Cine face lui îşi face!

  Fiţi dar împlinitori ai Cuvântului, nu numai ascultători, înşelându-vă singuri. (Iacov 1:22)

  Se întâmpla în primăvara anului 1995 în Bucureşti. Pentru că la sfârşitul lunii iulie urma să mă căsătoresc, am hotărât să plec în capitală, unde soţul meu era student, pentru ca împreună să alegem modelul de invitaţie pentru nuntă şi să cumpărăm costumul de mire, pantofii şi alte accesorii. Călătoria cu trenul a fost lungă şi obositoare, dar odată ce am ajuns la destinaţie, bucuria întâlnirii a luat locul oboselii. După mai puţin de două ore, colindam străzile aglomerate ale Bucureştiului în căutarea lucrurilor de care eram interesaţi.

  Îmi amintesc că am intrat într-o librărie şi am făcut câteva cumpărături. După ce am ieşit din magazin, ne-am oprit să numărăm banii. Ne-am dat seama că restul pe care l-am primit era mai mare decât suma pe care am plătit-o. Imediat ne-am întors să vorbim cu vânzătoarea. Aceasta ne-a mulţumit frumos şi a mărturisit că s-a mai întâmplat din cauza grabei să mai greşească cu restul, dar nu s-a mai întâmplat niciodată ca vreo persoană să îi dea banii înapoi. Cu inimile pline de bucurie, am urcat în tramvaiul care urma să ne ducă în centrul oraşului. Eu m-am aşezat şi, pentru că era aglomeraţie mare, l-am rugat pe prietenul meu să îmi dea să ţin eu bagajele. M-a rugat să am grijă şi de portofel până când el compostează biletele. Zis şi făcut.

  Am coborât anevoie prin mulţimea de oameni. Cu o clipă înainte ca uşile tramvaiului să se închidă, mâna unei doamne flutura portofelul nostru strigând: „Duduie, duduie, v-a căzut portofelul!” Am încremenit. Din mână în mână, portofelul a ajuns la noi. Cum m-am simţit? Vă puteţi imagina. Era vorba de mulţi bani la vremea aceea. I-am mulţumit doamnei pentru amabilitatea ei, dar în mod special I-am mulţumit lui Dumnezeu pentru purtarea Sa de grijă. I-am mulţumit, de asemenea, pentru oamenii cinstiţi prin care lucrează şi prin care îşi revarsă binecuvântările.

  Mi-am pus multă vreme o întrebare: Oare dacă nu am fi dat restul înapoi la librărie, am mai fi recuperat portofelul? Aveam inima plină de pace. Călăuziţi de El, întăriţi de puterea Lui, am reuşit să aplicăm regula de aur a Scripturii: „Tot ce voiţi să vă facă vouă oamenii faceţi-le şi voi la fel.” Ni s-a confirmat încă o dată că ascultarea de Dumnezeu este secretul fericirii autentice. Mă rog ca şi astăzi bucuria ascultării de El şi împlinirea voii Lui să sporească fericirea din sufletul meu şi al tău şi să ne transforme în unelte desăvârşite în mâna Lui.

  Cristina Potocian Bândean, Transilvania de Nord

  Cine face lui îşi face! - 2016. Pentru că la sfârşitul lunii iulie urma să mă căsătoresc, am hotărât să plec în capitală, unde soţul meu era student, pentru ca împreună să alegem modelul de invitaţie pentru nuntă şi să cumpărăm costumul de mire, pantofii şi alte accesorii. Călătoria cu trenul a fost lungă şi obositoare, dar odată ce am ajuns la destinaţie...
  Judith Couchman
  Cartea „Mic dejun pentru sufletul tău” este ca un buchet de vești bune care sunt povestite cu entuziasm specific românesc. Din toate zonele țării, și chiar de peste hotare, femeile Îi sunt recunoscătoare lui Dumneazeu pentru grija pe care le-o poartă, pentru experiențele zilnice în care descoperă dragostea Lui infinită și pentru privilegiul de a împărtăși bucuria cunoașterii lui Isus Hristos ca Mantuitor personal cu persoanele din sfera de influență. În zorii dimineții, acesta îți oferă un plus de motivație pentru a porni pe drumul vieții cu încrederea că orice provocare poate fi depășită și orice ispită poate fi biruită cu ajutorul Lui.

  Din aceeași categorie

  Domnul poartă de grijă

  Data viitoare când vei avea de înfruntat o încercare, nu te gândi prea mult la multiplele căi prin care ai putea eșua. În schimb, roagă-te lui Dumnezeu pentru succes. El nu este niciodată prea ocupat să ne audă rugăciunile și este gata să intervină, dacă Îl rugăm.

  Țărmul păcii

  Ori de câte ori închid ochii și stau în liniște, imaginația mă poartă din nou în acest loc al solitudinii profunde și calme unde găsesc pace și unde Îl găsesc pe Dumnezeu. Iată ce mi-a oferit Isus: un țărm al păcii.

  Podul

  Ce călătorie minunată putem avea atunci când suntem în contact direct cu Dumnezeu și când avem încredere în conducerea Lui zilnică! „Încredinţează-ţi soarta în mâna Domnului, şi El te va sprijini. El nu va lăsa niciodată să se clatine cel neprihănit” (Psalmii 55:22).

  Mă auzi?

  Tu Îl asculți pe Dumnezeu atunci când El te îndeamnă să urmezi căile Lui de-a lungul zilei? El așteaptă ca tu să-I răspunzi. Dar mai așteaptă și altcineva: beneficiarul binecuvântării. Răspunzând astăzi îndemnului lui Dumnezeu din inima ta, pentru cine vei putea fi o binecuvântare?

  Publicate astăzi

  Cinci fecioare înțelepte

  Cine se mulțumește să memoreze va ajunge să se creadă înțelept, dar va descoperi că prea multe bagaje, fără a fi organizate, sunt nu doar inutile, ci chiar dăunătoare. Există oameni ne­buni care știu pe de rost volume întregi, dar există și înțelepți care nici măcar nu știu să citească. Cine a găsit un om înțelept să-l păstreze în apropierea lui; informație ne oferă toți roboții planetei.

  Domnul poartă de grijă

  Data viitoare când vei avea de înfruntat o încercare, nu te gândi prea mult la multiplele căi prin care ai putea eșua. În schimb, roagă-te lui Dumnezeu pentru succes. El nu este niciodată prea ocupat să ne audă rugăciunile și este gata să intervină, dacă Îl rugăm.

  Comportamentul şi gândirea

  Alege acțiuni nobile, oneste, responsabile și cinstite, care arată respect și apreciere față de alții și în special împlinesc nevoile cuiva. Gândurile și faptele sunt legate atât de strâns încât se determină reciproc. Prin faptele tale vei împlini voia Domnului.

  Fii „părinte de suflet”!

  Doamne, deschide-mi ochii și inima față de copiii și tinerii bisericii tale și folosește-te de ceea ce sunt și am pentru a-i face oamenii Tăi valoroși! PROVOCARE: Roagă-te măcar săptămânal, pe nume, pentru copiii și tinerii din biserica ta! Alege măcar unul dintre ei și învață-l practic să slujească!

  Az előítélet növekedése

  „Ne csodálkozzatok, atyámfiai, ha gyűlöl titeket a világ. Mi tudjuk, hogy általmentünk a halálból az...