Cine face lui îşi face!

  Fiţi dar împlinitori ai Cuvântului, nu numai ascultători, înşelându-vă singuri. (Iacov 1:22)

  Se întâmpla în primăvara anului 1995 în Bucureşti. Pentru că la sfârşitul lunii iulie urma să mă căsătoresc, am hotărât să plec în capitală, unde soţul meu era student, pentru ca împreună să alegem modelul de invitaţie pentru nuntă şi să cumpărăm costumul de mire, pantofii şi alte accesorii. Călătoria cu trenul a fost lungă şi obositoare, dar odată ce am ajuns la destinaţie, bucuria întâlnirii a luat locul oboselii. După mai puţin de două ore, colindam străzile aglomerate ale Bucureştiului în căutarea lucrurilor de care eram interesaţi.

  Îmi amintesc că am intrat într-o librărie şi am făcut câteva cumpărături. După ce am ieşit din magazin, ne-am oprit să numărăm banii. Ne-am dat seama că restul pe care l-am primit era mai mare decât suma pe care am plătit-o. Imediat ne-am întors să vorbim cu vânzătoarea. Aceasta ne-a mulţumit frumos şi a mărturisit că s-a mai întâmplat din cauza grabei să mai greşească cu restul, dar nu s-a mai întâmplat niciodată ca vreo persoană să îi dea banii înapoi. Cu inimile pline de bucurie, am urcat în tramvaiul care urma să ne ducă în centrul oraşului. Eu m-am aşezat şi, pentru că era aglomeraţie mare, l-am rugat pe prietenul meu să îmi dea să ţin eu bagajele. M-a rugat să am grijă şi de portofel până când el compostează biletele. Zis şi făcut.

  Am coborât anevoie prin mulţimea de oameni. Cu o clipă înainte ca uşile tramvaiului să se închidă, mâna unei doamne flutura portofelul nostru strigând: „Duduie, duduie, v-a căzut portofelul!” Am încremenit. Din mână în mână, portofelul a ajuns la noi. Cum m-am simţit? Vă puteţi imagina. Era vorba de mulţi bani la vremea aceea. I-am mulţumit doamnei pentru amabilitatea ei, dar în mod special I-am mulţumit lui Dumnezeu pentru purtarea Sa de grijă. I-am mulţumit, de asemenea, pentru oamenii cinstiţi prin care lucrează şi prin care îşi revarsă binecuvântările.

  Mi-am pus multă vreme o întrebare: Oare dacă nu am fi dat restul înapoi la librărie, am mai fi recuperat portofelul? Aveam inima plină de pace. Călăuziţi de El, întăriţi de puterea Lui, am reuşit să aplicăm regula de aur a Scripturii: „Tot ce voiţi să vă facă vouă oamenii faceţi-le şi voi la fel.” Ni s-a confirmat încă o dată că ascultarea de Dumnezeu este secretul fericirii autentice. Mă rog ca şi astăzi bucuria ascultării de El şi împlinirea voii Lui să sporească fericirea din sufletul meu şi al tău şi să ne transforme în unelte desăvârşite în mâna Lui.

  Cristina Potocian Bândean, Transilvania de Nord

  Cine face lui îşi face! - 2016. Pentru că la sfârşitul lunii iulie urma să mă căsătoresc, am hotărât să plec în capitală, unde soţul meu era student, pentru ca împreună să alegem modelul de invitaţie pentru nuntă şi să cumpărăm costumul de mire, pantofii şi alte accesorii. Călătoria cu trenul a fost lungă şi obositoare, dar odată ce am ajuns la destinaţie...
  Judith Couchman
  Cartea „Mic dejun pentru sufletul tău” este ca un buchet de vești bune care sunt povestite cu entuziasm specific românesc. Din toate zonele țării, și chiar de peste hotare, femeile Îi sunt recunoscătoare lui Dumneazeu pentru grija pe care le-o poartă, pentru experiențele zilnice în care descoperă dragostea Lui infinită și pentru privilegiul de a împărtăși bucuria cunoașterii lui Isus Hristos ca Mantuitor personal cu persoanele din sfera de influență. În zorii dimineții, acesta îți oferă un plus de motivație pentru a porni pe drumul vieții cu încrederea că orice provocare poate fi depășită și orice ispită poate fi biruită cu ajutorul Lui.

  Din aceeași categorie

  Dă mai departe!

  În urmă cu mai bine de patruzeci de ani, un cuplu s-a împrietenit cu mine; și pentru că ştiu din experiență cum este să te simți singură într-o zi de închinare și apoi să fii invitată la o masă caldă. A fost și pentru tine cineva o binecuvântare? Poate este timpul să dai și tu mai departe ceea ce ai primit.

  Vei merge acolo unde Dumnezeu te trimite?

  Mă rog ca, atunci când ești singură și tristă, să arunci asupra lui Dumnezeu toate îngrijorările tale. Lasă-L pe El să le ducă pentru tine. El a promis să-ți meargă alături la fiecare pas.

  Iar ei au locuit în mijlocul lor

  Mă rog ca și eu să plâng în pocăință când Dumnezeu trimite mustrarea Sa și apoi să procedez conform harului Său, ca să intru în moștenirea Canaanului ceresc. Fie ca aceasta să fie și experiența ta!

  Ca un copilaș

  Ce fericire să-i avem pe acești micuți care ne învață atât de multe despre noi înșine, despre viața însăși și despre cum să relaționam cu Tatăl nostru ceresc! Mă simt foarte binecuvântată! Ajută-mă, Doamne, să devin ca un copilaș!

  Publicate astăzi

  Top 3

  Dacă nu ești cumva unul dintre cei care manipulează, fii astăzi mai stăpân pe opiniile personale și respectă-le măcar tu. Nu trebuie să apelezi la tupeu sau la obrăznicie, ci să fii consecvent cu propriile decizii și să nu accepți nejustificat impunerea altor puncte de vedere.

  Dă mai departe!

  În urmă cu mai bine de patruzeci de ani, un cuplu s-a împrietenit cu mine; și pentru că ştiu din experiență cum este să te simți singură într-o zi de închinare și apoi să fii invitată la o masă caldă. A fost și pentru tine cineva o binecuvântare? Poate este timpul să dai și tu mai departe ceea ce ai primit.

  Cuvintele care zidesc

  Dacă eşti în ceartă cu cineva din cauza cuvintelor tale (sau din oricare alt motiv), nu lăsa să treacă prea mult timp până când rezolvi acest lucru - cere iertare! Acest lucru contribuie la sănătatea ta mintală şi morală.

  Vorbește-mi despre Dumnezeu!

  Doamne, vreau să fii Prietenul copiilor mei! Ajută-mă să le pot face cunoștință cu Tine într-o manieră plăcută, dar onestă! PROVOCARE: Ce voi face astăzi ca să-L prezint pe Dumnezeu copiilor mei cât mai corect?

  Közel van az Úr napja

  „Jaj, ez a nap! Bizony közel van az Úr napja, és mint a pusztítás, úgy...