Articolul precedentOamenii au nevoie de oameni
  Articolul următorEliberat din lumea ocultă

  Să ne încredem în Domnul

  Să te asculte Domnul în ziua necazului, să te ocrotească Numele Dumnezeului lui Iacov. (Psalmii 20:1)

  Acesta a fost versetul biblic pe care l-am primit ca făgăduinţă specială din partea Domnului în anul 2012. Am fost nemulţumită pe moment. Iarăşi e vorba de probleme; tot timpul numai necazuri… La anul nu o să mai iau nicio făgăduinţă, mi-am spus în gând, foarte supărată pe Domnul.

  Vremea a trecut şi în luna februarie, spre sfârşit, am primit un telefon de la fiica mea cea mare. În discuţia noastră, am amintit ceva şi despre existenţa lui Dumnezeu. Ea lucrează ca stewardesă pentru o companie importantă. Ca niciodată, m-a ascultat, iar la urmă mi-a spus:

  „Cu adevărat, mâna Domnului a fost peste mine. Am văzut moartea cu ochii. La distanţă de un milimetru nu mi-a căzut bara de câteva tone în cap”, mi-a spus fiica mea.

  Speriată, i-am cerut să-mi povestească ce s-a întâmplat.

  Şi am auzit experienţa care i-a salvat viaţa:

  „Am ajuns în Uganda, o ţară mică şi săracă. Trebuia să luăm autobuzul spre hotelul din apropiere de aeroport. Împreună cu colegii mei, am trecut strada şi urma să aşteptăm să se ridice o barieră de la calea ferată. Bariera s-a ridicat şi au trecut o parte dintre colegii mei, eu eram la mijloc, iar restul, în urma mea. Eram foarte obosită şi mergeam cu capul în jos, aproape cu ochii închişi de somn.

  Bariera care era sus a coborât dintr-odată cu o viteză uimitoare, fără ca nimeni să ştie de ce, şi într-o fracţiune de secundă mi-a retezat pălăria de pe cap, ştergându-mi fruntea şi căzând la picioarele mele. Oamenii din preajmă ţipau şi au pus mâna la ochi, ca să nu-mi vadă sfârşitul.

  Cei din spate au strigat la mine să mă opresc, dar eu nu am auzit nimic. Fiind foarte obosită după o noapte de zbor, nu vedeam în faţa ochilor decât un pat ca să dorm. Când am văzut bariera la picioarele mele şi pălăria de pe cap…, am înţeles pericolul şi am spus: „Dumnezeu m-a salvat! Mama se roagă pentru mine. Dumnezeu mi-a arătat că putea să lase bara aceea să mă omoare pe loc, dar mi-a atins doar capul, ca să văd mâna Lui în viaţa mea. Mi-a arătat clar că mă iubeşte şi mi-a salvat viaţa.”

  M-am gândit la făgăduinţa: „Să te asculte Domnul în ziua necazului…” şi am promis să nu mă mai îndoiesc niciodată de făgăduinţele Lui.

  M-a mustrat prin această experienţă şi am înţeles că El ştie ce este mai bine pentru mine chiar când nu înţeleg anumite situaţii. „În bunătatea Ta, Tu ne asculţi prin minuni” (Psalmii 65:5). Îl laud pe Domnul pentru aceasta, în auzul tuturor.

  Luiza Râducanu, Madrid, Spania

  Să ne încredem în Domnul - 2016. Acesta a fost versetul biblic pe care l-am primit ca făgăduinţă specială din partea Domnului în anul 2012. Am fost nemulţumită pe moment. Iarăşi e vorba de probleme; tot timpul numai necazuri... La anul nu o să mai iau nicio făgăduinţă, mi-am spus în gând, foarte supărată pe Domnul.
  Judith Couchman
  Cartea „Mic dejun pentru sufletul tău” este ca un buchet de vești bune care sunt povestite cu entuziasm specific românesc. Din toate zonele țării, și chiar de peste hotare, femeile Îi sunt recunoscătoare lui Dumneazeu pentru grija pe care le-o poartă, pentru experiențele zilnice în care descoperă dragostea Lui infinită și pentru privilegiul de a împărtăși bucuria cunoașterii lui Isus Hristos ca Mantuitor personal cu persoanele din sfera de influență. În zorii dimineții, acesta îți oferă un plus de motivație pentru a porni pe drumul vieții cu încrederea că orice provocare poate fi depășită și orice ispită poate fi biruită cu ajutorul Lui.

  Din aceeași categorie

  Domnul poartă de grijă

  Data viitoare când vei avea de înfruntat o încercare, nu te gândi prea mult la multiplele căi prin care ai putea eșua. În schimb, roagă-te lui Dumnezeu pentru succes. El nu este niciodată prea ocupat să ne audă rugăciunile și este gata să intervină, dacă Îl rugăm.

  Țărmul păcii

  Ori de câte ori închid ochii și stau în liniște, imaginația mă poartă din nou în acest loc al solitudinii profunde și calme unde găsesc pace și unde Îl găsesc pe Dumnezeu. Iată ce mi-a oferit Isus: un țărm al păcii.

  Podul

  Ce călătorie minunată putem avea atunci când suntem în contact direct cu Dumnezeu și când avem încredere în conducerea Lui zilnică! „Încredinţează-ţi soarta în mâna Domnului, şi El te va sprijini. El nu va lăsa niciodată să se clatine cel neprihănit” (Psalmii 55:22).

  Mă auzi?

  Tu Îl asculți pe Dumnezeu atunci când El te îndeamnă să urmezi căile Lui de-a lungul zilei? El așteaptă ca tu să-I răspunzi. Dar mai așteaptă și altcineva: beneficiarul binecuvântării. Răspunzând astăzi îndemnului lui Dumnezeu din inima ta, pentru cine vei putea fi o binecuvântare?

  Publicate astăzi

  Cinci fecioare înțelepte

  Cine se mulțumește să memoreze va ajunge să se creadă înțelept, dar va descoperi că prea multe bagaje, fără a fi organizate, sunt nu doar inutile, ci chiar dăunătoare. Există oameni ne­buni care știu pe de rost volume întregi, dar există și înțelepți care nici măcar nu știu să citească. Cine a găsit un om înțelept să-l păstreze în apropierea lui; informație ne oferă toți roboții planetei.

  Domnul poartă de grijă

  Data viitoare când vei avea de înfruntat o încercare, nu te gândi prea mult la multiplele căi prin care ai putea eșua. În schimb, roagă-te lui Dumnezeu pentru succes. El nu este niciodată prea ocupat să ne audă rugăciunile și este gata să intervină, dacă Îl rugăm.

  Comportamentul şi gândirea

  Alege acțiuni nobile, oneste, responsabile și cinstite, care arată respect și apreciere față de alții și în special împlinesc nevoile cuiva. Gândurile și faptele sunt legate atât de strâns încât se determină reciproc. Prin faptele tale vei împlini voia Domnului.

  Fii „părinte de suflet”!

  Doamne, deschide-mi ochii și inima față de copiii și tinerii bisericii tale și folosește-te de ceea ce sunt și am pentru a-i face oamenii Tăi valoroși! PROVOCARE: Roagă-te măcar săptămânal, pe nume, pentru copiii și tinerii din biserica ta! Alege măcar unul dintre ei și învață-l practic să slujească!

  Az előítélet növekedése

  „Ne csodálkozzatok, atyámfiai, ha gyűlöl titeket a világ. Mi tudjuk, hogy általmentünk a halálból az...