Doamna Mimi

Dar vă spun că vor veni mulţi de la răsărit şi de la apus şi vor sta la masă cu Avraam, Isaac şi Iacov în împărăţia cerurilor. (Matei 8:11)

Cu o zi înainte de operaţie, a venit în salon o doamnă trecută de 70 de ani. Părea autoritară şi distantă, dar m-am împrietenit repede cu ea, descoperind că era o femeie cu demnitate, veselă, cultă. Avea cancer la ambii sâni şi venise acum pentru a fi operată la unul din ei. În pofida acestei probleme grave, vorbea şi râdea mereu, povestind anumite situaţii din viaţa ei. Citea mult, scria poezii, şi avea un talent deosebit la pictură. Avea câteva tablouri cu flori pe care le dăruia doamnelor asistente şi doctorilor. Am avut privilegiul de a primi şi eu împreună cu fiul meu câte unul din ele. I-am dăruit şi eu în schimb din cărţile mele preferate.

Am păstrat legătura cu ea, discutând la telefon foarte multe lucruri, şi de cele mai multe ori ajungeam la probleme de religie. Ortodoxă fiind, frământarea ei era cu privire la cine o să fie mântuit şi care dintre religii este cea adevărată. Am îndrumat-o către Scriptură, către viaţa Domnului Isus Hristos şi viaţa apostolilor, pentru a găsi răspunsul.

Mi-a povestit lucruri minunate din viaţa ei. Dumnezeu o ocrotise, oprind-o să urce într-un avion care s-a prăbuşit ulterior; tot El o îndemnase să facă provizii pentru o perioadă care s-a dovedit apoi a fi una de criză; o oprise de la o posibilă crimă şi altele. Profund impresionată de viaţa ei, am vrut s-o ajut să înţeleagă mai mult din planul lui Dumnezeu. M-am gândit s-o invit să urmărească programul „Speranţă la orizont”, dar în perioada aceea nu aveam credit pe telefon. Atunci, am recurs la rugăciune, cea mai sigură cale pentru a favoriza relaţia unui om cu Dumnezeu.

Când ne-am reauzit după o perioadă, i-am spus despre postul Speranţa TV. Nu avea acest program, însă a continuat plină de entuziasm: „Doamna Liliana, am găsit un program la Radio Vocea Speranţei şi ce mult îmi place ce se prezintă acolo!” L-am lăudat pe Dumnezeu şi continui să Îl laud, văzând cum se împlineşte versetul care spune: „În adevăr, văd că Dumnezeu nu este părtinitor, şi că în orice neam cine se teme de El şi lucrează în neprihănire este primit de El” (Faptele apostolilor 10:34,35). Dumnezeu are mii de căi pe care le foloseşte pentru a face cunoscută voia Sa tuturor celor cu inima deschisă.

Vă îndemn să-i căutaţi pe fiii şi fiicele lui Dumnezeu pretutindeni. Vom avea privilegiul şi bucuria să stăm împreună cu ei la masă în împărăţia Sa, dacă nu vom cădea de oboseală. Să credem făgăduinţa Lui: „Casa mea se va numi o casă de rugăciune pentru toate popoarele!” (Isaia 56:7 u.p.). Roagă-te şi lucrează, căci secerişul este copt!

Liliana Brodoceanu, Vaslui, Moldova

Judith Couchman
Judith Couchman
Cartea „Mic dejun pentru sufletul tău” este ca un buchet de vești bune care sunt povestite cu entuziasm specific românesc. Din toate zonele țării, și chiar de peste hotare, femeile Îi sunt recunoscătoare lui Dumneazeu pentru grija pe care le-o poartă, pentru experiențele zilnice în care descoperă dragostea Lui infinită și pentru privilegiul de a împărtăși bucuria cunoașterii lui Isus Hristos ca Mantuitor personal cu persoanele din sfera de influență. În zorii dimineții, acesta îți oferă un plus de motivație pentru a porni pe drumul vieții cu încrederea că orice provocare poate fi depășită și orice ispită poate fi biruită cu ajutorul Lui.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video