Doamna Mimi

  Dar vă spun că vor veni mulţi de la răsărit şi de la apus şi vor sta la masă cu Avraam, Isaac şi Iacov în împărăţia cerurilor. (Matei 8:11)

  Cu o zi înainte de operaţie, a venit în salon o doamnă trecută de 70 de ani. Părea autoritară şi distantă, dar m-am împrietenit repede cu ea, descoperind că era o femeie cu demnitate, veselă, cultă. Avea cancer la ambii sâni şi venise acum pentru a fi operată la unul din ei. În pofida acestei probleme grave, vorbea şi râdea mereu, povestind anumite situaţii din viaţa ei. Citea mult, scria poezii, şi avea un talent deosebit la pictură. Avea câteva tablouri cu flori pe care le dăruia doamnelor asistente şi doctorilor. Am avut privilegiul de a primi şi eu împreună cu fiul meu câte unul din ele. I-am dăruit şi eu în schimb din cărţile mele preferate.

  Am păstrat legătura cu ea, discutând la telefon foarte multe lucruri, şi de cele mai multe ori ajungeam la probleme de religie. Ortodoxă fiind, frământarea ei era cu privire la cine o să fie mântuit şi care dintre religii este cea adevărată. Am îndrumat-o către Scriptură, către viaţa Domnului Isus Hristos şi viaţa apostolilor, pentru a găsi răspunsul.

  Mi-a povestit lucruri minunate din viaţa ei. Dumnezeu o ocrotise, oprind-o să urce într-un avion care s-a prăbuşit ulterior; tot El o îndemnase să facă provizii pentru o perioadă care s-a dovedit apoi a fi una de criză; o oprise de la o posibilă crimă şi altele. Profund impresionată de viaţa ei, am vrut s-o ajut să înţeleagă mai mult din planul lui Dumnezeu. M-am gândit s-o invit să urmărească programul „Speranţă la orizont”, dar în perioada aceea nu aveam credit pe telefon. Atunci, am recurs la rugăciune, cea mai sigură cale pentru a favoriza relaţia unui om cu Dumnezeu.

  Când ne-am reauzit după o perioadă, i-am spus despre postul Speranţa TV. Nu avea acest program, însă a continuat plină de entuziasm: „Doamna Liliana, am găsit un program la Radio Vocea Speranţei şi ce mult îmi place ce se prezintă acolo!” L-am lăudat pe Dumnezeu şi continui să Îl laud, văzând cum se împlineşte versetul care spune: „În adevăr, văd că Dumnezeu nu este părtinitor, şi că în orice neam cine se teme de El şi lucrează în neprihănire este primit de El” (Faptele apostolilor 10:34,35). Dumnezeu are mii de căi pe care le foloseşte pentru a face cunoscută voia Sa tuturor celor cu inima deschisă.

  Vă îndemn să-i căutaţi pe fiii şi fiicele lui Dumnezeu pretutindeni. Vom avea privilegiul şi bucuria să stăm împreună cu ei la masă în împărăţia Sa, dacă nu vom cădea de oboseală. Să credem făgăduinţa Lui: „Casa mea se va numi o casă de rugăciune pentru toate popoarele!” (Isaia 56:7 u.p.). Roagă-te şi lucrează, căci secerişul este copt!

  Liliana Brodoceanu, Vaslui, Moldova

  Judith Couchman
  Cartea „Mic dejun pentru sufletul tău” este ca un buchet de vești bune care sunt povestite cu entuziasm specific românesc. Din toate zonele țării, și chiar de peste hotare, femeile Îi sunt recunoscătoare lui Dumneazeu pentru grija pe care le-o poartă, pentru experiențele zilnice în care descoperă dragostea Lui infinită și pentru privilegiul de a împărtăși bucuria cunoașterii lui Isus Hristos ca Mantuitor personal cu persoanele din sfera de influență. În zorii dimineții, acesta îți oferă un plus de motivație pentru a porni pe drumul vieții cu încrederea că orice provocare poate fi depășită și orice ispită poate fi biruită cu ajutorul Lui.

  Din aceeași categorie

  După ce nu voi mai fi

  Concentrează-te mai puțin pe stresul care îți stă în față și scoate ce poți mai bun din tine. Lasă urme bune oriunde mergi. Despre tine să se spună cuvinte bune. Țintește excelența tot timpul. La final, tot ceea ce facem transmite ceva despre noi. Fă tot ce ține de tine ca să transmiți pozitivitate oriunde te conduce Dumnezeu.

  Biruința

  Ca părinte, biruința a însemnat să recunosc faptul că personalitatea mea nu este întocmai potrivită cu statul acasă tot timpul cu copiii – și să nu mă învinovățesc pentru asta. Biruința a însemnat să mă bazez pe punctele mele forte și să las ca acestea să compenseze slăbiciunile.

  A durut atât de tare!

  Pentru ce puteam să fiu recunoscătoare în toată această durere? Îi mulțumesc lui Dumnezeu că mi-a păstrat viața. Aș fi putut să rămân acolo toată noaptea și, în cele din urmă, să mor! Dacă Dumnezeu vede o vrabie căzând și o îngrijește, cu atât mai mult El se îngrijește de mine!

  Dragostea: legătura care unește

  Maria avea mulți copii, dar Isus a vrut să Se asigure că avea să aibă parte de cea mai bună îngrijire, așa că a lăsat-o în grija persoanei despre care simțea că îi va purta de grijă la fel cum ar fi făcut-o El. Isus, spre deosebire de prietena mea, știa că o inimă plină de iubire oferă mai multă grijă decât o simplă legătură de familie.

  Publicate astăzi

  Covrigul în formă de opt

  Cine nu caută decât exteriorul lucrurilor va descoperi că în interior nu primește nimic. Ceea ce face ca lucrurile să fie strălucitoare și ispititoare dispare odată cu lumina reflectoarelor, iar ceea ce rămâne este golul desenat de fosta lor strălucire, de cele mai multe ori un gol imens.

  După ce nu voi mai fi

  Concentrează-te mai puțin pe stresul care îți stă în față și scoate ce poți mai bun din tine. Lasă urme bune oriunde mergi. Despre tine să se spună cuvinte bune. Țintește excelența tot timpul. La final, tot ceea ce facem transmite ceva despre noi. Fă tot ce ține de tine ca să transmiți pozitivitate oriunde te conduce Dumnezeu.

  Eu n-o să mă las dominat

  Ţine minte, mai ales în timpul ispitei, că Dumnezeu însuşi te va întări, te va ajuta şi te va susţine cu mâna Sa neprihănită!

  Ellen G. White (1827–1915)

  Doamne, ajută-ne să prețuim descoperirea profetică și să fim preocupați de voia Ta descoperită prin profeții Tăi! PROVOCARE: Oferă-i unui tânăr o carte scrisă de Ellen White! Ajută-l să înțeleagă de ce aceste scrieri ale ei sunt atât de importante!

  Az egyetlen valódi kincs: az igaz jellem

  „Korall és kristály említni sem való, a bölcsesség ára drágább a gyöngyöknél.” (Jób 28,18)„Az isteni...