Vreau să cânt!

  Cânt Domnului, căci mi-a făcut bine! (Psalmii 13:6)

  Lauda şi închinarea pot îmbrăca mai multe forme; una dintre acestea e cântarea. Biblia abundă de momente în care se cântă: la crearea lumii, „stelele dimineţii izbucneau în cântări de bucurie” (Iov 38:5); apoi cântarea lui Moise (Exodul 15); cântarea copiilor lui Israel când au găsit apă în fântâna pe care au săpat-o (Numeri 21:17), cântarea Deborei, a Domnului Isus şi a ucenicilor, a lui Pavel şi Sila etc.

  În general, bucuria a explodat în cântare; oamenii au cântat biruinţa, au cântat când Dumnezeu le împlinea o nevoie sau când le răspundea intr-un fel, cântau prosperitatea, cântau anumite evenimente precum căsătoria, naşterea etc. Dumnezeu doreşte ca noi, copiii Lui, să fim bucuroşi, însă există şi momente de tristeţe – nori pe care cântarea îi poate alunga. Ni se spune despre Saul că se liniştea atunci când David cânta la harpă. Azi este cunoscută terapia prin muzică, la care se apelează în unele afecţiuni.

  Când eram mici, eu şi sora mea cântam atunci când eram solicitate. Am cântat şi la şcoală, dar fiindcă erau cântece de la biserică nu am mai fost puse să cântăm (sora mea a mai cântat uneori la mandolină). Îmi aduc aminte că într-o ocazie ne-a vizitat o mătuşă care cunoştea adevărul, dar stătea pe gânduri, şi atunci i-am cântat cântarea „Străinul”, care îl înfăţişează pe Domnul Isus care bate la uşa inimii aşteptând să I se deschidă, dar nu bate la nesfârşit. Mătuşa mea a luat atunci hotărârea de a-L urma pe Dumnezeu orice ar fi. Sunt şi alte exemple de oameni care, în urma unor cântări auzite, şi-au deschis larg inima Duhului Sfânt.

  Draga mea, astăzi poate vei trece prin momente de bucurie – cântă! Poate stări de mulţumire şi de satisfacţie vor umple inima ta – cântă! Poate vei constata că Dumnezeu te-a binecuvântat şi ai prosperitate – cântă! Poate vei traversa momente de nelinişte şi de incertitudini – cântă! Poate vei găsi pe cineva trist, debusolat şi fără speranţă – cântă! Poate chiar tu treci prin momente de suferinţă şi tristeţe – şi aici este loc de cântare. Cântarea alungă norii şi lasă ca razele speranţei să pătrundă în suflet, iar apropierea dintre om şi Dumnezeu să fie reală.

  Îngerii cântă în ceruri. Mântuiţii vor cânta cântarea lui Moise şi cântarea Mielului. Pe Noul Pământ, în fiecare Sabat şi în fiecare lună nouă, închinarea va fi îmbinată cu cântare. Abia aştept să cânt acolo! Tu, nu? Azi poate fi o zi a cântării, şi trebuie să fie aşa. Eu vreau să cânt! „Cânt Domnului, căci mi-a făcut bine!”

  Lidia Mărginean, Mediaş, Transilvania de Sud

  Judith Couchman
  Cartea „Mic dejun pentru sufletul tău” este ca un buchet de vești bune care sunt povestite cu entuziasm specific românesc. Din toate zonele țării, și chiar de peste hotare, femeile Îi sunt recunoscătoare lui Dumneazeu pentru grija pe care le-o poartă, pentru experiențele zilnice în care descoperă dragostea Lui infinită și pentru privilegiul de a împărtăși bucuria cunoașterii lui Isus Hristos ca Mantuitor personal cu persoanele din sfera de influență. În zorii dimineții, acesta îți oferă un plus de motivație pentru a porni pe drumul vieții cu încrederea că orice provocare poate fi depășită și orice ispită poate fi biruită cu ajutorul Lui.

  Din aceeași categorie

  Totul nou

  Mi-l pot imagina pe Isus oprindu-Se să admire frumusețea pe care o creează în viața ta și a mea. Să avem răbdare, pentru că Isus făgăduiește că „acela care a început în voi această bună lucrare o va isprăvi până în ziua lui Isus Hristos”.

  O zi a minunilor

  Lui Dumnezeu Îi pasă de detaliile din viața fiecăruia dintre noi. Dacă nu I-aș fi cerut să intervină și dacă nu aș fi crezut în dragostea și în grija Lui nestrămutată, aș fi pierdut binecuvântarea unei zile pline de miracole.

  Ronnie și domnișoara Prigorie

  Urmează să citești despre câteva dintre calitățile extraordinare pe care Dumnezeu vrea să le avem pentru a fi creștini de succes. Să Îi cerem înțelepciune ca să învățăm lecții de la ceea ce El a creat în natură. Să studiem păsările și să fim înțelepți!

  Poți învăța multe de la găini

  Când Dumnezeu a creat animalele, le-a învățat moduri diferite de a se comporta. Trebuie să ne rugăm în fiecare zi ca Dumnezeu să ne ajute să fim buni și răbdători și apoi, asemenea puicuței galbene, să avem grijă de corpul nostru așa cum El a intenționat de la început.

  Publicate astăzi

  10 Perfect, dar invizibil

  De multe ori suntem atrași sau impresionați de renumele cuiva. Faima este rezultatul colportării unor știri adevărate sau exagerate. O campanie isteață poate aduce faimă și unei nonvalori. Adevăratul succes este însă rezultatul lucrului constant, al perseverenței și al modestiei. Un om de succes va fi întotdeauna decent în a se lăuda cu performanțele lui și va considera permanent că mai are de crescut.

  Totul nou

  Mi-l pot imagina pe Isus oprindu-Se să admire frumusețea pe care o creează în viața ta și a mea. Să avem răbdare, pentru că Isus făgăduiește că „acela care a început în voi această bună lucrare o va isprăvi până în ziua lui Isus Hristos”.

  Acoperirea prejudiciului

  Cererea victimei pentru a putea ierta cuprinde recunoaşterea prejudiciului adus, pocăinţa, compasiunea pentru victimă şi o dovadă de empatie, precum şi o oarecare reparaţie. Aceasta este singura cale de eliminare a stresului emoţional.

  Casa Tatălui este casa Mea

  Doamne, învață-ne să prețuim întâlnirea cu Tine din fiecare Sabat și să venim cu bucurie la casa Ta! Provocare: Hotărăște-te ca în Sabatul viitor să participi la toate serviciile divine din biserica ta! Ajută-i și pe membrii familiei tale să meargă împreună cu tine!

  Az igazak feltámadása

  „Megelevenednek halottaid, és holttesteim fölkelnek: serkenjetek föl és énekeljetek, akik a porban lakoztok, mert harmatod...