O mică rugăciune

  Cheamă-mă în ziua necazului şi Eu te voi izbăvi, iar tu Mă vei proslăvi! (Psalmii 50:15)

  De dimineaţă, am simţit că va fi o zi bună, deşi trebuia să stau la serviciu toată ziua. Vremea era caldă şi frumoasă, iar soarele de iulie îmi trimitea raze voioase şi calde.

  Nu mult după ce am ajuns la lucru, a intrat pe uşă un tânăr, în jur de 28 ani, foarte supărat. În noaptea precedentă îşi pierduse, prin zonă, nişte chei de maşină şi m-a întrebat dacă nu le-am văzut când am intrat. Mi-a povestit că a stat pe scări, „la o bere”, cu un prieten şi că, probabil, atunci i-au căzut cheile din buzunar. Numai că eu nu văzusem nicio cheie. Necăjit, a plecat. După vreo trei ore a revenit. De data asta, era negru la faţă.

  – Ştiţi, mi-a spus, erau chei de la patru maşini şi ca să le refac mă costă peste 400 de euro. Şi nici nu erau ale mele!

  Văzându-l atât de disperat, m-a cuprins mila. Cum puteam să-l ajut oare? Am simţit îndemnul să-i spun să ne rugăm împreună, dar m-am sfiit. Nu-l cunoşteam deloc şi nu ştiam cum ar reacţiona la o asemenea propunere. L-am încurajat spunându-i că Dumnezeu poate să-l ajute să le găsească. Când uşa s-a închis în urma lui, m-am plecat pe genunchi şi L-am rugat din toată inima pe Domnul să-l ajute pe acest om, să-I fie milă de el şi să-i descopere unde erau cheile. Am mulţumit, m-am ridicat şi mi-am văzut de treburi.

  Se făcuse deja seară. Era cam pe la ora 19, când ciocănituri în uşă m-au făcut să ridic capul. Era el. A început să vorbească foarte agitat:

  Incredibil! Ştiţi ce mi s-a întâmplat? Am găsit cheile! Incredibil!

  – O, mă bucur foarte mult! Unde şi când?

  – Acum două minute! Coboram strada şi l-am întrebat pe un om dacă n-a găsit nişte chei şi el mi-a răspuns că le-a găsit şi mi-a dat cheile! Doamnă, nu-mi vine să cred!

  – Eu speram să le găsiţi! După ce aţi plecat de la mine dimineaţă, m-am rugat lui Dumnezeu să vă ajute să le găsiţi. Şi El a răspuns rugăciunii mele. După o clipă de şovăire, tânărul mi-a spus, parcă scuzându-se:

  – Eu nu merg la nicio biserică, pentru că toate nu vor decât bani. Dar ştiu că, sus, există un Dumnezeu adevărat şi eu cred în El!

  Cât ne costă o rugăciune sinceră? Poate puţină milă împletită cu dorinţa de a face pe cineva fericit; poate un pic de inimă şi o mică durere de genunchi; poate câteva clipe din viaţă îngemănate cu gânduri bune. Dar vreau să vă spun ceva: se merită! Te încurajez astăzi să înalţi cu credinţă mici rugăciuni pentru persoane şi situaţii concrete. Dă-I ocazia lui Dumnezeu să lucreze!

  Marilena Sîrbu, Suceava, Moldova

  O mică rugăciune - 2016. Văzându-l atât de disperat, m-a cuprins mila. Cum puteam să-l ajut oare? Am simţit îndemnul să-i spun să ne rugăm împreună, dar m-am sfiit. Nu-l cunoşteam deloc şi nu ştiam cum ar reacţiona la o asemenea propunere. L-am încurajat spunându-i că Dumnezeu poate să-l ajute să le găsească.
  Judith Couchman
  Cartea „Mic dejun pentru sufletul tău” este ca un buchet de vești bune care sunt povestite cu entuziasm specific românesc. Din toate zonele țării, și chiar de peste hotare, femeile Îi sunt recunoscătoare lui Dumneazeu pentru grija pe care le-o poartă, pentru experiențele zilnice în care descoperă dragostea Lui infinită și pentru privilegiul de a împărtăși bucuria cunoașterii lui Isus Hristos ca Mantuitor personal cu persoanele din sfera de influență. În zorii dimineții, acesta îți oferă un plus de motivație pentru a porni pe drumul vieții cu încrederea că orice provocare poate fi depășită și orice ispită poate fi biruită cu ajutorul Lui.

  Din aceeași categorie

  Ziua Taților

  De Ziua Tatălui, aplică versetul de azi la tatăl tău și oferă-i iertare, dacă este nevoie. Iată o versiune de Ziua Tatălui a textului din Filipeni 4:8: „La urma urmelor, copiilor, orice a făcut tatăl vostru adevărat, nobil, drept, curat, demn de iubit, demn de primit, orice faptă bună și orice este lăudabil, aceea să vă însuflețească!”

  Epuizare?

  Isus a arătat că este bine să punem deoparte timp pentru noi înșine: de fapt, aceasta este o datorie! Prea adesea luptăm să fim perfecte și să ne menținem reputația de persoane altruiste, astfel încât începem să ne neglijăm propria viață. Dar, pentru a umple cupa altora, trebuie să ne asigurăm că avem destulă apă în propria cupă.

  Trebuie să fi fost un înger

  Ce Dumnezeu minunat slujim! El trimite îngerii Săi să vegheze asupra noastră și se îngrijește de nevoile noastre, adesea înainte să știm care sunt acestea. Ne putem încrede cu siguranță în grija Sa pentru noi!

  Ajutor! Sunt mamă!

  A fi mamă nu este ușor, mai ales dacă ești singură. Dar Dumnezeu a promis că nu ne va lăsa, ci El ne va fi puterea. Deci mă prind de făgăduința aceasta: Dumnezeu o va salva pe fiica mea.

  Publicate astăzi

  Șase ani la câțiva centimetri de moarte

  Singurul care nu Se limitează la a coase rănile, ci le și curăță, apoi le vindecă pe deplin este Mântuitorul. Ceea ce vede și atinge El nu va mai putea deveni periculos vreodată; El vindecă pentru totdeauna.

  Ziua Taților

  De Ziua Tatălui, aplică versetul de azi la tatăl tău și oferă-i iertare, dacă este nevoie. Iată o versiune de Ziua Tatălui a textului din Filipeni 4:8: „La urma urmelor, copiilor, orice a făcut tatăl vostru adevărat, nobil, drept, curat, demn de iubit, demn de primit, orice faptă bună și orice este lăudabil, aceea să vă însuflețească!”

  Răsplata

  Se poate spune că răsplata imediată şi valabilă a slujirii constă într-o îmbunătăţire a stării de bine şi în bucuria oferirii ajutorului celor care sunt în nevoie. Astăzi, te încurajăm să împlineşti nevoile unei persoane apropiate. Adu-ţi aminte că „oricine dă un pahar de apă unuia din aceşti micuţi în numele unui ucenic nu-şi va pierde răsplata”.

  Ucenicul iubit, fiu al tunetului?

  Doamne, ajută-mă să văd, ca și Tine, ce pot deveni tinerii sub influența Ta și să fiu un canal al iubirii Tale revărsate către ei! PROVOCARE: Roagă-te ca pentru acei tineri greu de iubit, asemenea lui Ioan, să ai dragostea pe care a avut-o Isus față de acesta!

  Jel a nagyvárosok elhagyására

  „Mikor azért látjátok majd, hogy az a pusztító utálatosság, amelyről Dániel próféta szólott, ott áll...