Articolul precedentOamenii au nevoie de oameni
  Articolul următorEliberat din lumea ocultă

  Să ne încredem în Domnul

  Să te asculte Domnul în ziua necazului, să te ocrotească Numele Dumnezeului lui Iacov. (Psalmii 20:1)

  Acesta a fost versetul biblic pe care l-am primit ca făgăduinţă specială din partea Domnului în anul 2012. Am fost nemulţumită pe moment. Iarăşi e vorba de probleme; tot timpul numai necazuri… La anul nu o să mai iau nicio făgăduinţă, mi-am spus în gând, foarte supărată pe Domnul.

  Vremea a trecut şi în luna februarie, spre sfârşit, am primit un telefon de la fiica mea cea mare. În discuţia noastră, am amintit ceva şi despre existenţa lui Dumnezeu. Ea lucrează ca stewardesă pentru o companie importantă. Ca niciodată, m-a ascultat, iar la urmă mi-a spus:

  „Cu adevărat, mâna Domnului a fost peste mine. Am văzut moartea cu ochii. La distanţă de un milimetru nu mi-a căzut bara de câteva tone în cap”, mi-a spus fiica mea.

  Speriată, i-am cerut să-mi povestească ce s-a întâmplat.

  Şi am auzit experienţa care i-a salvat viaţa:

  „Am ajuns în Uganda, o ţară mică şi săracă. Trebuia să luăm autobuzul spre hotelul din apropiere de aeroport. Împreună cu colegii mei, am trecut strada şi urma să aşteptăm să se ridice o barieră de la calea ferată. Bariera s-a ridicat şi au trecut o parte dintre colegii mei, eu eram la mijloc, iar restul, în urma mea. Eram foarte obosită şi mergeam cu capul în jos, aproape cu ochii închişi de somn.

  Bariera care era sus a coborât dintr-odată cu o viteză uimitoare, fără ca nimeni să ştie de ce, şi într-o fracţiune de secundă mi-a retezat pălăria de pe cap, ştergându-mi fruntea şi căzând la picioarele mele. Oamenii din preajmă ţipau şi au pus mâna la ochi, ca să nu-mi vadă sfârşitul.

  Cei din spate au strigat la mine să mă opresc, dar eu nu am auzit nimic. Fiind foarte obosită după o noapte de zbor, nu vedeam în faţa ochilor decât un pat ca să dorm. Când am văzut bariera la picioarele mele şi pălăria de pe cap…, am înţeles pericolul şi am spus: „Dumnezeu m-a salvat! Mama se roagă pentru mine. Dumnezeu mi-a arătat că putea să lase bara aceea să mă omoare pe loc, dar mi-a atins doar capul, ca să văd mâna Lui în viaţa mea. Mi-a arătat clar că mă iubeşte şi mi-a salvat viaţa.”

  M-am gândit la făgăduinţa: „Să te asculte Domnul în ziua necazului…” şi am promis să nu mă mai îndoiesc niciodată de făgăduinţele Lui.

  M-a mustrat prin această experienţă şi am înţeles că El ştie ce este mai bine pentru mine chiar când nu înţeleg anumite situaţii. „În bunătatea Ta, Tu ne asculţi prin minuni” (Psalmii 65:5). Îl laud pe Domnul pentru aceasta, în auzul tuturor.

  Luiza Râducanu, Madrid, Spania

  Judith Couchman
  Cartea „Mic dejun pentru sufletul tău” este ca un buchet de vești bune care sunt povestite cu entuziasm specific românesc. Din toate zonele țării, și chiar de peste hotare, femeile Îi sunt recunoscătoare lui Dumneazeu pentru grija pe care le-o poartă, pentru experiențele zilnice în care descoperă dragostea Lui infinită și pentru privilegiul de a împărtăși bucuria cunoașterii lui Isus Hristos ca Mantuitor personal cu persoanele din sfera de influență. În zorii dimineții, acesta îți oferă un plus de motivație pentru a porni pe drumul vieții cu încrederea că orice provocare poate fi depășită și orice ispită poate fi biruită cu ajutorul Lui.

  Din aceeași categorie

  Calmă în furtună

  Dumnezeu cunoaște fiecare circumstanță și permite să fim în acea situație pentru a-L cunoaște mai bine.

  Ingredientul principal

  Isus este ingredientul de care avem nevoie pentru a ține laolaltă toate celelalte ingrediente. Noi ar trebui să ne concentrăm să obținem mai întâi ingredientul principal; apoi, toate celelalte lucruri vor intra la locul lor.

  Prețuiește-o pe Rut a ta

  Îți mulțumesc pentru Rut. Te rog, ajută-mă să prețuiesc aceste persoane astăzi, pentru că sunt darul Tău pentru noi. Amin!

  Mi-a schimbat viața

  Am încredere și mă rog ca toți să putem spune același lucru după ce am experimentat harul salvator al lui Dumnezeu – că viața noastră nu a rămas aceeași, că ne adaptăm la noua viață în Hristos, că lucrurile pe care obișnuiam să le facem nu ne mai atrag și că întâlnirea cu Isus ne-a schimbat viața.

  Publicate astăzi

  Opt plus unu egal B

  Nu îți dori ceva care te depășește, va fi doar un motiv de amărăciune, și nu unul de bucurie. Fii credincios mai întâi în lucrurile mici! Adevărata capacitate se demonstrează în lucruri nespectaculoase și în detalii, nu în misiunile răsunătoare.

  Calmă în furtună

  Dumnezeu cunoaște fiecare circumstanță și permite să fim în acea situație pentru a-L cunoaște mai bine.

  Dacă eşti Fiul lui Dumnezeu

  Dacă îndoiala îţi copleşeşte viaţa, fă ce a făcut Isus! Adună toate dovezile că tu eşti fiul Său drag sau fiica Lui preaiubită. Contemplă prin credinţă la propriul tău caracter, care va deveni mai curat în lumina de la cruce.

  Izvorul bunătății

  Roagă-te astăzi pentru tinerii care trec prin depresie! Mijlocirea îi poate susține să depășească momentul cu speranță. PROVOCARE: Cu siguranță în jurul nostru sunt persoane cărora nimeni nu le-a arătat bunătate de foarte multă vreme. Alege dintre aceste persoane un tânăr și, pe parcursul zilei, fă un gest care să-i arate bunătate!

  Isten népe megszabadul

  „Igen, így szól az Úr, az erőstől elvétetnek a foglyok is, és megszabadul a kegyetlen...