O mică rugăciune

  Cheamă-mă în ziua necazului şi Eu te voi izbăvi, iar tu Mă vei proslăvi! (Psalmii 50:15)

  De dimineaţă, am simţit că va fi o zi bună, deşi trebuia să stau la serviciu toată ziua. Vremea era caldă şi frumoasă, iar soarele de iulie îmi trimitea raze voioase şi calde.

  Nu mult după ce am ajuns la lucru, a intrat pe uşă un tânăr, în jur de 28 ani, foarte supărat. În noaptea precedentă îşi pierduse, prin zonă, nişte chei de maşină şi m-a întrebat dacă nu le-am văzut când am intrat. Mi-a povestit că a stat pe scări, „la o bere”, cu un prieten şi că, probabil, atunci i-au căzut cheile din buzunar. Numai că eu nu văzusem nicio cheie. Necăjit, a plecat. După vreo trei ore a revenit. De data asta, era negru la faţă.

  – Ştiţi, mi-a spus, erau chei de la patru maşini şi ca să le refac mă costă peste 400 de euro. Şi nici nu erau ale mele!

  Văzându-l atât de disperat, m-a cuprins mila. Cum puteam să-l ajut oare? Am simţit îndemnul să-i spun să ne rugăm împreună, dar m-am sfiit. Nu-l cunoşteam deloc şi nu ştiam cum ar reacţiona la o asemenea propunere. L-am încurajat spunându-i că Dumnezeu poate să-l ajute să le găsească. Când uşa s-a închis în urma lui, m-am plecat pe genunchi şi L-am rugat din toată inima pe Domnul să-l ajute pe acest om, să-I fie milă de el şi să-i descopere unde erau cheile. Am mulţumit, m-am ridicat şi mi-am văzut de treburi.

  Se făcuse deja seară. Era cam pe la ora 19, când ciocănituri în uşă m-au făcut să ridic capul. Era el. A început să vorbească foarte agitat:

  Incredibil! Ştiţi ce mi s-a întâmplat? Am găsit cheile! Incredibil!

  – O, mă bucur foarte mult! Unde şi când?

  – Acum două minute! Coboram strada şi l-am întrebat pe un om dacă n-a găsit nişte chei şi el mi-a răspuns că le-a găsit şi mi-a dat cheile! Doamnă, nu-mi vine să cred!

  – Eu speram să le găsiţi! După ce aţi plecat de la mine dimineaţă, m-am rugat lui Dumnezeu să vă ajute să le găsiţi. Şi El a răspuns rugăciunii mele. După o clipă de şovăire, tânărul mi-a spus, parcă scuzându-se:

  – Eu nu merg la nicio biserică, pentru că toate nu vor decât bani. Dar ştiu că, sus, există un Dumnezeu adevărat şi eu cred în El!

  Cât ne costă o rugăciune sinceră? Poate puţină milă împletită cu dorinţa de a face pe cineva fericit; poate un pic de inimă şi o mică durere de genunchi; poate câteva clipe din viaţă îngemănate cu gânduri bune. Dar vreau să vă spun ceva: se merită! Te încurajez astăzi să înalţi cu credinţă mici rugăciuni pentru persoane şi situaţii concrete. Dă-I ocazia lui Dumnezeu să lucreze!

  Marilena Sîrbu, Suceava, Moldova

  Judith Couchman
  Cartea „Mic dejun pentru sufletul tău” este ca un buchet de vești bune care sunt povestite cu entuziasm specific românesc. Din toate zonele țării, și chiar de peste hotare, femeile Îi sunt recunoscătoare lui Dumneazeu pentru grija pe care le-o poartă, pentru experiențele zilnice în care descoperă dragostea Lui infinită și pentru privilegiul de a împărtăși bucuria cunoașterii lui Isus Hristos ca Mantuitor personal cu persoanele din sfera de influență. În zorii dimineții, acesta îți oferă un plus de motivație pentru a porni pe drumul vieții cu încrederea că orice provocare poate fi depășită și orice ispită poate fi biruită cu ajutorul Lui.

  Din aceeași categorie

  Un uragan și o minune – partea 2

  Dumnezeu a promis să restaureze, să reconstruiască și să refacă. El are puterea de a da o viață nouă visurilor tale ofilite, vieții tale distruse. Amintește-ți ce a făcut El pentru noi după uraganul Maria. Și tu poți trăi o așa minune.

  Un uragan și o minune – partea 1

  Uraganul Maria a trimis valuri de apă care se strecurau în orice crăpătură, udând paturile, canapelele și covoarele, în timp ce noi ne căutam adăpost, rugându-ne pentru viața noastră în baie, sub chiuvetă și în dulapuri – rugându-ne chiar și când sunetele de afară ne anunțau că uraganul mai smulsese un acoperiș și îl izbise în fereastră. Orele nesfârșite s-au întins până s-a crăpat de ziuă. Potolește vânturile, Doamne, ne rugam noi, și fă ca furtuna să înceteze!

  Discuția de la prânz

  Isus este la fiecare masă cu tine. El cântă cu vocea și la instrumente; El folosește pe oricine. Calitățile sonice ale vocii și ale pianului vor atrage bărbați și femei să Îl cunoască pe Împăratul nostru care Se întoarce curând.

  Acele lecții importante

  Haideți să stăm la picioarele Lui și să bem din fântâna vieții veșnice, lăsând-o să ne potolească sufletul și să ne întărească în fiecare zi credința. Lecțiile pe care le învățăm, Dumnezeu știe, ne vor ajuta să devenim o versiune mai bună a noastră după ce le-am învățat.

  Publicate astăzi

  Luna când începe școala

  Dacă ești printre cei care pot învăța mai ușor și mai mult, nu te mulțumi să aduni în palmaresul personal note bune, ci fă din capacitățile tale un atu pentru tot grupul! Ajută-i pe ceilalți să te ajungă din urmă! Vei simți mult mai multă satisfacție decât dacă o faci pe deșteptul și îi lași în urmă.

  Un uragan și o minune – partea 2

  Dumnezeu a promis să restaureze, să reconstruiască și să refacă. El are puterea de a da o viață nouă visurilor tale ofilite, vieții tale distruse. Amintește-ți ce a făcut El pentru noi după uraganul Maria. Și tu poți trăi o așa minune.

  Atacul de panică

  Îţi poţi ridica ochii spre cer şi să fii sigur că Dumnezeu te va ajuta. Cel care poate să te păzească de orice lucru rău nici nu doarme şi nici nu dormitează. „Domnul te va păzi la plecare şi la venire, de acum şi până în veac”.

  Considerație

  Doamne, ajută-mă să îmi descopăr locul în lucrarea Ta și să învăț să colaborez cu frații mei! PROVOCARE: Caută o modalitate de a implica un tânăr în activitatea pe care o îndeplinești la biserică!

  Amikor már túl késő

  „Ímé, napok jőnek, azt mondja az Úr Isten, és éhséget bocsátok e földre; nem kenyér...