Articolul precedentTema centrală a Bibliei
  Articolul următorDe El să vă alipiţi

  Visuri de copil

  Şi eu am văzut coborăndu-se din cer, de la Dumnezeu, cetatea sfântă, Noul Ierusalim, gătită ca o mireasă împodobită pentru bărbatul ei. Şi am auzit un glas tare, care ieşea din scaunul de domnie şi zicea: „Iată cortul lui Dumnezeu cu oamenii! El va locui cu ei şi ei vor fi poporul Lui şi Dumnezeu însuşi va fi cu ei. El va fi Dumnezeul lor. El va şterge orice lacrimă din ochii lor. Şi moartea nu va mai fi. Nu va mai fi nici tânguire, nici ţipăt, nici durere, pentru că lucrurile dintâi au trecut.” (Apocalipsa 21:2-4)

  Ce vrei să devii când vei fi mare?” e întrebarea pe care copiii o aud cel puţin o dată în viaţă, iar răspunsurile sunt variate: „Vreau să fiu doctoriţă”, „Vreau să fiu pilot”, „Mi-ar plăcea să devin balerină”, „Un pianist faimos” etc. Am auzit deseori în copilăria mea întrebarea aceasta şi răspunsul meu era următorul: „Eu vreau să fiu fericită!”

  Fiind născută într-o familie care nu-L cunoştea pe Dumnezeu, cu un tată alcoolic şi violent, visul meu era ca, într-o zi, să pot fi fericită. Aşa că am hotărât că, atunci când voi creşte, mă voi duce într-o ţară în care nu există rău, ci numai oameni buni. Spunându-i bunicii de ţara visurilor mele, ea mi-a dat de înţeles că aşa ceva nu există şi cu cât creşteam, cu atât mai mult îmi dădeam seama că avea dreptate. Aşa că am început să cred că, dacă voi avea bani mulţi încât să-mi pot satisface orice moft, voi fi fericită. La şcoală, m-am străduit să fiu întotdeauna cea mai bună şi am început să fiu din ce în ce mai egocentrică şi, ca atare, din ce în ce mai nefericită. Ajungând la vârsta maturităţii, mi-am dat seama că fericirea nu stă în a avea bani mulţi.

  La 20 de ani, am avut prima mea întâlnire cu Isus şi acum, trei ani mai târziu, continui să-mi dau seama că adevărata fericire constă în a-L cunoaşte pe El, împăratul universului, care a părăsit curţile cereşti şi a venit pe pământul acesta să-Şi dea viaţa, pentru a oferi darul mântuirii şi o viaţă împlinită, fericită, chiar şi pentru un singur om (acel om fiind eu). Şi aceasta pentru că mă iubeşte şi ne iubeşte.

  Acum ştiu că există şi o ţară asemenea celei la care eu visam când eram copil. O ţară în care „nu va exista nici ţipăt, nici durere” şi pe care Tatăl ceresc ne-a făgăduit-o. O ţară pe care abia aştept să o văd.

  Mântuitorul ne-a spus: „Să nu vi se tulbure inima. Aveţi credinţă în Dumnezeu şi aveţi credinţă în Mine! În casa Tatălui meu sunt multe locaşuri… Eu mă duc să vă pregătesc un loc… Mă voi întoarce şi vă voi lua cu Mine, ca, acolo unde sunt Eu, să fiţi şi voi… V-am spus aceste lucruri pentru ca bucuria Mea să rămână în voi şi bucuria voastră să fie deplină” (Ioan 14:1-3; 15:11).

  Monica Burlacu, Bucureşti, Muntenia

  Judith Couchman
  Cartea „Mic dejun pentru sufletul tău” este ca un buchet de vești bune care sunt povestite cu entuziasm specific românesc. Din toate zonele țării, și chiar de peste hotare, femeile Îi sunt recunoscătoare lui Dumneazeu pentru grija pe care le-o poartă, pentru experiențele zilnice în care descoperă dragostea Lui infinită și pentru privilegiul de a împărtăși bucuria cunoașterii lui Isus Hristos ca Mantuitor personal cu persoanele din sfera de influență. În zorii dimineții, acesta îți oferă un plus de motivație pentru a porni pe drumul vieții cu încrederea că orice provocare poate fi depășită și orice ispită poate fi biruită cu ajutorul Lui.

  Din aceeași categorie

  Calmă în furtună

  Dumnezeu cunoaște fiecare circumstanță și permite să fim în acea situație pentru a-L cunoaște mai bine.

  Ingredientul principal

  Isus este ingredientul de care avem nevoie pentru a ține laolaltă toate celelalte ingrediente. Noi ar trebui să ne concentrăm să obținem mai întâi ingredientul principal; apoi, toate celelalte lucruri vor intra la locul lor.

  Prețuiește-o pe Rut a ta

  Îți mulțumesc pentru Rut. Te rog, ajută-mă să prețuiesc aceste persoane astăzi, pentru că sunt darul Tău pentru noi. Amin!

  Mi-a schimbat viața

  Am încredere și mă rog ca toți să putem spune același lucru după ce am experimentat harul salvator al lui Dumnezeu – că viața noastră nu a rămas aceeași, că ne adaptăm la noua viață în Hristos, că lucrurile pe care obișnuiam să le facem nu ne mai atrag și că întâlnirea cu Isus ne-a schimbat viața.

  Publicate astăzi

  Opt plus unu egal B

  Nu îți dori ceva care te depășește, va fi doar un motiv de amărăciune, și nu unul de bucurie. Fii credincios mai întâi în lucrurile mici! Adevărata capacitate se demonstrează în lucruri nespectaculoase și în detalii, nu în misiunile răsunătoare.

  Calmă în furtună

  Dumnezeu cunoaște fiecare circumstanță și permite să fim în acea situație pentru a-L cunoaște mai bine.

  Dacă eşti Fiul lui Dumnezeu

  Dacă îndoiala îţi copleşeşte viaţa, fă ce a făcut Isus! Adună toate dovezile că tu eşti fiul Său drag sau fiica Lui preaiubită. Contemplă prin credinţă la propriul tău caracter, care va deveni mai curat în lumina de la cruce.

  Izvorul bunătății

  Roagă-te astăzi pentru tinerii care trec prin depresie! Mijlocirea îi poate susține să depășească momentul cu speranță. PROVOCARE: Cu siguranță în jurul nostru sunt persoane cărora nimeni nu le-a arătat bunătate de foarte multă vreme. Alege dintre aceste persoane un tânăr și, pe parcursul zilei, fă un gest care să-i arate bunătate!

  Isten népe megszabadul

  „Igen, így szól az Úr, az erőstől elvétetnek a foglyok is, és megszabadul a kegyetlen...