Cine face lui îşi face!

  Fiţi dar împlinitori ai Cuvântului, nu numai ascultători, înşelându-vă singuri. (Iacov 1:22)

  Se întâmpla în primăvara anului 1995 în Bucureşti. Pentru că la sfârşitul lunii iulie urma să mă căsătoresc, am hotărât să plec în capitală, unde soţul meu era student, pentru ca împreună să alegem modelul de invitaţie pentru nuntă şi să cumpărăm costumul de mire, pantofii şi alte accesorii. Călătoria cu trenul a fost lungă şi obositoare, dar odată ce am ajuns la destinaţie, bucuria întâlnirii a luat locul oboselii. După mai puţin de două ore, colindam străzile aglomerate ale Bucureştiului în căutarea lucrurilor de care eram interesaţi.

  Îmi amintesc că am intrat într-o librărie şi am făcut câteva cumpărături. După ce am ieşit din magazin, ne-am oprit să numărăm banii. Ne-am dat seama că restul pe care l-am primit era mai mare decât suma pe care am plătit-o. Imediat ne-am întors să vorbim cu vânzătoarea. Aceasta ne-a mulţumit frumos şi a mărturisit că s-a mai întâmplat din cauza grabei să mai greşească cu restul, dar nu s-a mai întâmplat niciodată ca vreo persoană să îi dea banii înapoi. Cu inimile pline de bucurie, am urcat în tramvaiul care urma să ne ducă în centrul oraşului. Eu m-am aşezat şi, pentru că era aglomeraţie mare, l-am rugat pe prietenul meu să îmi dea să ţin eu bagajele. M-a rugat să am grijă şi de portofel până când el compostează biletele. Zis şi făcut.

  Am coborât anevoie prin mulţimea de oameni. Cu o clipă înainte ca uşile tramvaiului să se închidă, mâna unei doamne flutura portofelul nostru strigând: „Duduie, duduie, v-a căzut portofelul!” Am încremenit. Din mână în mână, portofelul a ajuns la noi. Cum m-am simţit? Vă puteţi imagina. Era vorba de mulţi bani la vremea aceea. I-am mulţumit doamnei pentru amabilitatea ei, dar în mod special I-am mulţumit lui Dumnezeu pentru purtarea Sa de grijă. I-am mulţumit, de asemenea, pentru oamenii cinstiţi prin care lucrează şi prin care îşi revarsă binecuvântările.

  Mi-am pus multă vreme o întrebare: Oare dacă nu am fi dat restul înapoi la librărie, am mai fi recuperat portofelul? Aveam inima plină de pace. Călăuziţi de El, întăriţi de puterea Lui, am reuşit să aplicăm regula de aur a Scripturii: „Tot ce voiţi să vă facă vouă oamenii faceţi-le şi voi la fel.” Ni s-a confirmat încă o dată că ascultarea de Dumnezeu este secretul fericirii autentice. Mă rog ca şi astăzi bucuria ascultării de El şi împlinirea voii Lui să sporească fericirea din sufletul meu şi al tău şi să ne transforme în unelte desăvârşite în mâna Lui.

  Cristina Potocian Bândean, Transilvania de Nord

  Judith Couchman
  Cartea „Mic dejun pentru sufletul tău” este ca un buchet de vești bune care sunt povestite cu entuziasm specific românesc. Din toate zonele țării, și chiar de peste hotare, femeile Îi sunt recunoscătoare lui Dumneazeu pentru grija pe care le-o poartă, pentru experiențele zilnice în care descoperă dragostea Lui infinită și pentru privilegiul de a împărtăși bucuria cunoașterii lui Isus Hristos ca Mantuitor personal cu persoanele din sfera de influență. În zorii dimineții, acesta îți oferă un plus de motivație pentru a porni pe drumul vieții cu încrederea că orice provocare poate fi depășită și orice ispită poate fi biruită cu ajutorul Lui.

  Din aceeași categorie

  Totul nou

  Mi-l pot imagina pe Isus oprindu-Se să admire frumusețea pe care o creează în viața ta și a mea. Să avem răbdare, pentru că Isus făgăduiește că „acela care a început în voi această bună lucrare o va isprăvi până în ziua lui Isus Hristos”.

  O zi a minunilor

  Lui Dumnezeu Îi pasă de detaliile din viața fiecăruia dintre noi. Dacă nu I-aș fi cerut să intervină și dacă nu aș fi crezut în dragostea și în grija Lui nestrămutată, aș fi pierdut binecuvântarea unei zile pline de miracole.

  Ronnie și domnișoara Prigorie

  Urmează să citești despre câteva dintre calitățile extraordinare pe care Dumnezeu vrea să le avem pentru a fi creștini de succes. Să Îi cerem înțelepciune ca să învățăm lecții de la ceea ce El a creat în natură. Să studiem păsările și să fim înțelepți!

  Poți învăța multe de la găini

  Când Dumnezeu a creat animalele, le-a învățat moduri diferite de a se comporta. Trebuie să ne rugăm în fiecare zi ca Dumnezeu să ne ajute să fim buni și răbdători și apoi, asemenea puicuței galbene, să avem grijă de corpul nostru așa cum El a intenționat de la început.

  Publicate astăzi

  10 Perfect, dar invizibil

  De multe ori suntem atrași sau impresionați de renumele cuiva. Faima este rezultatul colportării unor știri adevărate sau exagerate. O campanie isteață poate aduce faimă și unei nonvalori. Adevăratul succes este însă rezultatul lucrului constant, al perseverenței și al modestiei. Un om de succes va fi întotdeauna decent în a se lăuda cu performanțele lui și va considera permanent că mai are de crescut.

  Totul nou

  Mi-l pot imagina pe Isus oprindu-Se să admire frumusețea pe care o creează în viața ta și a mea. Să avem răbdare, pentru că Isus făgăduiește că „acela care a început în voi această bună lucrare o va isprăvi până în ziua lui Isus Hristos”.

  Acoperirea prejudiciului

  Cererea victimei pentru a putea ierta cuprinde recunoaşterea prejudiciului adus, pocăinţa, compasiunea pentru victimă şi o dovadă de empatie, precum şi o oarecare reparaţie. Aceasta este singura cale de eliminare a stresului emoţional.

  Casa Tatălui este casa Mea

  Doamne, învață-ne să prețuim întâlnirea cu Tine din fiecare Sabat și să venim cu bucurie la casa Ta! Provocare: Hotărăște-te ca în Sabatul viitor să participi la toate serviciile divine din biserica ta! Ajută-i și pe membrii familiei tale să meargă împreună cu tine!

  Az igazak feltámadása

  „Megelevenednek halottaid, és holttesteim fölkelnek: serkenjetek föl és énekeljetek, akik a porban lakoztok, mert harmatod...