Doamna Mimi

  Dar vă spun că vor veni mulţi de la răsărit şi de la apus şi vor sta la masă cu Avraam, Isaac şi Iacov în împărăţia cerurilor. (Matei 8:11)

  Cu o zi înainte de operaţie, a venit în salon o doamnă trecută de 70 de ani. Părea autoritară şi distantă, dar m-am împrietenit repede cu ea, descoperind că era o femeie cu demnitate, veselă, cultă. Avea cancer la ambii sâni şi venise acum pentru a fi operată la unul din ei. În pofida acestei probleme grave, vorbea şi râdea mereu, povestind anumite situaţii din viaţa ei. Citea mult, scria poezii, şi avea un talent deosebit la pictură. Avea câteva tablouri cu flori pe care le dăruia doamnelor asistente şi doctorilor. Am avut privilegiul de a primi şi eu împreună cu fiul meu câte unul din ele. I-am dăruit şi eu în schimb din cărţile mele preferate.

  Am păstrat legătura cu ea, discutând la telefon foarte multe lucruri, şi de cele mai multe ori ajungeam la probleme de religie. Ortodoxă fiind, frământarea ei era cu privire la cine o să fie mântuit şi care dintre religii este cea adevărată. Am îndrumat-o către Scriptură, către viaţa Domnului Isus Hristos şi viaţa apostolilor, pentru a găsi răspunsul.

  Mi-a povestit lucruri minunate din viaţa ei. Dumnezeu o ocrotise, oprind-o să urce într-un avion care s-a prăbuşit ulterior; tot El o îndemnase să facă provizii pentru o perioadă care s-a dovedit apoi a fi una de criză; o oprise de la o posibilă crimă şi altele. Profund impresionată de viaţa ei, am vrut s-o ajut să înţeleagă mai mult din planul lui Dumnezeu. M-am gândit s-o invit să urmărească programul „Speranţă la orizont”, dar în perioada aceea nu aveam credit pe telefon. Atunci, am recurs la rugăciune, cea mai sigură cale pentru a favoriza relaţia unui om cu Dumnezeu.

  Când ne-am reauzit după o perioadă, i-am spus despre postul Speranţa TV. Nu avea acest program, însă a continuat plină de entuziasm: „Doamna Liliana, am găsit un program la Radio Vocea Speranţei şi ce mult îmi place ce se prezintă acolo!” L-am lăudat pe Dumnezeu şi continui să Îl laud, văzând cum se împlineşte versetul care spune: „În adevăr, văd că Dumnezeu nu este părtinitor, şi că în orice neam cine se teme de El şi lucrează în neprihănire este primit de El” (Faptele apostolilor 10:34,35). Dumnezeu are mii de căi pe care le foloseşte pentru a face cunoscută voia Sa tuturor celor cu inima deschisă.

  Vă îndemn să-i căutaţi pe fiii şi fiicele lui Dumnezeu pretutindeni. Vom avea privilegiul şi bucuria să stăm împreună cu ei la masă în împărăţia Sa, dacă nu vom cădea de oboseală. Să credem făgăduinţa Lui: „Casa mea se va numi o casă de rugăciune pentru toate popoarele!” (Isaia 56:7 u.p.). Roagă-te şi lucrează, căci secerişul este copt!

  Liliana Brodoceanu, Vaslui, Moldova

  Doamna Mimi - 2016. Cu o zi înainte de operaţie, a venit în salon o doamnă trecută de 70 de ani. Părea autoritară şi distantă, dar m-am împrietenit repede cu ea, descoperind că era o femeie cu demnitate, veselă, cultă. Avea cancer la ambii sâni şi venise acum pentru a fi operată la unul din ei. În pofida acestei probleme grave...
  Judith Couchman
  Cartea „Mic dejun pentru sufletul tău” este ca un buchet de vești bune care sunt povestite cu entuziasm specific românesc. Din toate zonele țării, și chiar de peste hotare, femeile Îi sunt recunoscătoare lui Dumneazeu pentru grija pe care le-o poartă, pentru experiențele zilnice în care descoperă dragostea Lui infinită și pentru privilegiul de a împărtăși bucuria cunoașterii lui Isus Hristos ca Mantuitor personal cu persoanele din sfera de influență. În zorii dimineții, acesta îți oferă un plus de motivație pentru a porni pe drumul vieții cu încrederea că orice provocare poate fi depășită și orice ispită poate fi biruită cu ajutorul Lui.

  Din aceeași categorie

  SM (Sindromul Martei)

  Dumnezeu a spus că, înainte să Îl chemăm, El va răspunde. Domnul ar fi răspuns mai devreme rugăciunilor mele fierbinți, dacă m-aș fi oprit și aș fi stat mai întâi să petrec timp cu El. În schimb, am lăsat ca sindromul Martei să mă cuprindă.

  Un biscuit fără unt

  Ca un biscuit care nu merită să fie mâncat fără unt, tot astfel nicio viață nu merită să fie trăită fără Dumnezeu.

  Crainicul cu clopoțel

  Fiecăruia ni s-au dat daruri pe care să le folosim pentru Domnul. Fiecare dintre noi are nevoie să-și concentreze cele mai importante energii pentru ca darul său să le fie de folos altora. Fie ca Dumnezeu să ne ajute să cercetăm Scripturile și să cerem asistența Duhului Sfânt înainte de a face greșeli.

  Dumnezeu l-a folosit pe soțul meu ca să-mi schimbe perspectiva

  Dumnezeu mi-a arătat clar că acea carte nu este despre mine, ci menirea ei este să-i ajute pe mulţi peregrini pe drumul spinos al vieții și să-I aducă Lui slavă. Îi mulțumesc Domnului pentru dragostea Lui necondiționată, pentru favoarea nemeritată și pentru harul Său minunat!

  Publicate astăzi

  Cei trei iezi

  Întreabă-te astăzi din ce categorie faci parte. Abuzezi de poziția ta? Ești un laș care doar se ascunde? Sau ai curajul să te exprimi, dar și să înțelegi când insistența este inutilă?

  SM (Sindromul Martei)

  Dumnezeu a spus că, înainte să Îl chemăm, El va răspunde. Domnul ar fi răspuns mai devreme rugăciunilor mele fierbinți, dacă m-aș fi oprit și aș fi stat mai întâi să petrec timp cu El. În schimb, am lăsat ca sindromul Martei să mă cuprindă.

  Cine este mai tare?

  Dacă ai tendinţa să te enervezi uşor, supune-te Domnului, pentru ca El să-ţi controleze firea. Fii deschis la posibilitatea de a primi ajutor profesionist, deoarece Dumnezeu lucrează adesea prin consilieri şi psihologi.

  Mi-ar plăcea ca biserica mea să iubească

  Mijlocește în rugăciune ca tinerii să cunoască iubirea divină! PROVOCARE: Exprimă-ți dragostea față de cei dragi din viața ta!

  Isten teljesebb megismerése

  „Az pedig az örök élet, hogy megismerjenek téged, az egyedül igaz Istent, és akit elküldtél,...