Dumnezeu ne poartă de grijă

  Ferice de omul care îşi pune încrederea în Domnul… (Psalmii 40:4 p.p.)

  În anii ’80, slujeam împreună cu soţul în Oradea, ca tânără familie pastorală. În anii comunismului era dificil să procuri literatură religioasă şi Biblii, dar acestea erau indispensabile în activitatea pastorală.

  Împreună cu soţul meu, am călătorit în Ungaria şi am cumpărat Biblii şi cărţi religioase de o sumă considerabilă, pe care urma să le oferim drept cadou cu ocazia botezului sau ca premiu în cadrul programelor de tineret.

  A venit şi ziua întoarcerii acasă. Cu Bibliile şi cărţile împachetate în Dacia noastră şi cu inima strânsă, am pornit spre graniţă. Ne rugam ca persoana pe care o cunoşteam să fie la locul ei. Odată intraţi în vamă, l-am zărit de la distanţă, dar înainte să fi ajuns acolo, vameşul maghiar a observat cărţile şi ne-a obligat să scoatem bagajele. Între timp a venit şi ofiţerul român, responsabil cu aplicarea vizei. S-a uitat atent şi, fără să spună nimic, a plecat. Ştiam ce ne aşteaptă. Toate planurile noastre au eşuat. De ce a îngăduit Dumnezeu? Ce să facem? Între timp a sosit şi şeful vămii maghiare. Soluţia a venit din partea lor: Să ne anuleze viza de ieşire, să ne întoarcem şi să lăsăm cărţile în Ungaria, deoarece am fost luaţi deja în vizor de vameşii români.

  Cu amărăciune în suflet, ne-am întors în oraşul Berettyóújfalu. Cineva ne-a îndrumat la singura soră adventistă, care locuia împreună cu fiul ei. Acolo, am descărcat toate cărţile, fără să avem vreo soluţie pentru viitor.

  Am reluat călătoria spre graniţă fără cărţi, dar cu emoţii. Ne aşteptau. Ofiţerul responsabil cu aplicarea vizelor s-a adresat soţului meu ameninţător: „Ţara îţi face o favoare, iar tu te ocupi de prostii? O să vezi tu…!” Îmi era teamă. La inspecţia vamală, aveam impresia că ne desfac toată maşina, dar nu au găsit nimic. Am pornit spre casă cu amărăciune în suflet. Spre surprinderea noastră, la despachetare am dat de pachete cu Biblii şi cărţi. Nu ştiam de ele… Dumnezeu ne-a purtat de grijă. Scânteia speranţei s-a reaprins. În Sabat la amiază, a avut loc o altă minune! Fiul neadventist al sorei din Ungaria ne-a adus două pachete cu Biblii şi cărţi. Aceasta a suplinit nevoile urgente. După câteva luni de zile, prin intervenţia providenţială a lui Dumnezeu, ne-au sosit şi restul cărţilor.

  Se adeveresc din nou cuvintele unui vechi imn reformat: „Dumnezeu acţionează în mod miraculos, dar căile Sale sunt ascunse…” Soluţiile lui Dumnezeu nu se conformează mereu modului imaginat de noi. Experienţa relatată ne-a mai învăţat o lecţie: „Mai bine este să cauţi un adăpost în Domnul decât să te încrezi în om” (Psalmii 118:8).

  Maria Szasz, Transilvania de Sud

  Dumnezeu ne poartă de grijă - 2016. În anii comunismului era dificil să procuri literatură religioasă şi Biblii, dar acestea erau indispensabile în activitatea pastorală. Împreună cu soţul meu, am călătorit în Ungaria şi am cumpărat Biblii şi cărţi religioase de o sumă considerabilă, pe care urma să
  Judith Couchman
  Cartea „Mic dejun pentru sufletul tău” este ca un buchet de vești bune care sunt povestite cu entuziasm specific românesc. Din toate zonele țării, și chiar de peste hotare, femeile Îi sunt recunoscătoare lui Dumneazeu pentru grija pe care le-o poartă, pentru experiențele zilnice în care descoperă dragostea Lui infinită și pentru privilegiul de a împărtăși bucuria cunoașterii lui Isus Hristos ca Mantuitor personal cu persoanele din sfera de influență. În zorii dimineții, acesta îți oferă un plus de motivație pentru a porni pe drumul vieții cu încrederea că orice provocare poate fi depășită și orice ispită poate fi biruită cu ajutorul Lui.

  Din aceeași categorie

  Ziua Taților

  De Ziua Tatălui, aplică versetul de azi la tatăl tău și oferă-i iertare, dacă este nevoie. Iată o versiune de Ziua Tatălui a textului din Filipeni 4:8: „La urma urmelor, copiilor, orice a făcut tatăl vostru adevărat, nobil, drept, curat, demn de iubit, demn de primit, orice faptă bună și orice este lăudabil, aceea să vă însuflețească!”

  Epuizare?

  Isus a arătat că este bine să punem deoparte timp pentru noi înșine: de fapt, aceasta este o datorie! Prea adesea luptăm să fim perfecte și să ne menținem reputația de persoane altruiste, astfel încât începem să ne neglijăm propria viață. Dar, pentru a umple cupa altora, trebuie să ne asigurăm că avem destulă apă în propria cupă.

  Trebuie să fi fost un înger

  Ce Dumnezeu minunat slujim! El trimite îngerii Săi să vegheze asupra noastră și se îngrijește de nevoile noastre, adesea înainte să știm care sunt acestea. Ne putem încrede cu siguranță în grija Sa pentru noi!

  Ajutor! Sunt mamă!

  A fi mamă nu este ușor, mai ales dacă ești singură. Dar Dumnezeu a promis că nu ne va lăsa, ci El ne va fi puterea. Deci mă prind de făgăduința aceasta: Dumnezeu o va salva pe fiica mea.

  Publicate astăzi

  Șase ani la câțiva centimetri de moarte

  Singurul care nu Se limitează la a coase rănile, ci le și curăță, apoi le vindecă pe deplin este Mântuitorul. Ceea ce vede și atinge El nu va mai putea deveni periculos vreodată; El vindecă pentru totdeauna.

  Ziua Taților

  De Ziua Tatălui, aplică versetul de azi la tatăl tău și oferă-i iertare, dacă este nevoie. Iată o versiune de Ziua Tatălui a textului din Filipeni 4:8: „La urma urmelor, copiilor, orice a făcut tatăl vostru adevărat, nobil, drept, curat, demn de iubit, demn de primit, orice faptă bună și orice este lăudabil, aceea să vă însuflețească!”

  Răsplata

  Se poate spune că răsplata imediată şi valabilă a slujirii constă într-o îmbunătăţire a stării de bine şi în bucuria oferirii ajutorului celor care sunt în nevoie. Astăzi, te încurajăm să împlineşti nevoile unei persoane apropiate. Adu-ţi aminte că „oricine dă un pahar de apă unuia din aceşti micuţi în numele unui ucenic nu-şi va pierde răsplata”.

  Ucenicul iubit, fiu al tunetului?

  Doamne, ajută-mă să văd, ca și Tine, ce pot deveni tinerii sub influența Ta și să fiu un canal al iubirii Tale revărsate către ei! PROVOCARE: Roagă-te ca pentru acei tineri greu de iubit, asemenea lui Ioan, să ai dragostea pe care a avut-o Isus față de acesta!

  Jel a nagyvárosok elhagyására

  „Mikor azért látjátok majd, hogy az a pusztító utálatosság, amelyről Dániel próféta szólott, ott áll...