Articolul precedentVerset cu verset
  Articolul următorÎmpărat al propriei vieți

  Durere, tristeţe, bucurie

  El va şterge orice lacrimă din ochii lor şi moartea nu va mai fi. Nu va mai fi nici ţipăt, nici durere, pentru că lucrurile dintâi au trecut. (Apocalipsa 21:4)

  M-am născut şi am crescut în biserică, la propriu vorbind. Biserica funcţiona în casa părintească. Am avut o copilărie frumoasă, fericită. Împreună cu cei opt fraţi ai mei am cântat de la o vârstă fragedă în cor şi în orchestră. Îi mulţumesc Domnului pentru acea perioadă când nu am cunoscut ce e durerea, tristeţea, despărţirea. Îi mulţumesc pentru fraţii şi surorile mele mai mari, care m-au iubit mult. Îi mai mulţumesc Domnului şi pentru părinţii mei, în special pentru mama, care a fost un model de dăruire pentru mine. Era o misionară neobosită. În Sabat după-amiază, deseori lua Biblia sub braţ şi pe mine de mână şi mergeam la bolnavi, omeni neputincioşi şi singuri, şi pe la rude. Le vorbea despre Isus, deschidea Biblia, iar pe mine mă punea să citesc unde punea ea degetul.

  Muncea mult. Nu era uşor cu nouă copii, cu munca în gospodărie şi la câmp. Era pregătită în fiecare Sabat pentru oaspeţi la masă.

  A venit un timp când fericirea mea a fost ştirbită de moartea mamei. Fraţii mei erau căsătoriţi, dar eu eram singură. Am pierdut-o atunci pe mama, prietena şi confidenta mea. Acea durere nu o înţelege nimeni, decât Domnul. Acela a fost momentul reconvertirii mele. L-am rugat pe Tatăl ceresc să-mi ierte toate păcatele şi să-mi dea putere să rămân lângă El toată viaţa, ca să pot petrece veşnicia alături de ea.

  După ce Domnul m-a binecuvântat cu o fetiţă, durerea şi dorul s-au diminuat. Am căutat să fiu şi eu pentru fiica noastră, Adelina, mamă, prietenă, confidentă şi îndrumător pe calea spre cer. Bucuria a fost întreruptă de multe evenimente triste, dureroase, prin moartea tatălui meu, a fraţilor şi a unor nepoţi. Timp de 28 de ani m-am bucurat de Adelina, dar în urmă cu opt ani a decedat şi ea într-un accident de circulaţie. Chiar dacă durerea a fost mai mare ca orice durere de pe lume, nu am zis: De ce, Doamne? Îl cunoşteam pe El şi am fost convinsă că altul este răspunzător de toate relele din această lume. Însă L-am întrebat: Ce să fac de-acum? Răspunsul a venit printr-un vis al soţului: Uitaţi-vă în jurul vostru … Sunt atâtea de făcut.

  După doi ani de la plecarea Adelinei la odihnă, am pus pe picioare o asociaţie non-profit care îi poartă numele, prin care facem tot ce putem cu resursele şi puterea pe care ni le dă Domnul pentru cei care au nevoie. Mai facem ceva: aşteptăm mai mult ca oricând ziua aceea mare când orice lacrimă va fi ştearsă din ochii noştri şi ne vom întâlni cu Mântuitorul nostru, cu Adelina, cu toţi cei dragi, inclusiv cu tine, draga mea, care citeşti aceste rânduri.

  Aura Buneci Mihăicuţă, Ineu, Banat

  Durere, tristeţe, bucurie - 2016. M-am născut şi am crescut în biserică, la propriu vorbind. Biserica funcţiona în casa părintească. Am avut o copilărie frumoasă, fericită. Împreună cu cei opt fraţi ai mei am cântat de la o vârstă fragedă în cor şi în orchestră. Îi mulţumesc Domnului pentru acea perioadă când nu am cunoscut ce e durerea, tristeţea, despărţirea.
  Judith Couchman
  Cartea „Mic dejun pentru sufletul tău” este ca un buchet de vești bune care sunt povestite cu entuziasm specific românesc. Din toate zonele țării, și chiar de peste hotare, femeile Îi sunt recunoscătoare lui Dumneazeu pentru grija pe care le-o poartă, pentru experiențele zilnice în care descoperă dragostea Lui infinită și pentru privilegiul de a împărtăși bucuria cunoașterii lui Isus Hristos ca Mantuitor personal cu persoanele din sfera de influență. În zorii dimineții, acesta îți oferă un plus de motivație pentru a porni pe drumul vieții cu încrederea că orice provocare poate fi depășită și orice ispită poate fi biruită cu ajutorul Lui.

  Din aceeași categorie

  „Nu ai lumini!”

  Isus dorește să lăsăm o cărare luminoasă pentru ca oamenii să poată urma acea lumină. Mă rog să nu auzim niciodată pe cineva care să zică: „Nu ai lumini! Nu ai lumini!” Astăzi, fie că Dumnezeu să ne ajute să fim lumini strălucitoare pentru El!

  Ziua Taților

  De Ziua Tatălui, aplică versetul de azi la tatăl tău și oferă-i iertare, dacă este nevoie. Iată o versiune de Ziua Tatălui a textului din Filipeni 4:8: „La urma urmelor, copiilor, orice a făcut tatăl vostru adevărat, nobil, drept, curat, demn de iubit, demn de primit, orice faptă bună și orice este lăudabil, aceea să vă însuflețească!”

  Epuizare?

  Isus a arătat că este bine să punem deoparte timp pentru noi înșine: de fapt, aceasta este o datorie! Prea adesea luptăm să fim perfecte și să ne menținem reputația de persoane altruiste, astfel încât începem să ne neglijăm propria viață. Dar, pentru a umple cupa altora, trebuie să ne asigurăm că avem destulă apă în propria cupă.

  Trebuie să fi fost un înger

  Ce Dumnezeu minunat slujim! El trimite îngerii Săi să vegheze asupra noastră și se îngrijește de nevoile noastre, adesea înainte să știm care sunt acestea. Ne putem încrede cu siguranță în grija Sa pentru noi!

  Publicate astăzi

  Maximum șase centimetri

  Fă o scanare completă printre lucrurile și folderele tale. Vezi ce nu ar trebui să mai fie păstrat și ia decizia de a arunca, de a șterge tot ce nu te onorează. Renunță la acele lucruri care trebuie ascunse. Când simțim nevoia să ascundem ceva de ceilalți, trebuie să ne gândim serios dacă avem nevoie de acel lucru. Oare nu mă afectează dacă îl păstrez sau dacă va fi descoperit de altcineva mai iscoditor din fire?

  „Nu ai lumini!”

  Isus dorește să lăsăm o cărare luminoasă pentru ca oamenii să poată urma acea lumină. Mă rog să nu auzim niciodată pe cineva care să zică: „Nu ai lumini! Nu ai lumini!” Astăzi, fie că Dumnezeu să ne ajute să fim lumini strălucitoare pentru El!

  Marea trimitere

  Tu ce zici? Nu aştepta o situaţie mai bună ca să împlineşti Marea Trimitere! Ia-ţi ochii de la tine şi îndreaptă-i spre Hristos! Sunt în jurul tău oameni care au nevoie să audă un mesaj de îndurare din partea celor care au trăit aceeaşi durere.

  Gata oricând!

  Doamne, mă pun la dispoziția Ta astăzi și în fiecare zi! PROVOCARE: Identifică-ți limitele! Vezi care sunt reale și care țin doar de teama de a ieși din zona de confort!

  Élelem és földek az utolsó napokban

  „Ne aggodalmaskodjatok tehát a holnap felől, mert a holnap majd aggodalmaskodik a maga dolgai felől....