Vreau să cânt!

  Cânt Domnului, căci mi-a făcut bine! (Psalmii 13:6)

  Lauda şi închinarea pot îmbrăca mai multe forme; una dintre acestea e cântarea. Biblia abundă de momente în care se cântă: la crearea lumii, „stelele dimineţii izbucneau în cântări de bucurie” (Iov 38:5); apoi cântarea lui Moise (Exodul 15); cântarea copiilor lui Israel când au găsit apă în fântâna pe care au săpat-o (Numeri 21:17), cântarea Deborei, a Domnului Isus şi a ucenicilor, a lui Pavel şi Sila etc.

  În general, bucuria a explodat în cântare; oamenii au cântat biruinţa, au cântat când Dumnezeu le împlinea o nevoie sau când le răspundea intr-un fel, cântau prosperitatea, cântau anumite evenimente precum căsătoria, naşterea etc. Dumnezeu doreşte ca noi, copiii Lui, să fim bucuroşi, însă există şi momente de tristeţe – nori pe care cântarea îi poate alunga. Ni se spune despre Saul că se liniştea atunci când David cânta la harpă. Azi este cunoscută terapia prin muzică, la care se apelează în unele afecţiuni.

  Când eram mici, eu şi sora mea cântam atunci când eram solicitate. Am cântat şi la şcoală, dar fiindcă erau cântece de la biserică nu am mai fost puse să cântăm (sora mea a mai cântat uneori la mandolină). Îmi aduc aminte că într-o ocazie ne-a vizitat o mătuşă care cunoştea adevărul, dar stătea pe gânduri, şi atunci i-am cântat cântarea „Străinul”, care îl înfăţişează pe Domnul Isus care bate la uşa inimii aşteptând să I se deschidă, dar nu bate la nesfârşit. Mătuşa mea a luat atunci hotărârea de a-L urma pe Dumnezeu orice ar fi. Sunt şi alte exemple de oameni care, în urma unor cântări auzite, şi-au deschis larg inima Duhului Sfânt.

  Draga mea, astăzi poate vei trece prin momente de bucurie – cântă! Poate stări de mulţumire şi de satisfacţie vor umple inima ta – cântă! Poate vei constata că Dumnezeu te-a binecuvântat şi ai prosperitate – cântă! Poate vei traversa momente de nelinişte şi de incertitudini – cântă! Poate vei găsi pe cineva trist, debusolat şi fără speranţă – cântă! Poate chiar tu treci prin momente de suferinţă şi tristeţe – şi aici este loc de cântare. Cântarea alungă norii şi lasă ca razele speranţei să pătrundă în suflet, iar apropierea dintre om şi Dumnezeu să fie reală.

  Îngerii cântă în ceruri. Mântuiţii vor cânta cântarea lui Moise şi cântarea Mielului. Pe Noul Pământ, în fiecare Sabat şi în fiecare lună nouă, închinarea va fi îmbinată cu cântare. Abia aştept să cânt acolo! Tu, nu? Azi poate fi o zi a cântării, şi trebuie să fie aşa. Eu vreau să cânt! „Cânt Domnului, căci mi-a făcut bine!”

  Lidia Mărginean, Mediaş, Transilvania de Sud

  Vreau să cânt! - 2016. În general, bucuria a explodat în cântare; oamenii au cântat biruinţa, au cântat când Dumnezeu le împlinea o nevoie sau când le răspundea intr-un fel, cântau prosperitatea, cântau anumite evenimente precum căsătoria, naşterea etc. Dumnezeu doreşte ca noi, copiii Lui, să fim bucuroşi, însă există şi momente de ...
  Judith Couchman
  Cartea „Mic dejun pentru sufletul tău” este ca un buchet de vești bune care sunt povestite cu entuziasm specific românesc. Din toate zonele țării, și chiar de peste hotare, femeile Îi sunt recunoscătoare lui Dumneazeu pentru grija pe care le-o poartă, pentru experiențele zilnice în care descoperă dragostea Lui infinită și pentru privilegiul de a împărtăși bucuria cunoașterii lui Isus Hristos ca Mantuitor personal cu persoanele din sfera de influență. În zorii dimineții, acesta îți oferă un plus de motivație pentru a porni pe drumul vieții cu încrederea că orice provocare poate fi depășită și orice ispită poate fi biruită cu ajutorul Lui.

  Din aceeași categorie

  Domnul poartă de grijă

  Data viitoare când vei avea de înfruntat o încercare, nu te gândi prea mult la multiplele căi prin care ai putea eșua. În schimb, roagă-te lui Dumnezeu pentru succes. El nu este niciodată prea ocupat să ne audă rugăciunile și este gata să intervină, dacă Îl rugăm.

  Țărmul păcii

  Ori de câte ori închid ochii și stau în liniște, imaginația mă poartă din nou în acest loc al solitudinii profunde și calme unde găsesc pace și unde Îl găsesc pe Dumnezeu. Iată ce mi-a oferit Isus: un țărm al păcii.

  Podul

  Ce călătorie minunată putem avea atunci când suntem în contact direct cu Dumnezeu și când avem încredere în conducerea Lui zilnică! „Încredinţează-ţi soarta în mâna Domnului, şi El te va sprijini. El nu va lăsa niciodată să se clatine cel neprihănit” (Psalmii 55:22).

  Mă auzi?

  Tu Îl asculți pe Dumnezeu atunci când El te îndeamnă să urmezi căile Lui de-a lungul zilei? El așteaptă ca tu să-I răspunzi. Dar mai așteaptă și altcineva: beneficiarul binecuvântării. Răspunzând astăzi îndemnului lui Dumnezeu din inima ta, pentru cine vei putea fi o binecuvântare?

  Publicate astăzi

  Cinci fecioare înțelepte

  Cine se mulțumește să memoreze va ajunge să se creadă înțelept, dar va descoperi că prea multe bagaje, fără a fi organizate, sunt nu doar inutile, ci chiar dăunătoare. Există oameni ne­buni care știu pe de rost volume întregi, dar există și înțelepți care nici măcar nu știu să citească. Cine a găsit un om înțelept să-l păstreze în apropierea lui; informație ne oferă toți roboții planetei.

  Domnul poartă de grijă

  Data viitoare când vei avea de înfruntat o încercare, nu te gândi prea mult la multiplele căi prin care ai putea eșua. În schimb, roagă-te lui Dumnezeu pentru succes. El nu este niciodată prea ocupat să ne audă rugăciunile și este gata să intervină, dacă Îl rugăm.

  Comportamentul şi gândirea

  Alege acțiuni nobile, oneste, responsabile și cinstite, care arată respect și apreciere față de alții și în special împlinesc nevoile cuiva. Gândurile și faptele sunt legate atât de strâns încât se determină reciproc. Prin faptele tale vei împlini voia Domnului.

  Fii „părinte de suflet”!

  Doamne, deschide-mi ochii și inima față de copiii și tinerii bisericii tale și folosește-te de ceea ce sunt și am pentru a-i face oamenii Tăi valoroși! PROVOCARE: Roagă-te măcar săptămânal, pe nume, pentru copiii și tinerii din biserica ta! Alege măcar unul dintre ei și învață-l practic să slujească!

  Az előítélet növekedése

  „Ne csodálkozzatok, atyámfiai, ha gyűlöl titeket a világ. Mi tudjuk, hogy általmentünk a halálból az...