Articolul precedentOamenii au nevoie de oameni
  Articolul următorEliberat din lumea ocultă

  Să ne încredem în Domnul

  Să te asculte Domnul în ziua necazului, să te ocrotească Numele Dumnezeului lui Iacov. (Psalmii 20:1)

  Acesta a fost versetul biblic pe care l-am primit ca făgăduinţă specială din partea Domnului în anul 2012. Am fost nemulţumită pe moment. Iarăşi e vorba de probleme; tot timpul numai necazuri… La anul nu o să mai iau nicio făgăduinţă, mi-am spus în gând, foarte supărată pe Domnul.

  Vremea a trecut şi în luna februarie, spre sfârşit, am primit un telefon de la fiica mea cea mare. În discuţia noastră, am amintit ceva şi despre existenţa lui Dumnezeu. Ea lucrează ca stewardesă pentru o companie importantă. Ca niciodată, m-a ascultat, iar la urmă mi-a spus:

  „Cu adevărat, mâna Domnului a fost peste mine. Am văzut moartea cu ochii. La distanţă de un milimetru nu mi-a căzut bara de câteva tone în cap”, mi-a spus fiica mea.

  Speriată, i-am cerut să-mi povestească ce s-a întâmplat.

  Şi am auzit experienţa care i-a salvat viaţa:

  „Am ajuns în Uganda, o ţară mică şi săracă. Trebuia să luăm autobuzul spre hotelul din apropiere de aeroport. Împreună cu colegii mei, am trecut strada şi urma să aşteptăm să se ridice o barieră de la calea ferată. Bariera s-a ridicat şi au trecut o parte dintre colegii mei, eu eram la mijloc, iar restul, în urma mea. Eram foarte obosită şi mergeam cu capul în jos, aproape cu ochii închişi de somn.

  Bariera care era sus a coborât dintr-odată cu o viteză uimitoare, fără ca nimeni să ştie de ce, şi într-o fracţiune de secundă mi-a retezat pălăria de pe cap, ştergându-mi fruntea şi căzând la picioarele mele. Oamenii din preajmă ţipau şi au pus mâna la ochi, ca să nu-mi vadă sfârşitul.

  Cei din spate au strigat la mine să mă opresc, dar eu nu am auzit nimic. Fiind foarte obosită după o noapte de zbor, nu vedeam în faţa ochilor decât un pat ca să dorm. Când am văzut bariera la picioarele mele şi pălăria de pe cap…, am înţeles pericolul şi am spus: „Dumnezeu m-a salvat! Mama se roagă pentru mine. Dumnezeu mi-a arătat că putea să lase bara aceea să mă omoare pe loc, dar mi-a atins doar capul, ca să văd mâna Lui în viaţa mea. Mi-a arătat clar că mă iubeşte şi mi-a salvat viaţa.”

  M-am gândit la făgăduinţa: „Să te asculte Domnul în ziua necazului…” şi am promis să nu mă mai îndoiesc niciodată de făgăduinţele Lui.

  M-a mustrat prin această experienţă şi am înţeles că El ştie ce este mai bine pentru mine chiar când nu înţeleg anumite situaţii. „În bunătatea Ta, Tu ne asculţi prin minuni” (Psalmii 65:5). Îl laud pe Domnul pentru aceasta, în auzul tuturor.

  Luiza Râducanu, Madrid, Spania

  Să ne încredem în Domnul - 2016. Acesta a fost versetul biblic pe care l-am primit ca făgăduinţă specială din partea Domnului în anul 2012. Am fost nemulţumită pe moment. Iarăşi e vorba de probleme; tot timpul numai necazuri... La anul nu o să mai iau nicio făgăduinţă, mi-am spus în gând, foarte supărată pe Domnul.
  Judith Couchman
  Cartea „Mic dejun pentru sufletul tău” este ca un buchet de vești bune care sunt povestite cu entuziasm specific românesc. Din toate zonele țării, și chiar de peste hotare, femeile Îi sunt recunoscătoare lui Dumneazeu pentru grija pe care le-o poartă, pentru experiențele zilnice în care descoperă dragostea Lui infinită și pentru privilegiul de a împărtăși bucuria cunoașterii lui Isus Hristos ca Mantuitor personal cu persoanele din sfera de influență. În zorii dimineții, acesta îți oferă un plus de motivație pentru a porni pe drumul vieții cu încrederea că orice provocare poate fi depășită și orice ispită poate fi biruită cu ajutorul Lui.

  Din aceeași categorie

  Dă mai departe!

  În urmă cu mai bine de patruzeci de ani, un cuplu s-a împrietenit cu mine; și pentru că ştiu din experiență cum este să te simți singură într-o zi de închinare și apoi să fii invitată la o masă caldă. A fost și pentru tine cineva o binecuvântare? Poate este timpul să dai și tu mai departe ceea ce ai primit.

  Vei merge acolo unde Dumnezeu te trimite?

  Mă rog ca, atunci când ești singură și tristă, să arunci asupra lui Dumnezeu toate îngrijorările tale. Lasă-L pe El să le ducă pentru tine. El a promis să-ți meargă alături la fiecare pas.

  Iar ei au locuit în mijlocul lor

  Mă rog ca și eu să plâng în pocăință când Dumnezeu trimite mustrarea Sa și apoi să procedez conform harului Său, ca să intru în moștenirea Canaanului ceresc. Fie ca aceasta să fie și experiența ta!

  Ca un copilaș

  Ce fericire să-i avem pe acești micuți care ne învață atât de multe despre noi înșine, despre viața însăși și despre cum să relaționam cu Tatăl nostru ceresc! Mă simt foarte binecuvântată! Ajută-mă, Doamne, să devin ca un copilaș!

  Publicate astăzi

  Top 3

  Dacă nu ești cumva unul dintre cei care manipulează, fii astăzi mai stăpân pe opiniile personale și respectă-le măcar tu. Nu trebuie să apelezi la tupeu sau la obrăznicie, ci să fii consecvent cu propriile decizii și să nu accepți nejustificat impunerea altor puncte de vedere.

  Dă mai departe!

  În urmă cu mai bine de patruzeci de ani, un cuplu s-a împrietenit cu mine; și pentru că ştiu din experiență cum este să te simți singură într-o zi de închinare și apoi să fii invitată la o masă caldă. A fost și pentru tine cineva o binecuvântare? Poate este timpul să dai și tu mai departe ceea ce ai primit.

  Cuvintele care zidesc

  Dacă eşti în ceartă cu cineva din cauza cuvintelor tale (sau din oricare alt motiv), nu lăsa să treacă prea mult timp până când rezolvi acest lucru - cere iertare! Acest lucru contribuie la sănătatea ta mintală şi morală.

  Vorbește-mi despre Dumnezeu!

  Doamne, vreau să fii Prietenul copiilor mei! Ajută-mă să le pot face cunoștință cu Tine într-o manieră plăcută, dar onestă! PROVOCARE: Ce voi face astăzi ca să-L prezint pe Dumnezeu copiilor mei cât mai corect?

  Közel van az Úr napja

  „Jaj, ez a nap! Bizony közel van az Úr napja, és mint a pusztítás, úgy...