Articolul precedentSapă adânc!
  Articolul următorFă-L cunoscut pe Hristos

  Puterea salvatoare a lui Isus

  El mi-a zis: „Harul meu îţi este de ajuns, căci puterea mea, în slăbiciune, este făcută desăvârşită.” Deci mă voi lăuda mult mai bucuros cu slăbiciunile mele, pentru ca puterea lui Hristos să rămână în mine. (2 Corinteni 12:9)

  Isus ne invită să unim slăbiciunile noastre cu puterea Lui, ignoranţa noastră cu înţelepciunea Lui. Slăbiciunile pe care numai noi le ştim, cele care ne apropie sau ne depărtează de Dumnezeu sunt slăbiciunile caracterului nostru. Numai prin puterea Lui vom fi schimbaţi şi prin dragostea Lui ajungem mai aproape de oameni. În loc să-i judecăm, ajungem să-i privim cu multă compasiune, aşa cum a făcut El; în loc să stăm deoparte, ajungem să ne pese şi să ne implicăm. Prin puterea Lui descoperim în noi daruri spirituale prin care-i putem ajuta pe cei din jurul nostru.

  Cât de atent şi delicat a fost Isus în ajutorul pe care l-a oferit oamenilor, vindecându-i atât sufleteşte, cât şi trupeşte. Toţi cei care s-au aflat în preajma Lui au fost ajutaţi intr-un fel sau altul. Prin prezenţa Lui, prin atitudinea Lui, prin sacrificiul Lui, a schimbat lumea.

  Avem problemele noastre fiecare, acasă, la serviciu, probleme mici sau mari, probleme care se pot rezolva sau care nu se pot rezolva. Dar prin puterea pe care ne-a promis-o Dumnezeu, putem să-i ajutăm pe cei din jurul nostru, pentru că fiecare avem un cel puţin un dar.

  Roagă-te astăzi să fii tu cea care să determine o schimbare în jur: prin exemplu, prin atitudine, prin darul pe care-l ai.

  „Fiecare ucenic adevărat este născut în împărăţia lui Dumnezeu ca misionar. Acela care bea din apa vie devine un izvor de viaţă. Primitorul devine un dătător. Harul lui Hristos în suflet este ca un izvor în pustie, curgând pentru a-i răcori pe toţi şi făcându-i pe cei care sunt gata să piară doritori să bea din apa vieţii.” (Ellen G. White, Viaţa lui Iisus, p. 196)

  „Este privilegiul oricărui suflet acela de a fi un canal viu prin care Dumnezeu să poată transmite lumh bogăţiile harului Său, bogăţiile de nepătruns ale Domnului Hristos. Nimic nu doreşte Domnul Hristos aşa de mult decât de a avea instrumente care să reprezinte lumii caracterul şi spiritul Său. Nu este nimic de care lumea să aibă aşa de mare nevoie ca manifestarea iubirii Mântuitorului prin oameni. Cerul întreg aşteaptă canale prin care untdelemnul cel sfânt să poată fi turnat ca să fie o bucurie şi o binecuvântare pentru inimile omeneşti.” (Eadem, Parabolele Domnului Hristos, p. 372)

  Liliana Nădăşan, Tărgu Mureş, Transilvania de Sud

  Puterea salvatoare a lui Isus - 2016. Cât de atent şi delicat a fost Isus în ajutorul pe care l-a oferit oamenilor, vindecându-i atât sufleteşte, cât şi trupeşte. Toţi cei care s-au aflat în preajma Lui au fost ajutaţi intr-un fel sau altul. Prin prezenţa Lui, prin atitudinea Lui, prin sacrificiul Lui, a schimbat lumea.
  Judith Couchman
  Cartea „Mic dejun pentru sufletul tău” este ca un buchet de vești bune care sunt povestite cu entuziasm specific românesc. Din toate zonele țării, și chiar de peste hotare, femeile Îi sunt recunoscătoare lui Dumneazeu pentru grija pe care le-o poartă, pentru experiențele zilnice în care descoperă dragostea Lui infinită și pentru privilegiul de a împărtăși bucuria cunoașterii lui Isus Hristos ca Mantuitor personal cu persoanele din sfera de influență. În zorii dimineții, acesta îți oferă un plus de motivație pentru a porni pe drumul vieții cu încrederea că orice provocare poate fi depășită și orice ispită poate fi biruită cu ajutorul Lui.

  Din aceeași categorie

  Dă mai departe!

  În urmă cu mai bine de patruzeci de ani, un cuplu s-a împrietenit cu mine; și pentru că ştiu din experiență cum este să te simți singură într-o zi de închinare și apoi să fii invitată la o masă caldă. A fost și pentru tine cineva o binecuvântare? Poate este timpul să dai și tu mai departe ceea ce ai primit.

  Vei merge acolo unde Dumnezeu te trimite?

  Mă rog ca, atunci când ești singură și tristă, să arunci asupra lui Dumnezeu toate îngrijorările tale. Lasă-L pe El să le ducă pentru tine. El a promis să-ți meargă alături la fiecare pas.

  Iar ei au locuit în mijlocul lor

  Mă rog ca și eu să plâng în pocăință când Dumnezeu trimite mustrarea Sa și apoi să procedez conform harului Său, ca să intru în moștenirea Canaanului ceresc. Fie ca aceasta să fie și experiența ta!

  Ca un copilaș

  Ce fericire să-i avem pe acești micuți care ne învață atât de multe despre noi înșine, despre viața însăși și despre cum să relaționam cu Tatăl nostru ceresc! Mă simt foarte binecuvântată! Ajută-mă, Doamne, să devin ca un copilaș!

  Publicate astăzi

  Top 3

  Dacă nu ești cumva unul dintre cei care manipulează, fii astăzi mai stăpân pe opiniile personale și respectă-le măcar tu. Nu trebuie să apelezi la tupeu sau la obrăznicie, ci să fii consecvent cu propriile decizii și să nu accepți nejustificat impunerea altor puncte de vedere.

  Dă mai departe!

  În urmă cu mai bine de patruzeci de ani, un cuplu s-a împrietenit cu mine; și pentru că ştiu din experiență cum este să te simți singură într-o zi de închinare și apoi să fii invitată la o masă caldă. A fost și pentru tine cineva o binecuvântare? Poate este timpul să dai și tu mai departe ceea ce ai primit.

  Cuvintele care zidesc

  Dacă eşti în ceartă cu cineva din cauza cuvintelor tale (sau din oricare alt motiv), nu lăsa să treacă prea mult timp până când rezolvi acest lucru - cere iertare! Acest lucru contribuie la sănătatea ta mintală şi morală.

  Vorbește-mi despre Dumnezeu!

  Doamne, vreau să fii Prietenul copiilor mei! Ajută-mă să le pot face cunoștință cu Tine într-o manieră plăcută, dar onestă! PROVOCARE: Ce voi face astăzi ca să-L prezint pe Dumnezeu copiilor mei cât mai corect?

  Közel van az Úr napja

  „Jaj, ez a nap! Bizony közel van az Úr napja, és mint a pusztítás, úgy...