Articolul precedentPentru ce te îndoiești?
  Articolul următorLucrarea din piaţă

  Nu critica!

  Dacă ne mărturisim păcatele, El este credincios şi drept ca să ne ierte păcatele şi să ne curăţească de orice nelegiuire. (1 Ioan 1:9)

  Relaţia cu Dumnezeu este stânjenită de atitudinea critică. Ce spune Dumnezeu despre această atitudine? „Este păcat! Este greşit!” Când Dumnezeu spune: „Nu critica!”, El nu încearcă să ne priveze de o experienţă satisfăcătoare. El spune de fapt: „Aceasta este împotriva a ceea ce te-am creat să fii.” Peştii au fost creaţi să înoate. Păsările au fost create să zboare. Oamenii au fost creaţi să trăiască în armonie cu Dumnezeu. Când păcătuim, întrerupem prietenia noastră cu El. Întrerupem fericirea noastră şi viaţa devine pustie. Atenţie dacă eşti dintre aceia care spun mereu: „Mă scoate din sărite. Cineva trebuie să îi spună.” Sau: „De ce n-a făcut lucrul acesta?’ şi „Când va învăţa oare?”, critica te va distruge! Te trimite în pustie.

  Oswald Chambers spune: „Ori de câte ori eşti critic, te găseşti în imposibilitatea de a intra în legătură cu Dumnezeu.” Acesta este un gând înspăimântător! Obiceiul de a critica ne face împietriţi, răzbunători şi cruzi. Ne dă impresia că suntem fiinţe superioare, şi aceasta ne flatează. Este imposibil să dezvolţi trăsăturile unui om sfânt şi, în acelaşi timp, să-ţi păstrezi atitudinea critică. Pentru a primi din nou binecuvântările lui Dumnezeu, trebuie să mărturisim, să părăsim această atitudine a pustiei şi s-o înlocuim cu o atitudine din ţara promisă.

  Te invit să meditezi în mod serios la următoarele întrebări:

  1. Sunt o persoană critică? Sunt părerile mele despre ceilalţi negative şi severe? Mă grăbesc să caut greşeli?
  2. Culeg roadele criticii în relaţia mea cu Dumnezeu? Este viaţa mea pustie? Este inima mea ca un deşert? Sunt pregătită să recunosc că aceasta este una dintre cauzele pentru care mă aflu în pustie?
  3. Sunt dispusă să renunţ la obiceiul de a critica şi să mă căiesc?

  Dacă răspunsul tău este „da”, te încurajez să ne rugăm:

  Doamne, Îţi mulţumesc pentru privilegiul de a mă închina şi de a trăi alături de fraţii şi de surorile mele în Hristos. Tu ai Scut să strălucească lumina Ta în viaţa mea. Acum sunt în procesul de creştere şi de asemănare cu Tine. Ajută-mă de-a lungul drumului să discern deosebirea dintre critica iubitoare, constructivă şi critica distructivă. Ajută-mă să gândesc pozitiv şi binevoitor faţă de ceilalţi. Ajută-mă să mă bucur de unicitatea fiecăruia dintre noi şi să nu am pretenţia ca toată lumea să vadă lucrurile exact ca mine. Dă-mi biruinţă asupra spiritului de critică. Schimbă-mi acest tipar de gândire, ca să experimentez plinătatea Ta în viaţa mea. Te rog toate acestea în Numele lui Isus. Amin.

  Silvia Ambaruş, Bacău, Moldova

  Judith Couchman
  Cartea „Mic dejun pentru sufletul tău” este ca un buchet de vești bune care sunt povestite cu entuziasm specific românesc. Din toate zonele țării, și chiar de peste hotare, femeile Îi sunt recunoscătoare lui Dumneazeu pentru grija pe care le-o poartă, pentru experiențele zilnice în care descoperă dragostea Lui infinită și pentru privilegiul de a împărtăși bucuria cunoașterii lui Isus Hristos ca Mantuitor personal cu persoanele din sfera de influență. În zorii dimineții, acesta îți oferă un plus de motivație pentru a porni pe drumul vieții cu încrederea că orice provocare poate fi depășită și orice ispită poate fi biruită cu ajutorul Lui.

  Din aceeași categorie

  Ingredientul principal

  Isus este ingredientul de care avem nevoie pentru a ține laolaltă toate celelalte ingrediente. Noi ar trebui să ne concentrăm să obținem mai întâi ingredientul principal; apoi, toate celelalte lucruri vor intra la locul lor.

  Prețuiește-o pe Rut a ta

  Îți mulțumesc pentru Rut. Te rog, ajută-mă să prețuiesc aceste persoane astăzi, pentru că sunt darul Tău pentru noi. Amin!

  Mi-a schimbat viața

  Am încredere și mă rog ca toți să putem spune același lucru după ce am experimentat harul salvator al lui Dumnezeu – că viața noastră nu a rămas aceeași, că ne adaptăm la noua viață în Hristos, că lucrurile pe care obișnuiam să le facem nu ne mai atrag și că întâlnirea cu Isus ne-a schimbat viața.

  Îngeri sub acoperire

  Cu siguranță Dumnezeu ne aude și răspunde rugăciunilor, dar ne folosește și pe noi, agenții umani, pentru a împlini marea lucrare a oștilor cerești.

  Publicate astăzi

  Când ești în al nouălea cer

  Chiar dacă îți este greu să crezi că dincolo de suferința, sărăcia și nedreptatea din jur există o altă realitate cu totul diferită și în care nu mai stăpânește nici Diavolul, nici uneltele lui, recitește relatările lui Pavel, ale lui Ioan, în Apocalipsa, și lasă-te purtat cu imaginația spre ceva ce reprezintă idealul tău de frumusețe și de bine. Imaginează-ți că abia de la acel nivel începe cu adevărat cerul și lumea pregătită de Dumnezeu celor salvați.

  Ingredientul principal

  Isus este ingredientul de care avem nevoie pentru a ține laolaltă toate celelalte ingrediente. Noi ar trebui să ne concentrăm să obținem mai întâi ingredientul principal; apoi, toate celelalte lucruri vor intra la locul lor.

  Cine sunt eu?

  Într-o bună zi, ceva ce ai va dispărea sau nu va mai fi valabil în dreptul tău, în timp ce un anume lucru ce face parte din identitatea ta va rămâne lipit de tine până la final.

  Importanța autorității

  Să ne rugăm să fim mereu conștienți că suntem doar ispravnici, nu proprietari! PROVOCARE: Încearcă să-ți vezi familia ca pe un cadou, nu ca pe o posesiune!

  Az Úr megóvja gyermekeit

  „Segítségül hív engem, ezért meghallgatom őt, vele vagyok háborúságában: megmentem és megdicsőítem őt.” (Zsolt 91,15)„Isten...