celelalte lucruri vor intra la locul lor.

  Prețuiește-o pe Rut a ta

  Îți mulțumesc pentru Rut. Te rog, ajută-mă să prețuiesc aceste persoane astăzi, pentru că sunt darul Tău pentru noi. Amin!

  Publicate astăzi

  Elev de nota 9

  Dumnezeu nu a stat și nu va sta vreodată să adune note, să calculeze medii și să realizeze clasamente sau contabilitate. Puterea noastră slabă este făcută desăvârșită de către puterea Lui infinită. Când suntem slabi, atunci suntem tari în Hristos. Nu mai pierde vremea și energiile făcând calcule, ci trăiește cu toată puterea și dragostea ta pentru Dumnezeu și pentru semeni!

  Îngerul ne protejează

  Paramedicul mi-a mai spus că singurul motiv pentru care fiica mea nu se rănise grav era acela că scările erau acoperite cu mochetă. Dacă ar fi fost din lemn, situația ar fi fost mult mai gravă. Știu că îngerul păzitor al Nataliei a lucrat în plus pentru a o păstra în siguranță în căderea ei pe scări și Îl laud pe Dumnezeu în fiecare zi pentru că ea nu a pățit ceva rău.

  Scut şi apărare

  E ceva care îţi generează anxietate şi nefericire? Pune-ţi scutul! Ia fiecare promisiune biblică şi cu ea vei rezista la ceea ce urmează să se întâmple!

  Oameni cu farmec

  Doamne, mă rog astăzi pentru victimele asprimii și ale violenței domestice! De cele mai multe ori, asprimea vine de la cei dragi, ceea ce o face și mai greu de suportat. PROVOCARE: Elimină azi orice asprime, chiar și atunci când societatea o consideră justificată!

  Isten kinyilvánítja hatalmát

  „Egy pillanat alatt meghalnak; éjfélkor felriadnak a népek és elenyésznek, a hatalmas is eltűnik kéz...