Articolul precedentCurajul de a face
  Articolul următorUn apel telefonic divin

  Cum să ieşi din falimentul relaţional

  Tot ce voiţi să vă facă vouă oamenii, faceţi-le şi voi la fel, căci în aceasta este cuprinsă Legea şi Prorocii. (Matei 7:12)

  Cu ceva timp în urmă, lucram într-o instituţie cu o colegă. La un moment dat, atitudinea ei faţă de mine s-a schimbat şi nu înţelegeam de ce. Aproape în fiecare zi se străduia să îmi facă tot felul de şicane, lua hotărâri şi în locul meu, organiza unele activităţi despre care eu nu ştiam, ba chiar într-o zi a venit şi a ţipat la mine de faţă cu elevii mei.

  „Asta este prea de tot”, mi-am zis atunci şi după terminarea programului m-am dus la ea şi i-am atras atenţia clar şi apăsat că nu-i permit să ţipe la mine nici când suntem noi două, iar faţă de copii nici atât. Ea mi-a răspuns pe un ton intrigant că aşa vorbeşte ea de fel, nu că are ceva cu mine.

  Zilele se scurgeau şi tensiunea se acumula tot mai mult, iar pentru mine, care iubesc munca pe care o fac, devenise neplăcut să merg la serviciu.

  În fiecare dimineaţă, mă rugam Domnului să facă ceva, să o îmbuneze pe colega mea, să mă ajute să fac ceva pentru rezolvarea situaţiei. În acelaşi timp, mă îndreptăţeam că eu nu sunt vinovată, nu i-am făcut nimic şi chiar nu înţelegeam de ce se comporta aşa cu mine.

  Aşteptam să facă Dumnezeu ceva în locul meu, însă El m-a ajutat să înţeleg că, deşi eu consideram că nu-i fac nimic rău, atitudinea mea pasivă o determina să se înverşuneze şi mai tare în a mă provoca şi a mă şicana zilnic. Îmi revenea în minte versetul de mai sus şi am început să fructific ocaziile în care puteam să fac ceva pentru ea. Mai întâi, i-am oferit fiicei ei un cadou de ziua ei, apoi am invitat-o să participe împreună cu mine la o activitate pe care o organizasem singură. Făceam în locul ei diverse servicii, dar reacţia ei nu era aşa cum mi-o doream. Se schimbase ceva în atitudinea ei, însă nu prea mult. Era aşa cum se spunea: relaţii reci şi politicoase.

  Într-o zi, colega mea avea mare nevoie să o înlocuiască cineva la clasă, deoarece trebuia să plece în Franţa pentru o săptămână, cu familia ei. Atunci m-am oferit eu să-i ţin locul. Cred că acela a fost momentul în care atitudinea şi faptele mele au convins-o să lase garda jos.

  „Faci tu asta pentru mine?” Să lucrezi în două schimburi o săptămână fără să fii plătit nu-i chiar de neglijat. Nu ştiu cât de mult s-a bucurat ea pentru asta, însă eu, nu vă spun ce bucurie am simţit că am reuşit să refac relaţia aceasta, care a durat şi durează încă. La un moment, dat m-a sunat să-mi spună că a trecut un examen pe care îl picase de trei ori şi pentru care eu o încurajasem.

  Şi încă mă gândesc că secretul este împlinirea Cuvântului! Încearcă şi tu!

  Ligia Timei, Oneşti, Moldova

  Cum să ieşi din falimentul relaţional - 2016. Cu ceva timp în urmă, lucram într-o instituţie cu o colegă. La un moment dat, atitudinea ei faţă de mine s-a schimbat şi nu înţelegeam de ce. Aproape în fiecare zi se străduia să îmi facă tot felul de şicane, lua hotărâri şi în locul meu, organiza unele activităţi despre care eu nu ştiam, ba chiar într-o zi a venit şi...
  Judith Couchman
  Cartea „Mic dejun pentru sufletul tău” este ca un buchet de vești bune care sunt povestite cu entuziasm specific românesc. Din toate zonele țării, și chiar de peste hotare, femeile Îi sunt recunoscătoare lui Dumneazeu pentru grija pe care le-o poartă, pentru experiențele zilnice în care descoperă dragostea Lui infinită și pentru privilegiul de a împărtăși bucuria cunoașterii lui Isus Hristos ca Mantuitor personal cu persoanele din sfera de influență. În zorii dimineții, acesta îți oferă un plus de motivație pentru a porni pe drumul vieții cu încrederea că orice provocare poate fi depășită și orice ispită poate fi biruită cu ajutorul Lui.

  Din aceeași categorie

  Dumnezeu încă răspunde rugăciunilor unei mame

  Dumnezeu este mereu la cârmă. El ne răspunde la rugăciuni, urmărindu-i cu privirea pe copiii Lui, binecuvântând chiar și o mamă singură căreia i-a fost încredințată o mare răspundere, care poate fi împlinită doar cu Domnul alături.

  Călăuzirea lui Dumnezeu

  El ne vede și ne aude. Atunci când suntem pierduți, fie în mod fizic, fie spiritual, tot ceea ce trebuie să facem este să cerem călăuzire. El este ajutorul, Protectorul și Refugiul nostru. Dumnezeu este atât de bun!

  Voi cinsti pe cine Mă cinstește

  Îi mulțumesc Tatălui ceresc pentru răspunsul Lui rapid. Adesea, când plănuiesc programa pentru studenții mei, cer călăuzire de sus, iar El îmi răspunde prin idei excelente, care nu numai că îmbogățesc cunoștințele studenților, dar îmi și furnizează ocazii pentru a împărtăși bunătatea Sa.

  Fascinația neobișnuitului

  Isus în iesle – rumen în obraji și neajutorat – ne-a arătat cât de vulnerabil S-a făcut, din dragoste pentru noi. Nu a dus El pe pământ o viață dintre cele mai neobișnuite? Și acest fel neobișnuit de a fi nu a fost pentru El și pentru noi o binecuvântare?

  Publicate astăzi

  4K

  Înțeleptul ține pasul cu evoluția lucrurilor, dar evită să facă din aroganță și spoială filozofia lui de viață. Nu trebuie să umbli ponosit pentru a trăi onest, dar în mod sigur nu avem niciun avantaj dacă purtăm mască. Orice mască aduce cu sine sentimente de teamă și vinovăție.

  Dumnezeu încă răspunde rugăciunilor unei mame

  Dumnezeu este mereu la cârmă. El ne răspunde la rugăciuni, urmărindu-i cu privirea pe copiii Lui, binecuvântând chiar și o mamă singură căreia i-a fost încredințată o mare răspundere, care poate fi împlinită doar cu Domnul alături.

  Mulţumirea

  Nu trebuie să aşteptăm până când deţinem una sau alta pentru a fi fericiţi. Putem chiar acum să fim mulţumitori; astăzi avem deja suficiente lucruri care să ne bucure. Putem fi recunoscători în orice situaţie ne-am afla.

  Binecuvântare sau blestem?

  Doamne ajuta-ma sa nu repet greseala lui Eli PROVOCARE: Croiește cărări drepte, oferind un model demn de cinste și dovedind responsabilitate!

  Isten reformra szólít fel

  „És ez Őelőtte fog járni az Illés lelkével és erejével, hogy az atyák szívét a...