Articolul precedentTema centrală a Bibliei
  Articolul următorDe El să vă alipiţi

  Visuri de copil

  Şi eu am văzut coborăndu-se din cer, de la Dumnezeu, cetatea sfântă, Noul Ierusalim, gătită ca o mireasă împodobită pentru bărbatul ei. Şi am auzit un glas tare, care ieşea din scaunul de domnie şi zicea: „Iată cortul lui Dumnezeu cu oamenii! El va locui cu ei şi ei vor fi poporul Lui şi Dumnezeu însuşi va fi cu ei. El va fi Dumnezeul lor. El va şterge orice lacrimă din ochii lor. Şi moartea nu va mai fi. Nu va mai fi nici tânguire, nici ţipăt, nici durere, pentru că lucrurile dintâi au trecut.” (Apocalipsa 21:2-4)

  Ce vrei să devii când vei fi mare?” e întrebarea pe care copiii o aud cel puţin o dată în viaţă, iar răspunsurile sunt variate: „Vreau să fiu doctoriţă”, „Vreau să fiu pilot”, „Mi-ar plăcea să devin balerină”, „Un pianist faimos” etc. Am auzit deseori în copilăria mea întrebarea aceasta şi răspunsul meu era următorul: „Eu vreau să fiu fericită!”

  Fiind născută într-o familie care nu-L cunoştea pe Dumnezeu, cu un tată alcoolic şi violent, visul meu era ca, într-o zi, să pot fi fericită. Aşa că am hotărât că, atunci când voi creşte, mă voi duce într-o ţară în care nu există rău, ci numai oameni buni. Spunându-i bunicii de ţara visurilor mele, ea mi-a dat de înţeles că aşa ceva nu există şi cu cât creşteam, cu atât mai mult îmi dădeam seama că avea dreptate. Aşa că am început să cred că, dacă voi avea bani mulţi încât să-mi pot satisface orice moft, voi fi fericită. La şcoală, m-am străduit să fiu întotdeauna cea mai bună şi am început să fiu din ce în ce mai egocentrică şi, ca atare, din ce în ce mai nefericită. Ajungând la vârsta maturităţii, mi-am dat seama că fericirea nu stă în a avea bani mulţi.

  La 20 de ani, am avut prima mea întâlnire cu Isus şi acum, trei ani mai târziu, continui să-mi dau seama că adevărata fericire constă în a-L cunoaşte pe El, împăratul universului, care a părăsit curţile cereşti şi a venit pe pământul acesta să-Şi dea viaţa, pentru a oferi darul mântuirii şi o viaţă împlinită, fericită, chiar şi pentru un singur om (acel om fiind eu). Şi aceasta pentru că mă iubeşte şi ne iubeşte.

  Acum ştiu că există şi o ţară asemenea celei la care eu visam când eram copil. O ţară în care „nu va exista nici ţipăt, nici durere” şi pe care Tatăl ceresc ne-a făgăduit-o. O ţară pe care abia aştept să o văd.

  Mântuitorul ne-a spus: „Să nu vi se tulbure inima. Aveţi credinţă în Dumnezeu şi aveţi credinţă în Mine! În casa Tatălui meu sunt multe locaşuri… Eu mă duc să vă pregătesc un loc… Mă voi întoarce şi vă voi lua cu Mine, ca, acolo unde sunt Eu, să fiţi şi voi… V-am spus aceste lucruri pentru ca bucuria Mea să rămână în voi şi bucuria voastră să fie deplină” (Ioan 14:1-3; 15:11).

  Monica Burlacu, Bucureşti, Muntenia

  Visuri de copil - 2016. Ce vrei să devii când vei fi mare?” e întrebarea pe care copiii o aud cel puţin o dată în viaţă, iar răspunsurile sunt variate: „Vreau să fiu doctoriţă”, „Vreau să fiu pilot”, „Mi-ar plăcea să devin balerină”, „Un pianist faimos” etc. Am auzit deseori în copilăria mea întrebarea aceasta şi răspunsul meu era următorul: „Eu vreau să fiu fericită!”
  Judith Couchman
  Cartea „Mic dejun pentru sufletul tău” este ca un buchet de vești bune care sunt povestite cu entuziasm specific românesc. Din toate zonele țării, și chiar de peste hotare, femeile Îi sunt recunoscătoare lui Dumneazeu pentru grija pe care le-o poartă, pentru experiențele zilnice în care descoperă dragostea Lui infinită și pentru privilegiul de a împărtăși bucuria cunoașterii lui Isus Hristos ca Mantuitor personal cu persoanele din sfera de influență. În zorii dimineții, acesta îți oferă un plus de motivație pentru a porni pe drumul vieții cu încrederea că orice provocare poate fi depășită și orice ispită poate fi biruită cu ajutorul Lui.

  Din aceeași categorie

  Domnul poartă de grijă

  Data viitoare când vei avea de înfruntat o încercare, nu te gândi prea mult la multiplele căi prin care ai putea eșua. În schimb, roagă-te lui Dumnezeu pentru succes. El nu este niciodată prea ocupat să ne audă rugăciunile și este gata să intervină, dacă Îl rugăm.

  Țărmul păcii

  Ori de câte ori închid ochii și stau în liniște, imaginația mă poartă din nou în acest loc al solitudinii profunde și calme unde găsesc pace și unde Îl găsesc pe Dumnezeu. Iată ce mi-a oferit Isus: un țărm al păcii.

  Podul

  Ce călătorie minunată putem avea atunci când suntem în contact direct cu Dumnezeu și când avem încredere în conducerea Lui zilnică! „Încredinţează-ţi soarta în mâna Domnului, şi El te va sprijini. El nu va lăsa niciodată să se clatine cel neprihănit” (Psalmii 55:22).

  Mă auzi?

  Tu Îl asculți pe Dumnezeu atunci când El te îndeamnă să urmezi căile Lui de-a lungul zilei? El așteaptă ca tu să-I răspunzi. Dar mai așteaptă și altcineva: beneficiarul binecuvântării. Răspunzând astăzi îndemnului lui Dumnezeu din inima ta, pentru cine vei putea fi o binecuvântare?

  Publicate astăzi

  Cinci fecioare înțelepte

  Cine se mulțumește să memoreze va ajunge să se creadă înțelept, dar va descoperi că prea multe bagaje, fără a fi organizate, sunt nu doar inutile, ci chiar dăunătoare. Există oameni ne­buni care știu pe de rost volume întregi, dar există și înțelepți care nici măcar nu știu să citească. Cine a găsit un om înțelept să-l păstreze în apropierea lui; informație ne oferă toți roboții planetei.

  Domnul poartă de grijă

  Data viitoare când vei avea de înfruntat o încercare, nu te gândi prea mult la multiplele căi prin care ai putea eșua. În schimb, roagă-te lui Dumnezeu pentru succes. El nu este niciodată prea ocupat să ne audă rugăciunile și este gata să intervină, dacă Îl rugăm.

  Comportamentul şi gândirea

  Alege acțiuni nobile, oneste, responsabile și cinstite, care arată respect și apreciere față de alții și în special împlinesc nevoile cuiva. Gândurile și faptele sunt legate atât de strâns încât se determină reciproc. Prin faptele tale vei împlini voia Domnului.

  Fii „părinte de suflet”!

  Doamne, deschide-mi ochii și inima față de copiii și tinerii bisericii tale și folosește-te de ceea ce sunt și am pentru a-i face oamenii Tăi valoroși! PROVOCARE: Roagă-te măcar săptămânal, pe nume, pentru copiii și tinerii din biserica ta! Alege măcar unul dintre ei și învață-l practic să slujească!

  Az előítélet növekedése

  „Ne csodálkozzatok, atyámfiai, ha gyűlöl titeket a világ. Mi tudjuk, hogy általmentünk a halálból az...