Articolul precedentCe te pasionează?
  Articolul următorAmintiri preţioase

  Grija Tatălui ceresc

  Căci nu-mi ajunge cuvântul pe limbă şi Tu, Doamne, îl şi cunoşti în totul. Tu mă înconjori pe dinapoi şi pe dinainte şi-Ţi pui mâna peste mine. O ştiinţă atât de minunată este mai presus de puterile mele, este prea înaltă ca s-o pot prinde. (Psalmii 139:4-6)

  Nepotul cel mai mic avea probleme cu căile respiratorii, de aceea în luna iunie 2013 l-am dus la Praid. Zilnic coboram în mină pentru tratament şi petreceam acolo ore întregi. Micuţul Marc, care avea 5 ani, îmi aducea multă bucurie prin comportamentul lui ascultător, prin mintea ageră, prin spiritul de observaţie şi prin răspunsurile frapante. Şi-a găsit locul repede şi s-a împrietenit uşor. Cazarea era la câteva sute de metri de salină şi uneori parcurgeam drumul pe jos, ca o plimbare. Într-o zi, deşi de dimineaţă erau nori, am pornit totuşi pe jos. Ca măsură de siguranţă am luat o umbrelă la mine. Pe drumul spre casă, ne-a prins o ploaie torenţială de vară, ca şi cum s-ar fi deschis zăgazurile cerului. Ne-am adăpostit sub o streaşină, protejându-mi nepotul de ploaie cu corpul meu şi cu umbrela. Dar am simţit în câteva minute că spatele meu era ud leoarcă. Marc s-a întors către mine şi m-a întrebat:

  – Buni, ce rău am făcut noi de ni s-a întâmplat asta? Înainte să-i pot răspunde, o maşină a oprit lângă noi şi şoferul ne-a zis să urcăm ca să ne ducă acasă. Era gazda noastră, care ne-a recunoscut în ciuda ploii torenţiale. Seara i-am povestit ce Dumnezeu vrednic de laudă avem, care ne-a trimis ajutor la nevoie, şi în loc să venim acasă pe jos, în frig şi ploaie, am venit cu maşina în care era cald.

  Eu am încercat să-l protejez pe nepoţelul meu de ploaia rece, dar cum s-ar putea măsura şi preţui grija minunată pe care o simţim zi de zi, atunci când iubitul Tată ceresc ne ocroteşte în bunătatea şi dragostea Sa, împlinind toate nevoile noastre?

  În această dimineaţă porneşte la drum împreună cu Domnul. El nu te lasă niciodată singură, iar dacă vin ploi, furtuni, vei putea spune: „Tu mă înconjori pe dinapoi şi pe dinainte şi-Ţi pui mâna peste mine.”

  „«Dumnezeu este iubire» este scris pe fiecare boboc de floare ce stă să se deschidă, pe fiecare fir de iarbă ce se ridică. Păsărelele încântătoare care fac să răsune aerul cu trilurile lor înveselitoare, florile atât de delicat colorate care în desăvârşirea lor îşi răspândesc parfumul, copacii falnici ai pădurii cu bogatul lor frunziş de un verde viu: toate mărturisesc despre grija părintească şi iubitoare a Dumnezeului nostru şi despre dorinţa Sa de a-i face fericiţi pe copiii Săi.” (Ellen G. White, Calea către Hristos, p. 2)

  Markos Manyi, Târgu Mureş, Transilvania de Sud

  Grija Tatălui ceresc - 2016. Nepotul cel mai mic avea probleme cu căile respiratorii, de aceea în luna iunie 2013 l-am dus la Praid. Zilnic coboram în mină pentru tratament şi petreceam acolo ore întregi. Micuţul Marc, care avea 5 ani, îmi aducea multă bucurie prin comportamentul lui ascultător, prin mintea ageră, prin spiritul de observaţie şi...
  Judith Couchman
  Cartea „Mic dejun pentru sufletul tău” este ca un buchet de vești bune care sunt povestite cu entuziasm specific românesc. Din toate zonele țării, și chiar de peste hotare, femeile Îi sunt recunoscătoare lui Dumneazeu pentru grija pe care le-o poartă, pentru experiențele zilnice în care descoperă dragostea Lui infinită și pentru privilegiul de a împărtăși bucuria cunoașterii lui Isus Hristos ca Mantuitor personal cu persoanele din sfera de influență. În zorii dimineții, acesta îți oferă un plus de motivație pentru a porni pe drumul vieții cu încrederea că orice provocare poate fi depășită și orice ispită poate fi biruită cu ajutorul Lui.

  Din aceeași categorie

  Crainicul cu clopoțel

  Fiecăruia ni s-au dat daruri pe care să le folosim pentru Domnul. Fiecare dintre noi are nevoie să-și concentreze cele mai importante energii pentru ca darul său să le fie de folos altora. Fie ca Dumnezeu să ne ajute să cercetăm Scripturile și să cerem asistența Duhului Sfânt înainte de a face greșeli.

  Dumnezeu l-a folosit pe soțul meu ca să-mi schimbe perspectiva

  Dumnezeu mi-a arătat clar că acea carte nu este despre mine, ci menirea ei este să-i ajute pe mulţi peregrini pe drumul spinos al vieții și să-I aducă Lui slavă. Îi mulțumesc Domnului pentru dragostea Lui necondiționată, pentru favoarea nemeritată și pentru harul Său minunat!

  Salvat de o întâlnire de comitet

  Când ne începem ziua, să ne străduim să-L punem pe Dumnezeu în locul cuvenit. Doar făcând astfel îngerul Domnului își va așeza tabăra în jurul nostru și ne va păzi de orice rău.

  Viziunea unei mame

  Nu este ușor să te dai la o parte pentru ca Dumnezeu să-Și poată face lucrarea. A fost nevoie ca El să-mi amintească de mai multe ori acest lucru, pentru a mă elibera de povara pe care nu trebuia să o port.

  Publicate astăzi

  Locul trei pe podium

  Ce exercițiu și ce antrenament ar trebui să facem pentru ca modestia și recunoștința să ne caracterizeze chiar și în momentele noastre de glorie sau de împlinire de orice fel?

  Crainicul cu clopoțel

  Fiecăruia ni s-au dat daruri pe care să le folosim pentru Domnul. Fiecare dintre noi are nevoie să-și concentreze cele mai importante energii pentru ca darul său să le fie de folos altora. Fie ca Dumnezeu să ne ajute să cercetăm Scripturile și să cerem asistența Duhului Sfânt înainte de a face greșeli.

  Răzbunarea nu este a noastră

  Ţi-a greşit cândva cineva? Dacă te gândeşti la răzbunare, ia în considerare ce spune Dumnezeu: „Răzbunarea este a Mea, Eu voi răsplăti.” El nu-ţi cere să te răzbuni, mai degrabă să împlineşti nevoile de bază ale vrăjmaşului tău, după cum te îndrumă textul de astăzi.

  Mi-ar plăcea ca biserica mea să fie… biserică

  Roagă-te pentru spiritul de comunitate din biserica ta! PROVOCARE: Gândește-te la o idee care ar putea îmbunătăți părtășia dintre credincioși și pune-o în aplicare!

  Bizonyosodjunk meg Isten jóságáról!

  „Érezzétek és lássátok meg, hogy jó az Úr! Boldog az az ember, aki Őbenne bízik.”...