Articolul precedentPentru ce te îndoiești?
  Articolul următorLucrarea din piaţă

  Nu critica!

  Dacă ne mărturisim păcatele, El este credincios şi drept ca să ne ierte păcatele şi să ne curăţească de orice nelegiuire. (1 Ioan 1:9)

  Relaţia cu Dumnezeu este stânjenită de atitudinea critică. Ce spune Dumnezeu despre această atitudine? „Este păcat! Este greşit!” Când Dumnezeu spune: „Nu critica!”, El nu încearcă să ne priveze de o experienţă satisfăcătoare. El spune de fapt: „Aceasta este împotriva a ceea ce te-am creat să fii.” Peştii au fost creaţi să înoate. Păsările au fost create să zboare. Oamenii au fost creaţi să trăiască în armonie cu Dumnezeu. Când păcătuim, întrerupem prietenia noastră cu El. Întrerupem fericirea noastră şi viaţa devine pustie. Atenţie dacă eşti dintre aceia care spun mereu: „Mă scoate din sărite. Cineva trebuie să îi spună.” Sau: „De ce n-a făcut lucrul acesta?’ şi „Când va învăţa oare?”, critica te va distruge! Te trimite în pustie.

  Oswald Chambers spune: „Ori de câte ori eşti critic, te găseşti în imposibilitatea de a intra în legătură cu Dumnezeu.” Acesta este un gând înspăimântător! Obiceiul de a critica ne face împietriţi, răzbunători şi cruzi. Ne dă impresia că suntem fiinţe superioare, şi aceasta ne flatează. Este imposibil să dezvolţi trăsăturile unui om sfânt şi, în acelaşi timp, să-ţi păstrezi atitudinea critică. Pentru a primi din nou binecuvântările lui Dumnezeu, trebuie să mărturisim, să părăsim această atitudine a pustiei şi s-o înlocuim cu o atitudine din ţara promisă.

  Te invit să meditezi în mod serios la următoarele întrebări:

  1. Sunt o persoană critică? Sunt părerile mele despre ceilalţi negative şi severe? Mă grăbesc să caut greşeli?
  2. Culeg roadele criticii în relaţia mea cu Dumnezeu? Este viaţa mea pustie? Este inima mea ca un deşert? Sunt pregătită să recunosc că aceasta este una dintre cauzele pentru care mă aflu în pustie?
  3. Sunt dispusă să renunţ la obiceiul de a critica şi să mă căiesc?

  Dacă răspunsul tău este „da”, te încurajez să ne rugăm:

  Doamne, Îţi mulţumesc pentru privilegiul de a mă închina şi de a trăi alături de fraţii şi de surorile mele în Hristos. Tu ai Scut să strălucească lumina Ta în viaţa mea. Acum sunt în procesul de creştere şi de asemănare cu Tine. Ajută-mă de-a lungul drumului să discern deosebirea dintre critica iubitoare, constructivă şi critica distructivă. Ajută-mă să gândesc pozitiv şi binevoitor faţă de ceilalţi. Ajută-mă să mă bucur de unicitatea fiecăruia dintre noi şi să nu am pretenţia ca toată lumea să vadă lucrurile exact ca mine. Dă-mi biruinţă asupra spiritului de critică. Schimbă-mi acest tipar de gândire, ca să experimentez plinătatea Ta în viaţa mea. Te rog toate acestea în Numele lui Isus. Amin.

  Silvia Ambaruş, Bacău, Moldova

  Judith Couchman
  Cartea „Mic dejun pentru sufletul tău” este ca un buchet de vești bune care sunt povestite cu entuziasm specific românesc. Din toate zonele țării, și chiar de peste hotare, femeile Îi sunt recunoscătoare lui Dumneazeu pentru grija pe care le-o poartă, pentru experiențele zilnice în care descoperă dragostea Lui infinită și pentru privilegiul de a împărtăși bucuria cunoașterii lui Isus Hristos ca Mantuitor personal cu persoanele din sfera de influență. În zorii dimineții, acesta îți oferă un plus de motivație pentru a porni pe drumul vieții cu încrederea că orice provocare poate fi depășită și orice ispită poate fi biruită cu ajutorul Lui.

  Din aceeași categorie

  Totul va fi clar

  Poate niciodată nu vom înțelege motivul pentru multele lucruri care ni se întâmplă în această viață, dar știu că „Într-o zi, El îmi va explica totul”. Aștept cu nerăbdare acea zi.

  Vine mireasa!

  Rochia noastră pentru acea nuntă nu ne costă nimic; chiar Isus, Mirele, a plătit totul. „Căci prin har ați fost mântuiți, prin credință. Și aceasta nu vine de la voi, ci este darul lui Dumnezeu” (Efeseni 2:8).

  Un ucenic al lui Isus

  Matei a luat hotărârea pentru el, dar ce vom face noi când Isus ne atinge inima cu dragostea și mila Sa și spune: „Urmează-Mă”?

  Cât de aproape este sfârșitul?

  Nimeni nu cunoaște exact răspunsul la întrebarea: „Cât de aproape este sfârșitul?” Totuși, David, vorbind cu Dumnezeu, ne lasă o mângâiere și o reasigurare: „Tu ești adăpostul și scutul meu; eu nădăjduiesc în făgăduința Ta” (Psalmii 119:114).

  Publicate astăzi

  Sătul să fi bun

  A fi bun - a fi ascultător așa cum îți cere Dumnezeu - înseamnă a fi pregătit pentru ce are Dumnezeu mai bun să ofere.

  Totul va fi clar

  Poate niciodată nu vom înțelege motivul pentru multele lucruri care ni se întâmplă în această viață, dar știu că „Într-o zi, El îmi va explica totul”. Aștept cu nerăbdare acea zi.

  Model perfect

  Dacă ne mărturisim păcatele și le abandonăm, dacă venim la Isus în pocăință și în umilința sufletului, recunoscându-ne incapacitatea de a îndepărta chiar și un punct sau o pată de păcat și sprijinindu-ne numai pe meritele Mântuitorului crucificat, putem aștepta iertarea, căci cuvântul Lui e garantat. GÂNDESC MAI DEPARTE Se află ceva în viața mea care mă împiedică să-L urmez pe Hristos fără rezerve?

  A hűség követelménye

  „Te azért a munkának terhét hordozzad, mint Jézus Krisztus jó vitéze.” (2Tim 2:3)Krisztus katonái vagyunk,...

  Un pas necontrolat

  "Dumnezeu este adăpostul şi sprijinul nostru, un ajutor care nu lipsește niciodată în nevoi. "...