Articolul precedentSapă adânc!
  Articolul următorFă-L cunoscut pe Hristos

  Puterea salvatoare a lui Isus

  El mi-a zis: „Harul meu îţi este de ajuns, căci puterea mea, în slăbiciune, este făcută desăvârşită.” Deci mă voi lăuda mult mai bucuros cu slăbiciunile mele, pentru ca puterea lui Hristos să rămână în mine. (2 Corinteni 12:9)

  Isus ne invită să unim slăbiciunile noastre cu puterea Lui, ignoranţa noastră cu înţelepciunea Lui. Slăbiciunile pe care numai noi le ştim, cele care ne apropie sau ne depărtează de Dumnezeu sunt slăbiciunile caracterului nostru. Numai prin puterea Lui vom fi schimbaţi şi prin dragostea Lui ajungem mai aproape de oameni. În loc să-i judecăm, ajungem să-i privim cu multă compasiune, aşa cum a făcut El; în loc să stăm deoparte, ajungem să ne pese şi să ne implicăm. Prin puterea Lui descoperim în noi daruri spirituale prin care-i putem ajuta pe cei din jurul nostru.

  Cât de atent şi delicat a fost Isus în ajutorul pe care l-a oferit oamenilor, vindecându-i atât sufleteşte, cât şi trupeşte. Toţi cei care s-au aflat în preajma Lui au fost ajutaţi intr-un fel sau altul. Prin prezenţa Lui, prin atitudinea Lui, prin sacrificiul Lui, a schimbat lumea.

  Avem problemele noastre fiecare, acasă, la serviciu, probleme mici sau mari, probleme care se pot rezolva sau care nu se pot rezolva. Dar prin puterea pe care ne-a promis-o Dumnezeu, putem să-i ajutăm pe cei din jurul nostru, pentru că fiecare avem un cel puţin un dar.

  Roagă-te astăzi să fii tu cea care să determine o schimbare în jur: prin exemplu, prin atitudine, prin darul pe care-l ai.

  „Fiecare ucenic adevărat este născut în împărăţia lui Dumnezeu ca misionar. Acela care bea din apa vie devine un izvor de viaţă. Primitorul devine un dătător. Harul lui Hristos în suflet este ca un izvor în pustie, curgând pentru a-i răcori pe toţi şi făcându-i pe cei care sunt gata să piară doritori să bea din apa vieţii.” (Ellen G. White, Viaţa lui Iisus, p. 196)

  „Este privilegiul oricărui suflet acela de a fi un canal viu prin care Dumnezeu să poată transmite lumh bogăţiile harului Său, bogăţiile de nepătruns ale Domnului Hristos. Nimic nu doreşte Domnul Hristos aşa de mult decât de a avea instrumente care să reprezinte lumii caracterul şi spiritul Său. Nu este nimic de care lumea să aibă aşa de mare nevoie ca manifestarea iubirii Mântuitorului prin oameni. Cerul întreg aşteaptă canale prin care untdelemnul cel sfânt să poată fi turnat ca să fie o bucurie şi o binecuvântare pentru inimile omeneşti.” (Eadem, Parabolele Domnului Hristos, p. 372)

  Liliana Nădăşan, Tărgu Mureş, Transilvania de Sud

  Judith Couchman
  Cartea „Mic dejun pentru sufletul tău” este ca un buchet de vești bune care sunt povestite cu entuziasm specific românesc. Din toate zonele țării, și chiar de peste hotare, femeile Îi sunt recunoscătoare lui Dumneazeu pentru grija pe care le-o poartă, pentru experiențele zilnice în care descoperă dragostea Lui infinită și pentru privilegiul de a împărtăși bucuria cunoașterii lui Isus Hristos ca Mantuitor personal cu persoanele din sfera de influență. În zorii dimineții, acesta îți oferă un plus de motivație pentru a porni pe drumul vieții cu încrederea că orice provocare poate fi depășită și orice ispită poate fi biruită cu ajutorul Lui.

  Din aceeași categorie

  Calmă în furtună

  Dumnezeu cunoaște fiecare circumstanță și permite să fim în acea situație pentru a-L cunoaște mai bine.

  Ingredientul principal

  Isus este ingredientul de care avem nevoie pentru a ține laolaltă toate celelalte ingrediente. Noi ar trebui să ne concentrăm să obținem mai întâi ingredientul principal; apoi, toate celelalte lucruri vor intra la locul lor.

  Prețuiește-o pe Rut a ta

  Îți mulțumesc pentru Rut. Te rog, ajută-mă să prețuiesc aceste persoane astăzi, pentru că sunt darul Tău pentru noi. Amin!

  Mi-a schimbat viața

  Am încredere și mă rog ca toți să putem spune același lucru după ce am experimentat harul salvator al lui Dumnezeu – că viața noastră nu a rămas aceeași, că ne adaptăm la noua viață în Hristos, că lucrurile pe care obișnuiam să le facem nu ne mai atrag și că întâlnirea cu Isus ne-a schimbat viața.

  Publicate astăzi

  Opt plus unu egal B

  Nu îți dori ceva care te depășește, va fi doar un motiv de amărăciune, și nu unul de bucurie. Fii credincios mai întâi în lucrurile mici! Adevărata capacitate se demonstrează în lucruri nespectaculoase și în detalii, nu în misiunile răsunătoare.

  Calmă în furtună

  Dumnezeu cunoaște fiecare circumstanță și permite să fim în acea situație pentru a-L cunoaște mai bine.

  Dacă eşti Fiul lui Dumnezeu

  Dacă îndoiala îţi copleşeşte viaţa, fă ce a făcut Isus! Adună toate dovezile că tu eşti fiul Său drag sau fiica Lui preaiubită. Contemplă prin credinţă la propriul tău caracter, care va deveni mai curat în lumina de la cruce.

  Izvorul bunătății

  Roagă-te astăzi pentru tinerii care trec prin depresie! Mijlocirea îi poate susține să depășească momentul cu speranță. PROVOCARE: Cu siguranță în jurul nostru sunt persoane cărora nimeni nu le-a arătat bunătate de foarte multă vreme. Alege dintre aceste persoane un tânăr și, pe parcursul zilei, fă un gest care să-i arate bunătate!

  Isten népe megszabadul

  „Igen, így szól az Úr, az erőstől elvétetnek a foglyok is, és megszabadul a kegyetlen...