Articolul precedentPentru ce te îndoiești?
  Articolul următorLucrarea din piaţă

  Nu critica!

  Dacă ne mărturisim păcatele, El este credincios şi drept ca să ne ierte păcatele şi să ne curăţească de orice nelegiuire. (1 Ioan 1:9)

  Relaţia cu Dumnezeu este stânjenită de atitudinea critică. Ce spune Dumnezeu despre această atitudine? „Este păcat! Este greşit!” Când Dumnezeu spune: „Nu critica!”, El nu încearcă să ne priveze de o experienţă satisfăcătoare. El spune de fapt: „Aceasta este împotriva a ceea ce te-am creat să fii.” Peştii au fost creaţi să înoate. Păsările au fost create să zboare. Oamenii au fost creaţi să trăiască în armonie cu Dumnezeu. Când păcătuim, întrerupem prietenia noastră cu El. Întrerupem fericirea noastră şi viaţa devine pustie. Atenţie dacă eşti dintre aceia care spun mereu: „Mă scoate din sărite. Cineva trebuie să îi spună.” Sau: „De ce n-a făcut lucrul acesta?’ şi „Când va învăţa oare?”, critica te va distruge! Te trimite în pustie.

  Oswald Chambers spune: „Ori de câte ori eşti critic, te găseşti în imposibilitatea de a intra în legătură cu Dumnezeu.” Acesta este un gând înspăimântător! Obiceiul de a critica ne face împietriţi, răzbunători şi cruzi. Ne dă impresia că suntem fiinţe superioare, şi aceasta ne flatează. Este imposibil să dezvolţi trăsăturile unui om sfânt şi, în acelaşi timp, să-ţi păstrezi atitudinea critică. Pentru a primi din nou binecuvântările lui Dumnezeu, trebuie să mărturisim, să părăsim această atitudine a pustiei şi s-o înlocuim cu o atitudine din ţara promisă.

  Te invit să meditezi în mod serios la următoarele întrebări:

  1. Sunt o persoană critică? Sunt părerile mele despre ceilalţi negative şi severe? Mă grăbesc să caut greşeli?
  2. Culeg roadele criticii în relaţia mea cu Dumnezeu? Este viaţa mea pustie? Este inima mea ca un deşert? Sunt pregătită să recunosc că aceasta este una dintre cauzele pentru care mă aflu în pustie?
  3. Sunt dispusă să renunţ la obiceiul de a critica şi să mă căiesc?

  Dacă răspunsul tău este „da”, te încurajez să ne rugăm:

  Doamne, Îţi mulţumesc pentru privilegiul de a mă închina şi de a trăi alături de fraţii şi de surorile mele în Hristos. Tu ai Scut să strălucească lumina Ta în viaţa mea. Acum sunt în procesul de creştere şi de asemănare cu Tine. Ajută-mă de-a lungul drumului să discern deosebirea dintre critica iubitoare, constructivă şi critica distructivă. Ajută-mă să gândesc pozitiv şi binevoitor faţă de ceilalţi. Ajută-mă să mă bucur de unicitatea fiecăruia dintre noi şi să nu am pretenţia ca toată lumea să vadă lucrurile exact ca mine. Dă-mi biruinţă asupra spiritului de critică. Schimbă-mi acest tipar de gândire, ca să experimentez plinătatea Ta în viaţa mea. Te rog toate acestea în Numele lui Isus. Amin.

  Silvia Ambaruş, Bacău, Moldova

  Nu critica! - 2016. Relaţia cu Dumnezeu este stânjenită de atitudinea critică. Ce spune Dumnezeu despre această atitudine? „Este păcat! Este greşit!” Când Dumnezeu spune: „Nu critica!”, El nu încearcă să ne priveze de o experienţă satisfăcătoare. El spune de fapt: „Aceasta este împotriva a ceea ce te-am creat să fii.”
  Judith Couchman
  Cartea „Mic dejun pentru sufletul tău” este ca un buchet de vești bune care sunt povestite cu entuziasm specific românesc. Din toate zonele țării, și chiar de peste hotare, femeile Îi sunt recunoscătoare lui Dumneazeu pentru grija pe care le-o poartă, pentru experiențele zilnice în care descoperă dragostea Lui infinită și pentru privilegiul de a împărtăși bucuria cunoașterii lui Isus Hristos ca Mantuitor personal cu persoanele din sfera de influență. În zorii dimineții, acesta îți oferă un plus de motivație pentru a porni pe drumul vieții cu încrederea că orice provocare poate fi depășită și orice ispită poate fi biruită cu ajutorul Lui.

  Din aceeași categorie

  Lumina cerească

  De ce să nu ne preocupăm, dimineața devreme, înainte de munca fiecărei zile, să petrecem timp fără grabă conectați la Sursa luminii cerești? Celor care fac așa, Dumnezeu le-a promis călăuzire în viață.

  Noi suntem epistole

  Eu și soțul am adoptat textul din Matei 25:40 ca pe unul dintre principiile de conduită în viață. Conform celor afirmate de apostolul Pavel, nu suntem doar epistole de citit pentru ceilalți, ci ni se amintește că orice le facem altora, fie bine, fie rău, Îi facem, de fapt, lui Isus.

  Atunci când dezastrul lovește

  Este remarcabil și faptul că nu am auzit niciodată atâtea persoane care să recunoască public bunătatea lui Dumnezeu, în ciuda situației lor teribile; sunt sigură că El a fost plăcut impresionat de aceasta!

  Dumnezeu încă răspunde rugăciunilor unei mame

  Dumnezeu este mereu la cârmă. El ne răspunde la rugăciuni, urmărindu-i cu privirea pe copiii Lui, binecuvântând chiar și o mamă singură căreia i-a fost încredințată o mare răspundere, care poate fi împlinită doar cu Domnul alături.

  Publicate astăzi

  Avion de croazieră cu patru motoare

  Există unele lucruri pe care ni le-am putea achiziționa, însă nu ne-ar folosi la nimic, poate doar pentru satisfacerea orgoliului. Poți avea în garaj un Ferrari, dar să nu ai șosele ca să beneficiezi de capacitățile mașinii. Prin urmare, dacă ne putem controla pornirile de grandomanie, vom face și vom cumpăra pentru noi ceea ce se potrivește statutului, dar și posibilităților din contextul în care trăim. Hai să nu înmulțim numărul snobilor, ci mai bine să fim chibzuiți!

  Lumina cerească

  De ce să nu ne preocupăm, dimineața devreme, înainte de munca fiecărei zile, să petrecem timp fără grabă conectați la Sursa luminii cerești? Celor care fac așa, Dumnezeu le-a promis călăuzire în viață.

  Toleranţa

  Astăzi ne putem dezvolta toleranţa, dacă ne înfruntăm responsabilităţile cu încredere în Dumnezeu, în promisiunile Lui şi dacă ne rugăm până primim binecuvântările Lui.

  Sfatul nelegiuit dat de mamă

  Doamne, învață-ne înțelepciunea și bunătatea Ta și ajută-ne să fim o binecuvântare pentru cei din jurul nostru, îndreptându-i spre Tine! PROVOCARE: Când ți se cere sfatul, gândește-te ce ar spune Isus dacă ar fi întrebat în locul tău!

  A fiatalok Isten eszközei

  „Jó a férfiúnak, ha igát visel ifjúságában.” (Siral 3,27)„Isten fiatalokat hív, akik ifjúságuk lendületével és...